Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

היום אחרי 10 חודש ו14 אלף קילומטר הכנסתי את האוטו לטיפול 15.

נכנסתי לטיפול המוסך הסתכל על הבלמים קרא לי ואמר שהרפידות האחוריות קרובות לסוף ועוד 2000 קילומטר ילכו,

עכשיו הגיוני שברכב שלא הרצתי איתו צלחות ובלימות חירום יגמרו רפידות אחרי כלכך מעט זמן? המוסך סתם מגזים?

יצאתי בלי להחליף.

מה דעתכם? נדרש להחליף? האם באמת עלי לשלם מחיר מלא או שהגיוני לבקש השתתפות מהאחריות(כי זה לא הגיוני לדעתי) והאם האמירה של לתקצב קילומטרז לרפידות רציני? אמרו לי שאי אפשר בכלל להעיך את זה.

הנה התמונות שצילמתי במוסך.

http://imgur.com/xwVTcQe

http://imgur.com/GsFeBAp

http://imgur.com/PZHykDL

http://imgur.com/dxM3PiJ

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי מישהו יתקן אותי אבל אם הן הולכות לפני הקדמיות או שניסו לעשות עליך כסף או משהו לא תקין אבל שוב

שמישהו יתקן אותי.

בכל מקרה, תבקש מהמכנאי שימדוד אותן, ולא רק מהמבט יסתכל ויגיד בדיוק מתי הן ילכו.

רועי

• ספונסר פורום
פורסם

כן, זה הגיוני ונפוץ, ברכבי קיה ויונדאי מהשנים האחרונות מותקנת מערכת לפיזור עומסי בלימה בין הסרן הקדמי לאחורי, ולכן הרפידות האחוריות נשחקות כל 15-20 אלף ק"מ.

אורן

פורסם

אני עם 31 אלף קילומטר עם ריו 2013 ידנית, עוד לא החליפו שום דבר בברקסים, ובטיפול האחרון לפני כחודשיים נמסר לי שהם כמו חדשים, כי ביקשתי להשים עליהם דגש.

פורסם

אני לא יודע מה צילמת אבל באף אחת מהתמונות אי אפשר לראות באמת כמה בשר יש לרפידות..

בתמונה האחרונה אפשר ניראה כאילו יש עוד לא מעט בשר אבל שוב, קשה לומר משהו כי התמונות לא מצולמות מזוית רלוונטית.

אורן, אשמח אם תפרט מה היא אותה מערכת לפיזור עומסי בלימה ומה היא עושה?

יום טוב גם לך

פורסם
כן, זה הגיוני ונפוץ, ברכבי קיה ויונדאי מהשנים האחרונות מותקנת מערכת לפיזור עומסי בלימה בין הסרן הקדמי לאחורי, ולכן הרפידות האחוריות נשחקות כל 15-20 אלף ק"מ.

אורן

קיים בעוד כמה דגמים מודרניים, לא יודע אם כל 15-20 אלף ק"מ אבל שחיקה של רפידות אחוריות הרבה לפני הקידמיות זה דבר טבעי בדגמים מסויימים.

פורסם

אממ תודה חברים,

לצערי אין לי דרך לפרק את הגלגלים שוב בבית כדי לצלם שוב,

שווה לי לנסות ללכת למוסך אחר שייתן חוות דעת נוספת פשוט? או להבין שנגזר עלי להחליף בלמים כל 15 אלף באוטו(המחיר אגב מגוכח,כמעט 500 שקל בנוסף למחיר הטיפול!).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

הרפידות מאחור גם ככה מגיעות דקות יותר מאלו הקדמיות, ולכן צריך לדעת את העובי המקורי (והנוכחי) בשביל לדעת את רמת השחיקה ב 14K ק"מ שעברת.

מוסיף למה שאורן אמר: ברכבים מודרניים מהעשור האחרון ומעלה, חלוקת הבלמים בין קדימה\אחורה מתבצעת אלקטרונית ולה יש כיוון בסיסי שדרש יצרן הרכב מהמערכת המבצעת (זהו ערך שמקבל תמיכה במחשב ABS\ESP, כי היא מבצעת את החלוקה).

לעיתים גם החומר שהרפידות המקוריות עשויות ממנו הוא מאוד רך, מה שתורם לשחיקה מוגברת. אפשר, לפעמים, לנסות לשים מותג אחר מוכר ולבדוק האם יש שינוי משמעותי (אם בכלל) בעוצמת הבלימה, והאם לאורך זמן הרפידות נשחקות מהר יותר או פחות.

דווקא אצלי שמתי מאחור REMSA והשחיקה שלהם היתה נמוכה משמעותית מהמקוריות, ולפחות לפי כושר הבלימה של הרכב לא שמתי לב להבדל (זה לא אומר שאין כזה).

המקוריות האחוריות אצלי היו הולכות כל 20K ק"מ בדיוק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

,יש מצב שהלכו לך רפידות, וזה מאוד תלוי בסגנון הנהיגה שלך.

אישית עם ריו ו 19,000 ק"מ, ונהיגה רגועה ומתונה, הרפידות במצב חדש.

יתרה מכך, יכול להיות שגם בנהיגה בתוואי הררי, עם הרבה עליות וירידות, השחיקה תהיה יותר גבוהה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני מניח לפי מה שאורן אומר שאם קיימת מערכת לפיזור עומסי בלימה לקדימה ואחורה ששחיקת הרפידות בכל הגלגלים אמורה להיות שווה? או לפחות ההבדלים בשחיקה לא אמורים להיות משמעותיים עד כדי כך? אני אישית הייתי ניגש לחוות דעת נוספת או לפחות כן מצלם תקריב של הרפידות כדי להיות סגור על כך שהם גמורות. בשביל 500 שח הייתי מפרק ומרכיב את כל הגלגלים 10 פעמים..

פורסם

לפי התמונות הלא ממש מפורטות שהוספת, רואים שיש עוד בשר על הרפידות ואפשר ועדיין אפשר לנסוע ככה, ואכן ידוע שברכבי קיה משנים האחרונות הרפידות האחוריות נשחקות יותר מהר ממה שרגילים עד היום.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

בכל רכב יש חלוקת עומסי בלימה בין סרן קדמי לאחורי ויש רכבם שבהם הכיול של המערכת גורם לפעולה של הבלמים מאחור יותר מהרגיל ובגלל שהם דקים יותר הם נשחקים יותר מהר מהקידמיים .

לפי התמונות אי אפשר להעריך את מצב הרפידות.

פורסם
לפי התמונות הלא ממש מפורטות שהוספת, רואים שיש עוד בשר על הרפידות

במקרה הטוב אתה רואה שם רק רפידה אחת, החיצונית. איפה הפנימית?

נתקלתי במקרים שיש עוד הרבה בשר על הרפידה החיצונית בזמן שהפנימית (או להפיך) כבר ירדה מתחת למינימום.

• תוכן חדש...