Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא לא התכוונתי לחולגי, אלא ליתר. לא חסרו. אם תפשפש, תמצא לנכון שאף אחד לא התייחס לספק וכולם קבעו שהאוטו לא מספיק תחרותי ומכיוון שגם לא מספיק יפה - נדון לכישלון הלכה למעשה.

חולגי - נשגב מבינתי שלי, לא יכול לא מתיימר לדבר בזכות אחרים, אלא אם זה מתוקף תפקידי ואז זה לא פה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 1.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למה לא? למה לא?

500 יצאה עם עיצוב רטרו, מיני (ה"דור הראשון" מאז BMW) עם עיצוב רטרו, קאמרו עם הרבה נגיעות רטרו.

למה אלפא לא יכולה? זה משוגע מדי?.

500 ומיני הם לא דגמי המסה עבור היצרנים שלהם (אמנם פיאט לקחו החלטה למתג הכל כ-500, אבל זה לא נראה לי חכם במיוחד והיא לא הוצגה ולא נולדה כרכב מסה) אלא דגמי נישה, ועל כן שם אפשר, ובדגם הבסיסי - לא. זה כל הסיפור. כשאתה ממצב דגם מסה כדגם נישה - אתה מגביל אותו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

העניין הוא שמרקיונה הלך ובדק בספרים כמה מכוניות אלפא נמכרו לאחרונה. הוא גם כנראה ערך קבוצות מיקוד (קרוב לוודאי שבצפון אמריקה, קרוב לוודאי עם אנשים שהם קהל לקוחות פוטנציאלי אבל לא מכירים את המותג) ובדק מה הם רוצים במכונית ספורט-אלגנט.

יכול להיות שהוא הגיע למסקנה שקהל האלפיסטים המושבעים הוא כזה שלא שווה לבצע פשרות במרחב הפנימי, בבטיחות ובוודאי לא בעלות הייצור, על מנת להשביע את רצונותיהם.

הוא בוודאי ראה שאת האלפא "האמיתית האחרונה" (156) - מכרו לכל היותר ב-100K חתיכות לשנה (באירופה) - פי 2.5 פחות מאשר אאודי A4 ופי 3 פחות מאשר סדרה 3 (שהמכירות שלהן גם היו הרבה יותר יציבות).

ואת "האמיתית האחרונה" שבאה אחריה (159) - מכרו שנה אחת 65K חתיכות ובד"כ הרבה פחות (שוב - באירופה)

עוד אלפא "אמיתית אחרונה" (166) - בכלל מכרה בכמויות מיקרוסקופיות.

ה-GT נמכרה ב-60K חתיכות במשך 7 שנים.

את הבררה בכלל מכרו בחנויות בוטיק ליחידי סגולה.

בקיצור - על הפנים. כל אלו הרי מכוניות עם "אופי", מכוניות עם "עיצוב", עם "נשמה". כאלו ש-"שזה שאתה נושם לא אומר שאתה חי". ועדיין - על כל מכונית אחת כזאת, העיפו מאולמות התצוגה למעלה מ-3 (בנתונים מצטברים) אאודי A4 משמימות.

לחובבי המותג -- אם הג'וליה הזאת תכשל, הרכב הבא שתקבלו יהיה קרייזלר 200 בתחפושת (וזה במקרה הטוב). אז צריך להתפלל שהעיצוב הספורט-אלגנטי המתון הזה יקרוץ לקהל רואי חשבון ורופאי השיניים של צפון אמריקה, כי הם אלו שיצילו את אלפא ולא האלפיסטים המושבעים מאירופה (ובטח אלו מישראל).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

לא מתווכח על טעם וריח,אבל אך אפשר לגזור דינו של רכב לפני שנוהגים עליו???

נשגב ממני,אני נוהג ברכב הכי מכוער בעולם לטעמי שנוצר( STI 2004) ורק מאוד מבסוט

שיש לי מושב,הגה ומזגן.

ואני בעננים כל פעם מחדש.

אני חושב שאלפא ניגשה לנושא המרכזי שלה שנקרא ג'וליה וסיכונים לא באים בחשבון ובנתיים

אני מאוד אוהב מה שאני רואה,בטוח יותר יפה משלי.

פורסם

bigmik - איך אתה יכול לדבר ככה? למה אתה לא יורד על הרכב? רק כי לא נהגת עליו? לא בסדר.

Doc Slow - ישר ולעניין.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אהבתי גם את זה שאתה מעיד על עצמך - אתה בטח יודע הכי טוב.

