Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אקונומיקה יעילה מאד בניקוי עובש. אבל תשיג את האמיתית ולא את אלה של סנו עם כל מיני ניחוחות ורדים.

תפרק כל מה שאתה יכול מהמזגן שיש עליו סימנים של עובש ותנקה.

פורסם

לפרק את היחידה הפנימית אם מדובר במזגן ביתי.

העובש נצמד לפלסטיק. למפוח. לראדיאטור.... פשוט להכל. הכל לנגב עם מטלית עם אקונומיקה. את המפוח לפרק להשרות באמבטיה עם אקונומיקה מדוללת ולשטוף אתה לא תאמין כמה שחור משחור ייצא משם.

את הראדיאטור לנקות לאט עם מברשת ברזל עדינה להוריד את האבק והעובש.

פורסם

כמה שטויות אתם מדברים.

שלא תעיז לנקות עם מברשת ברזל, אתה עלול בסבירות גבוהה לעקם את דפי האלומיניום העדינים ובזה הרסת את הרדיאטור או לפחות חסמת חלק ממעברי האוויר שלו.

אקונומיקה תעיף את העובש אבל בדרך גם עלולה לגרום קורוזיה ולפגוע בציפויים למיניהם.

הנה פרויקט שעשיתי, כמו שצריך, עם חומרים יעודיים :

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=774&MessageId=176738160

פורסם

אז הייתי הולך להתייעץ עם בעל מקצוע, מה אפשר ומה אי אפשר, אותו יוסי שעזר לי שם עוזר המון.

בכל מקרה, חומרים יעודיים בלבד, לא מברשות ולא אקונומיקה.

פורסם

בטח, פחות הדאיג אותי הריח, הפחד שלי היה מחלת הליגיונרים, אמא שלי במצב בריאותי לא הכי טוב ולא רציתי את הסיכוי שהיא תתפוס משהו כזה.

אבל צריך לתחזק את זה,

זה קרה בגלל שיש מים עומדים במגש ניקוז, הבעיה היא שניסיתי לשנות את הזוית ולא הצלחתי - כנראה התקרה עקומה וגורמת לזוית לא נכונה.

בערכה שקניתי יש טבליה שצריך להניח במגש ניקוז והיא דואגת לנקות ולחטא, צריך להחליף אותה כל חצי שנה.

בנוסף יש חומר אנטי בקטריאלי שכל כמה חודשים צריך להתיז לפתח יניקת אוויר.

בקיצור, תחזוקה שוטפת, גם המזגן צריך את זה..

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

http://www.tornado-top.co.il/category/guidance-remote-control-inverter-plasma-super-gold-gold-a

הבנתי שיש מזגנים שמאפשרים המשך פעולה של המאוורר לכמה דקות לשם ייבוש היחידה הפנימית.ה

מזגן שלי הוא מזגן של טורנדו עם השלט שבקישור, באתר של טורנדו לא מצאתי איך ניתן להפעיל את הפונקציה. האם יש קומבינציות לחצנים שמפעילה אותה ?

פורסם
בטח, פחות הדאיג אותי הריח, הפחד שלי היה מחלת הליגיונרים, אמא שלי במצב בריאותי לא הכי טוב ולא רציתי את הסיכוי שהיא תתפוס משהו כזה.

אבל צריך לתחזק את זה,

זה קרה בגלל שיש מים עומדים במגש ניקוז, הבעיה היא שניסיתי לשנות את הזוית ולא הצלחתי - כנראה התקרה עקומה וגורמת לזוית לא נכונה.

בערכה שקניתי יש טבליה שצריך להניח במגש ניקוז והיא דואגת לנקות ולחטא, צריך להחליף אותה כל חצי שנה.

בנוסף יש חומר אנטי בקטריאלי שכל כמה חודשים צריך להתיז לפתח יניקת אוויר.

בקיצור, תחזוקה שוטפת, גם המזגן צריך את זה..

מחלת הליגיונרים - כדאי שתקרא עליה - נגרמת בעיקר במקומות בהן אין זרימה של מים + טמפ' מים של 25-40 מעלות צלזסיוס.

היא נפוצה במקרים של תיירים (גם בבתי מלון וגם כאשר הם חוזרים הביתה אחרי שהות ממושכת בחו"ל, המים בצנרת בבית שלהם עמדה מספר רב של ימים ושם מתפתחים החיידקים).

במקומות בהן יש זרימה של מים (כמו מזגן) והטמפ' נמוכה יחסית (במאייד המזגן כ-5 מעלות צלזסיוס) ועם (אם אפשר לומר) אפס רסס מים, הסיכוי להידבק במחלה הוא נמוך - וזו גם הסיבה שבמזגנים ברכבים לא נדבקים ממנה (תעשה חיפוש בגוגל ותגיע לדף של משרד הבריאות בנושא).

בנוגע לריח - לפעמים אפשרי להיפטר ממנו ולפעמים לא. קודם כל ניקוי יסודי לכל מה שרואים מלוכלך, ורק אם זה לא עוזר - להיכנס עמוק יותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תשמע, לא נכנסתי לעומק הקורה עם המחלה, אבל הסיכוי הנמוך שגודל קצת (כאמור בעיות בריאותיות) שאפשר כן לתפוס את זה, הביא אותי לעשות את זה.

אגב, הבחור שהדריך אותי איך לבצע - עובד שלו חטף את המחלה בגלל שניקה מזגן, היה מושבת חצי שנה בבית (אל תתפוס אותי במילה ,זה מה שאני זוכר שסיפר).

ממה שאני הבנתי לגבי הריח, יש חומרים שמעלימים אותם לתקופה קצרה, אבל בלי ניקוי, הם חוזרים.

ובכלל, האם היית רוצה לנשום אוויר שיוצא ממזגן כזה מלוכלך?

פורסם
תשמע, לא נכנסתי לעומק הקורה עם המחלה, אבל הסיכוי הנמוך שגודל קצת (כאמור בעיות בריאותיות) שאפשר כן לתפוס את זה, הביא אותי לעשות את זה.

אגב, הבחור שהדריך אותי איך לבצע - עובד שלו חטף את המחלה בגלל שניקה מזגן, היה מושבת חצי שנה בבית (אל תתפוס אותי במילה ,זה מה שאני זוכר שסיפר).

ממה שאני הבנתי לגבי הריח, יש חומרים שמעלימים אותם לתקופה קצרה, אבל בלי ניקוי, הם חוזרים.

ובכלל, האם היית רוצה לנשום אוויר שיוצא ממזגן כזה מלוכלך?

לא במזגן של רכב ואני חוזר ומדגיש גם לא במזגנים ביתיים.

במזגן בייתי גם אם יש הצטברות של מים והמזגן לא עובד כמה ימים, זה מתייבש. זו מערכת פתוחה (ולא סגורה כמו צינור מים בקיר שהברז שלו סגור).

במזגנים שעובדים בשיטות אחרות (קירור מים וכד') יש את הסיכוי למחלת הליגיונרים אבל לא במזגני רכב או במזגנים ביתיים "קונבנציונליים".

את המזגנים אצלי בבית אני מנקה אחת לשנה ניקיון יסודי כי הם עובדים כ 2000-3000 שעות בשנה, וזה המון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...