Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת ארוך אבל סיפור המכירה מעניין.

נתחיל מהסוף - לכל אלו שחושבים שרק יפניות סחירות הנה הסיפור שלי:

הרכב רנו לוגאן 2009 יד שניה מליסינג שומרה היטב (פחחות סבירה, כנ"ל פנים, טיפולים רק במורשה (דבר שהחזיר את עצמו)) 146K ק"מ.

הרכב פורסם בים שלישי בצהריים.

"אכלו" לי את הראש בטלפונים שלשה ימים, 5 אנשים טרחו לבא אלי הביתה (רחוק) ע"מ לראות את הרכב.

יום חמישי בצהריים אני מקבל טלפון סטנדרטי "לגבי הרכב...תן לי קצת פרטים..

אנחנו משוחחים והבחור רוצה לרכוש אבל הוא מרמת הגולן!,

תשמור לי את הרכב ליום א' בבוקר, אני מסביר לו שהראשון שמשלם מקבל את הרכב, הקונה חושב רגע ואומר "אתה נשמע לי אמין, קניתי!! מה מספר חשבון להעברה בנקאית?"

כאן אני מסביר לו שאולי כדאי שיראה את הרכב לפני כן יבדוק אותו וכו',

הקונה - קניתי מה לא ברור, שלח לי זיכרון דברים אני אחתום על כל מה שאתה רוצה.

בשלב זה שמרנו על אמון בסיסי אני הודעתי שהרכב מכור, והוא לא העביר את הכסף עדיין לבקשתי.

במהלך הסופ"ש היו עוד לא מעט טלפונים כולל מאלו שכבר ראו והציעו יותר כסף ממה שנמכר,

היום בבוקר מגיע הבחור, בלא לראות את הרכב עדיין, עשה העברה בנקאית על 90% מהכסף, ירד לחניה ראה את הרכב 2 ד',

לדואר הוא אומר, כאן אני אומר לו אתה לא רוצה להניע? טוב נו, הניע ראה שמזגן עובד, משם לדואר (ברגל...) העברת בעלות ויתרת הכסף במזומן.

ולהתראות!

לסיכום אולי ירדתי 1500 ₪ יותר מידי אבל המכירה הייתה מהירה באופן מדהים! אפילו מהר מידי ואני (כמובן ששלי עבר למנכ"לית) תקוע ללא רכב כרגע.

דבר אחרון הפערים בין יד 2 ללוי יצחק הזויים, לוי יצחק נמוך ב 30%! הרכב נמכר במחיר איפשהו באמצע (מעל לוי יצחק).

פורסם

זה מזכיר לי שלפני יותר מעשור ההורים שלי מכרו טריוס (המיתולוגית מהמשלוח הראשון) שמור בן 3 שנים שהיה רכב מאוד מבוקש . זה היה עוד בזמנים שפרסמו מודעות בעיתוני סוף השבוע.. בשישי העיתון יצא לחנויות, באותו בוקר בשעה 9 בבוקר התיצב אצלנו מישהו שמאוד רצה את הרכב לאשתו ובלי לפתוח מכסה מנוע (שלא לדבר על בדיקה) השאיר מזוודה מלאה במזומנים עם כמה עשרות רבות של אלפי שקלים ונסע עם הרכב.

למזלו הרכב היה מלוקק אז הוא עשה עסקה טובה, אבל באותה מידה הוא היה יכול לקנות חתול בשק.

A3

A4

פורסם

לא מפתיע בכלל ספציפית לגבי הדגם הזה שהוא יחודי מסוגו ומציע פתרון (שילוב של אמינות+מרווח נורמאלי ל 7 אנשים + אחזקה לא יקרה + חסכון + מודל חדש + מחיר סביר מאוד) שאף רכב אחר עד להגעת דאצ'יה לודגי לא הציע.

התנהגות של הקונה אופיינית לאחד שמחפש את הדגם הזה בדיוק כבר הרבה זמן וברחו לו כמה עסקאות טובות בין הידיים.

זה מזכיר לי שלפני שנים חיפשתי דירה להשכרה באיזור מאוד מבוקש, ראיתי הרבה דירות וכולן למחרת בבוקר כבר היו "לא אקטואלי". עד שהתקשרתי למודע בשניה שהיא פורסמה ואמרתי בטלפון: תוריד את המודעה, אני לוקח בלי לראות.

פורסם

זה רכב מיוחד וסופר פרקטי. אין משמעות רבה למחירון בדברים כאלה.

