Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגדול, אם הטיעון שלך הולך להיות "אתה לא עצמאי, אז אל תתערב / מה אתה מבין" וכו', אני יוכל לטעון שאתה לא לקוח פרטי ולכן לא מבין בכלום. שני הטיעונים האלו מטופשים ומיותרים לדעתי.

(אני מהנדס)

אני לא בא להגיד "אתה לא עצמאי, אתה לא מבין", אני כן בא להגיד :

תאר לך שאתה לוקח את הבוס לשיחה בבית קפה על העלאת שכר עתידית שלך ובאמצע השיחה מסתובב אליכם מישהוא מהשולחן הסמוך ואומר לבוס:

"מה? העלאת שכר למהנדס מתחיל שכבר מרוויח 20K לחודש? אתה ירדת מהפסים? בא אני אתן לך טלפון של מהנדס שיעשה את זה ב 10K ש"ח".

והבוס שלך לוקח את הטלפון ומתקשר אליו ומביא אותו לעבודה ומפטר אותך ומביא את העובד ההוא במקום (זאת הרי התוצאה הסופית, הפסדתי את העיסקה).

לא תגיד "מה הבן &ו*ה הזה מתערב לי בכלל בשיחה?"

לא יבוא לך באותו רגע להוריד לו איזה שולחן לראש?

שלא תהיה טעות, אין לי כמעט כלום נגד אי-ביי ודומיו ויש מוצרים שאני אפילו שולח לקוחות לקנות שם ולא עליו אני מתלונן.

על הישראלי המכוער שדוחף את האף לעניינים לא לו אני מתלונן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב, לא פעם אני הולך לפינה חשוכה בחנות ובודק באמצעות הסלולרי בזאפ כמה עולה מה שאני רוצה. לפעמים זה עוזר לי לקבל החלטה באותו הרגע.

אני לא הולך לפינה חשוכה כדי לבדוק. אני עושה את זה מול המוכר ומאפשר לו להתקרב למחיר של חנות פיזית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

1+ כנ"ל.

עובד כמו קסם. מקנייה של מכונת כביסה ומסך טלויזיה.

במכונה ירדו למחיר המינימלי בזאפ ובמסך הציעו מחיר נמוך יותר מהמינימלי בזאפ.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

חלק מזה נובע מתרבות המיקוח המטומטמת שיש במדינה הזאת. אם המחיר שרשום זה המחיר שמשלמים, אנשים היו או קונים - או הולכים. בלי בלבולי מח.

נראה לכם סביר שאדם יקנה מוצר X מחנות מסויימת במחיר Y, ושהחכמולוג מהאוניברסיטה של החיים שנכנס אחריו לאותה חנות יקנה את אותו דבר בחצי-Y?

חלק מהמוכרים קובעים מחיר מופקע כדי שיהיה להם לאן לרדת ואז אנשים שרוצים לשלם וללכת מתעצבנים שהכל יקר פה ושצריך להזמין מחו"ל. אותם אנשים הופכים למומחי איביי ממורמרים ומקלקלים עסקאות גם למוכרים הגונים שמבקשים מחיר סביר.

ביצה ותרנגולת.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
תאר לך שאתה לוקח את הבוס לשיחה בבית קפה על העלאת שכר עתידית שלך ובאמצע השיחה מסתובב אליכם מישהוא מהשולחן הסמוך ואומר לבוס:

"מה? העלאת שכר למהנדס מתחיל שכבר מרוויח 20K לחודש? אתה ירדת מהפסים? בא אני אתן לך טלפון של מהנדס שיעשה את זה ב 10K ש"ח".

והבוס שלך לוקח את הטלפון ומתקשר אליו ומביא אותו לעבודה ומפטר אותך ומביא את העובד ההוא במקום (זאת הרי התוצאה הסופית, הפסדתי את העיסקה).

לא תגיד "מה הבן &ו*ה הזה מתערב לי בכלל בשיחה?"

לא יבוא לך באותו רגע להוריד לו איזה שולחן לראש?

שלא תהיה טעות, אין לי כמעט כלום נגד אי-ביי ודומיו ויש מוצרים שאני אפילו שולח לקוחות לקנות שם ולא עליו אני מתלונן.

על הישראלי המכוער שדוחף את האף לעניינים לא לו אני מתלונן.

שוב, תקרא את ההודעה הראשונה שלי, התשובה שלי ניתנה שם: אני אסביר לבוס שלי שיש לי סט יכולות מסויים שייתכן ואין למהנדס המתחרה, ואם הבוס יחליט שהוא מעדיף את הבחור השני - אני אשמח שלא נכנסתי למקום עבודה כזה.

בכלליות, אם השכר הממוצע במשק הוא 10K ואני דורש 20K (בלי שיש סיבה מוצדקת לכך), ומישהו מעמיד את הבוס שלי על העובדה הזו, להאשים את אותו אדם זה אבסורד - כי הבעייתיות בסיטואציה נובעת ממני ולא ממנו!

