Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כונן SSD

PsyOr
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שעד היום לא יצא לי לבדוק את הנושא לעומק (הגיע הזמן באמת).

יש לי מחשב נייד לא רע בכלל (הוספתי לו עוד 4 ג'יגה) אבל הבעיה שלו זה איטיות...החלפתי לו כבר איזה פעמיים הארדיסק בזמנו אבל לא לSSD, מכיוון שזה מה שיעיף אותו אני רוצה להכניס לו SSD.

מדובר על מחשב HP PAVILION DV-6 EJ1340, ישן אבל עושה את העבודה.

אני מניח שלא צריכה להיות בעיה להחליף את ההארדיסק בSSD (לחבר ל'מגש' של הנייד וזהו)? מבחינת גודל הוא אמור להיכנס וגם להתחבר למתאם?

עכשיו מבחינת מחירים ונפחים, את המחירים בארץ אני רואה בזאפ, מה המחירים בחו"ל? (או - מאיפה אתם קונים כונן כזה)

נפח של 250~ ג'יגה יספיק למחשב, כידוע ככל שהנפח גדול יותר ככה המחיר קופץ בהרבה יותר.

מצאתי כונן כזה, אמנם חברה עלומת שם (ואמנם דווקא יש עליו ביקורות לא רעות בכלל באינטרנט) אבל נפח של 250 במחיר מבצע (לשעות הקרובות) בעליאקספרס: http://www.aliexpress.com/store/product/Kingfast-SSD-F9-2-5-SATAIII-256GB-KF2710MCS08-256-7mm-Solid-Disk-Drives-For-Dell-HP/112079_2030896914.html?spm=5261.7666720.1998442552.1

מה אני צריך לבדוק בכונן SSD (בכונן רגיל זה היה בד"כ מהירות סיבוב, מלבד הנפח כמובן)?

שווה לקחת את הצ'אנס של פירמה לא מוכרת או להשקיע עוד איזה 150-200 שקל יותר (פי 1.5 כמעט 2) אבל לקנות של מותג ידוע?

פורסם

יש לי מחשב טיפה יותר טוב ( 2130EJ ), גם בדקתי אפשרות להוספת SSD.

הבעיה היא - המחשבים האלו יחסית ישנים, חיבור הכונן הקשיח אם אני לא טועה ממה שבדקתי אצלי הוא אפילו לא SATA 2 => לא בטוח שהתוצאות מכונן SSD ישפרו ממש את ביצועי המחשב ( חיבור SATA איטי ומגביל, יצור צוואר בקבוק ).

כדאי לך לבדוק את המגבלה הזו גם אצלך.

אני ויתרתי על הוספה כזו לנייד שלי.

פורסם

80$ זה מותג לא מוכר, סביר להניח שזה לא משהו, אין בעיה לחבר SSD במחשב במקום ההרדיסק הקיים.

אני הייתי קונה אפילו 128GB של מותג מוכר, בסופו של דבר יש לך אבא ואמא וזה כונן עם ביצועים ואמינות מוכחת, ולא איזה כונן שיכול לקרוס לך פתאום ותאבד את כל המידע.

520₪ ייקנו לך קינסגטון 240GB,

535₪ ייקנו לך טרנסנד 256GB.

זה גם לא המותגים הכי חזקים בSSD, אבל הם טובים בסך הכול ולפחות יש אמא ואבא.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
יש לי מחשב טיפה יותר טוב ( 2130EJ ), גם בדקתי אפשרות להוספת SSD.

הבעיה היא - המחשבים האלו יחסית ישנים, חיבור הכונן הקשיח אם אני לא טועה ממה שבדקתי אצלי הוא אפילו לא SATA 2 => לא בטוח שהתוצאות מכונן SSD ישפרו ממש את ביצועי המחשב ( חיבור SATA איטי ומגביל, יצור צוואר בקבוק ).

כדאי לך לבדוק את המגבלה הזו גם אצלך.

אני ויתרתי על הוספה כזו לנייד שלי.

וואלה לא חשבתי על זה.. זה באמת יוצר צוואר בקבוק? אין איזה מתאם\ממיר לSATA3 (שכמובן קומפקטי ויכול להיכנס לתא שלו במחשב נייד)?

80$ זה מותג לא מוכר, סביר להניח שזה לא משהו, אין בעיה לחבר SSD במחשב במקום ההרדיסק הקיים.

