Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואם כבר, שתי שאלות:

1. למה שמים קלאץ' חד כיווני בפולי אלטרנטור?

2. מה זה מערכת טעניה חכמה?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איך זה עובד ?

זה חיבור פשוט במקביל של האלטרנטור והמצבר למערכת החשמל או שיש משהו מתוחכם יותר שמווסת בצורה דינמית את חלוקת החשמל לפי הצריכה ?

אין שום רכיב שאחראי על חלוקת החשמל לפי הצריכה.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
איך זה עובד ?

זה חיבור פשוט במקביל של האלטרנטור והמצבר למערכת החשמל או שיש משהו מתוחכם יותר שמווסת בצורה דינמית את חלוקת החשמל לפי הצריכה ?

אין צורך בויסות יזום,

מטבע הדברים, אם מתח האלטרנטור גבוהה ממתח המצבר אז הוא הספק וכל השאר צרכנים, אם מתח האלטרנטור נמוך ממתח המצבר אז גם המצבר נדרש לתת זרם על מנת להשלים את מה שהאלטרנטור לא מסוגל לתת

1. למה שמים קלאץ' חד כיווני בפולי אלטרנטור?

כדי שיהיה מה שיתקלקל, יעלה סכום מגוכח וידרוש כלים מיוחדים להחלפה.

לא בציניות. פשוט הסיבה האמיתית לא נשמעת לי מספיק טובה בשביל השקעה הזו.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

בוקי לפי מה שאתה אומר אם רכב נוסע בכביש ומסובב את האלטרנטור ב-2500 סל"ד כאשר כל הצרכנים פועלים זה ישפיע על צריכת הדלק.

ואם לצורך העניין מהירות כזאת מספקת 12V עדיין זה ישפיע על הצריכה?

ההשערה שלי היא שמהירות כזאת לא אמורה לגרום למנוע להתאמץ יותר לסובב את האלטרנטור

English cake

פורסם

כדי שיהיה מה שיתקלקל, יעלה סכום מגוכח וידרוש כלים מיוחדים להחלפה.

לא בציניות. פשוט הסיבה האמיתית לא נשמעת לי מספיק טובה בשביל השקעה הזו.

נניח אני יצרן רכב.

מה יותר משתלם לי: לשים אלטרנטור ללא פולי קלאץ' שעולה 100 דולר ולמכור את הרכב ב 10.000 דולר או לשים אלטרנטור עם פולי קלאץ' שעולה 150 דולר ולמכור את הרכב באותו מחיר, כאשר אולי בעוד 15 שנים בחלק מהמכוניות הוא יתקלקל ואני ארוויח משהו על מכירת פולי קלאץ' כחלק חילוף?

בקיצור, מה הסיבה האמיתית לדעתך?

בוקי לפי מה שאתה אומר אם רכב נוסע בכביש ומסובב את האלטרנטור ב-2500 סל"ד כאשר כל הצרכנים פועלים זה ישפיע על צריכת הדלק.

ואם לצורך העניין מהירות כזאת מספקת 12V עדיין זה ישפיע על הצריכה?

ההשערה שלי היא שמהירות כזאת לא אמורה לגרום למנוע להתאמץ יותר לסובב את האלטרנטור

כן, בוודאי שצריכת דלק תעלה. ראה הסברין בשירשור.

אבל היא תעלה באחוז די זניח, נניח 1% או 2%. זה בתוך תחום הסטייה במדידה ולכן אתה לא תרגיש את זה בתדלוק.

בכל מקרה, אלטרנטור תמיד מספק מתח גבוה מ 12 וולט. משהו כמו 13.5 עד 14.5 וולט.

