Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכנסתי פעם אחת למורשה צ'מפיון עם תקלה שקרתה לי באמצע נסיעה (הם היו הכי קרובים).

התעקשו להחליף לי מצערת (במחיר פי 2 מאצל רון) אחרי שאמרתי להם שכבר החלפתי 2 וזה לא הבעיה. כשהבינו שאני לא הולך לעשות אצלהם את התיקון דרשו איזה 280 ש"ח לבדיקה.

רון לא לוקח בד"כ שקל לבדיקה ויש לו חוש שישי לבעיות. המסקנה הראשונה שלו אחרי המצערת הראשונה שהחליף לי (שהייתה שנייה אחרי שהחלפתי אחת לנסיון של שעה במוסך בצפון כי הבעייה התחילה כשהייתי רחוק מרון) הייתה גם נכונה.

עכשו אני מטפל במורשה של סוזוקי בחיפה. העובדים שם לא הכי מוכשרים אבל יש שני בודקים שעליהם אני כן סומך (אחרי שיחות הכרות ארוכות שנגמרו ב"טוב יש לי עבודה" או "טוב אני צריך ללכת הביתה" :) )

וזה אחרי שהייתי במוסך מורשה אחר של סוזוקי שהומלץ פה בפורום- שמילא לי 30% יותר שמן ממה שצריך וטען שזה בסדר ולא יקרה כלום.

זה שהמוסך מורשה לא אומר שהוא הכי מקצועי.

עם זאת- כן יש מורשים שמטפחים "כשרונות". אני מכיר שלמצובישי יש איזה תחרות\ ליגה בין המוסכים, ואז אתה יודע מי סנדל ומי באמת יודע לעשות דיאגנוסטיקה ולתקן.

מה יש למיצובישי? תוכל לפרט?

פורסם

למה לא ללכת למקום כגון: "המלטש" , ולעשות שם ברקסים בחצי כסף ? כל המוסכים מזמינים ממנו...

מקום שמתמחה בברקסים

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

במוסכי יבואן נותנים אחריות על העבודה ועל החלקים. כל יבואן ומשך האחריות שלו. ללכת למוסך מעפן ולשים רפידות סיניות שאיכותן לא ברורה ובטח לא בטוחה, זה בטוח יוצא יותר זול. השאלה אם שווה לחסוך מאה או מאתיים שקל על הבטיחות ובטח על אימא, אבל כל אחד ושיקוליו.

פורסם

המחירים המופקעים על רפידות הבלמים זה לא רק בצ'מפיון אלא כמעט בכל מוסך מורשה יבואן. מיקוח יכול להוריד את המחיר.

מנסיון עם צ'מפיון של המון שנים - יש הבדלים משמעותיים בין מוסך למוסך ולא סתם אנחנו לקוחות של מוסך מסויים מורשה צ'מפיון בבאר שבע מעל 12 שנה שהוא דוגמה למופת לכל המוסכים בכלל הן מבחינת מחיר, מקצועיות אמינות ויחס ללקוח (ההבדל בינו לבין מוסכים אחרים צ'מפיון היגיע ל 40%).

פורסם
מה יש למיצובישי? תוכל לפרט?

מה הכוונה?

אני לא מכיר פרטים, אני מכיר שכשהייתי במוסכים שלהם ראיתי כל מיני גביעים ותמונות מתחרויות דיאגנוסטיקה או משהו כזה. היה לפני כמה שנים לפחות.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
במוסכי יבואן נותנים אחריות על העבודה ועל החלקים. כל יבואן ומשך האחריות שלו. ללכת למוסך מעפן ולשים רפידות סיניות שאיכותן לא ברורה ובטח לא בטוחה, זה בטוח יוצא יותר זול. השאלה אם שווה לחסוך מאה או מאתיים שקל על הבטיחות ובטח על אימא, אבל כל אחד ושיקוליו.

גם אם תלך למוסך לא מעפאן (רק לא של היבואן) ותתקין רכיבי בלימה מעולים של החברות הכי טובות, תחסוך כמה מאות שקלים.

אבל כל אחד ושיקוליו.

פורסם
אני במקומך הייתי בודק טוב מה מצבם של הרפידות האחוריים כיוון שהם נשחקות הרבה פחות מהקדמיות.

לא מחוייב המציאות. בטיפול האחרון (5 שנים) לרכב שלי היה צורך להחליף ברקסים בפעם הראשונה. רק אחוריים.

לפעמים במוסך מרכזי ממציאים בעיות עקב חוסר נסיון של העובדים, מה שגורם להחלפת חלקים ללא צורך.
במוסך מרכזי, העובד הפשוט עם הנסיון המועט, לא מקבל החלטות. מי שמקבל את ההחלטות הוא יועץ השירות ו/או מנהל העבודה. זה לא שאין שם החלטות שגויות, אבל הן לא בהכרח של העובד חסר הנסיון.

פורסם
לא מחוייב המציאות. בטיפול האחרון (5 שנים) לרכב שלי היה צורך להחליף ברקסים בפעם הראשונה. רק אחוריים.

במוסך מרכזי, העובד הפשוט עם הנסיון המועט, לא מקבל החלטות. מי שמקבל את ההחלטות הוא יועץ השירות ו/או מנהל העבודה. זה לא שאין שם החלטות שגויות, אבל הן לא בהכרח של העובד חסר הנסיון.

1) יכול לביות שכבר החלפת ברקסים מקדימה פעם אחת ועכשיו אתה צריך להחליף רק את האחוריים.

כי זה ממש מוזר אם הברקסים האחוריים שלך נשחקו יותר מהקדמיים.

2) יועץ השירות מקבל מידע מהעובד במוסך שאמור לאבחן את הרכב במידה ויש תקלה, ככה שיועץ השירות לא באמת אמור להבין יותר מהעובד במוסך.

ככה זה עובד לפחות במוסכים שאני מכיר.

פורסם

כתבתי במפורש גם בשרשור הטיפול וגם כאן, שזו פעם ראשונה מאז שהרכב נרכש שהיה צורך להחליף בלמים.

יועץ השרות אולי מקבל מידע מהעובד, אבל הוא לא נותן הנחיית תיקון על סמך זה, הוא אמור לבדוק בעצמו כדי לקבל החלטה.

יועץ שירות לא מבין יותר מהעובד? תחליף מוסך.

• תוכן חדש...