Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמיי מFocus 1.6EcoBoost Titanium 'ישנונית'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
A sleeper or Q-car is a car that has high performance and an unassuming exterior. Sleeper cars are so called because their exterior looks little or no different from a standard or economy-class car

פרולוג

כמו כל סיפור טוב, הכל התחיל עם פיאט בראבו....

D;

בביקור הראשון שלי במרכז לאחר רכישת הרכב שלי, נפגשתי עם חבר קרוב. הוא ביצע נסיעת מבחן קצרה, התלהב מאוד מהשילוב של מחיר/כוח/אבזור, והחליט שזה רעיון לא רע שהוא ישדרג את הספארק שלו למשהו קצת יותר זריז ומפנק היות ועלות הרכב אינה רחוקה מאוד מהמחירון של הקופסת סרדינים החמודה שלו.

אותו חבר הוא חובב עיצוב פנים ולפיתת מוטות אנכיים - אוקיי זה יצא רע אז אנסח מחדש - חובב סביבת נהג וגיר ידני. בנוסף חשוב לו מאוד שנתון גבוה, וק"מ נמוך.

למרות שהבראבו מגיעה עם לא מעט פינוקיטיס, הגרסא המאובזרת-ידנית שלה נדירה יותר משמאלני במג"ב, וכך לאחר לא מעט חודשים של חיפושים הוא החליט להרחיב את התקציב - ואיתו את האפשרויות.

מפה לשם בסופ"ש הקודם הוא מתקשר אלי ומספר על משהו שתפס את עיניו - פורד פוקוס.

זה הזמן לציין (לחובבי Snatch אנא השתמשו במבטא של טורקיש): i fuckin' hate focus. לא רק שיש כזו בכל חור (לכו רגע לחדר שינה תרימו את הארגז מצעים, 90% שיש שם פוקוס שלא ידעתם עליה), העיצוב שלה גרוטסקי בעיני. מבט חטוף במודעה ואני רואה שהיא גם בצבע אפור-ליסינג. נו באמת - מושלם, פשוט מושלם.

אבל כאן בערך נגמרות הטענות (השטותיות למדי, אני יודע). הרכב מגיע עם מנוע 1.6 EcoBoost שבאורוותו 182 סוסים, מאיץ ל100 קצת מתחת ל8 שניות, ידנית 6 הילוכים, וגרסת הטיטניום המדוברת מאובזרת יותר מארנולד שוורצנגר ב'קומנדו'. האקזמפלר הספציפי הזה 2012 יד1 פרטית, מטופלת במוסך מורשה כל 15 'על השעון', ובמצב קוסמטי פנים/חוץ שמור בטירוף. כל זאת בחבילה שמציעה פרקטיות נהדרת, ומחיר קצת יותר נמוך מעלות של סופר-מיני חדשה (ומצ'עממת).

כך קרה שלמרות סלידתי האישית, לא יכולתי שלא להמליץ בחום על הרכב. הוא רכש את הרכב בתחילת השבוע, הלך ליישור קו במוסך (אשר לאחר בדיקת הרכב ציין כי כל הריג'קטים מהבדיקה במכון נעים בין 'מינוריים לחלוטין' ל'שקר', ולא דורשים טיפול מעבר למה שיבוצע בטיפול השגרתי הקרוב) - והיום יצאנו לטיול נהיגה יחד בצפון. יצא לי לנהוג לא מעט קילומטרים על הרכב.

התרשמותי האישית מהרכב

טוב אז קודם כל, מכירים את זה שאתם לא ממש אוהבים ילדים אבל כן אוהבים את הדודנים? אז איני יודע אם זה בגלל שהרכב של חבר קרוב, אבל בטני נשארה רגועה כשפגשתי לראשונה את הרכב (קרי: האוכל לא עלה). הפרופיל היה ונשאר מכוער למדי (הפנסים האחוריים בעיצוב 'סמוחטה מרוחה' הם מה שפוסל עיצובית את הרכב בעיני), אך הטוסיק דווקא משובב נפש, והחזית די יפה. הצבע אמנם משעמם יותר ממרתון של היפים והאמיצים, אבל וואו כמה שהרכב הזה שמור... אני לא מגזים כשאני אומר - הייתי מאמין אם הוא היה מספר שהוא הגיע איתה ישר מהסוכנות. בתור חובב דיטיילינג לא יכולתי שלא להעריך את הבעלים הקודמים על רמת השמירה על הרכב.