פורסם

קלאץ' פולי מגדיל את יעילות ייצור החשמל של האלטרנטור במקרים שסל"ד המנוע צונח, בכך שהוא מאפשר לאלטרנטור להמשיך להסתובב בקצב גבוהה יותר מהמנוע ובכך מרוויחים חשמל "בחינם", או יותר נכון לא מפסידים אנרגיה כתוצאה מבלימה מאולצת של האלטרנטור

יום טוב גם לך

פורסם

אני יודע שהקלאץ' פולי על האלטרנטור נועד בשביל עבודת מנוע יותר חלקה ויותר שקטה, פחות וירברציות ותנודות, הגדלת אורך חיי הרצועה, והגדלת אורך חיים של כל החלקים שנעים בעזרת הרצועות מנוע.

את כל זה אני מכיר ממנוע דיזל

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
אני יודע שהקלאץ' פולי על האלטרנטור נועד בשביל עבודת מנוע יותר חלקה ויותר שקטה

אין קשר

, פחות וירברציות ותנודות, הגדלת אורך חיי הרצועה, והגדלת אורך חיים של כל החלקים שנעים בעזרת הרצועות מנוע.

קלאץ' פולי רגיל תורם לכך תרומה קטנה מאוד.

ישנו פולי עם OAD שזה קלאצ' פולי עם קפיץ שמשכך את שינויי העומס שמייצר האלטרנטור על הרצועה.

יום טוב גם לך

פורסם

דווקא תשובה של מטריקס נכונה.

פולי קלאץ' נועד לא להעביר את ההאצות/האטות של המנוע אל האלטרנטור באופן ישיר כדי לשחרר עומס מהרצועה ולהפחית ויברציות. זה אחד הדברים שמאפשר להגדיל מרווחי החלפה של רצועת אהיזרים.

נועד גם למנוע השפעה של בלימת האלטרנטור על המנוע בעת סגירת מצערת.

בגלל הדברים הנ"ל התחילו להשתמש בפולי קלאץ' במנועי דיזל שמתאפיינים בפעולה פחות חלקה וצניחה מהירה של סל"ד אחרי עזיבת גז וגם לרוב מצויידים באלטרנטורים גדולים וכבדים.

משם זה עבר למכוניות סלון/מנהלים עם מנועים ואלטרנטורים גדולים ודגש על פעולה חלקה ורק בשנים האחרונות הגיע למכוניות רגילות.

פורסם

בוקי התשובה שלך אקטואלית לפולי מסוג aod, לא לפולי מסוג aop שעליו שאלת (לפחות על פי ניסוח השאלה). כשאהיה ליד מחשב אוכל לצרף מאמר על ההבדלים והמטרה של כל אחד מהם..

יום טוב גם לך

פורסם
חוק שימור האנרגיה חברים. זה לא משנה מי מספק באותו רגע את הזרם הדרוש, משהו צריך לשלם על זה, אין מתנות חינם. התשלום יכול לבוא בצורת עומס על האלטרנטור באותו רגע או הצורך בטעינת המצבר רגע אחרי (אם האלטרנטור לא השתתף במשחק והאנרגיה הגיעה מהמצבר)

חיכיתי שמישהו יעלה את זה.

כשהדברים לא ברורים תמיד ללכת לשיקולי אנרגיה , אחר כך אפשר לחפור בחוק פרדיי ולהבין את הכוחות שעובדים על המנוע והאלטרנטור.

עד ההסבר שלכם באמת היה קשה להבין מה קורה אם וכאשר האלטרנטור מתפגר בזמן נסיעה עכשיו אחרי שלמדנו את חוק שימור האנרגיה ותורת הייחסות של איינשטיין ועל הדרך לא שכחנו את חוק הזרמים של קירכהוף ומשפט תבנין הכול ברור.

איזה כייף לי :)

פורסם
אמשח מאוד לקרוא את המאמר.

בבקשה

עד ההסבר שלכם באמת היה קשה להבין מה קורה אם וכאשר האלטרנטור מתפגר בזמן נסיעה עכשיו אחרי שלמדנו את חוק שימור האנרגיה ותורת הייחסות של איינשטיין ועל הדרך לא שכחנו את חוק הזרמים של קירכהוף ומשפט תבנין הכול ברור.

שמח שהבנת, אם יש עוד משהו לא ברור אל תהסס לפנות 8)

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...