Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיתוח סטארט אפ.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יש לי רעיון לפיתוח סטארטאפ אפליקציה אך אין לי ידע במחשבים ופיתוח תוכנות ואפליקציות יש למישהוא רעיון איך מתחילים? הסכום כסף הראשוני זה ביינתים לא הבעיה שלי יש לי משקיע קטן בשביל ההתחלה. בוא ונצא מנקודת הנחה שזה רעיון מטורף וויז ופיסבוק לפני 10 שנים לצורך המחשה והיה לכם את הרעיון מה הייתם עושים? עוד שאלה יש איך לשמור אחרי זה על הסטארטאפ עם איזה פטנט או משהו בסגנון? תודה רבה לעזרים השאלה היא בשביל חבר טוב.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מציע לך קודם כל לרשום כפטנט אם אתה אומר שזה וויז\פייסבוק סטייל.

דבר שני, לגבש תכנית עסקית מלאה, אני לא מקצוען, אבל בלימודים שלי עשיתי קורס אסטרטגיה עסקית וכתבנו תכנית עסקית לסתם רעיון (כל רעיון) שמצאנו, תוכל לראות מה הסגנון פחות או יותר, אם לא, אז בנוסף יש מדריכים ברשת, ככה תוכל להציג את זה למשקיעים ולקבל סכום כסף ראשוני ולשכור מתכנתים, לדעתי זה מאסט אם אין לך את הכסף ביד

בהצלחה

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

רצוי להתיעץ עם מומחים בכל תחום שאינך מומחה בו. הבסיס זה ייעוץ כלכלי לבניית תכנית עסקית (במידה ואין לך את הידע והנסיון לבנות לבד), ייעוץ משפטי (גם אם אתה לא יודע למה צריך - תמיד טוב להתחיל. פטנטים זה לא בהכרח העיקר - עו"ד מומחה בתחום יכול להאיר את עיניך בנושאים שקשורים לשמירת פרטיות, הגבלות שימוש, זכויות יוצרים וכו' וכמובן הבטים שקשורים להקמת חברה והעסקת עובדים בתחום), וכמובן, מכיוון שאינך בעל ידע טכני, ייעוץ טכנולוגי.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

הפחד העיקרי שלי זה שמישהו יגנוב לי את הרעיון.. גם פטנט בטח אפשר לעקוף עם שינוי כזה או אחר לא? יש מישהו שעבר פעם את התהליך? איך אני מעסיק עובדים אם אני לא מבין בתחום? כמה בערך אמור לעלות כזה דבר עד שלב העלייה לאוויר? יש חברות אמינות וגדולות וטובות שיעשו לי הכל מ1 עד10 תמורת תשלום? אפשר לסמוך על כזה חברה?

פורסם

נתחיל מזה שאם אתה כותב בלי סימני פיסוק, אף אחד לא ייקח אותך ברצינות.

ואני לא כותב את זה בהומור.

דבר שני, אני מצטער לקלקל את החגיגה, אבל אם אתה לא יודע לבצע את הרעיון שלך (לבצע זה גם לדעת אילו אנשים צריך כדי לבצע אותו), הוא לא מספיק מורכב לרישום פטנט, ואין לך כסף - אין לך עסק.

למה?

כי אין לך מה לתרום לו.

עסק צריך מי שיידע לארגן אותו מכל בחינה שהיא לא מקצועית פרופר (כמו קבלן), מי שיידע לעבוד (פועלים) ומי שיכול לשים כסף (בנק).

אחרת אתה סתם מישהו שרוצה לבנות בניין ואין לו מושג איך עושים את זה.

כלומר, אין לך מה לתרום לרעיון שלך (גם אם הוא מוצלח).

רעיון לבדו שווה אם הוא מספיק מורכב ומיוחד לרישום פטנט.

חפש חבר עם יידע רלוונטי שתוכל להתייעץ איתו אם הרעיון עצמו בכלל שווה משהו.

נ.ב. אתה יכול לפנות למט"י לייעוץ ראשוני.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
נתחיל מזה שאם אתה כותב בלי סימני פיסוק, אף אחד לא ייקח אותך ברצינות.

ואני לא כותב את זה בהומור.

דבר שני, אני מצטער לקלקל את החגיגה, אבל אם אתה לא יודע לבצע את הרעיון שלך (לבצע זה גם לדעת אילו אנשים צריך כדי לבצע אותו), הוא לא מספיק מורכב לרישום פטנט, ואין לך כסף - אין לך עסק.

למה?

כי אין לך מה לתרום לו.

עסק צריך מי שיידע לארגן אותו מכל בחינה שהיא לא מקצועית פרופר (כמו קבלן), מי שיידע לעבוד (פועלים) ומי שיכול לשים כסף (בנק).

אחרת אתה סתם מישהו שרוצה לבנות בניין ואין לו מושג איך עושים את זה.

כלומר, אין לך מה לתרום לרעיון שלך (גם אם הוא מוצלח).

רעיון לבדו שווה אם הוא מספיק מורכב ומיוחד לרישום פטנט.

חפש חבר עם יידע רלוונטי שתוכל להתייעץ איתו אם הרעיון עצמו בכלל שווה משהו.