נכנסים לקוקפיט והדבר הראשון שעולה בראש: וואו, כמה שהמושבים נוחים. בדיוק נהגתי ספון על מושבים של ג'ולייטה (של חבר אחר) לפני המעבר לפוקוס, ואני מוכרח לציין שהמושבי הפוקוס היו לי נוחים יותר בבירור. המושבים מחבקים אותך, אבל לא לוחצים. מרגישים מרופדים, אבל לא שוקעים. נהדר!

דבר שני: מה עבר לפורד בראש עם הריבוי מתגים הזה? הקוקפיט עמוס יותר מבית-הקברות-לדמויות-ראשיות של משחקי הכס. לא הצלחתי למצוא את מתג ההנעה של הרכב (בין יתר הפינוקים, הרכב מגיע עם הנעה ללא מפתח).

החומרים והפלסטיקה ברמה הנעה בין טוב לסביר, תא הכפפות קטן - אך יש תאים מספקים בדלתות, ומשענת גדולה למדי. האינטריור משדר טכנולוגיה, אך העומס שלו אינו לטעמי. עבור החבר מדובר בעיצוב המושלם, הוא טכנובייטור ידוע (איחוד של טכנולוג'י ומסטרבייטור, למי שתהה).

משלב לראשון, לוחץ על הגז - הרכב מתחיל בתנועה. תחילת התאוצה לא מרגישה טוב יותר מהבראבו המטומסת (מלשון TMC, אבל זה לשרשור אחר) שלי, אבל ככל שהסל"ד מטפס והרכב מפתח מהירות, אני מתחיל לפתוח פער מהבראבו שמתבוננת עלי בערגה מבעד השמשה האחורית. העברת ההילוכים לא מאוד נוחה: פורד משתמשים בתיבה עם מהלך שילוב גיר ארוך למדי, שום דבר שקיצוץ לshort shift לא יפתור. הרכב בועט במעבר של 1-->2, אבל חוץ מזה מעביר חלק.

מה שכן הרכב שקט, כ"כ שקט שזה מבאס! אתה מפתח מהירות בקצב יפה מאוד, אבל יש אפס התרגשות בתהליך כי נדמה שהרכב לא מתרגש מכך בשיט. היתה נקודת זמן שדיברתי עם החבר בטלפון, ופתאום אני מסתכל על מד המהירות וקולט שהמהירות אינה חוקית בעליל בלי ששמתי לב. 'אנשים סיפרו לי' שב140 קמ"ש מחוג הסל"ד מסתכל עליך בזלזול כאשר הוא עומד על קצת פחות מ2900... לא רע בכלל.

בידוד הרעשים כאמור מצויין, והמנוע חרישי - זה אולי טוב ליום יום אבל אותי זה ביאס בנהיגה ספורטיבית, את שארית הנסיעה עשיתי עם החלון פתוח בשביל שאוכל לפחות להתרפק על צלילי היניקה של הטורבו.

הרכב זורח בהאצות ביניים, הוא חזק מאוד, ואם שומרים עליו באזור ה3-4K RPM יש המון כוח זמין.

בסיבובים הרכב מגיב יפה, לא חוויתי איבודי אחיזה, ותודות לכוח שאוזכר במשפט הקודם היציאה מהסיבוב מהירה מאוד. כל מערכות הרכב (בלמים, מתלים) תפקדו טוב, למרות שאיני כתב רכב וייתכן שאדם מנוסה ממני היה יכול להעביר התרשמות מקיפה יותר על התפקוד שלו באזורי קצה. אציין שהמושבים עשו בדיוק מה שהיה ברור לי שיעשו, והחזיקו אותי במקום באופן מצויין.

עוד אציין שלמרות שהרכב יד שניה, ובן 4, לא היה צליל אחד מרגיז לאורך כל הנסיעה. לא קרקוש ולא בלבוש, שקט מופתי. שוב אציין לטובה את הבעלים הקודמים ששמר על פנים הרכב באופן מצויין כפי ששמר על החוץ, ואציין לטובה גם את איכות ההרכבה של פורד שבהחלט עשתה עלי רושם חיובי.

