Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לשאול כמה חשוב להשקיע על נוזל קירור איכותי?

עד עכשיו קניתי נוזלי קירור ירוקים ב10-15 שקלים (four seasons או מה שזה לא יהיה - בטח סתם חברה).

בכל מקרה, היום התפוצץ לי צינור במערכת הקירור, והתחלתי לחשוב אולי אחת הסיבות היא שהנוזל לא מספיק איכותי (עזבו שהצינור היה כבר די בלאי, אבל בכל זאת).

האם זה באמת חשוב להשקיע על נוזל איכותי? ואם כן, באיזו עלות ואיזו חברה מומלצת?

חשוב לציין שאני חייל, והאוטו לצערי די "שותה" מים, ככה שכן הייתי רוצה לחסוך פה, אבל לא הייתי רוצה לסכן את המנוע חלילה.

אגב, המוסך שלי אמר שהוא מוכר נוזל ב50 שקלים (לא יודע איזו חברה, הוא אומר שזה מקביל לprestone).

אודה לעזרתכם.

פורסם

אוטו תקין לא שותה מים.

אם אתה לא רוצה לסכן את המנוע, עשה לעצמך טובה, ובדוק (במוסך) לאן הולכים המים שהאוטו שותה, ורק אחר כך תתקדם.

בין היתר, לדעתי רוב הסיכויים שהצינור נפרץ כי יש לך סתימה ברדיאטור והוא כנראה צריך החלפה.

וכן, מאוד חשוב לשים נוזל קירור איכותי ולא מי ברז עם צבע מאכל שעולים 15 ש"ח.

אחרי שתסיים עם סידור מערכת הקירור, אני ממליץ על הנוזל הזה.

פורסם

שמע, אני שאלתי את המוסכניק היום, אם הכל בסדר חוץ מהצינור, שאלתי לגבי רדיאטור, אטם ראש, כל דבר. הוא אמר שהוא לא רואה משהו וכרגע רק הצינור. אז יכול מאוד להיות שהאוטו היה שותה בגלל הקרע הזה מהצינור. עכשיו כמובן אני אהיה בקשב לעניין הזה, ואבדוק מים כל הזמן, ואם עדיין אראה שהוא שותה, אחזור למוסך לבדיקה נוספת.

בכל מקרה, אני מודה לך מאוד על ההצעה, אבל בכל זאת האם יש משהו שהוא קצת יותר זול? חח

אני מבין עכשיו לא ללכת על מי ברז עם צבע מאכל, אבל בכל זאת משהו לא יקר מידי?

שאלה נוספת: במצב תקין, כל כמה זמן מחליפים/ממלאים נוזל קירור?

פורסם

כמו שכבר עניתי, במצב תקין לא ממלאים נוזל (אולי מוסיפים טיפה במיכל עודפים, אבל זה באמת כמות לא משמעותית).

מחליפים אחת לכמה שנים, תלוי ברכב/יצרן הנוזל.

הנוזל שנתתי לך קישור אליו טוב לחמש שנים.

מהירוקים זה מה שהייתי שם. מחליפים אותו כל שנתיים/שלוש.

צינור לא מתפוצץ סתם. צריך לבדוק רדיאטור ולעשות בדיקת לחץ כדי למצוא איפה יש נזילות נוספות. זה אף פעם לא מסתיים רק בצינור פרוץ, מניסיון, וכשזה יקרה שוב האוטו יהיה בסכנת התחממות.

פורסם

אתה צריך נוזל קירור על בסיס אתילן גליקול רגיל ירוק, פרנסטון ירוק ב40 שח יעשה עבודה טובה במנוע הזה.

אם מדובר במנוע "D16Y8" יש צינור גומי בין בלוק מנוע לראש מנוע בצטרת "ח" תבדוק שהוא במצב טוב ואין נזילה מהחיבורים שלו.

בלי שום קשר להמלצות היצרן מומלץ להחליף נוזל קירור על אתילן גליקול רגיל כל שנתיים.

• תוכן חדש...