Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הבעיה קטנה מבעבר.

ושוב - כוח הקנייה של חברות הליסינג מנוצל פה לרעה, גם בגלל שיש דבר כזה "מחירון". אבל בסדר, הבנתי. שוק הרכב הישראלי נהדר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 268
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מבין את הרציונאל, מצטער.

כוח קנייה נועד כדי לקנות יותר בזול. זה חלק מהחופש בשוק.

אני לא מבין מה לא בסדר ומה אתה מציע?

לאסור בחוק על חברות ליסינג?

וכן, אחרי שקראתי את דו"ח זליכה ודו"ח הממונה על ההגבלים העסקיים (שאף אחד מהם לא טען לתיאום מחירים), ולאור היוקר הלא פרופורציונאלי של רכבים בישראל לאור המיסוי, אני חושב ששוק מכירת הרכב יד ראשונה היום (1) סביר (2) טוב בהרבה מבעבר.

המקום בו השוק כושל הוא דווקא בשירות ובמוסכים. שם, אחרי שקנית רכב מיצרן מסויים, אתה שבוי. שבוי של רשת המוסכים שלו, מדיניות האחריות ואספקת החלפים. תוסיף לזה את שחיתות המחירון הקובע של לוי יצחק, ותקבל בעיה מבנית.

אם כבר יש משהו שצריך לטפל בו מבנית, זה להפריד את השירות וייבוא החלפים ממכירת הרכבים החדשים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני בכלל לא התייחסתי לגובה ההנחה שנותן היצרן על המזדה.

רק עשיתי תחשיב שהתחיל במחיר לצרכן שסיפקת 167500 ש"ח וירדתי איתו לכל אורך הדרך עד שהגעתי לעלות היבואן בנמל בישראל!!

את התוצאה תירגמתי לפרנק שוויצרי וליורו , ויצא כי רווח היבואנים שם, הוא לא חזירי אלא סופר דופר חזירי.

כיוון שזה לא המצב ,ברור כי עלות היבואן הישראלי מסובסדת על ידי היצרן כדי להתגבר על המיסוי הכבד. האם מדובר ב 40% כמו שנכתב במאמר מ 2011 או ב 20% כיום אין לי מושג.

הדו"ח של דלק - הדו"ח הכספי שהוגש לבורסה לני"ע עבור שנת 2014.

מה יש לתאם בשוק המשפחתיות את המחיר לצרכן כאשר ממנו נותנים היבואנים הנחות לחברת הליסינג ושם לא מתאמים אלא נלחמים יבואן ביבואן.

ולא ברור לי למה לא לתאם גם בסגמנטים האחרים אם אנחנו מתאמים בשוק המשפחתיות לשיטתך.?

במשך שנים הם קיבלו הנחות מפליגות שאנשים שאינם "זכאי ליסינג" לא קיבלו. אז היום הם מקבלים פחות. זה טוב.

כמה גדול שוק הליסינג בארץ? יותר משליש מהמכוניות החדשות נקנות ע"י חברות ליסינג. לפני כמה שנים זה היה יותר מחצי. בגרמניה 10% מהמכוניות הן מכוניות חברה. לא בדקתי בארצות אחרות.

הוא מנופח בעיקר בגלל מחירי המכוניות הגבוהים והטבות המיסוי האדירות שמקבלי הליסינג קיבלו בשנים עברו. היום הם מקבלים פחות, אבל קשה לשנות הרגלים...

עצם קיומן של חברות הליסינג הוא לא הבעיה. הבעיה היא כשהן מנצלות את כוחן מצד אחד מול היבואנים בהורדת מחיר מסיבית "מחוץ למחירון", והשנייה מול הצרכנים הפרטיים שקונים את מכוניות הליסינג אחרי 3 שנים במחירים גבוהים בגלל המחירון המנופח, או נפגעים כי קנו את הרכב באופן פרטי כחדש ובמכירה צריכים להלחם במכוניות יוצאות ליסינג שמציפות את השוק במחירים נמוכים משמעותית. שלא לדבר על כך שלפני רק כמה שנים חברות הליסינג זלזלו בבטיחות של הלקוחות שלהם וקנו מכוניות פחות בטוחות, בלי ESP או ABS או מספיק כריות אוויר. או שהספקת לשכוח?

