Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, תודה לכולכם.

אני רואה שאין אף אחד שמחייב אותה.

אז, אם כולם אומרים לך שאתה שיכור - לך תרחוץ את הפנים....

זה מה שאני אעשה. אולי עוד YRV ? - יש כבר אחת....

פשוט לא בא לי על צרפתיות בגלל המוסכים שלהם.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדאיג אה?

פשוט אין מה לקנות, שוק הרכב מוצף במזבלות.

ולמה לכל הרוחות TYPE R עולה 200 אלף שקל?????

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

תשמע...לדעתי אתה צריך ללכת על אוטו יותר גדול מסופר מיני.

אולי יד שניה?

יש הרבה מכוניות יד שניה איכותיות וגדולות שאפשר למצוא!

כמו, בין סופר מיני למשפחתית...הפורד פוקוס, והיא יותר זולה (יד שניה) מ-105.

לדעתי כדאי לך לשקול את האופציה של יד 2!

זו דעתי לפחות.

יונתן

פורסם

OK, ביטלתי את הרכישה, על פי המלצתכם.

היום במוסף של ידיעות "מגזין רכב" כתוב שיונאי גטס היא במקום ראשון ביו הסופר מיני.

אז מה? לא הייתי שיכור?

פורסם

היום במוסף של ידיעות "מגזין רכב" כתוב שיונאי גטס היא במקום ראשון ביו הסופר מיני.

אז מה? לא הייתי שיכור?

תאוריית העדר....

אם הכבישים מלאים בהן, אז הן חייבות להיות מכוניות טובות.

זאת הסיבה מדוע הצביעו לרכב זה כמקום הראשון.

דרך אגב, לדעתי YRV לא ממש שונה מגטס... אותו רעיון , וכמעט אותו ביצוע...

אולי ספר לנו כמה אתה רוצה להשקיע, ונגיד לך מה לקנות?

לדעתי הבהלה לניילונים לא מוצדקת (כלומר ההכרח לקנות רכב חדש מהסוכנות),

אתה יכול לקנות משומשת בת שנה -שנתיים ולהרגיש הבדל א-ד-י-ר לטובה , לעומת ה YRV שהיא האולטימיבית מבחינתך כרגע....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אז מה? לא הייתי שיכור?

מקום ראשון במה? במכירות אולי...

תרשום לנו מה אתה מחפש ברכב, מה התקציב וננסה לעזור. מבין הקטנות, כחדשות, יש רכבים עדיפים על הגטס כפי שכבר רשמו לפני, יאריס, וג'אז הן דוגמאות טובות אם אמינות היא במקום הראשון אצלך.

גיא

פורסם

חשבתי לקנות בסדר גודל 100-110 אלף +-

אני מאד מרוצה מה YRV שחוץ מהגה שלא כל כך נוח היא ממש בסדר.

הילדים גדלו ועוזבים את הבית. כבר לא צריך אוטו גדול. נסיעות לעבודה, לקרובים ולקניות....

אבל, בכל זאת, גם ה"ילדים" נוסעים בה לפעמים (גילאים 17 - 24) וצריך "הופעה"!

כרגע אני נוסע על סוברו סטיישן 91 ובעצם אין לי בעיה אישית להמשיך איתה, אבל הילדים לוחצים.

שורה תחתונה: רכב לא גדול, מנוע >= 1400, מקום לגוף גבוה בלי לדפוק את הראש במשקוף, לא חייבת להיות חדשה אבל מהמילניום הנוכחי!

ה=ג'אז החדשות יגיעו רק בסוף ינואר, עד אז כל המשלוחים נמכרו. (>1400!)

פורסם

אני מאד מרוצה מה YRV שחוץ מהגה שלא כל כך נוח היא ממש בסדר.

הילדים גדלו ועוזבים את הבית. כבר לא צריך אוטו גדול. נסיעות לעבודה, לקרובים ולקניות....

כרגע אני נוסע על סוברו סטיישן 91 ובעצם אין לי בעיה אישית להמשיך איתה, אבל הילדים לוחצים.

שורה תחתונה: רכב לא גדול, מנוע >= 1400, מקום לגוף גבוה בלי לדפוק את הראש במשקוף, לא חייבת להיות חדשה אבל מהמילניום הנוכחי!

