Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אתמול בבוקר הייתי מעורב בתאונת דרכים דיי רצינית בדרך לעבודה.

אני גר באזור הצפון ועובד באזור השרון, מדי בוקר אני וחבר לעבודה שגם גר בצפון נוסעים ביחד כאשר יום אני לוקח רכב ויום למחרת הוא. ביום של התאונה הוא זה שלקח רכב ולכן הרכב שלו הוא הרכב המעורב בתאונה.

יום שני בבוקר, סביבות השעה 9:20 אנחנו נוסעים בכביש 70 בין יוקנעם למחלף עין תות. הכביש עמוס אבל לא פקוק, כלומר, התנועה זורמת כאשר בשני הנתיבים נוסעים כ-80 קמ"ש. אנחנו נוסעים בנתיב השמאלי כאשר קצת לפני מחלף אלייקים התנועה מתחילה להאט בהדרגה, למי שמכיר את האזור יודע שקצת אחרי מחלף אלייקים יש עיקול ולכן בשעות הבוקר במיוחד כאשר הכביש עמוס במשאיות התנועה תמיד מאטה בעיקול ההוא. אנחנו מאטים ביחד עם שאר הרכבים וכאשר מגיעים למהירות מאוד נמוכה (כמעט עצירה) נכנס בנו אוטובוס מאחור.

להערכתי האוטובוס פגע בנו במהירות באזור ה-80 קמ"ש, כלומר המהירות שבה התנועה זרמה לפני ההאטה, כלומר שהנהג אפילו לא ניסה לבלום וזאת ככל הנראה בגלל שלא שם לב למה שקורה מולו על הכביש. ברגע האחרון הוא כנראה ניסה להתחמק מפגיעה ע"י מעבר לנתיב הימני ולכן פגע ברכב בפינה הימנית האחורית.

כתוצאה מהפגיעה הרכב שלנו הסתחרר, פגע עם החלק האחורי על הרכב שהיה מלפנינו ומשם נזרקנו עם הקדימה של הרכב על גדר ההפרדה.

אמבולנס פינה אותנו ואיכשהו כל זה הסתיים בפציעות קלות יחסית, חתכים במקומות שונים, כאבי צוואר, גב וצלעות.

חשוב לציין שנהג האוטובוס (היה מלא בנוסעים) עצר בצד, הביא לנו את הפרטים שלו והמשיך לנסוע. כאשר הגיעה המשטרה (אחרי שהוא כבר נסע) הם אמרו שלא יגיע בוחן תנועה כי אין כרגע בוחן פנוי ושהם יטפלו בתיעוד התאונה מאוחר יותר.

יש לי מספר שאלות בנוגע לתאונה:

1. אני מניח שהתשובה היא "כן" אבל בכל זאת אשאל, האם בוודאות נהג האוטובוס אשם?

2. האם זה שלא הגיע בוחן לזירה למרות שהתאונה הייתה יחסית רצינית זה תקין?

3. פינה אותנו אמבולנס ולא אושפזנו, כעת אני נדרש לשלם 530 ש"ח אגרה, הבנתי שאני אמור לקבל החזר מהביטוח. איך זה מתבצע בפועל?

4. האם ניתן להניח שהמשטרה תפעל כנגד נהג האוטובוס בעקבות התאונה?

5. האם נהג האוטובוס היה צריך להשאר ולא להמשיך בנסיעה לאחר החלפת הפרטים?

מצרף מספר תמונות, המאזדה 3 הלבנה זה הרכב שלנו, המיצובישי זה הרכב שנסע לפנינו ושעליו האוטובוס העיף אותנו ותמונה של האוטובוס עצמו.

תודה

IMG_20151214_093129.jpgIMG_20151214_093423.jpgIMG_20151214_093516.jpgIMG_20151214_093615.jpgIMG_20151214_100323.jpg

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם

1. כן

2. כן. תלוי בשיקול דעת של בוחן. רק במקרה של הרוגים (אולי גם פצועים קשה) - בוחן חייב להגיע.

