Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שווי שימוש של רכב מעבודה הוא 3000 ש"ח+שווי מס.

איך זה עובד אם אני לוקח אוטו ששווי שלו פחות מ3000 ש"ח?למשל 2850.

מה קורה אם אני לוקח אוטו שהוא מעל 3000 ש"ח?איך שאני מבין,ההבדל אני אמור לשלם.

פורסם

יש על זה אלפי דיונים, אתה יכול לחפש.

אם אתה רוצה לבדוק איך זה ישפיע על השכר שלך בפועל, אתה יכול לבקש ממחלקת שכר בחברה שלך שיפיקו תלוש לדוגמא, תתיחס בו לפערים בשורת הנטו, ובהפרשות לסוציאליות (קרנות השתלמות\פנסיה\פיצויים)

תוכל לעשות זאת גם בעזרת סימולטור שכר ברשת, או כל מיני EXCELים שאנשים פיזרו ברשת לגבי בחינת כדאיות

סימולטור לדוגמא : https://www.hilan.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96-%D7%99%D7%93%D7%A2/%D7%90%D7%A9%D7%A4%D7%99-%D7%97%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%91/%D7%90%D7%A9%D7%A3-%D7%A0%D7%98%D7%95/

 

לעצם השאלה, העקרון הוא כך, מורידים מהשכר ברוטו את מה שהוסכם שעלות הרכב מצד החברה (לצורך העניין אצלך זה 3000 ש"ח) ומעתה זהו השכר החדש שלך. ובתלוש המשכורת תוכל לראות תחת זקופת מס (חפש את הביטוי ברשת, תקבל הסברים מה זה) את סכום שווי הרכב לצורך חישוב מס (אצלך זה 2850). זה אומר שבגדול תרוויח שלושת אלפים שח פחות בברוטו, אך חישוב המס יעשה כאילו אתה מרוויח את אותו סכום כמעט (פחות 150). ובמילים אחרות זה יוצא כ3000 שח בנטו לחודש.

פורסם

זה דיי תלוי בברוטו,אבל זה יותר מ 3000 נטו,יותר קרוב ל4000 נטו,אלא אם כן אתה נוסע ק"מ גבוה זה באמת יקר מידי ולא כדאי

 

יש היום עסקאות ליסינג פרטי שאחרי ביטוח והוצאות דלק יוצאות כדאיות יותר

פורסם

אתה יכול לבדוק בסימולטור עם איזה שכר שאתה רוצה, ונראה אם תגיע לפער של 4000 בנטו. אופתע מאד מאד אם תגרד את זה.

ברור שההפרש בנטו תלוי בגובה השכר, אך לא באופן דרמטי, ולדעתי אף תופתע לגלות שככל שהשכר שלו נמוך יותר, בנטו ההפרש גבוה יותר.

שלחתי אותו לבדוק באופן הטוב ביותר, מול מחלקת השכר שלו, אין דרך טובה מזו לעמוד על ההפרשים.

אני משוכנע שהההפרש בנטו יהיה יותר בכיוון שאני נקבתי 3000 ומטה (לא כולל ההפסדים בהפרשות לסוציאלים).

×
×
  • תוכן חדש...