Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

הרכב- סובארו B4 שנת 2004, מנוע 2.0 דגם מנוע EJ20, גיר אוט' 4 הילוכים 4EAT.

קראתי כבר המון וראיתי שבתיבות האלו אפשר לשים DEXRON 3 ולא רק SUBARU ATF שעולה פי 2. בתיבות החדישות יותר של סובארו ראיתי שמומלץ לשים רק SUBARU ATF, אבל גם בזה אני מטיל ספק (כי בכ"ז אם קסטרול אומרת שהשמן שלה תואם לתיבות שדורשות SUBARU ATF נראה לי שאפשר לסמוך עליהם).

בהיסטוריית הטיפולים של הרכב שלי (מהבעלים הקודמים שטיפל במוסך מרכזי של סובארו) ראיתי שבכל טיפול 60K רשום בחלקים "גלון דקסרון 3", ככה שגם במוסך מרכזי שמים גם דקסרון 3 ולא את הנוזל המקורי של סובארו, אז שלא יבלבלו לי את השכל שחייב רק את הנוזל שלהם..

עכשיו אני רוצה להחליף שוב שמן גיר, בחרתי לשים שמן של CASTROL וראיתי שיש שני סוגים:

1. CASTROL ATF MULTIVHICLE

הנה לינק למוצר:

http://www.justmotor.co.il/products/703084/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-CASTROL-ATF-MULTIVEHICLE

הנה לינק לדף המידע על המוצר מאתר קסטרול:

http://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/5B160EF3E3925B54802578C7002B767E/$File/KHET-8K5EZV_0.pdf

2.

Castrol Transmax Dex III Multivehicle

הנה לינק למוצר:

http://www.justmotor.co.il/products/672675/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-CASTROL-DEX3

הנה לינק לדף המידע על המוצר מאתר קסטרול:

http://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/A64159DEC3443FFA80257C6F004CEBE1/$File/BPXE-8B54LT_0.pdf

אז איזה שמן לבחור? כי מבחינתי, לא אכפת לי לשים DEXRON 3 איכותי אם אני יודע שגם במוסך המרכזי שמים את זה וגם בפורומים בחו"ל כתוב על המון אנשים שבחרו DEXRON 3 במקום SUBARU ATF והכל עובד כמו שצריך.

אך ההתלבטות שלי היא איזה שמן מבין השמנים של קסטרול לשים, הראשון או השני,

כי א. אני לא יודע מי מתאים יותר טוב וב'. אני לא יודע אם אפשר לערבב (תואם/לא תואם, סינטטי מלא/חצי סינטטי) בין סוג השמן שיש עכשיו בתיבה (DEXRON 3 ככל הנראה) לבין השמן החדש של קסטרול, כי אני רוצה לעשות החלפה חלקית פעמיים-שלוש עד שייצא שמן "טהור", ככה שבכל החלפה השמן הישן והחדש שאשים יתערבבו.

תודה

שלומי

פורסם

כנראה שרק אם תנבור טוב טוב ברשת תצליח לעלות על כל ההבדלים בין שמני הגיר, וגם זה לא בטוח. לכן ההמלצה הגורפת היא לשים שמן גיר מקורי, הוא בטוח יתאים, יעשה את עבודתו נאמנה והכי פחות כאב ראש.

בספר הרכב אמורה להיות המלצה לשמן הגיר המתאים. אם נוזל ATF מקורי לא רלוונטי הייתי הולך על המוצר מהלינק הראשון ללא חשש.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה איתמר, לתגובה שלך חיכיתי ;)

כמובן שבספר הרכב של סובארו מומלץ לשים את הנוזל של סובארו.. SUBARU ATF.

מבדיקת המאפיינים של שני השמנים, בדקתי בטבלאות והערכים נראים מאוד דומים עד כדי זהות מוחלטת בחלקם מבחינת צמיגות בטמפרטורות שונות,

אז לדעתך אין חשש לערבב בין מה שיש עכשיו בתיבה (נניח שזה DEX 3 רגיל) בין השמן הראשון?

והאם השמנים האלה סינטטים/חצי סינטטים? לא הצלחתי להבין מהאתר של קסטרול..

שלומי

פורסם

נוזלי ATF מתאפיינים בצמיגות דומה. יש נוזלים יוצאים מין הכלל, בעיקר נוזלים חדישים המיוצרים בצמיגויות נמוכות יותר - לשם חסכון בדלק בעיקר - אבל לא במקרה הנ"ל.

אני לא דוגל בערבוב נוזלים שונים במערכת, אבל אני גם לא מאמין שיווצר נזק כלשהו מערבוב נוזלים שונים ובטח כאשר רוב הנוזל הישן יצא.

לשאלתך לגבי סינטטי / חצי סינטטי, לקסטרול יש מגוון ענק של מוצרים שמותאמים לקהל היעד ולמדינה או יבשת אליה המוצר מוכוון. אם תיתן לינק למוצר הספציפי שנמכר בארץ יהיה אפשר לנסות ולפענח את טיב הנוזל.

