Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יישור קו לפיג'ו 206xs

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי הרבה התייעצויות וחיפוש נרחב מצאתי את המיועדת. הרכב טופל כראוי במוסך גבע ועבר טסט עם טיפול גדול בשבוע שעבר. הוחלפו ברקסים, בולמים קדמיים, תושבת מנוע תחתונה וקיט טיימינג. יש בכל זאת כמה דברים שעדיין מפריעים לי ורציתי להתייעץ איתכם בנוגע לטיפול בהם: הגיר- הרכב ידני ובידית ההילוכים יש חופש מוגזם, ההילוכים לא משתלבים "חלק" ומרגיש כאילו המסילה לא מכניסה כל הילוך בדיוק למקום. המוסכניק אמר שצריך להחליף קלאץ' (הוא מאוד קשה ולא מפריד טוב) ושזה אמור לסדר את זה. הבעיה כאן היא הקלאץ' או שיש דברים אחרים בגיר שצריכים טיפול? קרקושים- האוטו מקרקש מאוד בנסיעה על כביש משובש, יש מה לעשות או שצריך לקנות אטמים? בלמים- כמו שאמרתי בשבוע שעבר הוחלפו ברכב בלמים אבל דוושת הבלם חורקת כשלוחצים עליה (מוציאה מין שריקה מוזרה כזאת, (אני שומע שהשריקה מגיעה מהדוושה ולא מהבלמים עצמם), מה ניתן לעשות? רציתי גם להתקין חיישני רברס, איפה אפשר למצוא חיישנים טובים וזולים יחסית (חשוב לי שיגיבו מהם, לא מעוניין לשמוע את הצפצופים אחרי שכבר שמעתי את הבום)?

פורסם

אם הקלאץ' בעייתי אז צריך להחליף קלאץ', אבל נראה לי שהתופעה של המוט הילוכים קשורה לשטנגות שבדרך כלל מחליפים עם הקלאץ' (כי גם הן נשחקות).

בנוגע לקרקושים, אני מניח שהאוטו שלך ישן והשנים עושים את שלהם על הפלסטיקה. בכל אופן, תוודא לחץ אוויר תקני קודם כל. תוודא שאתה לובש צמיגים איכותיים ותקינים. זה בשביל בהתחלה.

לגבי הבלמים - מה שאתה מתאר זה בדרך כלל רעש שבא מהרפידות, לא מהדוושה עצמה. תבדוק שוב עם חלון פתוח שזה לא מבחוץ. אם הרפידות חדשות אז הן שורקות קצת (זה גם תלוי באיכות המוצר). היה לי את זה גם בהתחלה ולאחר כמה חודשים זה נעלם.

פורסם

אני כמעט בטוח שהרעב מגיע מהדוושה, שומעים שריקה קטנה לפני שהרכב מתחיל לבלום. ובנוגע לקלאץ', מה המכלול שצריך להחליף ומה העלות? (שמעתי גם מזלג, כבל קלאץ' ועוד כמה דברים בהקשר להחלפה שלו.

פורסם

ערב טוב

ראשית תתחדש!

ה-206 היא מכונת נהיגה חביבה מאוד שבתחזוקה נכונה תגרום לך לשנים של חיוכים והנאה בעלויות תחזוקה נמוכות יחסית.

אם האוטו טופל במוסך מסודר, בקש היסטורייה מודפסת בכדי שתוכל לעקוב מה בוצע ומה צריך עוד לבצע...

לעניין הבלמים:

כדאי לבדוק שאין כניסת אויר למערכת הבלימה ושהרעש הנובע אינו מגיע ממגבר הבלימה שאם כן, אתה עלול להגיע למצב לא נעים של דעיכה בכושר הבלימה עד אובדן בלמים. עם בלמים לא משחקים, חשוב להכנס למוסך מתמחה שיבדוק את העניין וישלול תקלות מהותיות.

דרך נוספת לבדוק אם הרעש נובע מסט הבלימה עצמו או מהמערכת הסגורה הוא לבחון האם הרעש קיים גם בלחיצה על דוושת הבלם כשהאוטו עומד במקום. במידה וכן אז אין ספק שלא מדובר בסט הבלימה עצמו ויש לבדוק את הבוסטר וצינורות הבלימה. במידה והרעש קיים רק במצב עצירה, אז הרעש אכן נובע מהרפידות החדשות. בדוק איזה רפידות הותקנו - חשוב להקפיד על רפידות מקוריות או איכותיות אחרות. יש לא מעט רפידות סיניות גרועות בחוץ.

כפי שציין קודמי, קרקושים ורעשים נובעים מהזדקנות הפלסטיקה, אולם צמיגים בלחץ הנכון בשילוב בולמי זעזועים מקוריים ותקינים יפחיתו משמעותית את קרקושי הרקע. ובנוסף המלצה בחיוך - מערכת שמע טובה משתיקה הכל (:

לגבי החופש בידית ההילוכים - לרוב אכן מדובר בשחיקה של שטנגות, אך אם המצמד באמת מפריד גבוה וקשה ללחיצה, שווה לבחון החלפה מלאה של כל הסט.

בכל מקרה, במידה ואתה מאיזור המרכז, מוזמן אלינו לבדיקה מעמיקה ולקבלת הצעה ליישור קו בהתאם.

בהצלחה וסע בדרכים עקלקלות (בכל זאת מדובר באריה קטן)...

• תוכן חדש...