Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, מהשנה אמי נוהגת ברכב בלבד (סיאט איביזה) 2011 ועושה בחודש כ300 ק''מ גג רק בעיר שזה כלום. כרגע הרכב בטיפול שנתי, יש צורך להחליף רפידות ברקסים: בצ'מפיון עולות- 4 ב2000 שח לא שחיטה? לעומת תחליפי 4 ב1000 מה עדיף? יש לציין שלרכב יש סהכ 42אלף ק''מ שאני נהגתי עד לפני חודשיים ומעולם לא הוחלף ברקסים.

פורסם

זה לא רק הם.

במוסך סמל'ת דורשים 9 אלף שקל לג'אנטים 17" אחד.

2500 שח לטיימינג (כאשר במוסכים מקצועיים אחרים המחיר 1200-1400 ש'ח)

קלאץ עובר את ה6-7 אלף שקל .

לך למוסך שיודע להתעסק ברכב שלך.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

במקום להתלונן על לא דבר, גש וקבל הצעת מחיר מסודרת ומודפסת שכוללת את מותגי החלפים.

בצע סקר שוק בהתאם במוסכים אחרים, גם כאלו שאינם מורשי יבואן (כי אין סיבה ממשית להמשיך לטפל אצל היבואן לאחר גמר האחריות).

חזור עם תובנות.

פורסם

ב 600 שקל אפשר לקנות סט 4 צלחות ודיסקיות תחליפי באיכות טובה.

כדאי להתרחק ממוסך צ'ימפיון מחירים מופרזים ויחס מזלזל (מניסיון עם מוסך העוגן בנתניה) .

ממליץ ליצור קשר עם מוסך רון

פורסם

הנה עוד עוד הוכחה לזה שצ׳מפיון הם האבא והאמא של הגנבים.

רק רפידות ב2000₪? חבל לא שאלת כמה קארט הרפידות.

רק בשביל לסדר את אוזניך אני קניתי לרכב שלי גם רפידות וגם צלחות בפחות מ2000₪ (שהם פי 2 משלך בגודל) לא מקוריות אך של חברה איכותית.

2000₪ לרפידות אפילו במוו לא לוקחים, פשוט חוצפה!

חוץ מזה אני במקומך הייתי בודק טוב מה מצבם של הרפידות האחוריים כיוון שהם נשחקות הרבה פחות מהקדמיות.

פורסם (נערך)

אז ככה, תהיתי המון עם עצמי בנוגע להמשך הגעתי למוסך מורשה/מרכזי אך לבינתיים אני ממשיך לצערי לממן אותם מ2 סיבות:

אשמח לתשובה עניינית בנושא דנן.

1) במוסך מרכזי תמיד תמיד יעלו על בעיה שמוסך רגיל לא יעלה. האמנם?

2) במוסך מרכזי למוסכניק (ככה נראה לי אולי אני תמים) אין אינטרס ״לדחוף״ ולחרטט לך ולביים תקלות. הוא עובד גלובאלי מקבל משכורת חודשית גם עם יגיעו 10 אנשים ביום או 100 , הוא ממשיך לקבל משכורת כבשגרה.

מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי yshiraz
פורסם

באווריאן - הוא תיקן אח"כ שמדובר גם בצלחות, ואני מניח שהמחיר כלל גם עלות עבודה.

שירז -

1 - שטויות. מוסך מומחה כמו רון פתר פה לא פעם ולא פעמיים בעיות שמוסכים אחרים, כולל מורשי יבואן לא פתרו ובעלות נמוכה בהרבה תוך שימוש בחלקים לא פחות איכותיים. הצץ בשרשור חוות הדעת עליו.

2 - בעיקר על סמך קריאה פה, אולי לא יחרטטו לך תקלה, אבל אם האיבחון שלהם לא מדויק, יחליפו לך חלקים שלא לצורך או לחילופין ימהרו להסיק לגבי מקור הבעיות.

פורסם

נכנסתי פעם אחת למורשה צ'מפיון עם תקלה שקרתה לי באמצע נסיעה (הם היו הכי קרובים).

התעקשו להחליף לי מצערת (במחיר פי 2 מאצל רון) אחרי שאמרתי להם שכבר החלפתי 2 וזה לא הבעיה. כשהבינו שאני לא הולך לעשות אצלהם את התיקון דרשו איזה 280 ש"ח לבדיקה.

רון לא לוקח בד"כ שקל לבדיקה ויש לו חוש שישי לבעיות. המסקנה הראשונה שלו אחרי המצערת הראשונה שהחליף לי (שהייתה שנייה אחרי שהחלפתי אחת לנסיון של שעה במוסך בצפון כי הבעייה התחילה כשהייתי רחוק מרון) הייתה גם נכונה.

עכשו אני מטפל במורשה של סוזוקי בחיפה. העובדים שם לא הכי מוכשרים אבל יש שני בודקים שעליהם אני כן סומך (אחרי שיחות הכרות ארוכות שנגמרו ב"טוב יש לי עבודה" או "טוב אני צריך ללכת הביתה" :) )

וזה אחרי שהייתי במוסך מורשה אחר של סוזוקי שהומלץ פה בפורום- שמילא לי 30% יותר שמן ממה שצריך וטען שזה בסדר ולא יקרה כלום.

זה שהמוסך מורשה לא אומר שהוא הכי מקצועי.

עם זאת- כן יש מורשים שמטפחים "כשרונות". אני מכיר שלמצובישי יש איזה תחרות\ ליגה בין המוסכים, ואז אתה יודע מי סנדל ומי באמת יודע לעשות דיאגנוסטיקה ולתקן.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

לפעמים במוסך מרכזי ממציאים בעיות עקב חוסר נסיון של העובדים, מה שגורם להחלפת חלקים ללא צורך.

כמו שנאמר פה זה שמוסך קיבל את ה״חותמת״ מוסך מורשה לא הופך אותו להכי מקצועי שיש.

לא פעם הייתי עד לטעויות שעשו מוסכים מורשים וכספים שנשפכו סתם.

מה שכן מוסך מורשה לרוב לא מדלג על הליכים חשובים בעת החלפת כל מיני מכלולים ברכב כגון קידוד איפוס מחשב וכו׳

הציוד שדרוש לפעולות אלו לא זול בכלל ודורש ידע בדיאגנוסטיקה ולכן חלק מהמוסכים לא מחזיקים בו.

פורסם

ועם זאת בהחלפת נוזל בלמים לדוגמא במורשה שואבים רק מהמיכל לרוב, היתרון הוא שכביכול הוא יכול לתת שירות לכל חלק ברכב, אין כמעט מוסך כללי שמחזיק ויכול להשיג במהירות פילטרים מקוריים לכל דגם שלא נדבר על חיישנים ורכיבי פלסטיק, כלומר יד לו בסיס שירות רחב ליצרן או כמה יצרנים מסויימים.

how it's like to drive :twisted:

• תוכן חדש...