Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד הקטע הזה שלסאב בבגאז לא בא לי טוב עם התיבה והמגבר שתופס מקום והכל...

חשבתי אולי לקנות 2 וופרים 6.5 אינץ' לאטום את הדלתות כמו שצריך, לקנות מגבר איכותי שמוציא

ל4 ערוצים 150 RMS, ולחבר את המערכת ככה.

דוגמא לסאב לדלת: http://www.sonicelectronix.com/item_13227_JL-Audio-6W3V3-4.html

בסגנון פודיום קידמי כזה, רק שפה הסאב בדלתות האחריות ולא בבגאז.

רעיון טוב, מפגר?

מה דעתכם? בעיות, יתרונות?

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

פורסם

אני הסתקרנתי, בטירוף. בלאו הכי תמיד אומרים כאן שרמקולים אחוריים זה לא MUST :o

ממתין לראות מה יגידו הגורו'ס של הפורום.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

רמקולים אחוריים שמנגנים טווח מלא זו "הבעיה".

סאבוופר מפיק תדרים שאינם כיווניים במיוחד ולכן אין בעיה שימוקם מאחורי הראש, אם כי תיקון זמן ההגעה לאוזניים כן יכול להיות חשוב.

בקשר לרעיון של פותה"ש -

מעבר לזה שזה יצריך באמת עבודת התקנה לעילא ועילא, יש בעיה של עומק התקנה, של טווח תדרים נמוך מוגבל ועוצמה מוגבלת שרמקולים בקוטר 6.5 יכולים לייצר בתנאים מגבילים וכיוצב'. על אותו בסיס רעיון אפשר להתקין וופרים גדולים יותר בדלת הקדמית או ריבוי וופרים.

הרבה יותר פשוט לרכוש סאבוופר נורמלי ולמקם אותו בתא המטען. אם חסר מקום, אפשר לבנות תיבה מותאמת.

פורסם

אני לא מבין גדול, אבל זה לא וופרים אלה סאבים פשוט 6.5, זה נכון שבגלל שהם יותר קטנים הם יורדים פחות נמוך,

אבל עד 32Hz זה מכובד לפי דעתי, והוגן בהתחשב בזה שאין לך בלוק ענק בתוך הבגאז.

ושוב לא שאלנו מה יותר פשוט או מה אפשרי השאלה אם זה בר ביצוע ומה זה דורש.

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

פורסם (נערך)

וופר זה בסה"כ כינוי לצורה מסויימת של רמקול.

סאב-וופר, זה וופר שמתוכנן להנפקה של תדרים נמוכים (Sub-Bass Frequencies).

כאשר המילה Sub בפני עצמה משמעה 'תת' או 'מתחת'. וביחד תת-תדרים או תדרים נמוכים.

זה שטווח תדרים המוגדר שלהם יורד עד 32 הרץ זה יופי טופי, אבל באיזו עוצמה מדובר?

מלכתחילה מדובר באלמנט עם נצילות נמוכה למדי של 80.5db.

לא מבין מה ההבדל בין אפשרי לבר ביצוע. שניהם חיוביים:

51349159_446449_raw.jpgga_11683_full.jpg

מה זה דורש? בניית תיבה על הדלת שאינה קשורה לנפח הדלת עצמה או איטום ממוחלט ומאסיבי של הדלת מתוך הנחה שהנפח שלה מתאים מה שיצריך גם כנראה הגבהה ובניה חלקית כדי להימנע ממגע עם החלון.

אפשר גם לבנות קיק-פאנלים:

ga_11758_full.jpg

עם מספיק ממון ורצון, הכל ניתן לביצוע (כמובן במגבלות המקום הפיזי ברכב).

אבל שוב, תקח סאב 8 או 10 שגם להם יש נפחי תיבה קטנים יחסית ותבנה תיבה צרה או מותאמת לחלל תא המטען ואז אין שום "בלוק ענק".

תעשה חיפוש למשל להתקנות של יוסי מ-ECAudio (ראה למשל או זה למשל וגם זה) או פשוט חיפוש בגוגל.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

זה עניין של פרקטיקה, רצון, יכולת.

תיקח בחשבון שאתה חי בארץ הקויידש ובארץ הקויידעאש, אוהבים לשלם מיסים - 120 אחוז מס על רכישת מכונית חדשה או ייבוא של אחת.

ותיקח בחשבון שנפח המנוע הממוצע בארץ שלנו הוא 1.6 ליטר והוא הולך ונשאב כלפי מטה לכל מיני 1.2 גודשים למינהם או מכסחות דשא עם 4 גלגלים נוסח סוזוקי אלטו וכדומה.

מה שזה אומר שהרכבים שאנחנו נוהגים בהם בשביל רוב החברה שעושים את הדברים שאתה רואה בתמונות שתם הדגמים - הם נחשבים רכבים מאוד מאוד קטנים.