ה=ג'אז החדשות יגיעו רק בסוף ינואר, עד אז כל המשלוחים נמכרו. (>1400!)

אז אם אני מבין את הדגשותיך , היאריס נפסלת רק בגלל 100 סמ"ק? קח נסיעת מבחן אתה עלול להיות מופתע, היא בטוח זריזה יותר מהסובארו סטיישן 91, ובהפרש משמעותי.

אם אתה לא לחוץ, לחכות עד סוף ינואר לג'אז זה לא כ-ז-ה נורא.

האם מדובר על רכב חדש בלבד?

פורסם

שלום אבי אדר.

אני לא חושב שאתה שיכור, אתה מעוניין לקבל מידע על גטס 1.6, אני לא יודע בוודאות אבל לפי אופי התשובות שקיבלת כאן רוב האנשים (אם לא כולם) לא נהגו כלל על דגם ה-1.6, מי שכן נהג על הגטס נהג על דגם ה-1.35 (ליסינג וחברה) שהוא דגם הרבה יותר חלש מה-1.6 (82 כ"ס לעומת 105 כ"ס).

יצא לי לשבת ב-1.35 בתור נוסע ולנהוג ב- 1.6 וההבדל הוא די משמעותי, ה-1.6 מגיבה יפה מאוד, היא מאוד שקטה ההגה שלה רך, ככל שאתה עולה במהירות ההגה מתקשה (מה שנקרא "מוגבר כח").

לגבי המרכב - בתור נוסע מאחור, יש הרבה מקום, היא מאוד מרווחת אבל הבגא'ז שלה די קטן…

דגם ה-1.6 מגיע עם גלגלי מגנזיום והצמיגים הם יותר רחבים ומרגישים בהבדל ..

מה גם שהדגם הזה יותר מאובזר - גלגלי מגנזיום (כפי שציינתי), סאן רוף, ספויילר מאחורה ופנסי ערפל קדמיים..

לגבי צריכת הדלק, ברכב המדובר צריכת הדלק בכמה בדיקות נעה בין 1:10 ל-1:12.

לגבי השוק שלה בעתיד, נכון אמרו כאן, השוק אכן יהיה מוצף בגטס אבל רובם יהיו בעלי נפח 1.35 פשוטות.. כך שיש לך יתרון..

אני חושב שהמגמה של התשובות כאן הייתה שלילית והיא תפסה תנופה והפכה לסוג של כדור שלג גדול, כל אחד פה כמובן אומר את דעתו ושוב, אם אתה רוצה לשמוע חוות דעת על הדגם הספציפי הזה אז קיבלת… מקווה שעזרתי ובהצלחה

פורסם
כי במקרה רכשתי לפני שנתיים YRV דייהטסו שממש מתאימה, חוץ מנפח מנוע קטן מדי, לדעתי, 1.3 (מנוע של הסיריון שלהם). לכן חיפשתי (וכנראה עדיין מחפש - תלוי בתשובות שלכם) דומה עם מנוע חזק יותר.

...

רכב גדול זה לא רק עניין של כמה אנשים וציוד יש בתוכו, זה גם עניין של בטיחות. כשכל שאר הפרמטרים שווים, רכב גדול הוא בטיחותי יותר. אני ממליץ לך לשקול שנית, ולבחור ברכב שייתן לך רמת בטיחות גבוהה יותר.

למה שלא תבחן למשל את הרכב הנמכר ביותר בעולם - טויוטה קורולה. מאוד פופולארי דווקא בקרב אנשים מבוגרים, כי הוא לא רכב של ספורטיביות ו"ביצועים" אבל הוא אמין, חזק, בטיחותי, חסכוני, אוטומטי ולדגמים החדשים יש בהחלט "הופעה" (לפחות לדעתי הצנועה). קורולה חדשה עולה בערך 120K. יד שניה של קורולה תמיד קשה למצוא, כי אם הן בסדר מעט מאוד אנשים רוצים להיפטר מהן; הן פשוט טובות מדי. אבל, אחרי קצת מאמץ אפשר למצוא.

כיוון שנסעתי הרבה בסובארו סטיישן, אני אומר לך כמעט בוודאות שאם אתה אוהב אותה יהיה לך קל מאוד להתאהב בקורולה.