זה כמו מה שהיה בזמנו עם דייהו מאטיס ויונדאי אטוס\פיאט פונטו, עד להגעת הסוזוקי אלטו - לא יכלת להשיג בכלל רכבים קטנים, זו הייתה ממש משימה מייגעת ואנשים שילמו מעל המחירון.

פורסם

לאבא שלי היה סיפור דומה ב-1989: פרסם פיאסטה 1984 בעתון המקומי של חיפה. עקרונית העתון התפרסם בששי בבוקר, אבל מישהו ששם יד על עותק בחמישי בערב התקשר בשעה 22:00 ובא עם כסף כדי לסגור עסקה, למחרת ב-08:00 בוצעה העברת בעלות.

במהלך סוף השבוע ספרתי לא פחות מ-150 פניות בקשר למכונית (מרביתן מבחורות צעירות, כנראה האוכלוסיה שרכשה את הדגם, ודי ברור למה), ועם הנסיבות המשתנות כעבור 4 חודשים הצטערתי שלא רכשתי את הרכב עבור עצמי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בשבוע הקרוב ייפתח פה נושא חדש בפורום משפטי

"איך אני תובע בעל רכב שקניתי בלי בדיקה"

וכולם יתנו לו על הראש והוא יגיד משהו על החגים והכל ייגמר מחוסר עניין לציבור

פורסם

לשמחתי במקרה שלי הוא עשה לדעתי עיסקה מעולה הרכב במצב סופר טוב (כן לא מבין למה מכרתי והשגעון להתקדם).

היום הלכתי לראות רכב יד ראשונה שמורה מאוד, והמצב לא היה מזהיר...

בכל מקרה בדיקה מחר. (יש שם איברים רגישים יותר כמו טורבו וכו' הרבה יותר מפחיד מהפשטות המכנית של הרנו).

פורסם
לא מפתיע בכלל ספציפית לגבי הדגם הזה שהוא יחודי מסוגו ומציע פתרון (שילוב של אמינות+מרווח נורמאלי ל 7 אנשים + אחזקה לא יקרה + חסכון + מודל חדש + מחיר סביר מאוד) שאף רכב אחר עד להגעת דאצ'יה לודגי לא הציע.

גם הלודג'י לא מציעה מה שהלוגאן הציעה...

גיר אוטומטי !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נכון...למרות ששלו הייתה ידנית אם אני זוכר נכון משירשורים השונים.

לוגאן אוטומטית יובאה רק במודל 2009 + מכוניות שיובאו ב 2009 אבל נרשמו ונמכרו כמודל 2010.

לאחר מכן הפסיקו לייבא אותה בגלל חובת ESP.

בשנת 2011 קרסו "עשו קומבינה" - הביאו עוד משלוח של לוגאן. הקומבינה בכך שרשמו אותן כרכב מסחרי N1, למסחריות היה פטור מ ESP עד 2011 כולל.

הדגם ה"מסחרי" הגיע עם מנוע חלש יותר (85 כ"ס במקום 105 ב"פרטי"), ידני בלבד, עם פחות איבזור ועם 5 מקומות ישיבה. את שורת המושבים השלישית הרכיבו בארץ.

פורסם

אכן כן שלי הייתה ידנית, ושוב אני חייב להגיד הזכירה את הסובארו סטיישן DL של פעם, אפס תקלות אמינות מושלמת (בקרוב נוציא סיכום אחזקה), אלמלא בטיחות יחסית לא גבוהה ושיוט במהירות סבירה שקט יותר הייתי נשאר עם הלוגאן.

פורסם

לסיפור המכירה אין קשר לסחירות הרכב. כנראה שאותו אדם היה לחוץ לרכב. ואחרים שמתקשרים בתאוריה לא נחשבים בגלל שאי אפשר לדעת מה הם היו נותנים ברגע שהיו רואים את הרכב

בכל מקרה בשעה טובה ויאללה הגיע הזמן להתחדש

כשמכרתי את המאזדה ספיריט 2009 שהייתה לי קיבלתי עליה מאוד קרוב למחירון (צורה ישנה!) מבן אדם שהתקשר ביום ראשון ואמר שהוא קונה ובא עם כסף עכשיו... בגלל שלא היה דואר נפגשנו יום אחריי הוא בגיע זרק לי מעטפה עם השטרות מגולגלים בפנים (מעל 50 אלף שח) אמר לי ספור ועלה לאוטו ניסע לדואר.

הוא הניע את הרכב רק אחרי העברת בעלות!!!

• תוכן חדש...