Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולסטור לו על החוצפה - מותר לך?

בהנחה שלא - אז יש בינינו הסכמה שלא "הכל מותר" כי זה הבית שלך?

אחלה.

טרם התייחסת לדבריי, אז לא יודע מה הטעם לחזור עליהם. בגדול השאלה שלך נעה בין 'להיות חכם' ל 'להיות צודק' (למרות שהצדק כאן לא בדיוק שחור/לבן), אתה מדווח על התנהגות חכמה ובו בזמן מייחל להתנהגות אחרת.

בארני סיכם את זה טוב למדי - יש לך דרכים להתמודד עם זה בסבבה לגמרי, בכלליות מנקודת מבט של לקוח אם בעל עסק היה מתמודד עם ברנש שכזה באופן שקול זה היה נותן לו נקודות זכות, אם הוא היה מתמודד בהתלהמות הייתי לוקח את הרגליים והולך, או לחלופין קונה ולא חוזר יותר, בלי קשר למחירים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
המצב היחיד שהייתי מתערב הוא כאשר אני רואה שעושקים מישהו בגלל שהוא לא מבין ודוחפים לו מחיר קריעה.

למה אתה מתערב?

כל עוד לא מרמים אותו אין בעיה.

על אותו משקל, למה שלא תיכנס לכל בית קפה ממוצע, ותציל לקוחות שעושקים אותם?

הרי יש קפה בחמישה שקלים בקופיקס

-

פורסם

אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב. אני אתן דוג'- אדם מבוגר נכנס לחנות סלולר והמוכר דוחף לו אייפון4 בטענה שהמכשיר הזה הוא המילה האחרונה בתחום והמחיר רק בשבילו הוא 1500 ש"ח.

פורסם
מה, אתה כאילו תופס אותי במילה על סכומים?

בדוגמא שלי דיברתי על פילטר מזגן, מהסיבה שפילטר מזגן דורש ~5 דקות החלפה, ולכן מחיר הנסיעה וכו' וכו' מגולמים במחיר העבודה (100 שח), עליו לא אמרתי מילה - היות והוא מגלם את כל הנ"ל.

בכל מקרה המטרה היתה להעביר רעיון כללי.

הנק' היא שזה לא משנה החלוקה הרי אתה לא יכול לקבל ממנו כל דבר בנפרד. באותה מידה הוא יכל לרשום עלות חלקים = 1ש"ח ועבודה 599ש"ח. כשהוא מסתכל כמה משתלם לו בשביל העבודה הוא מסתכל על המחיר הכולל ומוריד ממנו את השאר וזה ממש לא משנה כמה הוא רשם בכל סעיף.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
או, זו דוגמא מצויינת לישראלי המוכער בהוד כיעורו.

לבזבז את הזמן לבעל עסק מקומי בידיעה שאתה רוכש בחו"ל, זו גניבה.

לא מסכימה.

כל עוד אתה לא מעכב את העסק בשעות הסגירה או מנסה להתפרץ לפני הפתיחה, אני לא רואה בזה "גניבה". בסוף היום לעסק לא משנה אם לא קנית אצלו כי קנית בחנות ממול או באינטרנט. מבין עשרות לקוחות בשבוע שמקבלים שרות ולא עוברים בקופה בסוף התהליך עוד אחד או שניים לא באמת ישנו יותר מידי.

מבאס? כן, גניבה? על אותו משקל אפשר לקרוא גנב לכל מי שבא מדד ולא קנה כי מצא מענה במקום אחר במחיר נמוך יותר (גם אם המוצר נחות לעומת מה שהצעת).

לגבי סוג האנשים שלכבודם נפתח השרשור. זאת חוצפה וחוסר טאקט רציני, אבל אין מה לעשות נגד.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

את טועה.

נכנסת, מדדת, הטרדת מוכרן ועשית בלגאן. הדברים האלה עולים כסף. אם תורידי 20% שנכנסים במטרה למדוד וללכת מתוך ידיעה שהם קונים באינטרנט אז עלית לחנות עוד אדם.

אני לא מדבר על אדם שנכנס מתוך כוונה לקנות ולא מצא את מבוקשו/המחיר היה לו גבוה או כל סיבה אחרת אלא על כאלה שנכנסים מראש לא במטרה לקנות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש הבדל בין להכנס לחנות, למדוד משהו, לראות אותו בחנות אחרת ולרכוש שם -

לבין ללכת לחנות בשביל למצוא את המידה אותה אתה מזמין מהאינטרנט.

הסיבה?

לחנות יש הרבה הוצאות על כך שהיא פתוחה, היא נותנת כל מיני שירותים שאחד מהם זה שירות מדידה. אם אתה נכנס במטרה להשתמש בשירות הזה ובידיעה שאינך מתכוון לשלם - לדעתי יש בזה טעם לפגם.

אם אתה נכנס במטרה לרכוש, מגלה שהחנות מבקשת מחיר לא הגיוני מבחינתך ורוכש במקום אחר - לגיטימי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני גם סולד מהמנהג הזה ולא עושה זאת למרות שאני קונה לא מעט דברים בחו"ל (בגדים לא, בגלל מדידה, נעליים כן - נוהג לקנות דגמים זהים למה שכבר יש/היה).

