Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש המלצה לתוכנת ניווט בדרום איטליה.

אין לי בעיה עם תוכנות בתשלום, אך שהמחיר עבורן יהיה סביר (Igo דורשת כמה מאות עבור השכרת מפות).

למי שהתנסה עם תוכנה לאו דווקא בדרום איטליה ויכול להמליץ אני אשמח לשמוע.

בתודה,

רועי.

פורסם

הייתי לפני כמה שנים, אזור מדהים מאוד נהניתי. אני זוכר שהניווט היה מאוד בעייתי וגם המערכת ניווט שנמצאת ברכב לא היתה מועילה (סמארטפונים ואפלקציות ניווט לא היו נפוצות אז). גם הנהגיה שם הייתה קשה, כבישים צרים וצפופים ונהגים לא סובלניים.

שנה שעברה הייתי בצפון איטליה, ניידתי את הקו שלי לגולן (לצורך הנסיעה אחרי זה חזרתי ל 012) והיה לי חבילת גלישה, אז התשמשתי בוויז לניווט ברכב וגוגל מאפס לניווט רגלי. עבד מעולה.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

מצטרף להמלצה על Here. השתמשתי בה לאחרונה בפרובאנס, היתה מצויינת לניווט רכוב וסבירה לרגלי.

בד"כ אני מעדיף וייז (עם סים מקומי) אבל הפעם אחד הטלפונים שבק והחלופי קצת בעייתי, אז השתמשתי ב-Here.

לניווט רגלי + תח"צ ממליץ על Here אם אין לך סים ועל Google Maps אם יש לך סים מקומי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני שנתיים הייתי בדרום ולפני חודש בצפון - בשני המקרים חבילת גלישה+וויז והניווז היה בסדר גמור פרט לכמה דקות בפעם האחרונה שהמכשיר הציב אותי כמה מטרים בצד השני של צומת כלשהו וגם לבלבול קל (אבל לדעתי זה קשור יותר ל-GPS במכשיר).

פורסם

ניווטתי באיטליה עם map of italy מתוך ה play store אוף ליין באיטליה .

השתמשתי בו בעיקר על מנת לעבור בין ערים ביעילות ומהירות .

ממליץ לך להוריד כמה וכמה אפליקציות ב WIFI בבית שיהיו מותקנות על המכשיר תתנסה בהן ושם כבר תבחר לי מה מתאים \ נוח לאותו הרגע .

אני יכול להעיד שהאפליקציה שאני השתמשתי מעט כבדה , לקח לה זמן לחשב מסלול אז עשיתי את זה במקטעים...

ב10 יורו אתה מקבל סים מקומי ו-וויז ... אני לא הייתי חושב פעמיים .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

רצוי להשתמש באפליקציה שמזהה סטיה מהדרך מוקדם ומחשבת מסלול מהר - זה אחד מיתרונותיה של וייז. יתרון נוסף הוא דיווחי המשתמשים ועדכון מיידי של המפות.

ובכל זאת אני ממליץ מאד להצטייד לפחות באפליקצית offline אחת למקרה של בעיות בכיסוי הסלולרי (ושים לב שבאיטליה יש הבדלים משמעותיים בכיסוי בין החברות השונות). אני השתמשתי ב-Here כאשר היתה לי בעיה של טלפונים. בניווט עירוני עם כיסוי סלולרי השתמשתי ב-Google Maps, שיתרונו הוא היכולת להדריך אותך גם בשימוש בתח"צ (מציאת התחנות ובחירת הקוים).

מותקן אצלי גם ViaMichelin שהמפות שלו זכורות לי כמעולות בימים שבהן השתמשתי באתר לתכנון מסלולים לניווט ללא GPS, לדעתי כדי לתת גם לו הזדמנות, אם תזקק לכך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה רבה על התגובות הרבות חברים,

בהמלצתכם ארכוש חבילת גלישה מ-012 ואשתמש בוויז, כנראה שאצליח לחסוך לעצמי סיבוכים.

תודה רבה!

פורסם

חבל על הכסף. אני חוזר וממליץ לך - התקו Nokia Here (והורד מפות רלונטיות) כבר בארץ. לצורך תקשורת מקומית קח אתך טלפון ישן כלשהו וקנה באיטליה כרטיס סים עם חבילת גלישה - הסיפור יעלה בערך חצי מהחבילה הזולה ביותר של 012.

פורסם

מתעלק, האם ניתן לרכוש את סים מקומי כבר בשדה התעופה באיטליה (מלפנסה במילאנו) ?

איזה ספק מומלץ שם? ומה העלות של סים עם חבילת גלישה ? האם גם שם אצטרך לשלם תשלום חד פעמי על הסים?

פורסם

איני מעודכן לגבי איטליה (אם כי אם תחכה יומיים שלושה אתעדכן), אבל כמה דברים כלליים לגבי אירופה:

1. מחיר סים פריפיד + חבילת גלישה של 1-2 ג"ב בתוקף לשבוע עד חודש הוא סביב 15-20 אירו. בד"כ מחיר הסים, לפחות חלקו, מוחזר בתקציב לשימוש, אבל זה משתנה בין מדינות, חברות ותוכניות מחירים. עם זאת בד"כ המחירים די דומים עם שינויים קלים לכאן ולכאן.

2. כרטיסי סים ניתן לרכוש בדרך כלל בחנויות של חברות הסלולר, חנויות נוחות, קיוסקים, סופרמרקטים וכו'.

3. לפני מספר שנים האיחוד האירופי הוציא הנחיה שמחייבת לרשום את רוכש הכריס (זיהוי לפי דרכון). לא מהווה בעיה, מצלמים את הדרכון וככתובת רושמים את כתובת החנות. אל תסאג גם מסיפור "מספר משלפ המס" באיטליה, המספר אינו נדרש.

4. אתרים מחכימים בנושא:

Prepaidgsm.net - יש רשימת מפעילים לאומית לכל מדינה. לא תמיד מעודכן. עם זאת יש פורום שאחד ממנהיגיו איטלקי, כך שתוכל לשאול בו.

Wikia

פורסם

אם יש לך מכשיר נייד מבוסס אנדרואיד, תוכל להתקין Igo Primo מהפוסט הזה.

אם יש לך מכשיר ניווט יעודי, תוכל להתקין iGO8 מהפוסט הזה.

מפת איטליה שעובדת עם התוכנות הנ"ל תוכל להוריד מהפוסט הזה.

שתי התוכנות עובדות offline ולא נדרשת חבילת גלישה. כמובן שזה לא מאפשר עדכוני תנועה, אבל הכל בחינם.

פורסם (נערך)

עדכון: כרטיס SIM וחבילת גלישה של 5 ג"ב (לא יודע לכמה זמן תקפה) נרכשה לפני שעתיים ב-FCO, קשר מצויין בשיחות וואצאפ.

מחיר הסים + החבילה 24 אירו. מאפשרת גם שיחות נכנסות אולם לא נרכש זמן אויר ליוצאות.

ועוד בזבזו עליו מספר טלפון יפה במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...