לשאלה האם אני אכעס או לא אין משמעות, מהסיבה שהמענה שלי לסיטואציה יהיה רציונלי ולא רגשי. "להוריד לו שולחן לראש" לא מקדם את האינטרסים שלי, ובכלליות אני נגד אנשים שדופקים שולחנות לאנשים אחרים כך שלעשות את זה יהיה די צבוע מבחינתי.

לגבי "הישראלי המכוער שדוחף את האף", לדעתי ישראלי יותר מכוער הוא זה שמנסה למכור מוצר במחיר היקר בסדרי גודל מהמחיר האמיתי, רק בגלל בורות של הלקוח. שוב, לא מדבר עליך, מדבר על תופעה כללית מוכרת וקיימת.

אני מחזיר אותך לתגובה הראשונה שלי:

אם יש לך סיבה לגיטימית לכך שיש הפרש במחיר, אתה יכול להסביר אותה, והלקוח יחליט אם זה מוצדק או לא.

מה שאני מציע לך לעשות: לוודא שהעובדים/אתה "מיושרים" בנוגע להסבר המדובר: 'אצלנו יש אחריות / אצלנו תקבל שירות אם יש בעיה / אצלנו תוכל להחליף את המוצר במקרה של אי התאמה' וכו', לקוח רציונלי ידע לעשות את הבחירה הנכונה (בהנחה שההפרש במחירים אכן מוצדק).

עוד הצעה: מכת מנע. שים פוסטר / דף כלשהו, שמסביר למה החנות שלך טובה יותר מכל חנות אונליין - הקדם תרופה למכה.

מה רע?

אני מאמין לך שאתה בעל עסק ישר ומקצועי, ולכן חושב שאסטרטגיית שקיפות והסברה היא נכונה בהרבה.

כל אותם דינוזאורים שחיים בסרט שהם יבעטו לקוחות מהדלת, רק דוחים את הקץ - היום יש אנשים מבוגרים שלא יודעים מה זה איביי, אבל המגמה משתנה והדור הבא יכיר את האינטרנט גם בלי ה"לקוח החטטן".

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אני דווקא סותם את הפה.

מי שלא מוכן לעשות סקר שוק ולבדוק מחירים למוצר שעליו הוא הולך להוציא כסף, זאת בעיה שלו בלבד.

וכשהאדם הזה הוא אבא שלך, זה לא מפריע לך?

מבחינתך זה מגיע לו, בגלל שהוא הדיוט בתחום?

אם כן - אשרייך. אני ממש לא מסכים עם הגישה הזו.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור, לפעמים מוצר נמכר בפי 5 ממה שהוא נמכר בחול לא בגלל שהמוכר חמדן אלא בגלל דברים כמו תקינה, מיסוי, אחסון, פחת וכו'.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אור, לפעמים מוצר נמכר בפי 5 ממה שהוא נמכר בחול לא בגלל שהמוכר חמדן אלא בגלל דברים כמו תקינה, מיסוי, אחסון, פחת וכו'.

ולפעמים, וכנראה בד"כ (במכפיל עליו אתה מדבר), זה בגלל שהמוכר חמדן.

אז שהלקוח יהיה מודע, והמוכר יוכל להסביר לו מהי הסיבה הנכונה. מה רע?

פורסם
אני לא הולך לפינה חשוכה כדי לבדוק. אני עושה את זה מול המוכר ומאפשר לו להתקרב למחיר של חנות פיזית.

1+ כנ"ל.

עובד כמו קסם. מקנייה של מכונת כביסה ומסך טלויזיה.

במכונה ירדו למחיר המינימלי בזאפ ובמסך הציעו מחיר נמוך יותר מהמינימלי בזאפ.

יש עם זה שתי בעיות:

1. אני אמור להיות החנות הכי זולה בארץ בכל מוצר ומוצר? הזוי ובילתי הגיוני בעליל.

2. הרבה מאוד פעמים (מנסיון רב), אני אמור להתמודד עם מחיר שמציגים לי שאני יודע בוודאות שהוא מחיר של חנות שסגרה כבר לפני שנתיים (מעניין למה), או של מבצע שהיה מוגבל בזמן וכבר נגמר מזמן וכו'. גם מול המחירים האלה אני אמור להתחרות?

בקיצור, אתם מושכים את הנושא לכיוון לא נכון, עם האינטרנט ועם אי ביי אני מתמודד בהצלחה רבה, זה הישראלי המכוער שמפריע לי.

אם אתם רוצים, בא נצא מהדוגמא של האינטרנט, בא ניקח דוגמא אמיתית לחלוטין שהמחבל התורן נכנס לתוך השיחה ואומר "מה? 250 שקל? בא אני אתן לך את הטלפון של בן אחותי, הוא יביא לך את זה ב 200!".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, אתה צודק, אנשים איבדו נימוסים מינימליים בהתנהלות.