אפילוג

כפי שציינתי, יש לי סלידה עזה מהפוקוס. עם זאת, הסלידה שלי נובעת בעיקר מהעדפות סובייקטיביות, והיות והרכב כאמור מאוד שכיח אני מניח שמרבית האנשים חושבים אחרת ממני (legit).

הגדיל ועשה אחד המשתתפים בטיול, כששאל אותי 'מה הסיפור של הבחור עם הפורד? מה הוא עושה כאן?', ובצדק! הרכב הזה הוא אחד הסליפרים הכי רציניים שראיתי, היות והוא אכן נראה כמו פורד-פאקין-ליסינג. אין לו שני אגזוזים, אין לו כיתובים מגניבים, אין כנף של בואינג ואפילו אין פסי מירוץ ומדבקה של NoFear. פלוני יכול לרכוש אותו גם עם אשתו שונאת רכבים מהירים והשכן צר עין - אף אחד מהם לא ידע שהתפלץ הזה יכול להשפיל הרבה מאוד רכבים.

אני אישית מאוד מתחבר לסליפרס ולכן סבור שזה יתרון, אבל במקרה הספציפי של פורד הסקס אפיל שלה כ"כ נמוך בעיני שזה דיל-ברייקר מבחינתי עבור האחות המדהימה שלה (ST).

That being said, ועם כל הסלידה שלי, אם היו שמים מולי את הפורד הספציפית הזו (במחיר הספציפי שהוצע) כשחיפשתי רכב הייתי שוקל אותה ברצינות. אם הייתי בוחר רכב שיצטרך להספיק לי ל5-7 שנים הבאות, יש סיכוי סביר שהייתי מוכן להגדיל את התקציב לעצום את העיניים ולבחור בה על גבי הבחירה שעשיתי בפועל. הרכב מספק המון (המון!) תמורה לשקל.

נ.ב.1. כן, אמרתי לו להפטר מהכיסוי הגה, במינימום של המינימום בעת נהיגה ספורטיבית

נ.ב.2. כן, שמתי לב שהרכב נראה לא רע בכלל מהפרונט ומהזוית הקדמית, אבל התמונה של הטוסיק של הרכב מבהירה כאן היטב את הגרוטסקיות שמפריעה לי בעיצוב הפרופיל/אחורי.

נ.ב.3. זיין פוטושופ או מה!?

AiLHuEGdCFEJbZQfrDxB_ilJuMHFanUUM3gjTEm5wBIf.jpgAjgg78XU-cJKPmA7KK-HsA-HLDlgqM8oTUQ8rxwfjEZw.jpgAo3xHl1jFboUhz5f5KNRDQkKGG4xh5z42Eef3yhioYYx.jpgAu68Q5pkunHI9r7T5Hldhvm616YyLDhDEy2l8iIL8H9U.jpgIMG_20150627_080943.jpgIMG_20150627_095313.jpg

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יא זבל, לא יכלת לקפוץ אליי שאני אעשה איזה סיבוב קצר?

בהחלט רכב מאוד מאוד סליפרי. מעניין כמה כאלה נמכרו בארץ.

אם הרכב היה אצלי, הוא היה מקבל תוכנה באופן מיידי.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

תודה רבה על הסקירה המעולה. נהניתי לקרוא. הדימויים ברורים, מעבירים את המסר היטב ובהחלט משעשעים.

כמוך, גם אני אוהב סליפריות והקטגוריה האהובה עליי היא ההוט האצ'יות. האקו-בוסט מנוע מצוין. למדתי על כך ב-2011 נדמה לי כשהגיע במונדיאו טיטניום. דאז היה 2 ליטר עם 240 סוסים אם אני לא טועה. כשמשודך לגיר ידני אני בטוח שכיף ללחוץ במיוחד.

רכישה מצוינת, שיתחדש החבר :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

דבר ראשון - נהניתי מאוד לקרוא, תודה רבה.

דבר שני - נורא אהבתי את הדימוי של הפנסים האחוריים לסמוחטה - רק שהסתכלתי בתמונות אחרי שקראתי, הבנתי כמה אתה צודק :lol:

אני גם חולה על סליפרים, והרכב הזה ללא ספק, לא שונה משום פורד אחרת - וזה בהחלט הופך אותה למכונה מפתיעה.

