Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שזה גם מה שאמרו לעצמם כל העצמאים שעשו קופונים (בגרופון וכו) ולא השכילו להבין שרוכשי הקופונים הם סדרתיים ולא יקנו כלום, כלום, כלום שלא כלול בקופון.

עשרות בתי עסק פשטו את הרגע בגלל הרפתקאות הקופונים.

ואותו כנ"ל בדיוק לפרזיטים מהסוג שבאים רק למדוד אצלך.

לדעתי בגירה הצליח לאפיין אותם היטב.

אלו לקוחות סדרתיים שמחפשים מציאות, הם מגיעים לחנות ממוקדים בהנחה/גרופון/מבצע שאותו באו לקבל.

לדעתי הם לא ירכשו דבר מעבר למה שרצו מלכתחילה.

-

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
את טועה.

נכנסת, מדדת, הטרדת מוכרן ועשית בלגאן. הדברים האלה עולים כסף. אם תורידי 20% שנכנסים במטרה למדוד וללכת מתוך ידיעה שהם קונים באינטרנט אז עלית לחנות עוד אדם.

אני לא מדבר על אדם שנכנס מתוך כוונה לקנות ולא מצא את מבוקשו/המחיר היה לו גבוה או כל סיבה אחרת אלא על כאלה שנכנסים מראש לא במטרה לקנות.

יש הבדל בין להכנס לחנות, למדוד משהו, לראות אותו בחנות אחרת ולרכוש שם -

לבין ללכת לחנות בשביל למצוא את המידה אותה אתה מזמין מהאינטרנט.

הסיבה?

לחנות יש הרבה הוצאות על כך שהיא פתוחה, היא נותנת כל מיני שירותים שאחד מהם זה שירות מדידה. אם אתה נכנס במטרה להשתמש בשירות הזה ובידיעה שאינך מתכוון לשלם - לדעתי יש בזה טעם לפגם.

אם אתה נכנס במטרה לרכוש, מגלה שהחנות מבקשת מחיר לא הגיוני מבחינתך ורוכש במקום אחר - לגיטימי.

חולקת על דעתכם.

יש עלויות תפעוליות לחנות, יש גם דרישות מהמוכרנים לתפוקה שעתית ממוצעת. יתכן והבן אדם נכנס רק כדי למדוד ובסוף ראה שהפער במחיר בין האינטרנט ול"כאן ועכשיו" הוא לא כזה גדול ועדיף לקנות עם אפשרות החלפה, החזרה ואחריות, יכול להיות שאת אותו הפריט הוא כן הזמין בסוף מהאינטרנט אבל קנה חולצה אחרת מהסוף עונה, העסק עדיין הרוויח.

נכון, המוכרת עבדה קצת יותר, אבל גם המנהל שלה יעדיף שהיא תתן שרות ללקוח פוטנציאלי במקום לקפל מחדש עוד כמה חולצות או לנקות אבק מהמדפים.

שניה לפני שתספרו לי כמה אני הישראלית המכוערת ופרזיטית שבכלל חושבת שדבר כזה יכול לעלות על הדעת, אגיד לכם שאני בעצמי אותה המוכרת שנותנת יחס הולם לכל מי שנכנס לחנות, גם אם נאמר לי מיד ע"י הלקוח שלא תתבצע כאן רכישה (אני אישית לא הצלחתי למצוא את המוצרים שאני מוכרת בהזמנה באינטרנט אבל זה לא קשור לעיניין), כי משלמים לי לא רק בשביל למכור ולקפל כמו רובוט, אלא כדי לתת שרות שאותו הלקוח יחזור שוב דווקא לרשת הזאת ודווקא לסניף הזה.

לגבי הקופונים, ראיתי מספיק אנשים שנכנסו לחנות בגלל קופון ובסוף קנו בכלל משהו אחר ולא ניצלו את הקופון כלל, גם ראיתי אנשים שבאו להחליף פריט אחד (שזמן ההחלפה שלו בכלל עבר מזמן) אבל קיבלו שרות טוב ויצאו עם קניה של עוד כמה מאות שקלים. כמובן שיש גם את הסוג השני של הלקוחות שיחפשו איך לא לחרוג מהשובר שלהם גם לא בשקל אחד, אבל זאת זכותם ולא צריך להעניש בגללם את כולם.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לתת הנחה עובד אולי יותר טוב פסיכולוגית ? (השערה)

פסיכולוגית או לא, בסוף יוצא מצב ששני אנשים קונים את אותו מוצר מאותה חנות במחיר שונה. לדעתי זה שעסקים מאפשרים לזה לקרות - חוזר אליהם בחזרה ודופק אותם בדמות הלקוח עם הקישורים לאיביי.

בסוף רק זקנים שלא יודעים להשתמש באינטרנט יקנו שם, ואחרי שהם יגיעו למנוחת עולמים - גם העסק ימצא את עצמו שם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

על מה בדיוק יש כאן דיון?

זה שבנאדם התנהג בצורה לא מכובדת אצל באגירה בחנות - אני חושב שיש הסכמה.

זה שאפשר להזמין היום כמעט הכל באינטרנט - יש הסכמה.

זה שכשאתה מזמין באינטרנט אתה לוקח סיכון מסויים של חוסר התאמה, העדר שירות ועוד - יש הסכמה.

כל מה שנותר זה להמליץ לבאגירה לשכור מחסן בפרדיס, ולפתוח חנות אנטרנטית בשם 'באגירה-נט' וליצר לעצמו תחרות מקומית, ולצחוק על כל אלה שלא יקנו אצלו בחנות כי יש יותר זול אצל 'באגירה-נט'.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הדיון המעניין הוא איך בעל העסק צריך להתמודד עם הסיטואציה.