כמובן שיש עוד הרבה רכבים גדולים אחרים, אחרים יוכלו להמליץ לך עליהם. הנקודה העיקרית כאן היא שלא הייתי ממהר לרדת לרכב קטן, בו גם יהיה לך פחות מקום (בשבילך ובשביל ציוד) וגם פחות בטיחות. החסכון בהוצאות הוא יחסית שולי, ולעתים קרובות אינו חסכון כלל.

פורסם
רכב גדול זה לא רק עניין של כמה אנשים וציוד יש בתוכו, זה גם עניין של בטיחות. כשכל שאר הפרמטרים שווים, רכב גדול הוא בטיחותי יותר. אני ממליץ לך לשקול שנית, ולבחור ברכב שייתן לך רמת בטיחות גבוהה יותר.

למה שלא תבחן למשל את הרכב הנמכר ביותר בעולם - טויוטה קורולה. מאוד פופולארי דווקא בקרב אנשים מבוגרים, כי הוא לא רכב של ספורטיביות ו"ביצועים" אבל הוא אמין, חזק, בטיחותי, חסכוני, אוטומטי ולדגמים החדשים יש בהחלט "הופעה" (לפחות לדעתי הצנועה). קורולה חדשה עולה בערך 120K. יד שניה של קורולה תמיד קשה למצוא, כי אם הן בסדר מעט מאוד אנשים רוצים להיפטר מהן; הן פשוט טובות מדי. אבל, אחרי קצת מאמץ אפשר למצוא.

כיוון שנסעתי הרבה בסובארו סטיישן, אני אומר לך כמעט בוודאות שאם אתה אוהב אותה יהיה לך קל מאוד להתאהב בקורולה.

כמובן שיש עוד הרבה רכבים גדולים אחרים, אחרים יוכלו להמליץ לך עליהם. הנקודה העיקרית כאן היא שלא הייתי ממהר לרדת לרכב קטן, בו גם יהיה לך פחות מקום (בשבילך ובשביל ציוד) וגם פחות בטיחות. החסכון בהוצאות הוא יחסית שולי, ולעתים קרובות אינו חסכון כלל.

רכב גדול לא בהכרח בטיחותי יותר .

רכב גדול בהכרח בזבזני יותר , איטי יותר , מסורבל יותר ובדר"כ פחות מהנה לנהיגה.

החסכון בהוצאות הוא ממש לא שולי , אם טויוטה יאריס אוטומטית משיגה צריכת דלק של 1 ל 14 וטויוטה קורולה תשיג 1 ל 10 אז ההבדל הוא ממש ממש ממש לא שולי, 20 אלף קילומטר לשנה בנתונים האלה יראו חסכון של כ 3000 שקל בשנה , זה שולי זה ?

למי שלא צריך את הגודל של רכב גדול, פחות זה יותר, אם זה בצריכת דלק, אם זה בחיפוש חניה ובדר"כ גם בהוצאות ביטוח ומחיר רכישה ראשונית.

ועוד דבר, אם בטיחות היא כ"כ חשובה לך (ואני לא מסיק את זה רק מההודעה הזו ...) שהלכת וקנית רכב גדול יותר רק בגלל שהוא בטוח יותר , למה קנית קורולה ולא רכב שהוכיח את עצמו במבחני ריסוק ? מגאן למשל ?

בגלל האמינות ? אז האמינות חשובה יותר מבטיחות ?

פורסם
שלום אבי אדר.

אני לא חושב שאתה שיכור, אתה מעוניין לקבל מידע על גטס 1.6, אני לא יודע בוודאות אבל לפי אופי התשובות שקיבלת כאן רוב האנשים (אם לא כולם) לא נהגו כלל על דגם ה-1.6, מי שכן נהג על הגטס נהג על דגם ה-1.35 (ליסינג וחברה) שהוא דגם הרבה יותר חלש מה-1.6 (82 כ"ס לעומת 105 כ"ס).

יצא לי לשבת ב-1.35 בתור נוסע ולנהוג ב- 1.6 וההבדל הוא די משמעותי, ה-1.6 מגיבה יפה מאוד, היא מאוד שקטה ההגה שלה רך, ככל שאתה עולה במהירות ההגה מתקשה (מה שנקרא "מוגבר כח").

