Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלקוח חרג ממקומו לגמרי, חוצפן אמיתי. בחיים לא התערבתי, למעט פעם אחת מישהו באמת עבד על בחורה צעירה ומכר לה תיק לפטופ במחיר מוגזם ללפטופ עד 14" והמחשב שלה 17" והוא לא יכנס אז זרקתי לה הערה אבל לא יותר.

בנוגע להזמין מאיביי או לא, זה תלוי מה המוצר ובדחיפות שלו. אם זה דפדפות, כמובן שאקנה בארץ. מנגד יש דברים שאני יודע שאני צריך אבל הם לא דחופים לעכשיו ואם ההפרש גדול מידי אני אעדיף להזמין מאיביי.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני כבר מזמן לא מתרגש מהתנהגות כזאת. בתחום שאני עוסק בו (סלולר) זה מאוד נפוץ. בחיים לא הרמתי את הקול או ביקשתי מלקוח ש"הזהיר" לקוח אחר על המחיר לעזוב את החנות. אני תמיד מחייך ועונה ש"מה לעשות ואני משלם שכירות, ארנונה, מים, חשמל, מע"מ, מס הכנסה, משכורות ואת שאר ההוצאות בישראל ולא בסין והכל פה יקר יותר". אני מסביר שהתחרות שלי היא פה באיזור ולא בסין וגם לא בזאפ. הוגן להשוות מחירים באזור בו נמצאים.

מעבר לזה אצלי בחנות הכל זמין ונגיש באותו הרגע ואין צורך לחכות חודש עד שמגיע המוצר. אפשר לנסות ולמדוד כל מוצר (אוזניות, כיסויים וכו'). הורדתי מחירים עד כמה שאני יכול ככה שגם מי שהזמין כיסוי מסין ומחפש בינתיים משהו זול וזמני יוכל למצוא משהו. הכנסתי לחנות מוצרי פרימיום איכותיים שלא נמכרים ב EBAY או באתרים סיניים ככה שאין בעייה למכור אותם במחיר גבוה יותר (ועדיין לא בחזירות וזול יותר מכל המתחרים באיזור).

אם הלקוח הוא קבוע והזמין מגן מסך מ EBAY אין לי בעיה להדביק לו את המדבקה ללא תשלום (אני אומר מראש שאין לי שום אחריות על התוצאה) כי ככה פעם הבאה שיצטרך משהו בדחיפות (בין אם תיקון או מטען) הוא יחזור אליי. כנ"ל לקוח שרכש מכשיר בחנות אחרת אבל צריך עזרה בהעברת נתונים או חיתוך סים (שירות שלא קיבל איפה שרכש את המכשיר ואני כן נותן). כל אלה נותנים ערך מוסף וגורמים לחלק לחזור (תמיד יש את אלה שחיים על מבצעים).

אני פחות מתמצא בחנות של זוחלים אבל אני בטוח שגם אתה תוכל למצוא את הדברים הקטנים שלא עולים לך כסף (בעיקר זמן) או אולי מעט כסף כדי ליצור חוויה חיובית ולקוחות חוזרים.

אסף

פורסם

^ זו דוגמא להתנהלות מקצועית.

זה בדיוק איך שהחנות אופניים שלי 'קנתה' אותי, והיום אני רוכש מהם דברים גם כשאני יכול למצוא אותם בזול יותר בEBAY.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

יש פה בעיה גדולה מאוד שכיום אני מתמודד איתה היטב אבל היא הולכת ומתעצמת ויום יבוא שהיא ממש תאיים על יציבות המשק.

כבר היום אני משוכנע שחלק מהמחנק במשק הוא כתוצאה מאי-ביי ודומיו וזה רק ילך ויחריף.

אבל שוב, זאת כבר בעיה אחרת ממה שפתחתי את השרשור עליה.

גם המחנק בשוק ייצור היצולים לדיליז'נסים נובע מיבוא מכוניות מחו"ל, וזה רק יחריף.

לגבי הידרדרות השיח, אבא שלי נתקל באידיוטים האלו כמה פעמים בשבוע בעסק שלו מעל 25 שנה. הם פה ממזמן והם כאן בשביל להשאר, זו לא התפתחות חדשה.

התגובה שלו אליהם היא בדרך כלל לשאול אם מישהו פנה אליהם בקשר לדעתם, שכן זו שיחה פרטית בינו לבין הלקוח השני. הם בדרך כלל שותקים, ונדיר שהוא מאבד אותם כלקוחות (לצערו).

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
גם המחנק בשוק ייצור היצולים לדיליז'נסים נובע מיבוא מכוניות מחו"ל, וזה רק יחריף..

אתה טועה ידידי, אם נשתמש באנלוגיה שלך, שוק הייצור של ייצולים לדליג'נסים נוסק ומשגשג, רק שהמדינה ברוב טימטומה מעמיסה מיסים על היבואנים ופוטרת ממיסים אנשים פרטיים וכך מסרסת לחלוטין את המשק שלה.

במקום שאתה תוציא בארץ 100 שקל בחנות ישראלית וכך גם בעל העסק הישראלי ירוויח וגם המדינה תרוייח מספר פעמים מיסים ומכסים היא מאבדת את הכסף שבורח לאיזה סיני בחול.

זאת התאבדות במודע ולא ממש ברור לאיזה תכלית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפי מה שאתה אומר, המדינה הייתה צריכה לשמור על מפעל אתא בחיים בעזרת מכסי מגן, וזה שנתנו לו לקרוס ושהכסף הולך לאיזה תופרת בבנגלדש במקום זו התאבדות במודע ולא ממש ברור לאיזו תכלית.

