Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא צריך לספר לכם על ההתדרדרות הכללית בשיח, בנימוס ובתרבות הישראלית, כולנו מכירים את זה וכולנו סובלים מזה.

אבל במסגרת העניין הזה ובמסגרת אעלק מודעות צרכנית שהתעוררה אחרי האעלק מחאה אני נתקל במשהוא חדש, בהתחלה זה היה ספוראדי לחלוטין, היום אני כבר יכול להתחיל לקרוא לזה תופעה.

בא לקוח לחנות, רוצה לקנות X, שואל למחיר, מקבל מחיר, אומר שבדק וזה מחיר לא רע, מוציא את הויזה ופתאום לקוח אחר שממתין לתורו מתערב "מה? אתה קונה במחיר הזה, אתה לא שפוי? בא אני אתן לך קישור לאיביי, יעלה לך רבע מחיר".

אז לרוב אני מסביר את המגבלות שביבוא כזה ומבצע עיסקה אבל תכלס, מה עושים עם דביל שכזה?

תובנה אחת שהעובד בחנות מיד השכיל לחשוב עליה היא שכנראה צריך קבוע 2 אנשים בחנות בכדי שמיד השני יבדוק עם הגורם המפריע "מה אני יכול לעזור לך בבקשה?", אבל זה לא תמיד יעזור, מה אם יהיו שני לקוחות בו זמנית ויכנס אחד שלישי? או רביעי?

צריך איזה דרך התמודדות עם כל האובר-חוכמים האלה ועדיף כזה שלא תגרור אלימות פיזית או לפחות כזו שלא תשאיר סימנים :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בא לקנות דברים שאי אפשר לקנות באי ביי כמו דג זהב או שק אוכל 25 ק"ג.

אייל, מה זה "גם כאן"?

פורסם

לא מבין מה הבעיה -

אם יש לך סיבה לגיטימית לכך שיש הפרש במחיר, אתה יכול להסביר אותה, והלקוח יחליט אם זה מוצדק או לא.

מה שאני מציע לך לעשות: לוודא שהעובדים/אתה "מיושרים" בנוגע להסבר המדובר: 'אצלנו יש אחריות / אצלנו תקבל שירות אם יש בעיה / אצלנו תוכל להחליף את המוצר במקרה של אי התאמה' וכו', לקוח רציונלי ידע לעשות את הבחירה הנכונה (בהנחה שההפרש במחירים אכן מוצדק).

עוד הצעה: מכת מנע. שים פוסטר / דף כלשהו, שמסביר למה החנות שלך טובה יותר מכל חנות אונליין - הקדם תרופה למכה.

ואני מוכרח לציין את האבסורד כאן: הצעות הטיפול שלך ב"בעיה" (אסטרטגיה של "לסתום פיות"), היא סימפטום של הבעיה הראשונה שאתה מדבר עליה (התדרדרות בשיח).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

פשוט חוצפה !

טוב מה אני מתפלא? במחשבה נוספת לצערי, זה לא מפתיע.

הבנאדם השני לא קולט שהוא פוגע בפרנסה של מישהו והכל בשביל לצאת גבר-גבר.

תגיד,

האם זה לא יהיה מביך להעמיד את הגבר-גבר במקומו? מדוע אתה מגרש לי לקוח פוטנציאל? בפעם הבאה אולי אל תעשה זאת, לפחות לא בתוך החנות שלי ועוד לידי? אפילו שזה במעמד הקונה הפוטנציאלי שזה עתה הוציא את הויזה !

אני לא שופט את המצב, יכול להיות שבאמת באיביי זה יותר זול וגם אני קונה שם מעת לעת, אבל זה ממש חוסר טאקט לעשות זאת בתוך החנות .

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

בדיחה אמיתית שסופרה לי על ידי זכרונאי על זכרונאים

אלה לא אוהבים את שכניהם

בא השוכן במרומים לזכרונאי ואומר לו כי הוא מוכן לתת לו כל מה שירצה, רק שלשכנו הוא ייתן כפול.