לגבי המרכב - בתור נוסע מאחור, יש הרבה מקום, היא מאוד מרווחת אבל הבגא'ז שלה די קטן…

דגם ה-1.6 מגיע עם גלגלי מגנזיום והצמיגים הם יותר רחבים ומרגישים בהבדל ..

מה גם שהדגם הזה יותר מאובזר - גלגלי מגנזיום (כפי שציינתי), סאן רוף, ספויילר מאחורה ופנסי ערפל קדמיים..

לגבי צריכת הדלק, ברכב המדובר צריכת הדלק בכמה בדיקות נעה בין 1:10 ל-1:12.

לגבי השוק שלה בעתיד, נכון אמרו כאן, השוק אכן יהיה מוצף בגטס אבל רובם יהיו בעלי נפח 1.35 פשוטות.. כך שיש לך יתרון..

אני חושב שהמגמה של התשובות כאן הייתה שלילית והיא תפסה תנופה והפכה לסוג של כדור שלג גדול, כל אחד פה כמובן אומר את דעתו ושוב, אם אתה רוצה לשמוע חוות דעת על הדגם הספציפי הזה אז קיבלת… מקווה שעזרתי ובהצלחה

מסכים עם כל מילה !!! יש לי גץ 1600 במשפחה ,והתמורה לכל שקל היא מעולה.

אני לא חושב שבמחיר שהיא מוצעת היום הייתי יכול לקנות משהו עם רמת גימור דומה.

הרכב מרווח מאד,מאובזר,אמין,ומחירי הביטוח מצחיקים.

אני לא חושב שתהיה לי כל בעיה למכור אותה אחרי שלוש שנים (במיוחד עם הק"מ הנמוך שיהיה לה...)כל ילדון שנוסע על סובארו די אל או אונו מצוקמקת מחזיק מעצמו כתב בכיר לעיניני מוטוריקה ...לא את כל האנשים מעניינת נהיגה ספורטיבית ,שלדה,מתלים וכ"ד יש גם כאלה שנוסעים מהבית לעבודה ומחפשים כלי רכב אמין פשוט ועממי ,וכאן בקיצור הגץ נותנת תמורה עבור כל שקל.

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם
רכב גדול לא בהכרח בטיחותי יותר .

רכב גדול בהכרח בזבזני יותר , איטי יותר , מסורבל יותר ובדר"כ פחות מהנה לנהיגה.

החסכון בהוצאות הוא ממש לא שולי , אם טויוטה יאריס אוטומטית משיגה צריכת דלק של 1 ל 14 וטויוטה קורולה תשיג 1 ל 10 אז ההבדל הוא ממש ממש ממש לא שולי, 20 אלף קילומטר לשנה בנתונים האלה יראו חסכון של כ 3000 שקל בשנה , זה שולי זה ?

למי שלא צריך את הגודל של רכב גדול, פחות זה יותר, אם זה בצריכת דלק, אם זה בחיפוש חניה ובדר"כ גם בהוצאות ביטוח ומחיר רכישה ראשונית.

ועוד דבר, אם בטיחות היא כ"כ חשובה לך (ואני לא מסיק את זה רק מההודעה הזו ...) שהלכת וקנית רכב גדול יותר רק בגלל שהוא בטוח יותר , למה קנית קורולה ולא רכב שהוכיח את עצמו במבחני ריסוק ? מגאן למשל ?

בגלל האמינות ? אז האמינות חשובה יותר מבטיחות ?

תודה שלומי על העלאת הדיון - זה מסוג הדיונים ששווה לקיים.

כפי שכתבתי - כאשר כל שאר הפרמטרים שווים, רכב כבד יותר הוא בטיחותי יותר (בטיחות פיסיבית בריסוק). זה עניין של פיסיקה, ואני מקווה שהנושא הזה כבר לא נתון לוויכוח.

נכון, כאשר תנאים שונים אינם שווים, בהחלט ייתכן שרכב קטן יותר יהיה יותר בטיחותי. למשל, כמעט ברור כי היאריס החדישה בטיחותית יותר מהסוברו סטיישן 91 בה נוהג ידידנו.

עכשיו, כל זה נכון כשמדובר על בטיחות פסיבית. לגבי בטיחות אקטיבית בהחלט יכול להיות שרכב קטן יותר יהיה בטוח יותר, בפרמטרים מסוימים. גם כאן, לא בכולם, למשל, היציבות על הכביש תהיה כנראה פחות טובה במקרים רבים, שוב, משיקולים פיסיקליים פשוטים.