בכל אופן, אם הבנתי נכון אז כדי להצטרף למועדון "אובייקטיבי" כל מה שאני צריך זה להגיד שאני מתאים ולא לאהוב את הג'וליה (מבחן קבלה)?

תתקשה למצוא מישהו שיעיד על עצמו שהוא אוהד שרוף של משהו, שהרי אז הוא מעמיד עצמו באור מעט מגוחך וקצת ילדותי ובזה אין שום חדש. עם זה בהחלט קיימים כאלו ששופטים בצורה שאינה מוטה למותג כזה או אחר. הענין הוא שיש בעיה מסוימת כשמישהו מתעקש להעיד על הנייטרליות שלו ובאופן כמעט מתבקש עדותו מאבדת קצת משקל. נייטרליות מסיקים מתוכן הדברים לא מהכותרת.

פורסם

אין פה אף אחד שהוא נייטראלי ב-100%, ואת זה בהחלט רואים מהתוכן. יש פה אלפיסטים שמתלהבים, אלפיסטים שמאוכזבים, "נייטראליים" שמבינים יותר מכולם, "נייטראליים" שמחליטים מה טוב לאלפיסטים - מה לא, ועוד. נייטראליים באמת לא תמצא כאן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
דווקא לא התכוונתי לחולגי, אלא ליתר. לא חסרו. אם תפשפש, תמצא לנכון שאף אחד לא התייחס לספק וכולם קבעו שהאוטו לא מספיק תחרותי ומכיוון שגם לא מספיק יפה - נדון לכישלון הלכה למעשה.

חולגי - נשגב מבינתי שלי, לא יכול לא מתיימר לדבר בזכות אחרים, אלא אם זה מתוקף תפקידי ואז זה לא פה.

אני לא צוחק - באמת שאין לי מושג על מה אתה מדבר, או לכל הפחות למי אתה מתייחס כשאתה אומר 'כולם'.

הביקורות שגזרו עליה מוות נכתבו ע"י אנשים מוטים כמוך וכמו ספורטיבו - פשוט לצד הנגדי, ולכן הן פחות מעניינות.

כשאתה אומר כולם, וכשאתה עושה פאסיב-אגרסיב סטייל

bigmik - איך אתה יכול לדבר ככה? למה אתה לא יורד על הרכב? רק כי לא נהגת עליו? לא בסדר.

אתה מבצע הכללה נגד כל המקטרגים, גם נגד אלו שכולה טענו שהעיצוב שלה שגרתי יחסית למה שהתרגלנו (ואהבנו) מאלפא ולא אמרו מילה בגנות הרכב עצמו. ההכללה הזו והנימה הכללית היא מה שאחרים קוראים לו 'פאנבוי-יזם', ולצערי אני הפעם מסכים איתם. באסה, אני דווקא בד"כ בצד של האלפיסטים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

רומן - אתה מתעלם בשיטתיות מכך שאלפא - כמעט כל אלפא נחשבת - קודם כל הייתה נחשקת מבחינת העיצוב ורק אחר כך בדקו איך היא נוסעת.

כאן העיצוב נאה אך אין בו דבר שאין באחרות - אז לאלפא נותר רק לקוות שלהצהרות על 2.9 ק"ג לכ"ס יהיה כיסוי, שהתנהגות הכביש וההגוי יהיו כמצופה מהמותג, שלא נעשו קיצורי דרך בתהליך הפיתוח ושבכללי חלק גדול מההצהרות יהפכו למעשים.

ואלה דברים שבעיני לפחות עדיין טעוני הוכחה.

פורסם

סביר שלא. נייטרליים אמיתיים יהיו אלו שמכוניות פשוט מענינות להם את העכוז. עם זה התייחסתי לנוהג המעט מצחיק הזה לתת כותרת למה שאתה הולך לכתוב, בסגנון "אם אני כותב שאני נייטרלי סימן שאני גם צודק", מה שתפס ובצדק את עינו של ההוא עם הלב הספורטיבי.