אהמממ אומר הזכרונאי , , זה מחייב מחשבה, אני חייב לישון על זה, יחזור כבודו במטותא מחר.

למחרת חוזר השוכן במרומים ושואל נו מה החלטת?

הזכרונאי תוציא לי עין

אני השתמשתי, משתמש וכנראה גם אשתמש בבדיחה הזו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
פשוט חוצפה !

טוב מה אני מתפלא? במחשבה נוספת לצערי, זה לא מפתיע.

הבנאדם השני לא קולט שהוא פוגע בפרנסה של מישהו והכל בשביל לצאת גבר-גבר.

ומה לגבי כל אותם בעלי עסק, שלוקחים מחיר מופקע של פי כמה מעלות המוצר עצמו, עקב חוסר התחרות בשוק? (למען הסר ספק - אני מדבר באופן כללי ובטח שלא על פות"ש ספציפית!)

לצורך העניין: אם אבא שלך מזמין טכנאי מזגן הביתה, והטכנאי מספר לו שעלות החלפת הפילטר היא 500 שקלים על הפילטר ועוד 100 שקלים על העבודה, ואתה בודק באינטרנט ומגלה שפילטר כזה עולה 50 שקלים - האם אתה מתערב, או שאתה סותם את הפה כי "אתה פוגע למישהו בפרנסה"? שנינו יודעים את התשובה לשאלה הזו.

כל אחד יודע לדאוג לתחת של עצמו, כשנוח לו. אני חושב שסולידריות זה ערך חשוב ומבורך.

אם אני אראה בחנות לקוח שרוכש מוצר במחיר כפול ממה שיש באינטרנט אני אסתום את הפה - כי אני מבין שלבעל העסק יש הוצאות שכנראה מצדיקות את זה. אם אני אראה שהוא רוכש מוצר במחיר פי 5-10 (וזו תופעה קיימת) - כנראה שאספר לו בצד על זה ושיעשה איזו החלטה שבא לו.

אני מכיר את הגישה האבסורדית הזו מתחום האופניים, יש כל מיני מאעכרים שמפרסמים אופניים סוג ז' במחיר גבוה בשביל לדוג איזה הדיוט שירכוש מהם, וכשאנשים מעירים להם על כך תמיד יש את אלו שקופצים וצועקים "מה אתה מתערב זה לא קשור אליך". כאילו סולידריות חייבת להיות רק עבור המוכר, ולא עבור הלקוח.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור,

במה אתה עוסק? ממה אתה מתפרנס?

פורסם

באגירה,

לפני שאני עונה, אשמח אם תתייחס לטיעון - ולא לטוען. ספציפית, בהודעה הראשונה רשמתי דרכים שנראות לי מאוד הוגנות והגונות, ובכלליות אם אני הייתי נכנס אליך לעסק ומקבל הסבר כזה הייתי משלם את הפרמיה עם חיוך. ספציפית: בתחום האופניים אני רוכש מוצרים אצל חנות שאני אוהב, למרות שהם יקרים יותר - אני חושב שזה חשוב לתמוך בעסקים העצמאיים בישראל כל עוד הם הוגנים. לפני שמצאתי את החנות הזו, הייתי רוכש באינטרנט, אחרי שכמה בעלי עסקים ניסו לעשות עלי סיבוב.

תבין שאני לא נגדך, אלא נגד דרך הפעולה שהצעת - והסברתי מדוע. אם אתה רוצה לסתור אותה אתה מוזמן, אבל זה כמובן לא קשור בשום אופן לזה שבניגוד אליך, אני לא עצמאי.

בגדול, אם הטיעון שלך הולך להיות "אתה לא עצמאי, אז אל תתערב / מה אתה מבין" וכו', אני יוכל לטעון שאתה לא לקוח פרטי ולכן לא מבין בכלום. שני הטיעונים האלו מטופשים ומיותרים לדעתי.