לגבי מחיר הדלק - דווקא כאן פתאום אתה עושה השוואה של כל שאר הפרמטרים (כלומר בין יאריס לבין קורולה, שהן "אחיות"), אבל מי אמר שהוא בכלל הולך לקנות אחת מהשתיים האלו, ומי אמר שמדובר רק על הוצאות דלק? נניח לרגע שמה שרשמת לגבי הוצאות הדלק נכון. אבל, אם לדוגמא האיש יקנה רכב טיפה פחות אמין, ויצטרך להשקיע בו כמה אלפי ש"ח בשנה לטיפולים מעבר למה שתדרוש "קורולה" למשל, הרי שמחיר הדלק כבר מתקזז, ושכרנו יצא בהפסדנו, כיוון שלחוסר אמינות יש גם הוצאות נלוות כמו השבתת הרכב וימי עבודה אבודים. כלומר, צריך להסתכל על העניין במבט כולל, ולבחור רכב שכלל ההוצאה עליו תהיה נמוכה, וזה לא בהכרח זה בעל הוצאות הדלק הנמוכות.

עכשיו נחזור ונבדוק האם בכלל ההנחה לגבי הוצאות הדלק נכונה. לקח לי כמה דקות אבל בסוף מצאתי השוואה בין הוצאות הדלק של רכבים שונים הנמכרים באירופה (בריטניה) [האתר הידוע www.fueleconomy.gov, של ממשלת ארה"ב, לא מכסה כמעט מכוניות סופר-מיני]:

http://www.theaa.com/allaboutcars/emissions/emissions_home.jsp

מה מסתבר, אם מודדים כמה עולה לנסוע 6,000 מייל בבריטניה, המחירים בפאונד הם לדוגמא:

מכוניות משפחתיות:

קורולה 1.4 - 402

קורולה 2.0 - 478

רנו מגאן 1.9 - 453

אאודי 3 - 445

סיטרואן 3 - 361

סיטרואן קסארה - 564

פורד פוקוס - 453

מזדה 3 - 420

פז'ו 307 - 531

אופל אסטרה - 539

מכוניות סופר-מיני:

רנו מודוס - 386

רנו קליאו - 490

פיאט פונטו - 369

דייהטסו סיריון - 515

פז'ו 206 - 402

אופל קורסה - 442

סקודה פאביה - 420

כפי שניתן לראות ברשימה, זה אמנם נכון שבאופן כללי וממוצע מכוניות משפחתיות צורכות יותר מסופר-מיני, אבל זה רחוק מלהיות "חוק-טבע", וצריך לבדוק כל עניין לגופו.

זה נכון - לרכב קטן יש מספר יתרונות ברורים - חניה, הוצאות ביטוח, מחיר ראשוני, וכמה פחות ברורים כמו יכולת התחמקות עדיפה במרבית המקרים, אבל כל אלו מתגמדים (בעיני) לעומת בעיה אחת בסיסית - בתאונה "הקלאסית", כלומר, שני רכבים מתנגשים, כמעט תמיד עדיף להימצא ברכב הגדול יותר. יש גם יתרונות נוספים לרכב גדול, כגון מרחב פנימי משופר, כוח, יכולת לנסיעת ציוד, אבל כל אלו הם כבר עניין של שיקול דעת וצרכים.

ועכשיו לשאלתך לגבי אישית - אינני יודע אם אתה זוכר, אבל לקח לי הרבה מאוד זמן להחליט, ולקחתי בחשבון מספר לא קטן של פרמטרים, שלדעתי כולם חשובים אבל יש סדרי עדיפויות. הראשון אצלי היה בטיחות, וסיננתי את קבוצת הרכבים שעמדו באופן סביר במבחני בטיחות לאורך השנים. טויוטה קורולה נמצאת בקבוצה הזאת, למרות שלא בראש הקבוצה (אבל במקום טוב בליגה). לאחר מכן באים עוד כמה שיקולים, כגון רמת אמינות, בפרט עבור רכב אוטומטי (שזו היתה החלטה מוקדמת שלי, עקב מגורי בחיפה). הסיבה שפסלתי את המגאן היתה כיוון שהתרשמתי שיש לה הן בעיות חשמל ובפרט בעיות בגיר האוטומטי (אני מדבר על רכבי שנות התשעים). בחנתי מספר שיקולים נוספים, כגון: סחירות, ביצועים, הוצאות דלק וגם סתם "התרשמות של החברה", ולבסוף נחתתי על הקורולה 98. נכון יש לה חסרונות (מאחור יש מעט מקום לרגליים, הגה לא הכי כייפי, ורמת בטיחות אינה חמישה כוכבים) אבל אני סבור שבשיקול הכולל מדובר ברכב מצויין, ועוד לא מצאתי מי שיערער את דעתי בעניין (ואני גם לא רוצה לחפש:smile:).

