Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמנו, אחרי קניית הרכב, נעלמו קצת מים.

חיזקתי את ברגי הניקוז וחשבתי שזה נפתר, אך אני רואה שאחרי 1000 ק"מ שחסרים שוב כ200 מ"ל.

השמן נקי והמנוע עובד עגול ונקי.

איך אני יכול לאתר הנזילה? נראה לי שהיא איפשהו ליד המצבר, כי יש שאריות של פראפלו על הפלטה שמחזיקה את המצבר.

רעיונות?

תודה.

פורסם

המקומות הרגישים לנזילות בפונטו הם הפלאנג של חיישן הטמפרטורה שיושב בדרך כלל בצד האחורי של ראש המנוע צמוד לסעפת היניקה, הפקקים בחזית בלוק המנוע ממש מתחת לסעפת הפליטה, פקק בבלוק בצידו של הטיימינג, ופקק הנס קפה היושב בין הגיר למנוע. תתחיל לבדוק את הכיוונים האלה.

פורסם

טוב, אז בדקתי והיה נראה לי שזה מגיע מאיזה חיישן שמתחבר למנוע מתחת לסעפת יניקה.

נכנסתי למיכאל מgta והוא אישר את האבחנה, יש נזילה מיוניט חום מנוע.

הוא אומר שבשביל להחליף, צריך להוריד סעפת, מה שכמובן מייקר את מחיר הצעת התיקון שלו.

מישהו מחברי הכנופיה הוריד כבר סעפת? זה מסובך לביצוע לבד?

פורסם

אתה בטוח שצריך לפרק כל סעפת היניקה בשביל להחליף את זה?! לדעתי לא. גם אם כן זה באמת לא יותר מדי מסובך. בהזדמנות כדאי לעשות ניקוי בית-מצערת וניקוי חיישן לחץ-אוויר (עם ספריי מגעים בלבד). בנוסף, צריך לבדוק האם אין צורך לחדש הגומיות שבין הסעפת לראש.

זה החיישן חום עם הצינור שבתוכו הוא יושב והמיקום שלו בסעפת (בהנחה שזה מנוע ה-16V, נכון?):

5sHwdu7oZUw.jpg

חלק 4 זה החיישן עצמו (הירוק שאתה רואה ברכב) - מק"ט 55188058, מחירו 200~ ש"ח. אני בטוח שבשביל להחליף אותו לא צריך לפרק הסעפת. אבל לרוב מחליפים אותו יחד עם המחבר הפלסטי שלו - חלק 10 בתמונה - שנוטה להיסדק ואף להישבר - מק"ט 77363684 ומחירו 280 ש"ח. אולי להחלפת המחבר אכן צריך להוריד סעפת.

בכל מקרה צריך להצטייד בנוזל קירור.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם (נערך)

אכן 16 שסתומים.

הנזילה היא אכן מהפלאנג', או מחבר הפלסטיק כפי שקראת לו. היוניט חום עובד כמו שצריך, ככה שאין צורך להחליפו.

אגב המחיר שנאמר לי במוסך על הפלנג' הוא 180 ש"ח. איך הגעת ל280?

האם הורדת הסעפת מצריכה כלים מיוחדים(ידית מומנט? סיליקון כלשהו למריחה בהרכבה חזרה?)?

תוהה אם אני יכול לבצע את זה לבד בבית.

אגב מאיפה התמונה? יש לך איזה workshop manual של הרכב?

עריכה אחרונה על ידי אספ
פורסם (נערך)

חלקים מקוריים לפי מחירון סמל"ת באתר שלהם והמק"טים שכתבתי. אני לא הייתי שם לא מקורי לזה. השאלה אם החיישן הישן יתברג החוצה וייסגר חזרה כמו שצריך אם מחליפים רק המחבר.

לדעתי האישית זה לא מצריך כלים מיוחדים או סיליקון. כן יש לבדוק את עניין הגומיות. בנוסף אני בטוח שצריך לפרק את צינור הדלק שמגיע לסעפת ולכן זו עבודה שדורשת זהירות.

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אם אני פותח מכסה מנוע (ועומד מול מכסה המנוע) איפה בדיוק יושב היוניט חום מנוע שמחובר לפלאנג'?

ניסיתי למצוא אותו אך ללא הצלחה.

• תוכן חדש...