עריכה:

אם מדובר בנוזל כפי שמפורט בלינק הזה אני מאמין שמדובר בנוזל על בסיס חצי סינטטי או מינרלי, לבטח לא סינטטי מלא. לא קריטי בעיני, מרבית הנוזלים בשוק הם אינם סינטטיים מלאים אבל הנוזל הזה מבטיח לטעמי התאמה מלאה לכל מה שהתיבה ברכבך צריכה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הנתונים של נוזל הממסרה הראשון / תואמים לתקן של סובארו ATF ואפשר להשתמש בו.

1 - http://www.justmotor.co.il/products/703084/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-CASTROL-ATF-MULTIVEHICLE

לא לזלזל בהבדלי הצמיגויות בטמפרטורות שונות, והרכב הנוזל סינטטי/חצי סינטטי .

הרכבים החדשים הם בעלי תא מנוע קטן ועובדים בטמפרטורת עבודה גבוה.

נוזלי הממסרה החדשים מאפשרים היצמדות כבר בטמפרטורה נמוכה, מניעת החלקה.

ובמיוחד בטמפרטורה גבוהה .

( יש מספר דיונים בפורום של בעלי מאזדות אשר מילאו דקסרון 3 רגיל. והחלו בעיות החלקה

וחזרה לנוזל בתקן מאזדה M3/5 , תואם לסובארו ATF פתר את הבעיה. )

קסטרול היא חברה איכותית ואם היא רושמת התאמה בתקן , אפשר להשתמש בנוזל זה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

ישנו עוד סוג שתומך גם בתקן SUBARU ATF ועוד המון רכבים של חברת Valvoline באוטוסטור שזו חברה איכותית לא פחות מ-Castrol. דרך אגב בספר רכב של סובארו יש פרסומות של Castrol אז נראה לי בטוח להשתמש גם בשמן גיר שלהם.

עריכה אחרונה על ידי AMITHUX
פורסם

מה אתם אומרים על השמן Valvoline MaxLife ATF?

לטענת החברה (Valvoline) הוא תואם לSubaru ATF,

אבל כשמסתכלים בצמיגויות שלו בטמפ' השונות, הוא שונה מהשמן של סובארו ושל CASTROL.

שלומי

פורסם

אם זה באמת המחיר אני לא רואה סיבה לפזול לשמן תחליפי שעוד עלול להיות יקר יותר.

פורסם
קנה שמן גיר מקורי עולה בסביבות 45 שח לליטר

הלוואי, המחיר של השמן המקורי Subaru ATF הוא 80 ש"ח לליטר, יותר מפי 2 משמן של חברה אחרת.

שלומי

פורסם
הלוואי, המחיר של השמן המקורי Subaru ATF הוא 80 ש"ח לליטר, יותר מפי 2 משמן של חברה אחרת.

אז כנראה אין לך יונדאי, חבר.

במורשה ,80- שח לליטר לפני מעמ. ביונדאי שופ מוכרים ב 45.

בטוח שיש חנויות חלקי חילוף שבהן השמן גם של סובאו יהיה זול יותר.המוסכים של היבואן פשוט עושקים אותנו.

מצד שני הייתי מעדיף לשלם פעם ב-3 שנים 320 ש"ח על שמן גיר ולא להגיע למצב של שיפוץ גיר יקר מאוד בסך אלפי שקלים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זה לא ששימוש בשמן אחר מהשמן המקורי יעשה נזק לתיבה, הרי ברור לכולנו למה סובארו ממליצים לנו אך ורק על השימוש בשמן של סובארו..

יש תיבות שדרשו שמן מקורי של סובארו ולאחר כמה שנים סובארו בעצמם אמרו שניתן להשתמש ב DEX3 רגיל בתיבות מסוימות, וההגבלה של שימוש בSUBARU ATF היא רק לתיבות מסוימות (5 הילוכים אוט' משנים 2005 והלאה) אז אני מחפש DEX3 איכותי ככל הניתן, במקום השמן של סובארו..

לכן אני מעדיף לבדוק ולקרוא לפני שאני רץ לקנות סתם במחירים מופקעים ועל הדרך ללמוד עוד קצת על סוגי השמנים, התיבות, הלחצים והצמיגויות השונות שכל אחד דורש,

ואני גם ככה מאלו שעושים לבד את הטיפולים ומקצרים את הזמן בין הטיפולים (שמן/פילטר שמן/פילטר אוויר/פלאגים) כל 10K בכל המכוניות שהיו לי, כי זה סה"כ 300 ש"ח לשנה ואתה רגוע מהבחינה הזאת. (אם נעשה במוסך את הטיפול שאני עושה זה יהיה כל 15-20K KM ויעלה פי 3).

שמן גיר (DEX3/SUVARU ATF), דיפרנציאל (75W90), ושמן הגה- היצרן אומר כל 60K KM ואני מחליף כל 30-35K.

שלומי

פורסם
היי אייל מסובארו

האם במוסכים שלכם שמים ברכב הזה שמן דקסרון 3 או subaru atf?

היי שלומי,

שמן דקסטרון 3 הינו שמן גיר אוטו' המתאים ל B4 עד שנת 2005

משנת 2006 ואילך יש להשתמש בשמן ATF

• תוכן חדש...