Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית מצבר לאל-פסק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עקב בעיה נמחקה לי ההודעה, המשך יבוא...

עריכה אחרונה על ידי car_me

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני קניתי זוג מצברים לאל- פסק שלי ב "מ.צ.מ" מחשבים. הם נמצאים בדרך השלום, מעט אחרי סוכנות שקודה.

עלה לי 90 שקלים ליחידה, אבל זה היה לפני כ- 3 שנים.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

התוכן שנמחק לי...

העובדות:

המצבר הישן באל-פסק שלי הוא חלש ונופל בזמן מעבר לבטריה.

המצבר הישן 7AH.

קניתי מצבר חדש 9AH.

תיאור הבעיה:

המצבר החדש נבדק בבית והמתח על הההדקים היה 10.7 כלומר מוות קליני. אני מניח שהמצבר ישב בחנות איזה שנה במקרה הטוב. ומוכרים שם מצברים לפי FIFO.

טענתי אותו בבית עם האל-פסק הוא נטען בסדר למתח תקין.

בדקתי עם בודק מצברים אחרי כמה ימים של טעינה את המצבר והCCA שלו הוא 150, המצבר הישן נותן 20.

בדקתי פריקה איטית עם מטען imax 6b וקיבלתי תוצאה של 5.5AH הפריקה נעשית שם עד מתח של 10.8v, ואחרי שנגמרה הפריקה בדקתי מתח והוא מראה 11.45v.

השאלות:

1) האם כדאי להחזיר את המצבר לחנות ולקחת מצבר אחר, כי למרות שעל פניו הכל נראה בסדר המצבר אולי קיבל טראומה? לפי בדיקה הפריקה יש לו קיבולת של 5.5AH במקום 9AH.

2) מה אמור להיות CCA של מצבר כזה בשביל השוואה (הוא לא נועד להתנעה בגלל זה לא מופיע לו ערך CCA על האריזה)?

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם (נערך)

אני הייתי ניגש לחנות ומבקש להחליף. אומר שבדקתי עם בודק מצברים והוא מכיל רק חצי מהמטען שרשום עליו. ומבקש מצבר "טרי".

אני בדיוק גם מנסה לבדוק את המצבר שלי עם מטען IMAX כמו שלך, איזה ערך A שמת בטעינה ? אצלי על הסוללה רשום 12V 36W/Cell, 10min

הנחתי שכל תא יכול לספק 3A וזה מה ששמתי בטעיה אבל אני לא בטוח שזה מה שנכון לשים.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

מאיפה קנית את המצבר? איזו חברה המצבר שרכשת?

הייתי גם הולך לחנות אבל עם האל פסק. שיוכלו לחבר ולבדוק בעצמם... ככה עם החדש שיביאו לך תבדוק כבר במקום.

אם החנות מוכרת פעם ב.. מצברים אז אולי כך המקרה באמת.

פורסם

סוף דבר:

הלכתי לחנות והחלפתי את המצבר למצבר זהה אחר.

המוכר בדק את המצבר עם מד עומס ואמר שהמצבר שקניתי תקין, אבל בכל זאת ביקשתי והוא החליף אותו.

המצבר החדש הגיע עם מתח מעל 12V ולפי הבדיקה שלי יש לו CCA של 170 לעומת 150 של הישן. לא בדקתי פריקה כי זה לוקח זמן.

martines:

נראה לי זרם סביר זה 0.1C כלומר 10% מהקיבולת. במצבר של 7AH זה יהיה 0.7A.

בפריקה בשביל למדוד את הקיבולת בצורה יותר אמיתית, אני שם חצי מזה 0.3-0.4. למצבר של 7AH.

שים לב שצריך לבטל את המגבלת זמן של המטען לנפחים גבוהים. ולבטל או לשים מגבלת קיבולת גבוהה יותר.

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
סוף דבר:

הלכתי לחנות והחלפתי את המצבר למצבר זהה אחר.

המוכר בדק את המצבר עם מד עומס ואמר שהמצבר שקניתי תקין, אבל בכל זאת ביקשתי והוא החליף אותו.

המצבר החדש הגיע עם מתח מעל 12V ולפי הבדיקה שלי יש לו CCA של 170 לעומת 150 של הישן. לא בדקתי פריקה כי זה לוקח זמן.

martines:

נראה לי זרם סביר זה 0.1C כלומר 10% מהקיבולת. במצבר של 7AH זה יהיה 0.7A.

בפריקה בשביל למדוד את הקיבולת בצורה יותר אמיתית, אני שם חצי מזה 0.3-0.4. למצבר של 7AH.

שים לב שצריך לבטל את המגבלת זמן של המטען לנפחים גבוהים. ולבטל או לשים מגבלת קיבולת גבוהה יותר.

תודה, בדקתי וגם המצבר שלי גמור.

ודרך אגב אם יש לך חיקוי סיני של ה IMAX הזה כמו שלי, הוא מגיע ללא מאוורר פנימי, בפריקה אני שם מאורר חיצוני לעזור בפיזור החום, היו מקרים שהמטען נשרף לאנשים בגלל עומס חום.

• תוכן חדש...