אני נהנה לנהוג גם בפורד ליסינג של חבר עם ה125 סוסים מהמנוע האטמוספרי שלה, היכולות הדינמיות של הרכב האלו נדירות מאוד בימיניו, והתחושות שהוא מעביר גם כן.

פורסם

יש זמן עד לתוכנה, אותו חבר כאמור עבר מספארק ועד היום לא ממש התעניין ברכב (אבל אין ספק שעם האוכל בא התיאבון).

אני המלצתי לו להמנע מתוכנה בחודשים הקרובים, ללמוד להכיר את הרכב, לטפל בכמה דברים אחרים וזולים יותר קודם (נניח שורט-שיפט להעברות, ו/או פילטר פתוח שיהיה קצת צליל), ולשקול זאת בהמשך.

בתור אחד שהתקין ברכב שלו שני שדרוגי תוכנה (TMC Autoflash & ECU), ברור איפה אני עומד מבחינת 'האם כדאי'. אבל אני סבור שכל דבר בעיתו, וששדרוגים צריכים להתאים לאופי הנהיגה והנהג.

מבחינת כמות רכבים שנמכרה, לא ממש ברור - מדובר בדגם שהגיע לארץ רק בייבוא אישי למיטב ידיעתי, אני מהמר על מעט מאוד מופעים שלו. איך מישהו מייבא רכב בייבוא אישי בצבע אפור-ליסינג(?!) ממני והלאה (נו אני יודע טעם וריח וכו' אבל רבאק למה אפור ליסינג לפחות היית לוקח עכבר או לבן או משהו שלא רוצה לגרום לך לשים מדבקת 'איך אני נוהג').

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

דווקא אני אוהב את העיצוב של הפוקוס 5D.

182 כ"ס למנוע 1.6 זה ממש מצויין !!

הייתה אחת כזו מפורסמת כאן בלוח לא מזמן, באותו צבע !

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

סקירה מעולה!

אוסיף על מה שנאמר:

כולנו יודעים כמה זה קשה לקלוע לכל הפרמטרים כשמחפשים רכב, ספורטיבי, נוח, מאובזר, שקט ביום יום (עבור מוזיקה ושיחות) אבל מגרגר בנסיעות ספורטיביות, יציב כמו סלע בפניות אבל זריז וקליל בהאצה.

אין כזה דבר, לפחות לא במחיר שפוי.

מבחינתי האקובוסט מצטיינת ביום יום, נוחה, מאובזרת, שקטה, יציבה כמו סלע, נגיעה ספורטיבית, ובעיקר אהבת חיי (גיר ידני) והמאהבת החדשה (מנוע מוגדש).

היא מאוד מייצגת את השימוש בה, בעיקר נסיעות מנהלתיות, קצת ספורטיביות בסופי שבוע.

-בעל הרכב המדובר

פורסם

כתיבה יפה, נהנתי לקרוא.

מחזק, הגרסה הזאת נמכרה בזמנו ביבוא סדיר של דלק מוטורס.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם
סקירה מעולה!

אוסיף על מה שנאמר:

כולנו יודעים כמה זה קשה לקלוע לכל הפרמטרים כשמחפשים רכב, ספורטיבי, נוח, מאובזר, שקט ביום יום (עבור מוזיקה ושיחות) אבל מגרגר בנסיעות ספורטיביות, יציב כמו סלע בפניות אבל זריז וקליל בהאצה.

אין כזה דבר, לפחות לא במחיר שפוי.

מבחינתי האקובוסט מצטיינת ביום יום, נוחה, מאובזרת, שקטה, יציבה כמו סלע, נגיעה ספורטיבית, ובעיקר אהבת חיי (גיר ידני) והמאהבת החדשה (מנוע מוגדש).

היא מאוד מייצגת את השימוש בה, בעיקר נסיעות מנהלתיות, קצת ספורטיביות בסופי שבוע.

-בעל הרכב המדובר

תתחדש ותהנה!

פורסם

oryo, היות ועניין העיצוב הוא טעים אישי, לא אכנס לזה (למרות ש... מסכים איתך. הפנסים האחורים גדולים מידי. במתיחת הפנים פורד טיפלו בהם וצמצמו את גודלם).