אני הייתי קונה אפילו 128GB של מותג מוכר, בסופו של דבר יש לך אבא ואמא וזה כונן עם ביצועים ואמינות מוכחת, ולא איזה כונן שיכול לקרוס לך פתאום ותאבד את כל המידע.

אלה מחירים בארץ, השאלה אם יש עוד פרמטרים שצריך להסתכל עליהם (מהירות קריאה\כתיבה, בדומה לSD CARD)?

ובחו"ל המחירים זהים פחות או יותר?

פורסם

אם אין למחשב שלך SATA 3 אתה יכול לקנות SSD די זול של חברה מוכרת שלא ייתן ביצועים מדהימים אבל גם לא תפסיד אותם כי SATA 2 היה מגביל אותך גם ככה.

עם כל SSD יהיה לך שיפור ניכר במהירות לעומת HDD מכני. פשוט אל תצפה ל500 מגה כתיבה/קריאה כי זה לא יקרה.

אם אתה מקבל במקרה הטוב 70 מגה בכונן HDD אז ב-SSD אם תקבל 150-200 מגה אתה כבר תהיה מרוצה (קריאה כמובן).

אל תשכח שגם SSD יהפוך את המחשב שלך לקל יותר שזה גם יתרון לא רע.

מה התקציב שלך ואיזה נפח אתה מחפש?

כשזה מדובר על SSD תמיד תקנה כונן עם ביקורות טובות.

לא כאלה שמתים אחרי חצי שנה, ובטח לא איזה משהו מאלי אקספרס אם המידע על ה-SSD חשוב לך.

כמו כן ממליץ להתקין ישירות וינדוס 8.1 ולא וינדוס 7 במידה ואכן תקנה SSD.

פורסם

+1

ללכת על חברה מוכרת כיוון שלאבד מידע עולה הרבה יותר בכאב לב לפעמים.

אין הרבה הבדל בישראל מול העולם בתחום ה SSD כך שתקנה כאן בארץ

קובי

:-)

פורסם

נצל"ש.

מישהו יודע אם יש הנחות על כונני SSD ביריד "חבר"? במידה ובכלל המוצר נמכר שם.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם
בכמה? 20 גרם? :shock:

עפ"י תורת גוגל -

.SSDs are lighter

Flash-based SSDs weigh considerably less than

.hard drives – only 77g vs. 752.5g for HDDs

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

כאחד שיש לו כוננים רגילים וגם SSD, ההבדל עצום.

כמו שסטייל רשם, זה די נכון. כונן 3.5 הוא מסיבי, כבד מאוד.

ה-SSD זה לוח קטן מאוד וקל משקל שנמצא בתוך מסגרת פלסטיק ברוב המקרים.

לי יש את הכונן 250GB 2.5-inch 840 EVO SSD ששוקל רק 53 גרם.

יש לי כמה כונני 3TB GREEN WD שכל אחד שוקל 635 גרם.

פורסם

אל תקנו SSD מחברה לא מוכרת ללא אחריות.

כונני SSD מתים במהירות - עד היום הם נחשבים לא אמינים.

החלפתי 4 או 5 כוננים מחברות מוכרות מאוד (והנוכחי כבר מראה סימני גסיסה), שימו לב שיש הגבלת מספר כתיבות וקריאות.

פורסם
עפ"י תורת גוגל -

.SSDs are lighter

כאחד שיש לו כוננים רגילים וגם SSD, ההבדל עצום.

כמו שסטייל רשם, זה די נכון. כונן 3.5 הוא מסיבי, כבד מאוד.

אבל לא מדובר על כונן 3.5 אלא 2.5 מאחר ומדובר בלפטופ.

ואלו כבר משמעותית קלים יותר. ממספר דפי מוצר שעברתי עליהם, הם לא עוברים את ה-200 גרם וחלקם קלים בחצי מזה.

פורסם (נערך)
עפ"י תורת גוגל -

.SSDs are lighter

כפי ש TOM ציין, אנחנו מדברים על כוננן 2.5" עבור מחשב נייד.

שקלתי הרגע כונן "HDD 2.5 של 250 ג'גיה והמשקל מראה לי 92 גרם.

ככה שהייתי די קרוב, הבדל של 20~ גרם. בטח 120 ג'יגה שקול חצי מזה :-P

אבל עזבו אתכם שטויות, פעם ידעו לבנות דברים כמו שצריך -

FAYQ5aB.jpg

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
  • תוכן חדש...