3. עליך להגיש תלונה אצל חוקר תנועה. עקב עצלנות, כנראה שבחיפה/ זבולון לא יסכימו לטפל בך, וישלחו אותך למרחב עמקים (שזה באזור טיפול שלה). במקביל עליך לפנות לקופ"ח שיתנו לך טופס 17 (יותר נכון, הם שולחים את זה לבי"ח וסוגרים סיפור מולם) - אבל ידרשו ממך אישור על הגשת תלונה במשטרה. אינך אמור לשלם מכיסך את האגרה (אינני יודע אם אתה מקבל החזר אם כבר שילמת).

4. תלוי בשיקולי המשטרה ובסדר עדיפויות. הנהג ביצע עבירה של הפקרה לאחר תאונה, אז אני מניח שיועמד לדין. מבחינתך - זה לא חשוב. אותך מעניין לסגור את הפינות שלך.

5. כמו כל תאונה עם נפגעים - אסור להזיז את הרכב/ לעזוב לפני קבלת אישור משטרה.

מצורפים פרטי יצירת קשר עם יחידות תנועה רלוונטיות. ממליץ לבדוק מול חוקר במרכז שרות לאזרח - האם ניתן להגיש אצלו תלונה/ עדות על האירוע ושהוא יעביר את זה למשטרת עמקים. במחשבה בנייה - אולי יעדיף לשלוח אותך ישירות לעמקים כדי למנוע אובדן חומר.

אגף התנועה מרחב עמקים – עפולה, רחוב הנשיא 5

רכז: 04-6524479

רישום: 04-6524460

מרכז שירות לאזרח: 04-6524495/6

אגף התנועה חיפה – חיפה, נתן אלבז 1

רכז: 04-8648503

רישום: 04-8648563 / 04-8648567

מרכז שירות לאזרח: 04-8648542 / 04-8648581

חוקר במרכז שירות לאזרח: 04-8648542 / 04-8648545 / 04-8648560

פורסם

תודה על התשובה

החבר לעבודה שנהג ברכב שלנו היה במשטרה. לא לקחו ממנו שום עדות, רק מלאו את הפרטים היבשים וזהו. אותי בכלל לא זימנו לתת עדות לגבי התאונה. אגף התנועה חיפה מטפל בתאונה.

העניין הוא שמעבר לנושא שלי אני רוצה לוודא שנהג האוטובוס לא יצא מזה בלי כלום, לא מתוך נקמה אלא פשוט כי לדעתי מדובר בנהג מסוכן שבמזל לא הרג מישהו באותו היום. הבן אדם דהר בנתיב השמאלי עם אוטובוס מלא בנוסעים, כנראה לא שמר מרחק ולא הסתכל על הכביש. אם במקומנו הוא היה נכנס ברכב קצת יותר ישן וקצת יותר קטן, אולי אפילו עם ילד בספסל האחורי, זה היה נגמר אחרת.

מאחורינו נסעו כבאים שמיד עצרו כדי לעזור לנו, הם גם אסרו עלינו להזיז את הרכבים מהכביש ואמרו לנהג האוטובוס לא לעשות את זה. זה לא כל כך עניין אותו כי מייד לאחר התאונה (3 דקות, הביא רק שם ות.ז.) פשוט נכנס לאוטובוס ונסע. אותי אישית זה מעצבן.

איך אני מוודא שהמשטרה אכן לוקחת את התיק הזה ברצינות?

פורסם

במידה וחבר שלך העיד שהיית נוכח איתו ברכב - אתה תזומן מתי שהוא למתן עדות. המשטרה היא גוף בירוקרטי, וזה יקח זמן.

בלי קשר לזה - אתה פנית למיון עקב התאונה, לכן אתה צריך למסור הודעה במשטרת תנועה לגבי כך - כדי שקופ"ח תיקח אחריות על התשלום (אם חבר שלך קיבל אישור על הגשת תלונה או משהו דומה - תיקח עותק כדי שידעו לצרף את זה לתיק אחד).

איך לוודא שהמשטרה לוקחת את זה ברצינות ?

אני מבין מאיפה זה בא, אך מניסיון - חבל על האנרגיה.

