Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

oryo

לכן הזמנתי מחו"ל "על עיוור". כשחבר שאל אותי למה לא הלכתי למדוד נעל מדגם אחר של אותו יצרן - כי המידות הן אותן מידות, עניתי לו שאני לא מסוגל לעשות דבר כזה מהסיבה שתיארתי לעיל (זו גניבה, לדעתי). הוא הסכים.

זה נכון, אגב, גם ע"פ ההלכה היהודית כניסה לחנות בידיעה מראש שלא לרכוש היא מעין גניבת דעת של בעל החנות .

אני גם לא תומך בהתנהגות זאת.

לגבי המקרה שפות"ש תיאר בתחילת השרשור - לדעתי כן יש בעיה אתית מסוימת עם אותו לקוח שעושה זאת בעזות ובחוסר טאקט.

חשוב להדגיש - לא נעשתה כאן עבירה על החוק ואף אחד לא יכול באמת לאסור לעשות זאת וכמו שנאמר מעליי לא יהיה כל כך אפשר להילחם בזה אבל, יש לי בעיה עם התנהגות כזאת בפומבי בצורה הצהרתית "ומופגנת".

זה שישנם מוכרים ישראלים חמדנים שמעלים את המחיר מתוך חמדנות זה נושא לויכוח בפני עצמו - נו, ברור שזה לא לענין אבל יש עוד שלל תופעות אחרות חסרות נימוס בתרבות שלנו.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
oryo אני ממש לא מסכים איתך לגבי הדוגמא של הטכנאי. הטכנאי צריך להתפרנס ועל מנת לעשות זאת הוא מחליט מה הסכום שבשבילו שווה לו לבצע את העבודה. לא מתאים לך ? תטפל בבעיה לבד.

אני אתן לך דוגמא, היינו צריכים להחליף גוף חימום בדוד שמש בבית, בלי לבדוק אני אומר לך שטכנאי היה לוקח סביב ה- 600 שקל. קנינו לבד והחלפנו לבד - 120 ש"ח לחלק. אבל מה ? העבודה היא לפחות שעה-שעתיים (צריך לרוקן את הדוד, להחליף את החלקים, יוצא המון אבן וחול מהדוד שמצטבר בו לאורך השנים - צריך לנקות את זה).

מה אתה מצפה? שהטכנאי יעשה את העבודה עבור 50 ש"ח ? מה עם זה שהוא היה צריך לנסוע אליך ? לנסוע לקנות חלקים ? בנוסף כמה לקוחות טכנאי יכול להספיק ביום עבודה ? ובאיזה סכומים ? הוא צריך להתפרנס ולא להרוויח שכר רעב.

לצורך העניין: אם אבא שלך מזמין טכנאי מזגן הביתה, והטכנאי מספר לו שעלות החלפת הפילטר היא 500 שקלים על הפילטר ועוד 100 שקלים על העבודה, ואתה בודק באינטרנט ומגלה שפילטר כזה עולה 50 שקלים - האם אתה מתערב, או שאתה סותם את הפה כי "אתה פוגע למישהו בפרנסה"? שנינו יודעים את התשובה לשאלה הזו.

מה, אתה כאילו תופס אותי במילה על סכומים?

בדוגמא שלי דיברתי על פילטר מזגן, מהסיבה שפילטר מזגן דורש ~5 דקות החלפה, ולכן מחיר הנסיעה וכו' וכו' מגולמים במחיר העבודה (100 שח), עליו לא אמרתי מילה - היות והוא מגלם את כל הנ"ל.

בכל מקרה המטרה היתה להעביר רעיון כללי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
ולפעמים, וכנראה בד"כ (במכפיל עליו אתה מדבר), זה בגלל שהמוכר חמדן.

אז שהלקוח יהיה מודע, והמוכר יוכל להסביר לו מהי הסיבה הנכונה. מה רע?

אתה טועה.

בוא נגיד שאתה מייבא בר מים לארץ שמתחרה בתמי 4.

תשלם בדיקת מי שתייה (50K), בדיקת המעבדה לחשמל (כ 12K), מכס, היטלי נמל, אחריות, אחסון ושאר מיסים. בקלות זה יותר ממכפיל את עלות המוצר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

חלק גדול מהישראלים לא מבינים את מה ש-wa11a כתב בהודעה הקודמת:

הטכנאי צריך להתפרנס ועל מנת לעשות זאת הוא מחליט מה הסכום שבשבילו שווה לו לבצע את העבודה. לא מתאים לך ? תטפל בבעיה לבד.