ודווקא קראתי את דו"ח זליכה, מזמן.

גם אני עשיתי תחשיב, לפניך. לא מבין למה התעלמת ממנו.

לא הסברת מה כתוב בדו"ח הכספי של דלק, רוצה להרחיב?

בשוק המשפחתיות תיאמו בעבר את המחיר בגלל קבוצות השימוש הארורות. כיום נשאר התיאום עבור הצרכנים הפרטיים. למה? כי אפשר.

ולמה לא בסגמנטים אחרים? בגלל שבסגמנט שלא מוכר לליסינג צריך אשכרה למכור מכוניות לאנשים אמיתיים ולא לאנשי הרכש של חברת הליסינג. נראה לי ברור למדי...

אני עשיתי תחשיב מדוייק והשתמשתי בתוצאה שלה כדי להשוות לשוויץ וגרמניה, ולפי זה או ששם היבואן מרוויח 100% ( לא סביר ) או שהעלות ליבואן הישראלי מסובסדת על ידי היצרן.

גם הובאו לנו נתונים של השוק הנורבגי והשוודי עם מחירים גבוהים יותר בשוק השוודי. האם הסיבה היא מיסוי שונה גבוה יותר בשוק השוודי או חזירות של היבואן השוודי על פני חברו הנורבגי. לך תדע.

המסקנה הזו אוששה הן על ידי המאמר משנת תרפפ"ו או על ידי הנכתב בדו"ח של דלק.

אם תעבור על השרשור מחדש תראה את מה שציטטתי מהדו"ח.

אפילו לינק הבאתי , ותתחיל לקרוא שם מעמוד 290 ומשהו.

אתה מבין גדול ממני בכלי רכב , לא מן הנמנע שבסגמנט של ה 100 אלף, יש שונות גדולה יותר ולכן התפלגות המחירים גדולה יותר.

מה זה משנה לי כאיש השיווק למי אני מוכר, אם החלטתי לתאם מחירים ( עבירה פלילית ) נתאם על הכל..

כתבתי אחזור על זה , כאשר היו דרגות מחיר לשווי רכב, כולם הצטופפו קרוב לתקרה של הדרגה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני לא מבין את הרציונאל, מצטער.

כוח קנייה נועד כדי לקנות יותר בזול. זה חלק מהחופש בשוק.

אני לא מבין מה לא בסדר ומה אתה מציע?

לאסור בחוק על חברות ליסינג?

וכן, אחרי שקראתי את דו"ח זליכה ודו"ח הממונה על ההגבלים העסקיים (שאף אחד מהם לא טען לתיאום מחירים), ולאור היוקר הלא פרופורציונאלי של רכבים בישראל לאור המיסוי, אני חושב ששוק מכירת הרכב יד ראשונה היום (1) סביר (2) טוב בהרבה מבעבר.

המקום בו השוק כושל הוא דווקא בשירות ובמוסכים. שם, אחרי שקנית רכב מיצרן מסויים, אתה שבוי. שבוי של רשת המוסכים שלו, מדיניות האחריות ואספקת החלפים. תוסיף לזה את שחיתות המחירון הקובע של לוי יצחק, ותקבל בעיה מבנית.

אם כבר יש משהו שצריך לטפל בו מבנית, זה להפריד את השירות וייבוא החלפים ממכירת הרכבים החדשים.

המחוקק קבע שהאחריות לא מתבטלת אם טיפלת במוסך מורשה , לא חייב להיות מוסך מורשה יבואן.

מי שנוהג כך בענק הם חברות הליסינג בעיקר.

הצרכ(ח)ן הפרטי חושש, והולך למוסך מורשה יבואן, ואוכל אותה במחירים גבוהים אבל באווירת שירות ברמה גבוהה.

אפילו הקפה על חשבון הבית:evil:

חלקים מקוריים , מקור רווח ליצרן וליבואן .

עדיין קיים יבוא של חלקים מקוריים ללא חותמת של היצרן עליהם או תחליפיים על ידי גורמים רבים באופן מסיבי בהרבה מאשר ביבוא המכוניות עצמם.

בנושא המוסכים , יותר מאשר עשה המחוקק עד עכשיו ...

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
המחוקק קבע שהאחריות לא מתבטלת אם טיפלת במוסך מורשה , לא חייב להיות מוסך מורשה יבואן.