נ.ב. אתה יכול לפנות למת"י לייעוץ ראשוני.

א. תודה, אקח לצומת ליבי. ב. כתבתי למעלה שכסף לא הבעיה בתור התחלה.

פורסם

מצטרף להמלצה של מט"י.

בנוסף, תפנה לסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים של משרד הכלכלה, מעוף.

אם הרעיון עצמו מגובש ולא איזשהו קו כללי, הייתי שוקל להחתים את היועצים על הסכמי סודיות.

פורסם

ודרך אגב, FALOU חוץ מהקבלן,פועלים,בנק, יש גם "יזם" וזה מה שאני מעונין להיות....(חוץ מזה שיש לי גם את הכסף) הכל בשם החבר..

פורסם

מה ז"א כסף זה לא הבעיה? כמה כסף זה לא בעיה? 100 אלף שקל (בערך עלות שכר של 4 מתכנתים, או מתכנת אחד ל-4 חודשים) להתחלה זה לא בעיה?

אתה גם צריך לדעת כמה זמן פחות או יותר ייקח לפתח, כמה אנשים אתה צריך, שרתים אם צריך מייקר את הסיפור, עמדות פיתוח ורשיונות וכו'.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הרעיון פחות קריטי פה כי כשרעיון מגיע לבשלות טכנולוגית, בדרך כלל יהיה אותו לכמה אנשים נפרדים. זה היה המצב בפייסבוק, וגם מנסיון אישי, המצב בווייז.

במהלך 2006, כמה חודשים לפני שווייז קמה, חשבתי על הרעיון בעצמי. כתבתי וואנפייג'ר עם ארכיטקטורה, שווקים ויעדים, דיברתי עם Principal בקרן הון סיכון, והוא אמר לי כמה דברים:

1. יש עוד כמה אנשים שמסתובבים עם הרעיון הזה בשוק

2. אין פה איך לעשות כסף

היות והייתי בדיוק אחרי מעבר לארה"ב לעבודה חדשה, החלטתי לא לזנוח הכל ולהלחם על הרעיון.

פאסט פורוורד ל2013. שלושה ימים אחרי מכירת ווייז פגשתי את הפארטנר הבכיר מקרן הון הסיכון (המוכרת מאוד) שדחתה אותי באירוע משפחתי. סיפרתי לו בשעשוע מה הprincipal שלו עשה, והוא פרץ בצחוק. אמר שגם ווייז עצמם באו אליהם שלוש פעמים בסבבים שונים (סיד, גיוס ראשון וגיוס שני), והם אמרו להם שאין איך לעשות מזה כסף אז הם לא מעוניינים. יחד עם זאת, עם כסף בבנק הוא לא מתווכח, והוא מסיר בפניהם את הכובע.

לפחות הוא אמר לי שברעיון הבא שלי אבוא ישר אליו ואדלג על כל המסננות בקרן שלו.

מה שחשוב זה אמונה של המממנים שלך ביכולת שלך להוציא את הרעיון אל הפועל ולדחוף אותו. כמעט תמיד הם קונים אנשים, לא רעיון.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ודרך אגב, FALOU חוץ מהקבלן,פועלים,בנק, יש גם "יזם" וזה מה שאני מעונין להיות....(חוץ מזה שיש לי גם את הכסף) הכל בשם החבר..

יזם=קבלן בדוגמא שלי (רק להמחשה, כמו שאומרים).

אם יש את הכסף, הייתי מתחיל מייעוץ עסקי כללי מהתמ"ת (לא צריך לחשוף את הרעיון) וממפגש עם עו"ד שבקיא בתחום ה-IP, שיסביר לך את המסגרת החוקית הנדרשת (הסכמי סודיות, אם יש פטנט, איך אתה מתקשר עם שותפים ועובדים פוטנציאלים וכו').

לאחר מכן, בשלב הראשון, הייתי מחפש שותף עם יידע מקצועי רלוונטי בתחום (איך מוכרים יותר חשוב מאיך מתכנתים, אלא אם מדובר באתגר טכנולוגי רציני).

התכונה העיקרית של יזם היא... היכולת ליזום, וזה בעיקר כולל את היכולת ללמוד משהו חדש ולהתמצא בו. אם החבר יזם, הוא יימצא מהר את הדרך להתמצא מה צריך לעשות (גם אם יהיו טעויות של "טירונים"). אם לא יימצא... אז כנראה זה לא בשבילו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מתוך ניסיון שלי עם הליך של רישום פטנט ובניית מערכת הכוללת גם אפליקציה הייתי מייעץ לך לבצע שני דברים פשוטים יחסית להגן על הרעין שלך.

1.לכתוב את הרעיון באופן המפורט ביותר כולל תרשימים וכו' ולהפקיד אותו אצל עו"ד או רואה חשבון .

2. להגיש PROVISIONAL זה הליך פשט יחסת וזול ( כ 65$ ) מוגש למשרד הפטנטים האמריקאי . זה נותן לך הגנה משפטית לשנה על הרעיון עד להחלטה לרישום פטנט. אתה יכול לעשות את זה לבד או להיעזר תמורת כמה מאות $

זה יתן לך שקט לספר על הרעיון לאחרים ולגייס עובדים

• תוכן חדש...