אני לא יודע אם זה נובע מקמצנות/בורות,

או חוסר הערכה לאדם שעומד מולם ונותן להם שירות.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם
יש עם זה שתי בעיות:

1. אני אמור להיות החנות הכי זולה בארץ בכל מוצר ומוצר? הזוי ובילתי הגיוני בעליל. ממש לא אבל אתה צריך להיות באותה סביבת מחירים ולא 70% יותר.

2. הרבה מאוד פעמים (מנסיון רב), אני אמור להתמודד עם מחיר שמציגים לי שאני יודע בוודאות שהוא מחיר של חנות שסגרה כבר לפני שנתיים (מעניין למה), או של מבצע שהיה מוגבל בזמן וכבר נגמר מזמן וכו'. גם מול המחירים האלה אני אמור להתחרות?

גם כאן התשובה היא לא אבל אתה צריך להיות בסביבה של הממין סטרים. לא במחיר של הכי זולה אבל בסביבות פלוס מינוס ממהקבוצה הזולה.10%

בקיצור, אתם מושכים את הנושא לכיוון לא נכון, עם האינטרנט ועם אי ביי אני מתמודד בהצלחה רבה, זה הישראלי המכוער שמפריע לי.

אם אתם רוצים, בא נצא מהדוגמא של האינטרנט, בא ניקח דוגמא אמיתית לחלוטין שהמחבל התורן נכנס לתוך השיחה ואומר "מה? 250 שקל? בא אני אתן לך את הטלפון של בן אחותי, הוא יביא לך את זה ב 200!".

לגבי המחבלים, אין מה לעשות. זה עובד לשני הכיוונים כי כמו שיש כאלה אני בטוח שאתה נתקל גם בכאלה שרואים לקוח מתלבט וזורקים מילה טובה.

מי שינסה למכור סחורה מתחרה אצלי בעסק יעוף מכל המדרגות באותו הרגע.

פורסם
זה נכון, אגב, גם ע"פ ההלכה היהודית כניסה לחנות בידיעה מראש שלא לרכוש היא מעין גניבת דעת של בעל החנות .

אני גם לא תומך בהתנהגות זאת.

אז איך ע"פ ההלכה עושים סקר שוק/השוואת מחירים כשרים?

פורסם

נהג לילה

בשתי התשובות שלך באדום אתה מפספס את הפואנטה, ברגע שלקוח הוא מסוג הלקוחות שמשווה מחיר מולי, הוא מצפה לקבל מחיר יותר זול על כל מוצר שהוא מרים "או שהוא יזמין במקום אחר...".

בילתי אפשרי לדרוש ממני (או מכל חנות אחרת) להיות החנות הזולה ביותר בארץ בכל מוצר ומוצר כי אני אפשוט את הרגל תוך שבוע.

יש פה בעיה גדולה מאוד שכיום אני מתמודד איתה היטב אבל היא הולכת ומתעצמת ויום יבוא שהיא ממש תאיים על יציבות המשק.

כבר היום אני משוכנע שחלק מהמחנק במשק הוא כתוצאה מאי-ביי ודומיו וזה רק ילך ויחריף.

אבל שוב, זאת כבר בעיה אחרת ממה שפתחתי את השרשור עליה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הוא כתב- בידיעה מראש. כך שאם אני נכנס ואני מראש אומר שאני בא לברר מחיר בכוונה ברורה מבחינתי שאם המקום הזה הכי זול\מתאים לי ובו אני אקנה אז זה בסדר גמור. וכך גם אני נוהג, אני מראש אומר שאני בא רק לברר.

פורסם
oryo אני ממש לא מסכים איתך לגבי הדוגמא של הטכנאי. הטכנאי צריך להתפרנס ועל מנת לעשות זאת הוא מחליט מה הסכום שבשבילו שווה לו לבצע את העבודה. לא מתאים לך ? תטפל בבעיה לבד.

אני אתן לך דוגמא, היינו צריכים להחליף גוף חימום בדוד שמש בבית, בלי לבדוק אני אומר לך שטכנאי היה לוקח סביב ה- 600 שקל. קנינו לבד והחלפנו לבד - 120 ש"ח לחלק. אבל מה ? העבודה היא לפחות שעה-שעתיים (צריך לרוקן את הדוד, להחליף את החלקים, יוצא המון אבן וחול מהדוד שמצטבר בו לאורך השנים - צריך לנקות את זה).

מה אתה מצפה? שהטכנאי יעשה את העבודה עבור 50 ש"ח ? מה עם זה שהוא היה צריך לנסוע אליך ? לנסוע לקנות חלקים ? בנוסף כמה לקוחות טכנאי יכול להספיק ביום עבודה ? ובאיזה סכומים ? הוא צריך להתפרנס ולא להרוויח שכר רעב.

