Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המטרה : מדריך לטיפול תקופתי לרכב דייהטסו סיריון לכל אחד המאמין שיש ביכולתו לבצע זאת (הטיפול לא מסובך)

אף אחד לא לוקח אחריות על הנעשה מלבד בעל הרכב המבצע את הטיפול!

מה נעשה: החלפת פילטר אוויר, פילטר שמן ואטם בורג ריקון השמן, שמן מנוע, שמן גיר, פלאגים.

מתי מחליפים מה:

1.פילטר אוויר פילטר שמן ושמן מנוע כל שנה או כל 15,000 ק"מ

2.פלאגים בערך כל 60,000 ק"מ

3.שמן גיר בערך כל 60,000 ק"מ

כלים הדרושים לביצוע הטיפול :

· ראצ'ט 3/8 ,

· מאריך בינוני 20 ס"מ לראצ'ט

· בוקסה 14 מ"מ

· בוקסה 16 מ"מ (בוקסה עמוקה לפלאג מומלץ עם מגנט לשליפה מהירה)

· כוס מיוחדת לפתיחת מכסה פילטר שמן.

· מיכל לניקוז השמנים

· כלי מדידה עם שנתות למדידה עד 4 ליטר ( או אחד של 2 ליטר ...)

· משפך רגיל ומשפך ארוך (לשמן גיר)

החלפת פילטר אוויר:

זוהי ההחלפה הכי פשוטה- פותחים את מכסה פילטר האוויר בעזרת פתיחה ידנית של התופסנים המסומנים בעיגולים צהובים, ומחלפים את הישן בחדש, יש לשים לב איך מניחים את הפילטר -כאשר בצד שמאל למטה הפינה היא ב90 מעלות (צבע ירוק בתמונה) וכל שאר פינות הפילטר הן מעוגלות (בצבע אדום).

2nfzzjnimylg.jpg

zovdlkmywkt1.jpg

החלפת פילטר שמן ושמן מנוע:

ראשית כמה מילים: לפני הכל מומלץ לנסות לפתוח את מכסה הפילטר ממש מעט (לא מכסה הניקוז) (פחות משמינית סיבוב -רק בשביל לראות שהוא לא תקוע וניתן לפתיחה), הרבה פעמים קורה שמוסכים סוגרים אותו חזק מדי ואז הכלי עצמו יכל להישבר ובסוף נתקעים במצב שרוקנו את השמן אבל לא ניתן להחליף את הפילטר.

פרטים על הכלי המיוחד לפתיחת הפילטר:

14 Flutes 1/2 Square 65mm Drive End Cap Oil Filter Wrench Auto Tool For Toyota

http://www.ebay.com/itm/381225870345?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

ועכשיו לעבודה:

ממקמים את מיכל הפלסטיק לאגירת השמן הישן מתחת למיכל השמן(ה"קארטר" מסומן בכחול בתמונה) פותחים את הבורג בעזרת בוקסה 14 ונותנים לכל השמן לצאת. לאחר שכל השמן יצא מחליפים את האטם על בורג הניקוז (זהו אטם טבעתי ממתכת, צריך לבקש מחנות החלפים ) וסוגרים במומנט של30 ניוטון.

לאחר מכן פותחים את פקק לניקוז השמן בפילטר שמן עצמו (כפי שמופיע באדום בתמונה בעמוד הקודם) ומנקזים את השמן מהפילטר.

מחברים את הכלי המיוחד לאיזור הצהוב בתמונה ופותחים את מכסה הפילטר.

מחליפים את שני האטמים אחד עם פקק הניקוז והשני על המכסה הגדול ( מצורף דף ההוראות של הפילטר המקורי- שם ניתן לראות איך להניח את הגומיות על גבי המכסה ופקק הניקוז), האטמים מגומי ומגיעים עם הפילטר המקורי של דייהטסו סיריון, סוגרים את פקק הניקוז מחלפים את הפילטר הישן בחדש וממלאים מעט שמן ומחזירים למקום וסוגרים את המיכסה -מומלץ לסגור ידנית ולבסוף עם מד מומנט בכוח של 25 ניוטון.

m2hjzelw3yyg.jpg

znkuzzjzy23y.jpg

החלפת פלאגים:

פותחים את המכסה ולאחר מכן את שלושת הברגים המסומנים באדום(בתמונה הראשונה), מזיזים הצידה את כל המגש פלסטיק ומתחת נמצאים ארבעת הכויילים(-צבע אדום בתמונה השנייה), לכל אחד בורג, צריך לפתוח את ארבעת הברגים ולנתק את מחבר הפלסטיק בזהירות (-צבע ירוק. מומלץ עם מברג שטוח) ולהוציא את ארבעת היחידות.

