Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשנו בדאצ'יה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סתם שאלה - למה היא עדיפה על רנו קליאו אוטומטית שנמכרת בערך ב-3K יותר?

אני לא רואה שהאוטומאטית נמכרת ב3K יותר. יש להם היום מבצע על הידנית 0.9 שנמכרת ב5K יותר וזה אחלה מחיר.

עדיין, פה מדובר על רכב גבוה (מקביל לקפצ'ור) עם יתרונות וחסרונות.

• תגובות 394
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איציק, תודה. לגבי הדוקר והלוג'י, בכלל לא שמתי לב האמת...

דר סובארו, יש היום מבצע על הדגם הידני 0.9 טורבו (אותו מנוע כמו אצלנו) כפי שכבר נאמר לך. הדגם האוטו' עולה יותר. למה לא קליאו? ראשית, לא היה את המבצע הזה כשההורים הזמינו את הרכב. שנית, בכל מקרה פחות התחברנו לפנים הרכב ולמשטחים החלקים-מבריקים שיש בו. עניין של העדפה אישית. ושוב, המבצע לא היה קיים בעת הזמנת הרכב (או אולי רק בעת הבדיקה, ייתכן וכשהזמנו כבר כן היה קיים אבל לא בדקנו יותר).

פורסם
אני לא רואה שהאוטומאטית נמכרת ב3K יותר. יש להם היום מבצע על הידנית 0.9 שנמכרת ב5K יותר וזה אחלה מחיר.

עדיין, פה מדובר על רכב גבוה (מקביל לקפצ'ור) עם יתרונות וחסרונות.

בעצם, אם אני מבין נכון, זה רכב דמוי קפצ'ור עם גימור יותר זול ועיצוב יותר פשוט, שמוזיל את מחירו.

פורסם
בעצם, אם אני מבין נכון, זה רכב דמוי קפצ'ור עם גימור יותר זול ועיצוב יותר פשוט, שמוזיל את מחירו.

זו אותה פלטפורמה בסיסית וגם המנוע הוא אותו מנוע שקיים בקפצ'ור. אתה צודק מבחינת העיצוב והגימור אבל יש גם קצת הבדלים במכלולים הנוספים (למשל מבחינת מתלים, הקפצ'ור צריכה להיות ספורטיבית ונוקשה בעוד שהדאצ'יה היא רכב "שבילים" שמסוגל לספוג בורות ומהמורות בצורה טובה יותר. הדאצ'יה מעט קלה יותר ומאיצה קצת יותר מהר ואני חושב שיש גם הבדלים קלים בהיגוי ובתיבה)

פורסם

קודם כל תתחדשו!

במה בעצם הקליאו עדיפה על הדאצ'ה כדי לבחור בה ולהוסיף על כך עוד כמה אלפים? החוויה שלי מהדגם היקר דווקא השאירה רושם לא טוב במיוחד.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
קודם כל תתחדשו!

במה בעצם הקליאו עדיפה על הדאצ'ה כדי לבחור בה ולהוסיף על כך עוד כמה אלפים? החוויה שלי מהדגם היקר דווקא השאירה רושם לא טוב במיוחד.

עיצוב יפה יותר, גימור עדין יותר, מותג מוכר בארץ (מטעמי סחירות, יודע שזה אותה תוצרת).

בתור אחד שנוסע בלנצ'יה, אני יודע בדיוק למה גורם חוסר היכרות עם מותג - לירידת ערך מואצת מטורפת. קשה לדעת מה יקרה כאן, אבל אני מהמר שהרכב הזה יתרסק אפילו יותר מהר מרנו רגילות.

בכל מקרה - זה נראה שהוא נותן תמורה טובה לכסף, נראה די ג'יפי וקרבי - ורק על דבר אחד חבל לי - שאין גירסא אוטומטית - כי אשתי לא תרשה לי יותר לקנות רכב ידני.

פורסם
עיצוב יפה יותר, גימור עדין יותר, מותג מוכר בארץ (מטעמי סחירות, יודע שזה אותה תוצרת).

בתור אחד שנוסע בלנצ'יה, אני יודע בדיוק למה גורם חוסר היכרות עם מותג - לירידת ערך מואצת מטורפת. קשה לדעת מה יקרה כאן, אבל אני מהמר שהרכב הזה יתרסק אפילו יותר מהר מרנו רגילות.