כל אחד מאיתנו צריך להבין שיש עלויות לבעל העסק,

נראה לך יקר? אל תקנה, זו לא חובה,

אבל אל תעייף את המוכר בשאלות בלתי נלאות רק כדי לרכוש ברשת.

אני לא חושב שזה דבר חכם לרכוש מוצרים במחיר מופקע, אבל יש פרמייה מסויימת שהיא הגיונית,

זה סביר שיהיה פער מחירים בין המכולת השכונתית לבין רשתות הדיסקאונט מחוץ לעיר,

בדיוק כמו בין רכישה מיידית (כאן ועכשיו) לבין רכישה בעלי אקספרס והמתנה ארוכה.

אני אישית משתדל לחלק את הקניות לבית כדי לתמוך בעסקים פרטיים.

נ.ב

אפשר להזכיר באותה נשימה, גם את הלקוחות חסרי הבושה שמגיעים לחנויות הנעליים,

רק כדי לוודא את מידת הרגל הנכונה לפני שהם רוכשים באי-ביי.

-

פורסם (נערך)
אפשר להזכיר באותה נשימה, גם את הלקוחות חסרי הבושה שמגיעים לחנויות הנעליים,

רק כדי לוודא את מידת הרגל הנכונה לפני שהם רוכשים באי-ביי.

או, זו דוגמא מצויינת לישראלי המוכער בהוד כיעורו.

לבזבז את הזמן לבעל עסק מקומי בידיעה שאתה רוכש בחו"ל, זו גניבה.

באגירה כל התופעות שהזכרת הן פתירות ע"י ההצעה שרשמתי לך (אותה, למיטב הבנתי, אתה כבר מיישם לפחות באופן חלקי).

הלקוחות ה"טובים" ידעו להקשיב להסברים שלך ולאחר מכן ישלמו לך בכיף ויחזרו בעתיד, אחרים יעדיפו לקנות אצל הבן-של ועדיף שכך - הם כנראה לא הלקוחות הטובים (אלו שגם יחזרו) בלאו הכי אז שילכו לחפש.

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

אני מכיר אותה בעצמי, בתחום האופניים רוכבים עם נעליים ייעודיות שמתחברות לפדלים, חלק מהחנויות גובות מחיר הגבוה פי 2-3 מהמחיר בחו"ל - לכן ישנם אנשים שמודדים ואז מזמינים.

אני תכננתי לרכוש נעליים בארץ, אבל הדגם לא היה במלאי ולא מצאתי דגם אחר שרציתי. לכן הזמנתי מחו"ל "על עיוור". כשחבר שאל אותי למה לא הלכתי למדוד נעל מדגם אחר של אותו יצרן - כי המידות הן אותן מידות, עניתי לו שאני לא מסוגל לעשות דבר כזה מהסיבה שתיארתי לעיל (זו גניבה, לדעתי). הוא הסכים.

פורסם
באגירה,

אתה לא יכול לעשות כנגד זה כלום, ולדעתי זו גם טעות לעשות כנגד זה משהו.

אני נוטה להסכים.

התערבות של לקוח כמו שתיאר באגירה היא אכן גסות רוח וחסרת נימוס.

אני חושב שהתגובה ללקוח כזה, כמו שתיאר באגירה, היא נכונה. אפשר גם להוסיף: "אין בעיה, לא חייבים לקנות אצלי אם המחיר והשירות שלי לא מתאימים ללקוח, אני רוצה למכור רק למי שבוחר לקנות ממני" (או משהו כזה).

אבל צריך להכיר בזה שיש כאן בעיה מסחרית.

יש הרבה מוצרים לתחום שהאפשרות לשווק אותם ישירות אונליין מוזילה אותם לצרכן באופן מאוד ניכר. זה פשוט חוסך שרשרת שיווק ארוכה, יקרה ומסורבלת של ייבוא מסודר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

oryo אני ממש לא מסכים איתך לגבי הדוגמא של הטכנאי. הטכנאי צריך להתפרנס ועל מנת לעשות זאת הוא מחליט מה הסכום שבשבילו שווה לו לבצע את העבודה. לא מתאים לך ? תטפל בבעיה לבד.

אני אתן לך דוגמא, היינו צריכים להחליף גוף חימום בדוד שמש בבית, בלי לבדוק אני אומר לך שטכנאי היה לוקח סביב ה- 600 שקל. קנינו לבד והחלפנו לבד - 120 ש"ח לחלק. אבל מה ? העבודה היא לפחות שעה-שעתיים (צריך לרוקן את הדוד, להחליף את החלקים, יוצא המון אבן וחול מהדוד שמצטבר בו לאורך השנים - צריך לנקות את זה).

מה אתה מצפה? שהטכנאי יעשה את העבודה עבור 50 ש"ח ? מה עם זה שהוא היה צריך לנסוע אליך ? לנסוע לקנות חלקים ? בנוסף כמה לקוחות טכנאי יכול להספיק ביום עבודה ? ובאיזה סכומים ? הוא צריך להתפרנס ולא להרוויח שכר רעב.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תוכן חדש...