בפנים נמצא הפלאג, בעזרת בוקסה 16 ממ עמוקה (-צבע סגול בתמונה) ומומלץ שלבוקסה יהיה מגנט לשליפה נוחה ומהירה של הפלאג, מסובבים ומוציאים החוצה, ומחליפים באחד חדש מסוג Denso XU22PR9 , (אני אישית שמתי אחד אחר כי לא היה בחנות חלפים את אותו אחד בדיוק).

וסוגרים עם מד מומנט בכוח של 18 ניוטון.

nm4ljzzdtyal.jpg

zwn2mwzomymq.jpg

jvyzomtg3mnr.jpgtwyn1yyuyzu2.jpg

החלפת שמן גיר:

כמות שמן הגיר שיש במערכת היא 5 ליטר אך לא ניתן להחליף במכה אחת את כל השמן בצורה מהירה לכן מרוקנים את מיכל אגירת השמן שמכיל בערך 2.5 ליטר ומוסיפים 2.5 ליטר חדשים, ובעצם מוהלים את השמן הישן בחדש.

מפלס שמן גיר מודדים כאשר המנוע עובד (בניגוד לשמן מנוע שהכי טוב למדוד לאחר שהאוטו נח בלילה ולא מונע).

ראשית כדאי למדוד את המפלס ולראות מהו צבע השמן, שמן גיר במצבו החדש הוא אדום (לפחות במיכל שאני קניתי) לכן אם צבע השמן עכור (אפור/שחור) מומלץ בחום להחליף.

ועכשיו לעבודה:

ממקמים את מיכל איסוף השמן הריק מתחת לטנק שמן הגיר ופותחים את הפקק ומנקזים את כל השמן (מומלץ להוציא את מדיד השמן -לריקון מהיר יותר), וסוגרים את בורג הניקוז בכוח של 30 ניוטון, מומלץ לבדוק את המצב האטם ואם צריך להחליפו.

לאחר הניקוז מודדים בעזרת כלי המדידה כמה שמן רוקנו ולפי זה ממלאים שמן חדש. מאחר ומיקום מילוי השמן לא כל כך נוח מומלץ לשים עליו משפך רגיל ובעזרת משפך נוסף ארוך לשפוך אל המשפך הרגיל את השמן (מקווה שזה היה משפט מובן :D )

qmnvmnxyjmyg.jpg

פורסם

המדריך הזה התחיל רק בזכות אסף שהסכים ל"השאיל" לי את המפתח המיוחד לפתיחת הפילטר שמן, לא דימיינתי שהבנאדם הולך לעשות לי טיפול כולל לרכב :)

בנוסף הוא עוד הקפיץ אותי לחנות חלפים לקנות שמן גיר ופלאגים תוך כדי.

לא היה לי מושג שאני נופל על כזה בחור אחלה! הייתי בשוק מהעבודה המוקפדת שלו כולל סטריפ לטסה של אחד הגלגלים.

החבורה הזו שעוזרת פה לאנשים זה הדבר הכי לא טריוואילי במדינה, עם כל המוסכניקים שעושים עבודה בשליש רמה ובמחירים מאוד גבוהים.

אז תודה רבה לכם כנופיית הטיפולים :)

פורסם

באמת כל הכבוד לך...

אני מלפני חצי שנה עשיתי טיפול לבד לסיריון שלי ולקח לי חודש לאסוף מידע על איך לעשות את הטיפול ואיפה כל חלק....

אם תעשה עוד טיפול בקרוב ותרצה לצלם אשמח להצטרף וללמוד

• 6 חודשים מאוחר יותר...
  • שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...