חלק אומרים שצריך לזרוק את הלקוחות שמעיזים לדבר מהחנות וכד' ("סתימת פיות"),

חלק אומרים שצריך להסביר מדוע החנות מצדיקה את הפער במחיר וכד' ("הסברה").

אותי בעיקר מעניין לראות את הדיסוננס הקוגנטיבי בין ההלנה על חוסר תרבות לבין עידוד השיטה הראשונה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לדעתי לא זה ולא זה.

עסק צריך תמיד להיות נעים

תמיד.

ברגע שנהיה לא נעים בעסק, לקוחות שחווים שם חוסר נעימות (כלפיהם או כלפי מישהו אחר, אפילו אם מגיע לו), זה ישפיע על הרצון שלהם לחזור לשם, אלא אם יש להם הזדהות קודמת חזקה עם העסק או בעל העסק.

לכן תמיד צריך לענות באופן מסביר פנים.

אפילו לפנות שזה שעומד לקנות "יקר" ולהגיד לו שתהיה מוכן לתת לו להחזיר אם ייבחר לבסוף לקנות באינטרנט, כי אתה לא יכול להיות תחרותי בכל מוצר ומוצר.

בסופו של דבר, אתה קונה אותו ככה לטווח ארוך ומוודא שהוא לא ירגיש פראייר (באותו הרגע גם סותם את הפה לחוכמולוג).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זה שכשאתה מזמין באינטרנט אתה לוקח סיכון מסויים של חוסר התאמה, העדר שירות ועוד - יש הסכמה.

כל מה שנותר זה להמליץ לבאגירה לשכור מחסן בפרדיס, ולפתוח חנות אנטרנטית בשם 'באגירה-נט' וליצר לעצמו תחרות מקומית, ולצחוק על כל אלה שלא יקנו אצלו בחנות כי יש יותר זול אצל 'באגירה-נט'.

חלק גדול מהעלויות הן בייבוא. אדם פרטי לא צריך לשלם עמלות מכס, מכון התקנים וכו'...

מה שצריך זה לייצג חנות אינטרנטית ולהפוך לנקודת איסוף שלה.

[אני לוקח עמלות על רעיונות].

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אתם רוצים כבר להכנס לפערי המחיר מול הרשת, אתם צריכים לעשות הבחנה בין יקר בהשוואה להיצע בישראל ואז הפער הוא בקושי 10%-20% ולרוב לא תהיה בעיה להשוות מחיר או להתקרב למחיר ברמה כזו ש"פה ועכשיו" כמעט תמיד יהיה עדיף על "אתוך עשרה ימי עבודה ומוצר שאני כלל לא רואה".

לבין השוואה למחירי אי-ביי/ אמאזון וכו ששם הפער המטורף במחירים נגרם במכוון ע"י המדינה וכתוצאה מהמהלך ההזוי לחלוטין הזה גורמת להפסדים אדירים לעצמה ולמשק. הזוי ומופרך!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה שבטוח, להסכים להוריד את המחיר לא כדאי כי זה מוציא את בעל העסק כנוכל חמדן שמודה בחזירותו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חלק אומרים שצריך לזרוק את הלקוחות שמעיזים לדבר מהחנות וכד' ("סתימת פיות"),

חלק אומרים שצריך להסביר מדוע החנות מצדיקה את הפער במחיר וכד' ("הסברה").

בעל החנות יצא גרוע ללא כל קשר לדרך בה יבחר, בגלל לקוח חסר גבולות.

מאוד דומה למשפט על הטיפש שזורק אבן לבאר, ואלף חכמים לא יוכלו להוציאה.

לדעתי אין דרך נכונה. צריך רק למזער נזקים.

-

פורסם

ממש, אבל ממש לא מסכים.

בעל העסק יכול לצאת גדול, פשוט להסביר שאצלו בחנות יש XYZ, ולתת ללקוח את ההבנה מדוע שווה לו להשקיע עוד כמה שקלים - שירות ושביעות רצון שווים לא מעט כסף.

כמובן שכאשר המחיר מופקע, אז אין לבעל העסק איך לצאת מזה "נקי" - אבל במקרה כזה, גם לא אמורה להיות לו דרך לצאת נקי. מתיאורו של פות"ש זה לא נשמע כמו המצב.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

צודקת, כנראה שהשיטה שתוציא אותו טוב יותר זה אם הוא יזרוק אנשים מהחנות. אולי על הלקוח הממוצע זה יעשה "רושם".

פורסם

אשמח שתראה לי בדיוק איפה אמרתי שצריך לזרוק מישהו מהחנות.

דווקא אני זוכרת שאמרתי שכל לקוח צריך לקבל שרות, גם אם אין בכוונתו לרכוש משהו כרגע. אני גם חושבת שלבעלי העסקים בארץ אין באמת (אפשרות ל) מענה לאיביי, ככה שכל עוד הלקוח מודע לעובדה שאותו המוצר עולה חצי באינטרנט אבל הוא קונה אותו כאן ועכשיו במחיר כפול כי הוא חייב אותו דחוף, לרוב ישאר ממורמר עם תחושה שניצלו את המצוקה שלו בלי לחשוב בכלל על העלויות שמסביב למוצר הזה.

להמחשה אתה מוזמן לעיין במיסוי על רכבים חדשים בארץ ובכמות המרמור שיוצאת על היבואנים ברוב השרשורים שעוסקים בנושא ממש בפורום הזה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...