Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן!

אחרי הרבה שאלות וחיפושים התחדשתי בפיאט פונטו גרנדה 2008 1.25 ידנית, יד ראשונה, 99K, מטופלת כל ימיה במוסך מורשה.

אחרי שלקחתי את הרכב לבדיקה, נמצאו מספר ליקויים והמשכתי למוסך מורשה פיאט לקבל הצעת מחיר לתיקון (מצורפת פה). לגבי הדברים - המוסכניק אמר שיש לטפל בקלאץ _יחד עם החלפת מחזירי השמן) ובמסרק ההג. התיקון של הפנס הוא לא קירטי כרגע (תושבת שבורה - אבל הפנס יושב חזק במקום).

מספר שאלות למומחי הפורום:

1. האוטו טופל עד כה במוסך מורשה בלבד. יש לי ספר טיפולים מלא של הרכב. האם שווה להמשיך לטפל במוסך מורשה או עדיף לעבור למוסך שאינו מורשה כדי להוריד את מחיר הטיפולים? במידה ואתם ממליצים שלא לטפל במורשה - אשמח לקבל המלצה למוסך מומלץ באזור ב"ש-אשדוד-רחובות.

2. אשמח שתגידו את דעתכם לגבי המחירים שהוצעו לי על ידי מוסך מורשה.

3. כרגע 2 הדברים שהכי דחופים לטיפול הם הקלאץ' והמסרק הגה. לגבי הקלאץ' נאמר לי במוסך על ידי אחד המוסכניקים שאפשר לסחוב קלאץ' גבוה למשך הרבה זמן ורק אז להחליף. השאלה היא אם זה לא מחיש את הבלאי של הגיר, והאם שווה לחכות או ליישר קו עכשיו?

4. לגבי מסרק ההגה - הבנתי שהרכב לא עובר ככה טסט. בנהיגה לא מורגש כלום, אך לטענת הבוחן יש חופש קל בהגה. האם העלות סבירה?

5. מרווח טיפולים - לפי היצרן המרווח המומלץ הוא 30,000 או פעם בשנתיים. מקריאה בפורום הומלץ כל שנה לבצע החלפה של השמן + פילטר שמן מקורי. האם יש עוד משהו שצריך להיעשות פעם בשנה? או שמספיק רק להחליף פילטר שמן + שמן. אשמח גם להמלצה על שמן.

6. כנופיית הטיפולים -אשמח לדעת איך אפשר ליצור עם מישהו מכם קשר :)

תודה!

20150425_113842.jpg

עריכה אחרונה על ידי Big Guy
הוספת תמונה
פורסם

תתחדש!

אם תניח לפנס, שהוא מטבעו יקר ותוכל לקנות מפירוק ולהרכיב לבד - אז המחירים נראים לי סבירים, כמובן בתנאי שמדובר במוצרים מקוריים או שווי ערך.

לגבי ספר טיפולים והמשך טיפול במורשה, אני בעד, אבל כמו בכל צרכנות נבונה תמיד להשוות מחיר, תמיד לוודא שיש לך שם עם מי לדבר. תמיד לדעת מה צריך לבצע בטיפול לפני שאתה מתקשר למוסך, ולא לתת להם לחרטט אותך.

כמובן, אם יש מוסך מומחה לא של היבואן באיזור שלך אז בהחלט כדאי לשקול לטפל אצלו.

לא הייתי מטפל כל 30. הייתי בהחלט מקצר את החלפת שמן ופילטר שמן לכל שנה או 15. אתה יכול לעשות את ה"טיפולים" הקטנים האלה עצמאית פעם בשנתיים, ולהכנס למרכז שירות פעם בשנתיים, כך שבפועל תחליף כל שנה, ותשמור על תיעוד טיפולים במוסך כפי שנדרש.

פורסם

חידוש בקלית קדמית- אם אני לא טועה זה בגלל שהיא דהויה? חפש מדריכים בפורום של עשה-זאת-בעצמך ותחסוך את העלות.

לגבי איזון פרונט- הם לוקחים 270 שקל, אם אתה רוצה לחסוך את זה ב200 שקל עושים את זה בכל פנצ'ריה שמכבדת את עצמה.

כל החלקים חפש בפירוקיות תמצא בלי סוף לדעתי.

ובהזדמנות שתיהיה לך טפל בקלאץ ובמסרק הגה ביחד לדעתי, הקלאץ אם הוא מקורי אז 100K ק'מ זה סביר מאוד לזמן החלפה, בעיקר תלוי בנהגים שנהגו עליו.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

קודם כל, תתחדש על האוטו!

בגלל שאני לא מכירה מוסכים באיזור שלך, אין לי איך לעזור עם המלצה, אבל אפנה את תשומת ליבך לשני שרשורים הבאים שמהווים דוגמא טובה למה חשוב להקפיד על חלפים ונוזלים איכותיים כדי שהרכב ישרת אותך נאמנה.

השרשור הראשון

השרשור השני

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
קודם כל, תתחדש על האוטו!

בגלל שאני לא מכירה מוסכים באיזור שלך, אין לי איך לעזור עם המלצה, אבל אפנה את תשומת ליבך לשני שרשורים הבאים שמהווים דוגמא טובה למה חשוב להקפיד על חלפים ונוזלים איכותיים כדי שהרכב ישרת אותך נאמנה.

השרשור הראשון

השרשור השני

לא משנה איפה אבחר לטפל - הרצון הוא לטפל בחלפים מקוריים ונוזלים איכותיים בלבד. רוצה שהרכב ישמש אותי לא מעט שנים.

הבקלית - יש שבר בחלק הפלסטי שמחבר בין הבקלית לגוף הרכב. אחד מהם שבור, אבל היא עדיין מחזיקה היטב אז כרגע לא דחוף לי לתקן את זה.

לגבי הקלאץ' - מומלץ להמשיך לנסוע על קלאץ' כמו שהוא כרגע, או להחליף בהקדם? מה השיקולים?

ואשמח לשמוע עוד תגובות לגבי מוסך מומלץ באזור אשדוד-ב"ש-רחובות, והם בכלל מומלץ לטפל במורשה או לא.

תודה!

פורסם

כדאי מאוד לטפל במוסכים שמכירים את הדגם, כמו מוסך שמשון ביהוד שהוא מרכז שירות מורשה פיאט, או כמו אוטואיטליה בפתח תקווה שהוא מוסך מומחה פיאט.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

הערה לגבי המצמד, אם זה רק דוושה קשה ולא מורגשת שום החלקה או קושי בהחלפת הילוכים תמשוך את זה עד שתתעייף עם הרגל או שתחליפו החלקות. ואז מייד לעשות.

פורסם
הערה לגבי המצמד, אם זה רק דוושה קשה ולא מורגשת שום החלקה או קושי בהחלפת הילוכים תמשוך את זה עד שתתעייף עם הרגל או שתחליפו החלקות. ואז מייד לעשות.

דני - זה לא יגרום בלאי לגיר עצמו?

• תוכן חדש...