וזה גם אומר שאתה צריך לנסוע ברכב הקטן שלך יומיום והוא צריך לשמש לך כרכב בטיחותי, נוח ויותר מהכל פרקטי - מבלי שהאשה, ילדים או סתם אתה בעצמך ירצו לפשוט ממך את עורך.

התחלופות להתקנת סאב וופר בתא המטען הן התקנה של רמקולים שיכולים לספק באס מהימן או סאב וופרים בדלתות או איפשהו בקבינת הרכב.

קבינת הרכב בעיקר אומר - או בבאר הרגליים של מושב הנוסע הקדמי או מאחורי אחד המושבים או בתעלה המרכזית (תמסורת) של המושב האחורי או אם זה רכב אמריקאי שיש בו מקום במרכז הדשבורד (בתחתית שלו) אז שם.

סאב וופרים בדלתות - לרוב הרכבים בארץ מהסיבות שציינתי מעלה - יהפוך את ההתקנה למשהו לא פרקטי שגוזל הרבה מאוד מקום ויאלץ אותך לנסוע עם רגל שמאל מקופלת - רכב ידני - לא בא בחשבון מן הסתם.

בארות הרגליים - אם זה רכב עם הרבה מקום - אז יכול עוד להיות שהאשה תסלח לך.

מאחורי אחד המושבים - אחד הילדים מאוד לא יאהב אותך שלא לדבר על האשה.

תשים לב כי בדרך כלל ברכבים הגדולים יותר שנמכרים בארץ - אם יש הרבה עומק לבאר הרגליים - היא תהיה צרה משהו ולא יהיה נוח כלל וכלל לבנות בה סאב וופר ואם הבאר רחבה אז בד"כ אין הרבה מרחק מהכסא ואז הנוסע יאלץ לשבת עם רגליים מקופלות - שוב, לא יאהב אותך במיוחד על זה.

ואני חוזר לארה"ב - שם רכב הינו מוצר הרבה יותר בסיסי וזול (לא לתחזוקה אמנם - לא יודע אם יצא לכם לראות כמה עולה שעת עבודה במוסך שם - כואב) ואנשים מחזיקים להם רכבים שהם DAILY DRIVER או WEEKEND WARRIOR וגם איזה רכב משפחתי לנסיעות המשפחתיות ואז ברכב שהוא לנהיגות היומיומית שלך או לרכב של ה"כיפכיופאק" אז אפשר להבין איך בן אדם לוקח רכב ופשוט מתחרפן עליו.

אם אתה רווק וכל מה שרשמתי מעלה לא משנה לך - תתחרפן כרצונך על הרכב :-)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נשואי עדיין לא, ישלי רכב Kia Rio 2015 Hatchback 1.4L, שאני מתחלק בו עם אבא שלי, עכשיו אבא שלי נבחר ליו"ר וועד עובדים של חברה גדולה,

ואני עושה פסיכומטרי ובקרוב סטודנט בע"ה ככה שאם אני יקבל ציון גבווה מספיק האוטו שליי ואבא שלי יקח רכב חברה.

הרכב כרגע משמש כרכב של יו"ר וועד עובדים ובגלל זה אני מחפש אלטרנטיבות פרקטים עד שהוא יהפוך להיות שלי, ובכללי אף פעם לא אהבתי את הבלוק הענק הזה בתוך הבגאז.

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

פורסם

תגיד, טרחת לעבור על השרשורים שצירפתי לך?

ראית שם "בלוק ענק" בתא מטען?

יו"ר ועד עובדים משתמש הרבה בתא המטען שלו? יש לו מה לשים שם באופן שוטף?

פורסם

רכב של אבא? תעשה מה שאבא אומר.

אל תעשה דברים לא סטנדרטיים ברכב שהוא לא שלך, חכה עם השגעונות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

הכל באישור אין לכם מה לדאוג,

והוא לא משתמש אבל לקניות וכאלה עדיף...

ולא אמרתי שאתם אמרתם לי משהו כזה טום, פשוט אני רוצה תיבה קטנה ממש,

אבל מעדיף אפילו יותר שלא יהיה תיבה בכלל בבגאז ואפילו את המגבר אולי להתקין מתחת לאחד המושבים,

משהו שיהיה כמה שיותר פרקטי ומוסתר.

ממה שכתבת הבנתי שהדלת כתיבה לסאב גם אם אתה אוטם אותה כמו שצריך זה לא פתרון וצריך לבנות תיבה יעודית בתוך הדלת זה משהו שלא בא בחשבון אצלי.

קטע שהדיון תמיד חוזר אלי אפילו שאני מדבר על רעיונות כללים, רעיונות שאני לא יודע כמה אני באמת הולך לנסות אותם אצלי.

עריכה אחרונה על ידי kalmangar

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

פורסם

רמז - JL AUDIO MICROSUB

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...