ומה עם "אחריות של רצון טוב"?

עדיין קיים יבוא של חלקים מקוריים ללא חותמת של היצרן עליהם או תחליפיים על ידי גורמים רבים באופן מסיבי בהרבה מאשר ביבוא המכוניות עצמם.

אתה שוכח, כשאתה קונה מכונית, יש לך מבחר ממספר לא קטן של מתחרים.

כשאתה קונה חלקי חילוף... אין לך את מס' האופציות הזה.

ההוכחה היא במחיר, מחירי החלפים בישראל מגיעים לפעמים למאות אחוזים יותר מאשר בחו"ל.

הפתרון הוא לפרק את הקשר בין מוכר המכונית לנותן התחזוקה.

חברות נפרדות, אחת מוכרת מכוניות, אחרת מוכרת חלפים ו/או תחזוקה.

אין יבואן רשמי בחלפים. כל עסק ייצור קשר בנפרד עם יצרן הרכב וייבא ממנו חלפים.

פורסם
ומה עם "אחריות של רצון טוב"?

אתה שוכח, כשאתה קונה מכונית, יש לך מבחר ממספר לא קטן של מתחרים.

כשאתה קונה חלקי חילוף... אין לך את מס' האופציות הזה.

ההוכחה היא במחיר, מחירי החלפים בישראל מגיעים לפעמים למאות אחוזים יותר מאשר בחו"ל.

הפתרון הוא לפרק את הקשר בין מוכר המכונית לנותן התחזוקה.

חברות נפרדות, אחת מוכרת מכוניות, אחרת מוכרת חלפים ו/או תחזוקה.

אין יבואן רשמי בחלפים. כל עסק ייצור קשר בנפרד עם יצרן הרכב וייבא ממנו חלפים.

הצחקת אותי

לגבי המוכחל יש יותר חברות המייבאות חלקים מאשר יבואנים של מכוניות.

לגבי המואדם הצחקת אותי יותר

היצרן לא רוצה להכיר אף אחד, אלא את היבואן הרשמי שלו, בדיוק כמו שהוא לא רוצה למכור כלי רכב אלא ליבואן הרשמי שלו.

מפנה גם אותך לדו"ח של דלק , ובייחוד לקטע של יחסי היבואן עם 3 היצרנים שהוא מייצג.

מאלף ומחכים, כי אתה רואה שחיי היבואן מול היצרן הם לא פשוטים בלשון המעטה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
הצחקת אותי

לגבי המוכחל יש יותר חברות המייבאות חלקים מאשר יבואנים של מכוניות.

הצחקת אותי.

לך תחפש עכשיו חלק חלופי לרכב הספיציפי שלך.

זה לא עניין של כמות, אלא של נגישות וחופש מידע.

לגבי המואדם הצחקת אותי יותר

היצרן לא רוצה להכיר אף אחד, אלא את היבואן הרשמי שלו, בדיוק כמו שהוא לא רוצה למכור כלי רכב אלא ליבואן הרשמי שלו.

עכשיו קרעת אותי מצחוק...

מי בכלל צריך לשאול את היצרן מה נוח לו?

ממתי עסקים רוצים שיטילו עליהם מגבלות במסגרת חוק ההגבלים העסקיים והממונה?

אתה חושב שמישהו שאל את יצרני הרכב באירופה, כשהכריחו אותם למכור רכבים חופשי, מכל דילר בכל מדינה באיחוד לכל אזרח באיחוד, ללא תלות במקום מושבו?

אתה חושב שהרגולטור האירופאי לא הטיל קנסות על מי שלא ציית?

קרא המלצות מעמוד 152.

זליכה חושב שעם רגולציה הוא יימנע ניצול כוח מונופולי... אני בספק.

אבל זה ימחיש לך את העדר התחרות בתחום הזה.

http://media.mot.gov.il/DOVER/zilha-doch.pdf

פורסם

לך לכל חנות חלקים תיתן לך חלק תחליפי בדקה ורבע

קראתי את זליכה , בשום מקום שם הוא אינו מרחיק לכת לאפשר לכל עסק ( מוסך הרשקוביץ מראש פינה ) להתקשר ישירות עם היצרן ולרכוש ממנו חלקים.

הוא מנסה לטפל בכשלים במסגרת המקומית, ויש לו שם המלצות שהם יותר מנאיביות.