אני לא חושב שמישהו כאן מתייחס למקרה כזה. אף אחד לא "מזמין טכנאי שיחליף לו גוף חימום" באיביי, וגם אף אחד לא יזמין בר מים באיביי כמו שכתב כאן מישהו.

מי שיש לו בעיה בדוד, יעשה סקר מחירים, יגלה מחירים בסביבות 200 ש"ח לכאן או לאכן, יחליף לבד או יזמין טכנאי. מי שפחות מבין למה הדוד לא מחמם, יש לו סיכוי לא נמוך להזמין טכנאי שישחיל אותו בעלות תיקון גבוהה פי שניים.

פורסם
נהג לילה

בשתי התשובות שלך באדום אתה מפספס את הפואנטה, ברגע שלקוח הוא מסוג הלקוחות שמשווה מחיר מולי, הוא מצפה לקבל מחיר יותר זול על כל מוצר שהוא מרים "או שהוא יזמין במקום אחר...".

בילתי אפשרי לדרוש ממני (או מכל חנות אחרת) להיות החנות הזולה ביותר בארץ בכל מוצר ומוצר כי אני אפשוט את הרגל תוך שבוע.

לא מסכים איתך. הלקוח לרוב רוצה לדעת שהוא משלם מחיר הוגן. הרי גם אתה וגם הוא יודעים שהוא לא יסע לחיפה או חדרה לקנות את שק האוכל שהוא רוצה כדי לחסוך 15 שקל. מצד שני אם זה 60 שקלים הפרש טאבעי שיתמקח וינסה להביא אותך ל כיוון ה 15 שקל הפרש (ואתה במידה ותוכל תתיישר ובמידה ולא תוותר על המכירה). ככה העולם עובד עם רוב הלקוחות.

מעבר לזה לפעמים יורדים ממוצרי שאתה לא יכול להיות תחרותי בהם.

פורסם

בתחום שלי מאוד נפוץ משלוחים בחינם כך שאם הוא מוצא בזאפ חנות זולה יותר אבל היא באילת, זה כלל לא משנה, הוא יקבל את השק במחיר המצויין ללא דמי משלוח.

אבל כאמור, לא זאת הבעיה הגדולה שלי, אני מתמודד איתה היטב, בעיקר בגלל שברשת יש טונות של בולשיט!

פורסם

שוק חופשי ידידי.

אתה מציע לסתום פיות ולהסתיר מידע מאנשים כדי שאתה תוכל למכור מוצר במחיר יקר יותר. ואתה עוד מתלונן על "אופי ישראלי".

במקום להתבכיין שיש זולים, תוזיל את המחיר, ואם אין ביכולתך להוזילו תציע ללקוחות שלך ערך מוסף כלשהו שיגבה את הפרש המחיר.

אני עצמאי, מנהל משרד קטן, אמנם נותן שירות אבל גם בתחום שלי יש טובים וזולים ממני.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

הוא לא מתלונן לסתום פיות והוא כבר כתב את זה כמה פעמים. הוא מתלונן על התנהגות הזאת שמישהו מתערב במכירה ואומר לו שהוא יכול למצוא את זה במקום אחר בזול יותר. כל עוד המחיר הוא בגדר סביר לא הייתי מתערב, המצב היחיד שהייתי מתערב הוא כאשר אני רואה שעושקים מישהו בגלל שהוא לא מבין ודוחפים לו מחיר קריעה.

פורסם

מה זה סתימת פיות? זה בתוך בית העסק שלי.

זה בערך כמו שתבקש מאורח להוריד רגליים מהשולחן והוא יתלונן על "הגבלת חרויות אזרח".

פורסם

באגירה, אין מה לעשות, חוצפנים היו תמיד ויהיו תמיד. נכון, זו גסות וחוסר הגינות להתערב בצורה כזו,

ועוד מול הפנים של בעל החנות, אבל אין לך מה לעשות בעניין, כי לסתום לחוצפנים את הפה זה לא משהו

שתוכל לעשות.

אתה יכול כפי שהציעו לך, להסביר ללקוחות שנכון שיש חנויות אונליין, בין אם בארץ ובין אם בחו"ל, שיהיו

זולות יותר, אבל אצלך יש אחריות, יש שירות, ויש עם מי להתייעץ, מה שלא יקבלו ברכישות אונליין.

בסופו של דבר, לא כל אחד רץ להזמין מאיביי, ולהרבה אנשים, אם ההפרש הוא לא מאוד גדול מבחינת

סכום, הם ירכשו בארץ.

• תוכן חדש...