אבל, שמעתי כבר מכמה בעלי עסקים שאין להם כלל בעיה עם אנשים שבאים רק להסתכל/למדוד/לשמוע לפני שמזמינים לחו"ל, שכן עדיין יש סיכוי ליצור דיאלוג, להציע לו הנחה כלשהי ובסוף למכור לו משהו.

לא יודע כמה כאלה יש, אבל יש גם כאלה.

פורסם
למה אתה מתערב?

כל עוד לא מרמים אותו אין בעיה.

כי חוסר צדק מקומם?!

או אמור לקומם...

על אותו משקל, למה שלא תיכנס לכל בית קפה ממוצע, ותציל לקוחות שעושקים אותם?

הרי יש קפה בחמישה שקלים בקופיקס

בעלי קופיקס אמר פעם בריאיון שהוא לגמרי מבין למה קפה עולה כמו שהוא עולה, בקניונים. הוא עצמו אומר שהוא פשוט מוכר מוצר אחר, שהוא יותר זול כי אין לו את העלויות של מלצרים, שכירות יקרה, מקומות ישיבה וכו'. הוא מעולם לא כינה את מוכרי הקפה האחרים "עושקים" או "יקרנים".

אני גם סולד מהמנהג הזה ולא עושה זאת למרות שאני קונה לא מעט דברים בחו"ל (בגדים לא, בגלל מדידה, נעליים כן - נוהג לקנות דגמים זהים למה שכבר יש/היה).

אתה יכול לקבל בחלק מהמקרים מידות כל כך מדוייקות, שאין שום בעיה לקנות גם בגדים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מסכים שלקוח שנכנס לחנות גם אם בידיעה שהוא הולך רק למדוד ולקנות בחול הוא עדיין לקוח פוטנציאלי ובהנחה שאין תור גדול של אנשים שמחכים (וברוב המקרים זה המצב) עצם העובדה שהוא נכנס לחנות יכול להוביל אותו לקניה שם, בין אם זה את הנעל שהוא מדד ובין אם משהו אחר .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

^^

נכון, אבל קשה לי כי אני לרוב עם בגדים מחוייטים. יש הרבה שעקרונית מתאימים, אבל באיזה מקום לא נופלים טוב, איזה קפל לא מתאים וכדומה.

עם בגדים יותר Casual אני מניח שאין בעיה.

פורסם
אני מסכים שלקוח שנכנס לחנות גם אם בידיעה שהוא הולך רק למדוד ולקנות בחול הוא עדיין לקוח פוטנציאלי ובהנחה שאין תור גדול של אנשים שמחכים (וברוב המקרים זה המצב) עצם העובדה שהוא נכנס לחנות יכול להוביל אותו לקניה שם, בין אם זה את הנעל שהוא מדד ובין אם משהו אחר .

שזה גם מה שאמרו לעצמם כל העצמאים שעשו קופונים (בגרופון וכו) ולא השכילו להבין שרוכשי הקופונים הם סדרתיים ולא יקנו כלום, כלום, כלום שלא כלול בקופון.

עשרות בתי עסק פשטו את הרגע בגלל הרפתקאות הקופונים.

ואותו כנ"ל בדיוק לפרזיטים מהסוג שבאים רק למדוד אצלך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אבל, שמעתי כבר מכמה בעלי עסקים שאין להם כלל בעיה עם אנשים שבאים רק להסתכל/למדוד/לשמוע לפני שמזמינים לחו"ל, שכן עדיין יש סיכוי ליצור דיאלוג, להציע לו הנחה כלשהי ובסוף למכור לו משהו.

לא יודע כמה כאלה יש, אבל יש גם כאלה.

לא מבין את ההיגיון הזה. אתה מתמחר מוצרים ביוקר, יודע שאנשים יעדיפו לקנות מחו"ל אבל כשמישהו מגיע ומתעניין אתה נותן לו הנחה. אז למה מלכתחילה לא למתן את המחירים אם אפשר? כדי לתפוס את ההדיוט התורן שלא יודע להזמין מהרשת?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא יודע, כנראה שזה מתאים למנטליות הישראלית.

לי זה גם לא מתאים. זאת גם אחת מהסיבות בגללן אני מזמין הרבה דברים מחו"ל. בציוד סטריאו ומקרנים למשל זה נורא בולט.

יש מחיר מחירון מנופח, אתה חייב להגיע לחנות, ואז להתחיל להתמקח כמו בשוק. באמת שאין לי כח לזה.

פורסם
לא מבין את ההיגיון הזה. אתה מתמחר מוצרים ביוקר, יודע שאנשים יעדיפו לקנות מחו"ל אבל כשמישהו מגיע ומתעניין אתה נותן לו הנחה. אז למה מלכתחילה לא למתן את המחירים אם אפשר? כדי לתפוס את ההדיוט התורן שלא יודע להזמין מהרשת?

לתת הנחה עובד אולי יותר טוב פסיכולוגית ? (השערה)

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...