Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

#מגש הכסף

Yony_S
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 248
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואיך משנים את שיטת הבחירות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שוגיפלקס, נכון, יש דוגמאות יותר מוצלחות, כמו חלוקה תקציבית, הסיכוי למצוא עבודה בתחומים שונים ועוד.

ונכון, אנחנו במצב בעייתי כאן.

אבל זה רק ממחיש למה מה שמציעים גליק ודומיה זה לא ריאלי. ומה שאותי מעצבן בזה, זה שגליק היא לא ילדה תמימה. היא יודעת *בדיוק* לאיזו סוג של אזרחות לכל היותר יזכו הפלסטינאים בישראל. אבל מבחינתה היא מתייחסת לזה כ"שלום", חושבת שהם עוד יבינו שזה לטובתם ויסכימו לחיות עם זה.

בדרך כלל אנשים לא מתלהבים מזה שמייעדים אותם להיות shoe shiners לנצח נצחים.

אור, גליק כותבת לא רע. התחלתי לקרוא פעם את הספר שלה, אבל אז נגמר ה-preview שאמאזון נותנים, ולא התחשק לי להוציא כמה שקלים על ספר שאני יודע שסתם יעצבן אותי :) אם אתה מחפש לקרוא סתם דעות ימניות של אנשים משכילים, אז משה ארנס עדיין מפרסם טורים בהארץ פעם בכמה ימים. אבל הבעיה היא שבדיוק כמו הטורים המקבילים של שמאלניים - זה לא מחדש שום דבר :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בשרשור של קופות החולים העלתי המלצה לסרט, אבל הוא מתאים גם לפה.

סרט קצת ישן, בהפקת הערוץ הראשון, בלי אנמציות מגניבות כמו במגש הכסף ובלי דוברים כריזמטיים כמו זליכה ורולניק.

אבל אחד הסרטים המטלטלים שראיתי, על המפגש בין הון-שלטון(-אריק שרון), לפועלים קשי יום, שמנסים להתאגד.

זה הסרט המלא:

יש שם גם קישורים לסרט, באיכות יותר טובה, מחולק לשלושה סרטונים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
שלומי, לפי מה שאני יודע, ערבי מזרח ירושלים הם לא אזרחים אוטומטית. הם יכולים להגיש בקשות, ולא בהכרח מקבלים אזרחות.

איפה אני רואה סוג ב'?

לפני 100 שנה ז'בוטינסקי כתב שבמדינה היהודית אם הנשיא יהיה יהודי אז סגנו יהיה ערבי. אבל בעולם היותר פרקטי: מישהו יכול לדמיין רמטכל ערבי? מישהו יכול לדמיין ראש אמן ערבי מוסלמי? ראש שבכ ערבי? מה הם ייצגו בפעם הבאה כשחברי כנסת יהודים יעלו להר הבית? מי יתייחס למה שיגידו ברצינות? אתה חושב שמישהו בימין מרכז ישראלי, שכבר הפכו את ראש השבכ הקודם ואת ראש אמן הנוכחי ל"בוגדים" ש"מייצגים את האויב" יקבל את זה?

כשגליק ודומיה מדברים על "אזרחות ושוויון לפלסטינאים", הם ממש אבל ממש לא מכוונים לשיוויון שאתה ואני נהנים ממנו..

מפקד חטיבת גולני היום דרוזי, אני לא רואה שום סיבה למה בעתיד הוא לא יהיה מועמד לרמטכ"ל.

אנט חסכיה היא ערבייה מוסלמית חברת מפלגת הבית היהודי שבנסיבות מסויימות יכלה להיות חברת כנסת ואפילו יותר מכך.

ואני רק מזכיר לך שאם הרשימה המשותפת לא הייתה מחרימה את מרצ והמחנה הציוני הם היו יכולים להתכנס לקואליציה וכנראה שהיו גם מקבלים תפקיד שר כלשהו.

אני חושב שלרוב הציבור בישראל לא מפריע לראות שר ערבי בממשלה בגלל שהאו ערבי אלא בגלל הדעות שלו (אם לדוגמא בקואלציה מסויימת הייתה בחירה לשר הביטחון בין זהבה גלאון למישהו מהרשימה המשותפת הייתי אומר שזו נבלה וזו טרפה לאור ההתבטאויות של שני המפלגות בנושאים ביטחונייים)

פורסם

דרוזים הם לא מוסלמים. הם גם לא פלסטינאים.

והוא לא יהיה מועמד לרמטכל, אל תדאג.

זה גם לא מאוד קשה למצוא ערבי-מחמד כמו אנט חסכיה. היוצא מן הכלל בעיקר מעיד על הכלל במקרים האלו.

אני מסכים איתך שבמקרים רבים הבעיה היא הדיעות, אבל אישית, אני חושב שהסכר הדק בין גזענות לבין סלידה מדיעות נפרץ כבר מזמן. בתעשיית ההייטק, לדוגמא, שמעתי כבר מעשרות אנשים שהם לא יגייסו ערבים. חלקם גם מיישמים את זה, גם אם במעמד הראיון הרלוונטי יימצאו תרוץ אחר.

