Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

ברשותי סיאט איביזה חדשה 1.2 tsi תיבת dsg.

האוטו שנת 2015.הבנתי שהתיבה עברה עדכון תוכנתי כדי לחסוך עוד יותר בדלק.

בפועל,אני כבר אחרי 3 אלף ק"מ ואפשר להגיד שאני לא עושה יותר מ-1 ל-9 בלי האצות מיוחדות (וברוב הפעמים נסיעה רגועה למדי ). 60% נסיעה בעירוני והשאר בבינעירוני. חשוב לציין שכמעט ולא עברתי את ה-100-105 קמ"ש על מנת לבדוק את הצריכה .בנוסף,מקפיד על לחץ אוויר תקין בגלגלים.נוסע בלי מזגן (חלון לידי פתוח בערך 40% ).

ה מאוד מוזר לי,מנוע טורבו,נפח מנוע קטן,תיבת DSG ובנוסף עדכון תוכנתי למכוניות 2015 על מנת לחסוך עוד יותר בדלק.

האם קיימת בעיה?

תודה

עריכה אחרונה על ידי galh_5
פורסם

איך אתה בודק את הצריכה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
איך אתה בודק את הצריכה?

מסתכל על הקילומטראז' שעשיתי מאז התדלוק ומחלק בליטרים שמילאתי.

אתה יכול להבין שהתקמצנתי מאוד על המותרות ברכב רק על מנת לבדוק את הצריכה.

הסיאט מגיעה להילוך 7 ואחרון כבר באזור ה-62 קמ"ש ול-2.1k סל"ד ב-105 קמ"ש

פורסם

בעירוני ישנה תנועה רגילה (רמזורים אבל לא פקקים)שאמרתי החלק הזה מהווה 60% מהנסיעות בכללי.

בבינעירוני,זה בשעות שאין פקקים ושהמהירות היא בין 80-110

פורסם

אוקיי,קודם כל,תודה על הרצון לעזור.

דבר שני,התוואי הוא מישורי (מרכז הארץ ).

האמת שלא בדקתי במחשב דרך כי הבנתי שאי אפשר יותר מדי לסמוך על הצריכת דלק שהוא רושם שם (במיוחד שהתיבה כל רגע מעבירה הילוך)

פורסם

מחשב הדרך הוא לצורך קנה מידה. הוא לא מזייף ב-50 אחוז.אצלי בכמה מדידות נמצא מזייף בן 5-7% בממוצע.

בכלאופן, לפי דבריך זה נראה לי לא סביר.

בנסיעה עירונית נטו עם מזגן ללא פקקים, אני מקבל בסביבות 1 ל-9 עם מזגן (מחשב). עם 40% משולב בינעירוני הייתי מצפה ל 1 ל-13 לפחות.

אני משווה לאוקטביה 1.2 שלי.

אין לי הרבה מה לייעץ מעבר לתת עוד 2000-3000 ק"מ הרצה, ואם לא לקפוץ למוסך, למרות שאני משער שתשובתם תהיה שהרכב תקין. :|

תנסה להעזר במחשב הדרך לראות צריכה רגעית ומצטברת בנסיעות בינעירוניות ועירוניות, אולי משהו שקשור לנהיגה עצמה.

פורסם (נערך)
מחשב הדרך הוא לצורך קנה מידה. הוא לא מזייף ב-50 אחוז.אצלי בכמה מדידות נמצא מזייף בן 5-7% בממוצע.

בכלאופן, לפי דבריך זה נראה לי לא סביר.

בנסיעה עירונית נטו עם מזגן ללא פקקים, אני מקבל בסביבות 1 ל-9 עם מזגן (מחשב). עם 40% משולב בינעירוני הייתי מצפה ל 1 ל-13 לפחות.

אני משווה לאוקטביה 1.2 שלי.

אין לי הרבה מה לייעץ מעבר לתת עוד 2000-3000 ק"מ הרצה, ואם לא לקפוץ למוסך, למרות שאני משער שתשובתם תהיה שהרכב תקין. :|

תנסה להעזר במחשב הדרך לראות צריכה רגעית ומצטברת בנסיעות בינעירוניות ועירוניות, אולי משהו שקשור לנהיגה עצמה.

אין לי מחשב דרך לצערי =/ גרסת AM5 (הכי בסיסית ).

לא החלפתי שמן מנוע,להחליף?

יכול להיות שחלק מהצריכה הגבוהה נובעת מהעובדה שכבר ב-63 קמ"ש התיבה בהילוך 7? התיבה מעבירה הילוכים כבר ב-1300 סל"ד (לא מאיץ) אז אולי המנוע נכנס לסל"ד נמוך מדי שזה לא "נוח" לו.

עוד משהו,מהו הסל"ד המומלץ בהילוך 7?

עריכה אחרונה על ידי galh_5
פורסם

באיביזה המדוברת באמת אין מחשב דרך.

עוד אפשרות, אתה מתדלק באותה תחנת דלק כל פעם? אולי המשאבה שם מזייפת (לא לטובתך)?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יש לי את אותו רכב ו80 אחוז מהנסיעות שלי בעיר , בהתחשב שהרכב עבר רק 5000 קמ צריכת הדלק עומדת על 1 ל13

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

יש המון כבישים במרכז הארץ שהם בינעירוניים (לא כביש 6 אן 5, אלא למשל 40, 44, 461), אבל רוויים ברמזורים, וברגע שאתה מגיע למהירות שיוט אתה כבר צריך לבלום לקראת הרמזור הבא, כלומר הנסיעה היא כמעט נטו האצות. אם זוהי הנסועה ה"בינעירונית" שלך, זה יכול להסביר.

• תוכן חדש...