בכל מקרה - זה נראה שהוא נותן תמורה טובה לכסף, נראה די ג'יפי וקרבי - ורק על דבר אחד חבל לי - שאין גירסא אוטומטית - כי אשתי לא תרשה לי יותר לקנות רכב ידני.

בספר הרכב יש הוראות הפעלה לתיבה אוטומטית ולפני חודש הוכרזה גירסה רובוטית שגם הוצגה בתערוכה בפרנקפורט:

Dacia-IAA-2015-05.jpg

הם אמורים להתחיל למכור אותה בקרוב ואני אהיה מופתע אם לא יביאו אותה לארץ.

פורסם

לאחר שפגשתי את פות"ש והצטרפתי אליו לנסיעה קצרה, אני יכולה להגיד שהיתרונות של הקליאו על פני הסנדרו הם באמת העיצוב והגימור הטובים יותר. אך אם נזכור בכל זאת שהרכב מיועד בעיקר להורים שלא נהיים צעירים יותר, והדאצ'יה גבוהה יותר ונוחה לכניסה ויציאה, מתמודדת טוב יותר עם מהמורות בכביש וגם מספקת שקט נפשי עם אחריות מלאה של 5 שנים.

בנוגע לשם המותג וירידת הערך, השם של רנו לא ממש פועל לטובתם בשוק הישראלי ודאצ'ה יחסית חדשים כאן. ההשוואה ללאנצ'יה אינה נכונה לדעתי, כיוון שהיקף המכירות שלהם מאוד נמוך (בכל 2014 מכרו כ-10% ממה שדאצ'ה מכרה מידי חודש ב2015).

אם אני הייתי צריכה לבחור רכב בסכום דומה, כנראה שלא הייתי בוחרת בדאצ'ה אלא בסופר מיני קצת יותר "אופנתית", בהזדמנות זאת אני חושבת שמגיע ח"ח לפות"ש שידע לעזור להורים למצוא רכב שהכי טוב עבורם ללא גחמות אישיות שלו.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
מעניין אותי למה לא רציתם את הדאצ'יה דאסטר? דרך אגב איך הביצועים שלה?

לא רצינו? בהחלט שרצינו. אבל יש שני עניינים קטנים בדאסטר שבגללם ההורים לקחו את הסאנדרו.

1) אין באמת צורך ברכב בגודל של הדאסטר. כשנאי נוהג ברכב אני לרוב לבד או עם בת הזוג, וכשההורים נוהגים הם גם לרוב רק שניהם יחד. גם כאשר נרצה לעשות נסיעה כל המשפחה, אז הסאנדרו תספיק מאוד.

2) ההפרש בין המחיר ששילמנו לבין הדאסטר הבסיסית עומד על 15 אלף שקלים (דגם 2X4, מנוע 1.2 ליטר טורבו בנזין עם 110 כ"ס עולה מעט פחות מ90 אלף). אם היה תקציב לרכב הזה האפשרויות היו מתווספות אופציות נוספות ולא רעות בכלל. היינו מתלבטים כבר בין 208 החדשה בתוספת קטנה או סיטרואן קקטוס במחיר דומה לדאסטר, יש גם מאזדה 2 בתוספת ויש גם מבצע (או לפחות היה עד לפני כחודש) בMG על דגם ה350 עם מנוע 1.5 טורבו בנזין ו127 כ"ס במחיר של פחות מ90 אלף שקל. למעשה אני חושב שהמחיר היה קרוב יותר ל85 אבל לא זוכר בוודאות. בגלל תקציב מוגבל החלטנו ללכת על הסאנדרו. לא יכול להגיד לך שמישהו מאיתנו מאוכזב במיוחד מהבחירה. הרכב נוח מאוד לנסיעה ולנהיגה, מאובזר לא רע בכלל ועם אחריות ארוכה.

ביצועים, עדיין לא ממש בדקתי כי הרכב עדיין בהרצה אבל לפחות לפי מה שאני מרגיש כרגע, לא רעים בכלל (אני משווה לסובארו שהייתה) בטח בהתחשב במנוע הצנום. על הנייר לפחות אנחנו מדברים על האצה ל100 ב11 שניות בערך. תאוצות הביניים לא רעות. אני מקווה שרומן (RK) יוכל לכתוב משהו ולתת איזו אינדקציה כיוון שיש לו ניסיון רב הרבה יותר משלי על רכבים.

תודה מורזילקה על הפרגון.