זה מאוד נאיבי או מאוד ציני - תלוי בפרספקטיבה שלך - להציג פעם אחר פעם איזה מתווה ל"פתרון" הסכסכוך כאן, שמתבסס על הציפיה מהערבים להבין שיהודים הם אדוני הארץ. וזה דיון מאוד היפוטתי, ואני מקווה שלא נגיע ליום שבו ישראל מיוזמתה מאפשרת לעוד מיליוני פלסטינאים לקבל אזרחות, אבל אם זה יגיע מצידם של אלו שיהדותם זה מקור הגאווה העיקרי בחייהם - הם בחיים, אבל בחיים לא יתנו לאף ערבי מוסלמי להגיע לשום עמדה בחברה הישראלית, שתגרום להם להרגיש שיש איום על ההגמוניה שלהם. ואם כבר זה יקרה - בזכות זה שלפלסטינאים יהיה כח אלקטורלי חזק מפסיק - זה עוד יותר נאיבי לצפות שהם פשוט ימשיכו להתיישר לאתוס הציוני, ולא יהפכו את ישראל לפלסטין מבפנים.

פורסם (נערך)

מעניין אם הייתי משתמש בכינוי יהודי מחמד למישהו מאגף השמאלי של המפה זה היה עובר בשקט.

גבריאל נדאף הוא ערבי נוצרי שעומד בראש תנועה לגיוס ערבים ישראלים לצה"ל, גם הוא מבחינתך ערבי מחמד? ומוחמד זועבי?

למה במקום לעודד ערבים שעשו שינוי בתפיסת המחשבה והבינו שלאור כל הבאלגן אצל כל השכנים שלנו עדיף להם לקשור את גורלם בגורל המדינה הם הופכים למושא לעג וזלזול?

כי זה הורס לשמאל את הנארטיב שיהודים וערבים לא יכולים לחיות בדו קיום במדינה שמוגדרת כמדינה יהודית?

עריכה אחרונה על ידי shlomi171
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה לא יכול להשתמש נכון בכינוי "יהודי מחמד" כשאתה (היהודי) השולט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכוונה למדינת ישראל, שהיא מדינה יהודית.

פורסם

מגש הכסף הוא שיר נודע של נתן אלתרמן, שפורסם במדורו "הטור השביעי" בעיתון "דבר" ב-1947.‏

השיר נעשה אהוד ביישוב ולאחר הקמת המדינה ומקובל לקוראו בטקסי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל. הולחן על ידי נורית הירש ועל ידי נחום הימן. שני הלחנים מוכרים בביצועו של יהורם גאון.‏

שם השיר הפך למטבע לשון, המתאר את תרומתה של גבורת הלוחמים במלחמת העצמאות להקמת המדינה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

שלומי, בהחלט יש יהודי מחמד. כאלו שהולכים להסתחבק עם נסראללה, לדוגמא.

אין שום נרטיב שמאלני כאן, ואם כבר, אז בשמאל הממש קיצוני דווקא מתחברים לחזון מדינה אחת, רק בעלת אופי שוויוני של ממש, לא כזו שגליק וחבאיה חולמים עליה.

יש ערבים שבחרן לחבור לצד שלנו. מהם בודדים מאוד מוסלמים. בודדים ברמה כזו, שאת שמם לרוב מכירה כל המדינה ןהם זוכים לכתבות תדמית מחבקות.

הם, לצערי, לא מעידים על הכלל. מה לעשות שהרוב לא יתחיל מחר להתלהב ממגן דוד ולשיר התקןוה. וגם אם כן - מה אתה חושב שיקרה בפעם הבאה שציפי חוטובלי תבקש להקים אץ בית המקדש? מה יעשה במצב כזה ראש השבכ המוסלמי במדינה המדוימנת? ולמה אתה חושב שאותה ציפי חוטובלי בכלל תתן למישהו מוסלמי להגיע לתפקיד כזה, בו יש השפעה וכח של ממש? מוסלמי, לא נוצרי ול דרוזי, שגם הם תכלס יכולים להגיע רק עד נקודות מאוד ברורות.

פורסם
הכוונה למדינת ישראל, שהיא מדינה יהודית.

מדינת ישראל היתה אמורה להיות "מדינת היהודים".

לצערי, היום מנסים להפוך אותה למדינה יהודית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה תלוי איך אתה מגדיר מדינה יהודית. אנחנו אכן עוד לא מדינת דת יהודית, ונקווה שלא נגיע לזה אף פעם.

פורסם

אנחנו בדרך לשם, לא ברמה של איראן (עדיין לפחות) אבל הדת בהחלט משפיעה על החיים של כולנו באופן די ישיר, בלי קשר לכמה אתה מחובר אליה, המגמה היא לחזק את ההשפעות האלו ואין שום סיבה שזה ישתנה. כמו שחוטובלי אמרה בתוכנית האחרונה של גב האומה: "תתרגלו חבר'ה, אנחנו מנצחים אתכם" (בהקשר של דת, ואני מצטט מהזכרון אז סלחו לי אם זה לא מילה במילה), מבחינה דמוגרפית היא צודקת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...