הדרך היחידה היא להיות חלק מהתיק (קרי, למסור הודעה שהיית מעורב בתאונה). ומדי פעם לקפוץ/ להתקשר ולברר באיזה שלב התיק עומד. קח בחשבון שהכל יזוז לאט - זה לא טיפול של שבוע-שבועיים - זה ימרח על פני חודשים.

פורסם

הוא אכן רשם אותי בתיק של התאונה והשם שלי מופיע באישור המשטרה שקיבלתי.

לגבי התשלום למיון, עד כמה שהבנתי - בגלל שהגעתי באמבולנס אין תשלום למיון.

התשלום הוא רק עבור הפינוי באמבולנס.

פורסם

תודה אוברלורד. אנחנו בהחלט בסדר יחסית. אני אישית מרגיש כאילו מישהו פירק אותי לחתיכות, הכל כואב לי כמו אחרי אימון בחדר כושר לאחר שלא עשית ספורט כמה שנים, יש סימנים של החגורה על החזה והצוואר ושפשוף לאורך כל יד ימין וגב ימין. לא משהו שלא יעבור בתוך כמה שבועות.

כרית האוויר בצד שנפתחה מנעה משהו יותר רציני, הרגשתי את הראש שלי פוגע בה כשפגענו במעקה בטיחות.

פורסם

ראשית בריאות

שנית

יש לכם עסק עם ביטוח החובה של הרכב של החבר בכל מה שקשור לפגיעות הגופניות, וכמובן לחבר ( במידה ומדובר ברכב שלו ) כנגד נהג/חברת האוטובוסים בגין נזקי הרכוש לרכבו של החבר.

במקרה של פגיעה מאחור אתה חווה גם צליפת שוט בז'רגון הרפואי שיכולה להסב לך כאבים לזמן לא קצר.

לכו לברך ברכת הגומל :lol:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תשלום עבור אמבולנס/ מיון - קופ"ח משלמת (טופס 17). אם יש לך אישור מהמשטרה על כך שאתה מעורב בת.ד. - קופ"ח תדרוש ממך (מקבלת החזר מחברת הביטוח). אם אין לך - יציקו לך כדי שתביא להם את האישור.

פורסם

זה מה שרשום על הטופס של מד"א מאחור:

"נפגע תאונת דרכים (שאינה תאונת עובדה) - במידה והועברת באמבולנס רגיל ולא אושפזת - מלוא העלות חלה על חברת הביטוח. עליך להסדיר את התשלום ישירות מול מד"א ולפנות לחברת הביטוח."

פורסם

מכיוון שלי זה פחות משנה ומסיבות נוחות (לאחר התייעצות עם עורך הדין שלי) החלטתי שעדיף להגדיר אותה כתאונת דרכים בלי להתעסק בבירוקרטיה של הביטוח הלאומי והגדרות של תאונת עבודה.

פורסם
ישה,

מה לגבי הרכב השלישי שאנחנו פגענו בו? האם הוא תובע את הביטוח של החבר או של חברת האוטובוסים?

אם הוא חכם או קורא את מה שאני כותב כאן:lol:

הוא תובע גם וגם, ונותן לשופט לשבור את הראש.

אבל אני מניח כי זה ייסגר ללא תביעה בין הרכב השלישי וחברת האוטובוסים / חברת הביטוח שלה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
זה מה שרשום על הטופס של מד"א מאחור:

"נפגע תאונת דרכים (שאינה תאונת עובדה) - במידה והועברת באמבולנס רגיל ולא אושפזת - מלוא העלות חלה על חברת הביטוח. עליך להסדיר את התשלום ישירות מול מד"א ולפנות לחברת הביטוח."

שמח לדעת. למדתי משהו חדש.

http://bit.ly/SKJnZe

פורסם

עדכון קטן.

לאחר שיחה עם הבוחן שמטפל בתיק התברר לי שהמשטרה סגרה את התיק של התאונה בטענה שהם לא חוקרים תאונות שנגרמות עקב "אי שמירת מרחק".

• תוכן חדש...