בכל מקרה אני עכשיו נזכר באופן עקימת השפה בליגלוג על גולף סימן 4 שבתמונות, ואיך מהר מאוד הגעתי למסקנה, תלוית הטעם כמובן, שמדובר בעיצוב היותר נאה של האוטו הזה יחסית לשלל דורותיו הרבים. בדיוק באותו אופן נראתה אלפא 159 בתחילה כמין נסיון לא מוצלח למתוח את ה 156 לאורך ויחד עם זה לאבד את הקוים הקלסיים הנהדרים והפרופורציות המושלמות של האחרונה. וגם אם עדיין ה 156 היא היפה מהשתיים, נדמה לי שה 159 נעשתה חתיכה לא קטנה בזכות עצמה. צריך לקוות, לפחות אצלי בטעם הפרטי, שגם הג'וליה, במיוחד אחרי שנראה אותה בעיניים תעבור את אותה מטמורפוזה שהוזכרה כאן למעלה. פוטנציאל לכך ודאי יש לה.

תגובה כמובן ל RK. קשה להתמודד כאן עם הקצב.

פורסם (נערך)

אם בכך שאני מסרב לשפוט רכב לפני שנהגתי עליו מטר אני פאן-בוי, אז יאללה, שיהיה. אין פה עניין של צד. עד כמה שאני יודע באף צד אין פה רואי נסתרות ואורן זריף גם לא כותב פה. נכון שאני מתלהב - ופאק, נראה לי צודק להתלהב מדגם שחוזר לשורשים לאחר 23 שנים ומציג נתונים שמתיימרים לתת בראש ל-M3/4, שהן מובילות הקטגוריה. גם אם הוא לא נראה כנזר הבריאה. להזכיר - קו הספורט-סאלון של אלפא כלל את הדגמים הבאים:

ג'ולייטה 750/101

ג'וליה 105

ברלינה 105/115

אלפטא 116

ג'ולייטה 116

75

155

156

159

בהכללה מאד גסה - חוץ מהג'ולייטה הראשונה ועד הופעת ה-155 (שהייתה סבירה) כולן היו מכוערות, חלקן אפילו מאד (הברלינה, למשל, חסרת חן לחלוטין). לא העיצוב היה הנקודה ולא העיצוב היה החשוב ביותר.

עריכה - אמנם התגובה כוונה ל-oryo, אבל עונה יופי גם לפוסט של dorki.

עריכה אחרונה על ידי RK

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

ניטרליים אמיתיים יהיו כאלו שיגיבו את דעתם באופן פרטני לסוגיה, ולא בהסתכלות על הקשר של הסוגיה למותג.

יש כאן לא מעט כאלו, הן מתוך אלו שאהבו את הרכב והן מתוך אלו שסלדו ממנו. יש כאן המון אחרים שהם רחוקים מלהיות נייטרליים, שוב - גם באוהבים וגם בסולדים. לא צריך תואר שני בקריאה ביקורתית בשביל לזהות מי שייך לאן.

ואין כאן גנאי ואפילו לא ביקורת, שכל אחד יהיה באיזה מחנה שבא לו. אבל רבאק, קצת מודעות עצמית...

אם בכך שאני מסרב לשפוט רכב לפני שנהגתי עליו מטר אני פאן-בוי, אז יאללה, שיהיה.

זה ממש לא מה שטענתי, או שאתה לחלוטין לא מבין את מה שאני רושם או שאתה מתעלם... אתה הגבת כמה וכמה פעמים בגנות מי שמבקר את הרכב, גם כאשר הביקורת נוגעת לעיצוב בלבד. את העיצוב אני יכול לבקר מהספה בסלון, את הביצועים לא. לגבי אלו שביקרו את הביצועים הדמיוניים וחזו את המכירות השנתיות של אלפא רומאו - כבר הגבתי מקודם.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בהכללה מאד גסה - חוץ מהג'ולייטה הראשונה ועד הופעת ה-155 (שהייתה סבירה) כולן היו מכוערות, חלקן אפילו מאד (הברלינה, למשל, חסרת חן לחלוטין). לא העיצוב היה הנקודה ולא העיצוב היה החשוב ביותר.

אבל אי אפשר לטעון על בסיס כיעור ויופי כי זה סובייקטיבי לחלוטין.

אם כבר, למי מהן היו עיצובים מקוריים לתקופה וההפך.

לפסול את הרכב אך ורק על סמך העיצוב - פיגור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם כבר, למי מהן היו עיצובים מקוריים לתקופה וההפך.

מתוך הרשימה, חוץ מל-156 לאף אחת לא היה עיצוב מקורי וכולן עוצבו ברוח התקופה, אלא אם אתה מחשיב את המחוונים שמחוגיהם מתכנסים האחד לכיוון השני בג'ולייטה 116 ואת מגירת תא הכפפות, בלם-היד בצורת ח ומתגי חלונות החשמל על התקרה של ה-75 כסימני מקוריות יתרה.

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...