כמה הערות מניסיון לא קצרצר על פוקוס זהה / פוקוס 1.6 אטמוספרית ידנית:

- איכות החומרים טובה פלוס (לא יודע אם שמת לב לכך, דיפוני הדלתות ורב הדשבורד עשויים מגומי רך) ורק במקומות הפחות "רלוונטיים" האיכות יורדת מעט (הקונסולה בין המושבים / החלקים התחתונים של הדשבורד). לצערי זו "מחלה" של רכב יצרני הרכב, גם ב-ב.מ.וו רואים זאת בסדרות 1 ו-2, למשל.

- התיבה נהדרת וכיפית מאוד לתפעול. מהלך מאוד מדוייק ו"מכני" בתחושות שלו. משהו שקצת קשה למצוא ברכבים אחרים בימינו (ב-VAG התיבה הידנית נהדרת, אבל חסרה את אותה תחושה "מכנית" ו"קליקית"). רק לשם השוואה, ב-ב.מ.וו הידניות שהיו לי בגרמניה כן הייתה תחושה דומה בהחלט.

בגרסת האקובוסט ההילוכים גם מסודרים היטב, תמיד יש כוח זמין - ובכמות מרשימה (המנוע הזה לא בועט או דוחף באלימות, הוא מאוד מאוד לינארי). אצלי למשל יש רק 5 היל' והם ארוכים כמו הגלות (והתפעול מעט פחות מדוייק מזה של ה-6 היל').

- כפי שציינתי קודם לכן, אין למנוע הזה את תחושות הדחף הברוטליות (יחסית) שיש ב-1.8TSI לשם השוואה. ה-1.6 אקובוסט סופר לינארי. תמיד תמיד יש כוח זמין - ולא מעט ממנו, גם בהילוך השישי. וכן, בפוקוס הוא גם שקט להפליא (בפיאסטה ST ציידו אותו ב"סאונד סימפוזר" שדואג לצלילים מאוד מגניבים ואמיתיים [משמע, לא סאונד שמתוגבר ע"י המערכת כמו בפולו / גולף GTI] בתא הנוסעים).

- איך לא נגעת ביתרון האדיר של הפוקוס (בעיקר בגרסה הזו) על פני האחרות?

הפוקוס מתעלה על המתחרות (בפער מוחשי) בכל הנוגע להתנהגות, דינמיות, תחושות ופאן. אצלי באטמוספרית מורגש המחסור בכוח, אבל האקובוסט מרגישה נהדר. היא פורחת וזורחת ליד האטמוספרית שלי. יש לה את תוספות הכוח הדורשות (ויכולת בלימה עדיפה במעט - בכל זאת יש לה בלמי 300 מ"מ קדימה. אצלנו רק 278 מ"מ). ההיגוי שלה גורם לי להצטער על כך שהוא לא קיים באבארת' שלי - רק אתמול לקחתי את הפוקוס לנסיעת סידורים (לתת ל-500 לנוח קצת) ונהנתי מכל רגע. ההיגוי שלה מרגיש כמו עילוי ליד זה הפחות תחושתי ומהיר של העקרב.

הפוקוס 1.6 אקובוסט הייתה דיל משובח גם כחדשה, רק חבל שלא נמכרו הרבה ממנה בארצנו (סביב 15 יח'). בדיעבד היה טיפשי בזמנו לא להוסיף עוד 15K ולבחור בה - יש גם תוספת נאה באיבזור (תאורה נוספת בתא הנוסעים, תאורת "אווירה" - וכל התאורה הפנימית מבוססת לד, חישוקי 17', מחשב דרך מפורט יותר וכו').

נ.ב, בעל הרכב - אם תחפוץ בתוספת כוח, תבדוק תוכנת Blufin של סופרצ'יפס. מניסיון עם המנוע הנ"ל בפיאסטה ST (שקיבלה עם הזמן גם צנרת פליטה משודרגת של מילטק) - השינוי דרמטי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
סה"כ עלו לכביש מהדגם הזה 27 יחידות.

2011 = 3

2012 = 21 (נותרו 20)

2013 = 3

אתה בטוח שמדובר רק בכמות של ה-1.6 אקובוסט? לדעתי מדובר בכמות הכוללת של הידניות, כולל ה-1.6VVT.

אני יודע שב-2013 (השנה בה רכשנו את הפוקוס שלנו) היו אך ורק 2 יח' של אקובוסט. אחת שחורה ואחת לבנה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...