איזה מנוף יש למשרד התחבורה על היצרן האירופאי? כלום נאדה גורנישט

לנציבות באירופה יש שיניים לגבי היצרנים האירופאיים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לך לכל חנות חלקים תיתן לך חלק תחליפי בדקה ורבע

מאיפה אני יודע איזה חלק לקנות, מה המחיר של המתחרה, מה הבדלי האיכות, ומי בכלל יתקין לי אותו?

צרכן קונה חלפים באופן עקיף, דרך המוסך.

בחייאת, תהיה רציני.

איזה מנוף יש למשרד התחבורה על היצרן האירופאי? כלום נאדה גורנישט

לא צריך מנוף.

הוא ייקבע בחוק מקומי, וזה מה שיהיה.

אתה חושב שמישהו שואל, לדוגמא, את נובל אנרג'י איך היא רוצה למכור גז בארץ?

האלטרנטיבה היא פיקוח על מחירים, ואני גם חושב ששם זליכה טועה כשהוא חושב שזה אפשרי.

פורסם
ושוב - כוח הקנייה של חברות הליסינג מנוצל פה לרעה, גם בגלל שיש דבר כזה "מחירון". אבל בסדר, הבנתי. שוק הרכב הישראלי נהדר.

תקן אותי אם אני טועה - כוח הקניה של חברות הליסינג נובע מהעובדה שהן רוכשות מכוניות בכמויות גדולות ועל כן זוכות להנחות מפליגות מהיבואנים.

אם לזה אתה קורא ניצול לרעה של כוח הקניה, אז לשיטתך יוצא שמהותה של כל קבוצת רכישה באשר היא, בין אם לדירה ובין אם היא חברי מועדון חבר, היא ניצול כוח הקניה לרעה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

עפר בחייאת

נזרום איתך

אם יהיו מספר יבואנים שיוכלו לרכוש מהיצרן, ( אתה הגזמת ובהודעה הקודמת כתבת כל עסק ) הרי המוסך ימצא את הנתיב הזול לרכישה.

וגם אתה כצרכן תוכל לקנות ישר בחנות החלקים

מנוע לוישר למזדה 2 שנת 2003 כדוגמה.

איך חיות היום חנויות חלקים ? ךא מוכרות לצרכנים פרטיים ? מוכרות.

מה תקבע בחוק מקומי

שהיצרן יהיה חייב למכור לכל דכפין חלקים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

עפר וישה - מכיוון שמענה כראוי ידרוש ממני לקרוא הרבה אחורה (שלא לדבר על דו"חות וקישורים חיצוניים) אין לי כרגע הזמן להתייחס לדבריכם אחד לאחד, ולכן אאלץ לצאת מהדיון (מעדיף שלא לכתוב כלום מאשר להתייחס חלקית).

תקן אותי אם אני טועה - כוח הקניה של חברות הליסינג נובע מהעובדה שהן רוכשות מכוניות בכמויות גדולות ועל כן זוכות להנחות מפליגות מהיבואנים.

אם לזה אתה קורא ניצול לרעה של כוח הקניה, אז לשיטתך יוצא שמהותה של כל קבוצת רכישה באשר היא, בין אם לדירה ובין אם היא חברי מועדון חבר, היא ניצול כוח הקניה לרעה.

הניצול לרעה הוא לא בכוח הרכישה, אלא בניצול המחירונים בהתאם. אם מחירון הרכב הוא 130, חברת הליסינג רוכשת ב-100 ואחרי 3 שנים המחירון של הרכב הוא 90 אבל חברות הליסינג מציפות את השוק במכוניות שנמכרות ב-70, אז הצרכן הפרטי שרכש במחיר מלא נפגע מהותית. רוכש היד שנייה הרוויח, אבל רק לכאורה כי ההיצע שלו הוא מאוד בסיסי - רק מה שחברות הליסינג קונות. זה גורם גם לחוסר מבחר בשוק כיוון שהיבואנים מביאים רק דגמים מועטים שמתאימים לחברות הליסינג. כמובן שלוי יצחק משתף עם כל זה פעולה, וכולם חייבים להתיישר...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון : יש 4 בארץ (כנראה שתי לבנות, אחת אדומה ואחת שחורה)

מסירות אחרי סוכות.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...