פורסם

מקפיץ כדי לעדכן ב2 נושאים:

1) צריכת הדלק לאחר התדלוק השני היא ליטר דלק לכל 11.65 ק"מ באותם תנאים פחות או יותר כמו שהיו בתדלוק הקודם. כנראה שעם מזג האוויר כרגע צריכת הדלק תשתפר משמעותית (אין צורך במזגן בשבוע הקרוב ככל הנראה).

2) אבא אתמול קיבל טלפון מהסוכנות שהוא צריך להגיע ולקבל צ'ק. מסתבר שחברת קרסו מוטורוס החליטה להחזיר לנו את ההפרש במע"מ בעקבות הירידה של 1 אחוז החודש. הפתיע מאוד לטובה היות וחתימת העסקה בוצעה מספר ימים לפני תחילת החודש ובעצם הסכמנו למחיר המלא גם כך. התוצאה זה של כמה מאות שקלים שחזרו אלינו. כיף גדול לנו ושאפו לקרסו!

פורסם

נו, בקיצור, זה כמו לקנות סיאט לאון כמו שלי עם צריכת הדלק הזו. 5 עמודים על דאציה... משעמם :wink:. תן טיול!

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

כמעט כמו אצלך. רק אצלי יש אחריות 5 שנים והרבה פחות כוח :lol:

לגבי טיול, אמרתי לך כבר עוד שבוע וחצי- שבועיים נסיים הרצה ואז נצא. אפשר גם עכשיו בשבילי קק"ל אם בא לך. אני יודע שאתה עובר שם בקלות:wink:

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ בשביל עדכון!

עברנו כבר 2200 ק"מ בערך בחודש האחרון ומה אני יגיד לכם? אני אוהב את הרכב יותר ויותר.

צריכת הדלק במיכל של 50% מסיעה בינעירונית (לא ב90 קמ"ש)+ 50% עירוני (בפקקים לא קלים) והצריכה שיצאה היא 1 ל13.1. לא רע בכלל. אני דיי בטוח שבנסיעה איטית יותר או נסיעה ללא המון פקקים תצא אפילו טובה יותר. כמו כן נחכה עוד קצת ולעוד כמה ק"מ בתקווה לראות שיפור. אם כי כרגע כמות הנסיעה תתמתן והרכב יצבור ק"מ לאט יותר.

הרכב מאוד נוח, גם נסיעות של שעה וחצי עברו ללא כאבים או תלונות ואני רגיש בגב עקב פציעה. הייתי שמח להיות תמיכה צידית אבל אולי זה רק אני.

הרכבעצמו אוחז לא רע בכלל את הכביש. הוא לא מדרבן לעשות שום דבר ספורטיבי בגלל זוויות גלגול ענקיות אבל ברגע שמורידים קצב לכזה שפוי ונורמלי הרכב באמת בסדר.

עמידה בפקקים- חשבתי שזה יהיה סיוט בגלל הגיר הרגיל. גיליתי שממש לא. זה סיוט בגלל הפקק ואני שונא פקקים בדיוק כמו שהיה באוטומט. הגיר עצמו לא מפריע. הקלאץ' עצמו רך, נעים ואין שום בעיה לנסוע בפקק ארוך ולא להתעייף מהמטלה.

מערכת המולטימדיה מסתנכרנת מעולה עם הטלפון. כיף לשמוע מוזיקה ניתן בכיף לדבר בטלפון דרכה (והטלפון מסוכרן בעברית). עם כי צריך לזכור שהמיקרופון למעלה ולי יש נטייה לדבר חלש. אז אותי לא תמיד שומעים. כשאבא מדבר שומעים מעולה (או כשאני מרים את הראש ומדבר בקול).

לגבי מערכת המולטימדיה עצמה- מחד היא מאוד קלה,פשוטה וברורה לתפעול. מאידך, לפחות מבחינתי, היא גוזלת יותר מידי תשומת לב אם אני צריך לקרוא קצת. זו לא אשמת המערכת הספציפית הזו אלא זה קורה בכל מערכת ללא כפתורים פיזיים.

גם אני וגם ההורים מרוצים מהרכב מאוד. יש לו כוח כשצריך להאיץ אבל צריך לשמור את המחט מעל 2500 כדי לקבל את הכוח. לא משימה קשה בגיר ידני. כמו שנכתב, הרכב ממש לא ספורטיבי בגלל אופיו אבל הוא מחזיק מעולה את הכביש ויש גם כמובן את כל הבקרות הנחוצות כגיבוי.

אם יש שאלות אשמח לענות ואני ימשיך לעדכן!

• תוכן חדש...