Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כונן SSD

PsyOr
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אין למחשב שלך SATA 3 אתה יכול לקנות SSD די זול של חברה מוכרת שלא ייתן ביצועים מדהימים אבל גם לא תפסיד אותם כי SATA 2 היה מגביל אותך גם ככה.

עם כל SSD יהיה לך שיפור ניכר במהירות לעומת HDD מכני. פשוט אל תצפה ל500 מגה כתיבה/קריאה כי זה לא יקרה.

אם אתה מקבל במקרה הטוב 70 מגה בכונן HDD אז ב-SSD אם תקבל 150-200 מגה אתה כבר תהיה מרוצה (קריאה כמובן).

אל תשכח שגם SSD יהפוך את המחשב שלך לקל יותר שזה גם יתרון לא רע.

מה התקציב שלך ואיזה נפח אתה מחפש?

כשזה מדובר על SSD תמיד תקנה כונן עם ביקורות טובות.

לא כאלה שמתים אחרי חצי שנה, ובטח לא איזה משהו מאלי אקספרס אם המידע על ה-SSD חשוב לך.

כמו כן ממליץ להתקין ישירות וינדוס 8.1 ולא וינדוס 7 במידה ואכן תקנה SSD.

הבנתי תודה!

אני מניח שצריך תמיכה בSATA 3 בלוח עצמו או שמספיק כבל SATA3(שאמור להתחבר במקום הכבל של הSATA2)?

מה נחשב ביצועים טובים לעומת ביצועים מעולים?

כרגע אני רק מברר מה הטווחי מחירים של כוננים כאלה, כמובן שתלוי בנפח אני מאמין ש250 אמור להספיק (כמה שוקלת מערכת ווינדוס 8?, עוד מעט גם ככה יוצא ווינדוס10 אז אפשר גם להתקין 7 לבינתיים)

אל תקנו SSD מחברה לא מוכרת ללא אחריות.

כונני SSD מתים במהירות - עד היום הם נחשבים לא אמינים.

החלפתי 4 או 5 כוננים מחברות מוכרות מאוד (והנוכחי כבר מראה סימני גסיסה), שימו לב שיש הגבלת מספר כתיבות וקריאות.

דווקא זאת שאלה ששאלתי אחד שמתעסק הרבה שנים בתחום, מה האורך חיים של כונן כזה.

שמעתי ההפך, שהוא עמיד הרבה יותר מההארדיסקים ה'רגילים'.

מאיפה קנית את הכוננים האלה ואיזה דגמים?

מה הכוונה הגבלת מספר כתיבות\קריאות? למה שתהיה הגבלה כזאת? אלא אם כן התכוונת למהירות כתיבה\קריאה..

פורסם
הבנתי תודה!

אני מניח שצריך תמיכה בSATA 3 בלוח עצמו או שמספיק כבל SATA3(שאמור להתחבר במקום הכבל של הSATA2)?

מה נחשב ביצועים טובים לעומת ביצועים מעולים?

כרגע אני רק מברר מה הטווחי מחירים של כוננים כאלה, כמובן שתלוי בנפח אני מאמין ש250 אמור להספיק (כמה שוקלת מערכת ווינדוס 8?, עוד מעט גם ככה יוצא ווינדוס10 אז אפשר גם להתקין 7 לבינתיים)

דווקא זאת שאלה ששאלתי אחד שמתעסק הרבה שנים בתחום, מה האורך חיים של כונן כזה.

שמעתי ההפך, שהוא עמיד הרבה יותר מההארדיסקים ה'רגילים'.

מאיפה קנית את הכוננים האלה ואיזה דגמים?

מה הכוונה הגבלת מספר כתיבות\קריאות? למה שתהיה הגבלה כזאת? אלא אם כן התכוונת למהירות כתיבה\קריאה..

אני גם מבין בתחום. לכונני SSD יש הגבלת פניות לדיסק קטנה במאות מונים (!) מהארד דיסק רגיל. ישנם המון מקרים שבהם כונני SSD הולכים ולא ניתן לשחזר את הנתונים כלל. בכונן רגיל, ניתן לשחזר.

הכונן הראשון שקניתי היה של אינטל, החלפתי אותו פעמיים במסגרת האחריות (מת לחלוטין, פעמיים) אחרי זה גם Corsair בדיוק אותה בעיה, גם פעמיים ועכשיו אני עם השלישי (באחריות עדין) והוינדוס כבר הקפיץ הודעה שהדיסק עומד למות וגם שמתי לב לאיטיות (אלגוריתם תיקון נכנס לפעולה ומאט הכל).

אני עובד בצורה מקצועית עם המחשב ומעבד המון נתונים כך שמן הסתם אני כותב\קורא הרבה יותר מהממוצע, אבל ללא ספק אני כבר בטוח ב100% שהארד דיסק SSD שווה את זה בגלל המהירות האדירה אבל אסור לבטוח בו ולאחסן פשוט את הקבצים החשובים בהארד דיסק רגיל (או לחילופין בDROPBOX).

פורסם

לגבי שחזורים ואמינות .

יש אחריות למרבית הדיסקים 3 שנים אז את האמת זה לא מעניין אם עובדים נכון .

תתחילו לעבוד כמו בארגונים שאתם נמצאים בהם .

במחשב שלכם לא צריך להיות כלום מלבד תוכנות ומערכת הפעלה .

את כל החומר החשוב תשימו ב NAS בRAID 1 המחירים שלהם היום זה בדיחה .

כל שחזור הכי מעפן שתצטרכו מתיקתק זה 2000 שח .

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
יש לי מחשב טיפה יותר טוב ( 2130EJ ), גם בדקתי אפשרות להוספת SSD.

הבעיה היא - המחשבים האלו יחסית ישנים, חיבור הכונן הקשיח אם אני לא טועה ממה שבדקתי אצלי הוא אפילו לא SATA 2 => לא בטוח שהתוצאות מכונן SSD ישפרו ממש את ביצועי המחשב ( חיבור SATA איטי ומגביל, יצור צוואר בקבוק ).

כדאי לך לבדוק את המגבלה הזו גם אצלך.

אני ויתרתי על הוספה כזו לנייד שלי.

אפילו עם חיבור ישן ושימוש במתאם יהיה ל SSD ייתרון גם במהירות - זמני הגישה לנתון בכונן SSD מהירים משמעותית מכונן קשיח רגיל - ההבדל הוא בין תנועה מכנית של המחט לאיזור מסויים בזיכרון בכונן רגיל לבין גישה ישירה לאיזור זיכרון ב SSD שהיא הרבה הרבה יותר מהירה.

ייתרון חשוב נוסף למחשב נייד הוא צריכת זרם קטנה משמעותית !!! - בעוד שכונן קשיח דורש זרם לסובב את הפלטות ולסובב את המחט, כונן SSD דורש מעט מאד זרם.

ועוד ייתרון משמעותי - שרידות , כונן קשיח רגיל שמטלטלים אותו יכול לסיים את חייו מכל זעזוע קטן למשל מזה שהמחט תיפגע במשטח המגנטי.

ועוד ייתרון הוא המשקל הקל ...

בקיצור למחשב נייד יש די הרבה ייתרונות ב SSD מעבר למהירות .

• תוכן חדש...