Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי מנהג ואני בודק מים הרבה מאוד פעמים והרבה פעמים אחרי שהרכב עומד הרבה זמן אני פותח את המכסה רדיאטור ולא רואה כמעט מים ואפילו בכלל. אני ממלא ואחרי תקופה של ימים שבועות אנאערף זה קורה שוב. בעבר בדקתי ולא נמצא משהו חריג. למה זה קורה ?המים במיכל עיבוי תקינים והשמן טהור כמו זהב. המים על הרצפה הם מי גשם.

ה23d5e027047e6ceaaa0326a30f3668ea.jpgaf26fc455f65e13c58de7f4fb936bf2e.jpg

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

זה עם צינור כשהוא רטוב זה אומר שהכל בסדר.

דרך אגב לפני כשנה זה גם קרה ואז החלפנו נוזל והכל ובדיקת רדיאטור לא העלתה משהו חריג.

כמובן שהמנוע לא מתחמם (אולי אפילו מתקרר אבל ככל הידוע לי גם טרמוסטט תפוס פתוח לא יגרום לזה).

זה קורה רק שהרכב עומד.

מנוע מתחמם לטמפ' עבודה די רגיל.

דרך אגב, כתמי מים שאתם רואים למטה הם מי גשם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תבדוק שהרדיאטור חימום בדשבורד לא נוזל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אצלי סיפור דומה מאד נמשך כבר כשנתיים. השמן נקי,רדיאטור חימום בוטל מזמן, הרכב נוסע מעולה,וגם בדיקת לחץ לא העלתה תוצאות, בטוח יש דליפה קטנה ממקום כלשהו.

אני כרגע ממלא בערך כוס וחצי מיים כל שבועיים עד שזה יתגבר ויגיע למצב שאפשר יהיה לזהות את מקום הדליפה.

פורסם
אני דווקא רואה כתמים ורודים לאורך התפר של המתכת עם הפלסטיק. אולי הפקק לא תקין וסתם פולט החוצה.

אם אני לא טועה זה בגלל שאני שפכתי או משהו למרות שאני לא זוכר.

גם אני חושד בפקק, אבל הוא נראה טוב.

כמובן שהחלקים האלו לא מקוריים. (לא ידוע לגבי הפקק אם זה אותיות יפניות או זבל סיני)

פורסם
איך אפשר לדעת אם הפקק עצמו טוב?

אני לא רואה שום דבר חריג ממנו.

מחליפים אותו מתחילים מהקטן לגדול.

שים לב שיהיה רשום אותו לחץ בדיוק על הפקק החדש, 50 שקל בחיים אגזוזים חדרה.

אם זה לא עוזר צריך לבדוק רדיאטור בלחץ אולי נוזל.

לפני הכל הכי חשוב, תבדוק את הצינור בין העודפים לרדיאטור,שהוא לא סתום.

*לי פעם היה נזילה מהפקק בדקתי ככה, שהרכב חם ודולק אחרי נסיעה, לוקחים סמרטוט ומוזיזים את הפקק לצדדים,(לא פותחים מוזיזים לצדדים שלא תקבל כוויה)היה יוצא מים, וגם ללחוץ גז תוך כדי.

*כמה מים חסר ברדיאטור כוס?

ומה המצב בעודפים שזה קורה?

פורסם

אושריקו

הבעייה אצלך באיטום בין מיכל העודפים לבין הרדיאטור. כשהרכב נוסע עודפי נוזל הקירור מוזרמים למיכל העודפים וכשהוא מתקרר הלחץ במערכת הקירור יורד, נפח המים קטן ואם הכל אטום, הוואקום שנוצר אמור למשוך חזרה את המים ממיכל העודפים לרדיאטור. אצלך החלק השני לא קורה כנראה בגלל שאין אטימה טובה. זה יכול להיות בצינור מהרדיאטור למיכל העודפים - אולי שווה להחליף אותו בכמה גרושים ולאטום טוב בניפלים משני הצדדים. וזה יכול להיות גם בעייה בפקק הרדיאטור שאחד האטמים שלו נפגע.

ותתעלם ממה שרשמתי קודם. אצלי המים חסרים במיכל העודפים ולא ברדיאטור עצמו,

פורסם (נערך)

הפקק של הרדיאטור באמת מוזר, פעם קשה לפתוח אותו (כשהמנוע קר כמובן) ופעם הוא נפתח ונסגר כמו חמאה.

לגבי הצינור המדובר, הכל במצב מושלם.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

פקק רדיאטור זה רכיב שעובד קשה בלחץ.

הרבה פעמים מזניחים ולא חושבים עליו, ובעצם הוא האשם.

אם הוא ישן, תחליף אותו, זה יתן לך ראש שקט לפחות בעניין הפקק לעוד כמה שנים טובות ובהשקעה קטנה.

גם אין סיבה לבדוק הרבה פעמים כמו שאתה מתאר.

הפתיחה סגירה לא בטוח שהיא בריאה לפקק.

אם יש בעיה ידועה אז סבבה.

אם המערכת תקינה, תבדוק פעם בכמה שבועות\חודשים.

פורסם

הייתה לי פעם תופעה בדיוק כזו שנגרמה בגלל ניפל עם פגם בייצור שהשאיר בליטה קטנה בפלסטיק שלא איפשרה איטום של הצינור לפתח הרדיאטור. שיוף של הבליטה סידר מיידית את הבעייה.

רק בשביל להיות בטוח, תיבדוק טוב את החיבור של הצינור לניפל בצד של הרדיאטור ובצד של מיכל העודפים.תוציא אותו תבדוק שהניפל חלק ואין בו בליטות.

לגבי הפקק, אל תתקרב לתוצרת סין - התפורר לי שנה אחרי הקנייה, תקנה רק איכות טובה.

• תוכן חדש...