(אני מהנדס)

פורסם

באגירה, אתה מוכר שירות ולא רק מוצר. אני במקומך מסביר ללקוח שנכון שבאינטרנט יותר זול אבל תחכה חודש, תלך לדואר, תעמוד בתור ותשלם חודש מראש. מי שזה שווה לו שיקנה באינטרנט.

לאותו אחד שהתערב הייתי מעלה את המחיר ב 10% ואומר לו שבגלל שכולם קונים באינטרנט אני חייב להעלות את המחיר.

אתה צריך לאמוד את גודל התופעה של ההליכה לרשת ולהתאים את סל המוצרים לדרישות הלקוחות. אין ספק שהעולם המסחרי הולך ומשתנה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כל אחד יודע לדאוג לתחת של עצמו, כשנוח לו. אני חושב שסולידריות זה ערך חשוב ומבורך.

אם אני אראה בחנות לקוח שרוכש מוצר במחיר כפול ממה שיש באינטרנט אני אסתום את הפה - כי אני מבין שלבעל העסק יש הוצאות שכנראה מצדיקות את זה. אם אני אראה שהוא רוכש מוצר במחיר פי 5-10 (וזו תופעה קיימת) - כנראה שאספר לו בצד על זה ושיעשה איזו החלטה שבא לו.

אני דווקא סותם את הפה.

מי שלא מוכן לעשות סקר שוק ולבדוק מחירים למוצר שעליו הוא הולך להוציא כסף, זאת בעיה שלו בלבד.

הבעיה היא שאין לך יכולת לברור לקוחות ולהפוך ל soup nazi... וגם הוא נפל.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני חושב שמדובר בחוסר טאקט של הלקוח. דוג' מהעולם שהבאת- הייתי עם חבר שלי אצל וטרינטר והוא שיכנע אותנו לקנות קולר סרסטו לכלבים שלנו. המחיר היה לא זול ובגלל המחיר חשבתי לברר קודם באיביי. כמובן שלא אמרתי לחבר שלי- "עזוב, נברר באיביי ואז נחזור" אבל כן אמרתי שזה כרגע יקר ואני אחשוב על זה.

אני לא רואה בעיה בדברים האלו של בירור מחירים בארץ מול איביי (והאמת היא שאני מוכן לשלם יותר בארץ כדי לפרנס את העסקים בחינת "עניי עירך קודמים", אבל לא כשמדובר על מחיר כפול לדוגמא עם הסרסטו).

לעניינך- לא הייתי מגיב לאותו לקוח, לחשוב שתצליח לחנך אותו זאת תמימות במקרה הטוב וטיפשות במקרה הגרוע. מקס' בשביל זה מחזיקים דזרט איגל 0.44 מתחת לדלפק.

אבא שלי הוא טכנאי מוצרי חשמל "לבנים". וכשאנשים שואלים אותו כמה עלה לו החלק הוא אומר שהוא גנב אותו. פשוט מתעלמים וממשיכים הלאה בחיים, יהיו לך פחות שערות לבנות :wink:

פורסם

באגירה,

אתה לא יכול לעשות כנגד זה כלום, ולדעתי זו גם טעות לעשות כנגד זה משהו.

ברור לכולם שיבוא פרטי של מוצר בודד (ותשלום מיידי בפייפאל) שונה לחלוטין מייבוא מסחרי (של 1000 מוצרים, עם מיסים, ומכתב אשראי, והובלה מסחרית ועוד), וזה העולם החדש שכולנו חיים בו.

אל תשכח שמי שצריך משאבה למיים של האיגואנה שלו, לא בדיוק יכול לחכות 3 שבועות למשלוח ועוד חודשיים עד שהדואר ליד הבית שלו יחליט למסור לו.

אגב, לא פעם אני הולך לפינה חשוכה בחנות ובודק באמצעות הסלולרי בזאפ כמה עולה מה שאני רוצה. לפעמים זה עוזר לי לקבל החלטה באותו הרגע.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...