בסופו של דבר, מדובר בהקצאת משאבים יעילה יותר, גם אם היא באה על חשבון הסוחרים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צחוק צחוק, הכרתי זקן אחד שעד היום מחזיקות לו החולצות של אתא.

אולי בגלל זה הם נסגרו, החולצות החזיקו כ"כ טוב שאף אחד לא בא לקנות חדשות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הבעיה מתחלקת ל-2:

1. בירוקרטיה יקרה ומיותרת על מוצרים שצריכים להיות פטורים ממנה.

הדוגמא החביבה עליי היא אופני הרים. ברוזן מינץ היתה תקופה שהדביקו מדבקה על כל אופני ההרים, שהם לא נועדו לרכיבה בשטח. דרישה של מכון התקנים...

למה צריך בדיקה של מכון התקנים של כל דגם אופניים שמייבאים לארץ, ונמכר בכל מקום אחר בעולם?

יניב, אני בטוח שיש לך דוגמאות משלך.

2. מכירות אונליין כובשות שווקים/מוצרים מסויימים, כי אי אפשר (א) להתחרות בשחקנים עם נוכחות גלובאלית (למשל אמזון) ו-(ב) מבנה העלויות זול יותר. זה נכון לגבי עסקים בכל העולם, לא רק בישראל.

זו תחרות לגיטימית.

כמו בכל תחום, העסקים שמצליחים הם אלו שמצליחים לשמור בסיס לקוחות נאמן לאורך זמן, ובמקביל לזנוח מה שכבר לא רווחי ולהמציא מקורות רווח חדשים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כשמגיע אליי לקוח ושואל אותי "למה לא לעשות ייבוא אישי?" אני מונה את היתרונות של קנייה בארץ ואת החסרונות של ייבוא אישי. רוב האנשים מוכנים לשלם על קנייה בארץ גם אם הפער מגיע לסכום של 6 ספרות!

זה לא תמיד עובד, אבל זה בערך מה שצריך לעשות לדעתי. סוג של לתת הסבר למה עדיף אצלי ולא מחו"ל. עבד? אחלה. לא עבד? לא נורא. אי אפשר תמיד לנצח.

לגבי התערבות של לקוח.

אם אני יושב עם לקוח וסוגר איתו עסקה על רכב מסוים במחיר X, ובדיוק מגיע לקוח אחר ואומר לו "אני קניתי/שמעתי שמישהו קנה במחיר X מינוס Y%!" זה בסדר?

אגב, לצורך העניין, ההפרש עומד על סכום של 15-20 אלף ש"ח.

איך אומרים, מה *אתם* הייתם עושים?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עונה לו ליד הלקוח "אם כבר קנית אוטו אז מה אתה עושה כאן"?:lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בהמשך לנאמר למעלה -

אני לדוגמא שונא מצבים שלקוחות שונים מקבלים מחירים שונים.

אני לא רוצה לסבסד את אלו שיודעים להתמקח טוב יותר או את אלו שעובדים במקום עבודה מסויים.

אני יודע להעריך מקום עם מחיר נמוך וקבוע ומעדיף על מקום עם גמחות והנחות לקבוצות או למי שיודע לצעוק יותר.

פורסם
לפי מה שאתה אומר, המדינה הייתה צריכה לשמור על מפעל אתא בחיים בעזרת מכסי מגן, וזה שנתנו לו לקרוס ושהכסף הולך לאיזה תופרת בבנגלדש במקום זו התאבדות במודע ולא ממש ברור לאיזו תכלית..

כלל לא.

מה שאני אומר הוא שכשאתה מייבא כל מוצר שהוא, לא יהיה לך כלל שום פטור משום מס שאני משלם כיבואן או שלחילופין, שהמדינה תפטור אותי מאותם מיסים שאני משלם כיבואן.

או שהפשרה היא שבמקום שאתה תהיה פטור ואני אשלם 100% מיסים, שניינו נשלם 50%.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
לפי מה שאתה אומר, המדינה הייתה צריכה לשמור על מפעל אתא בחיים בעזרת מכסי מגן, וזה שנתנו לו לקרוס ושהכסף הולך לאיזה תופרת בבנגלדש במקום זו התאבדות במודע ולא ממש ברור לאיזו תכלית.

זה לא עניין של מכסי מגן, אלא תחרות בלתי הוגנת.

בעל החנות/עצמאי משלם מיסים על כל המוצרים אותם הוא מתעתד למכור.

הלקוח הפרטי לא משלם מס מלא כמו בעל החנות.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

מה שאני אומר הוא שכשאתה מייבא כל מוצר שהוא, לא יהיה לך כלל שום פטור משום מס שאני משלם כיבואן או שלחילופין, שהמדינה תפטור אותי מאותם מיסים שאני משלם כיבואן.

בחייאט בגירה, אני מזמין מחול מוצרים שאין בארץ, גם ככה דוחפים לי עמוק עם המיסים והעובדה שהם עוד מבוססים על המחיר הכולל.

אין כמו לגלות שמוצר שעולה 100$ באמאזון - עולה לי 800 שקל בארץ.

אתה רוצה להעלות עוד מיסים? אז אני בכלל לא אוכל לקנות כלום.

להתחיל לחפש בארץ? חתיכת סיפור בשבילי לעבור בחנויות, כשמתקשרים אף אחד לא יודע על מה אני מדבר (כבל ספידומטר אינעלראבק, זה פשוט.)

ואז צריך לנסוע לחנות, לגלות שזה לא מתאים, שאין משהו שהוא בדיוק כמו שאני רוצה ואז להתפשר.

אני יודע שזה לגמרי לא קשור לחנות חיות שלך, סתם קצת הוצאת מירמור.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...