אבל, הסיבה לכך שאני שם דגש כל-כך חזק על נושא הבטיחות בהודעות בפורום אינה קשורה לשיקולים האישיים שלי. יצ?א המרצע מהשק - הסיבה היא שמצאתי שרוב הכותבים "המומחים" לא שמים על-כך דגש כמעט בכלל, והחלטתי שאם יכולה להיות לי כאן איזו תרומה ייחודית קטנה, אז זה להזכיר לכולם השקם והערב - בטיחות, בטיחות, בטיחות ושוב בטיחות. כיוון שעברתי תאונות חמורות בעצמי (לשמחתי ללא נפגעים) וכבר חוויתי חוויות מוות לא מעטות, אני חושב שאני קצת מבין את חשיבות העניין, ורוצה להדגיש לכולם כל הזמן עד-כמה זה חשוב. תגיד שאני פריק של בטיחות - בסדר, אז אני אהיה הפריק, אבל לפחות מי שמחפש רכב יכניס את נושא הבטיחות לשיקוליו, ואם אחסוך מאדם אחד פציעה אחת באתי על שכרי!

פורסם

אבל, הסיבה לכך שאני שם דגש כל-כך חזק על נושא הבטיחות בהודעות בפורום אינה קשורה לשיקולים האישיים שלי. יצ?א המרצע מהשק - הסיבה היא שמצאתי שרוב הכותבים "המומחים" לא שמים על-כך דגש כמעט בכלל, והחלטתי שאם יכולה להיות לי כאן איזו תרומה ייחודית קטנה, אז זה להזכיר לכולם השקם והערב - בטיחות, בטיחות, בטיחות ושוב בטיחות. כיוון שעברתי תאונות חמורות בעצמי (לשמחתי ללא נפגעים) וכבר חוויתי חוויות מוות לא מעטות, אני חושב שאני קצת מבין את חשיבות העניין, ורוצה להדגיש לכולם כל הזמן עד-כמה זה חשוב. תגיד שאני פריק של בטיחות - בסדר, אז אני אהיה הפריק, אבל לפחות מי שמחפש רכב יכניס את נושא הבטיחות לשיקוליו, ואם אחסוך מאדם אחד פציעה אחת באתי על שכרי!

ראשית אני לא חושב שרוב האנשים פה מתעלמים מבטיחות, אתה מוזמן להעיף מבט בהמלצה שלי להעיף את ה147 (שירשור של 147 VS קסארה VS פוקוס) בגלל ציון בטיחותי עלוב.

לדעתי אתה קצת קופץ מהר מדי על הנושא של לעבור לרכב גדול יותר רק בגלל הבטיחות. יאריס (שעליה אני דיברתי בשירשור הזה) היא רכב בטוח. גם אם הRUNX בטוחה יותר, למי שנוסע לרוב בשני אנשים אין סיבה לנסוע ברכב גדול יותר, ההבדל לא עד כדי כך משמעותי, לפי התפיסה שלך כל מי שיכול להרשות לעצמו צריך לנסוע ברכב שלא יהיה פחות ממרצדס S ולא להסתפק סתם במגאן מאובזרת לחלוטין כי הרי איפה היית רוצה להיות בזמן תאונה? זו תפיסה קצת מוזרה לדעתי. אני נגד להתעלם לחלוטין מבטיחות, ואם יש בתקציב רכב בטוח יותר משמעותית - עדיף (ותוכיח זאת המגאן II הפרטית שחונה פה מתחת לבית), אבל לעבור לרכב גדול יותר רק בגלל שבזמן תאונה הוא עדיף מעט יותר, מיותר. בדיוק כמו שמיותר שאבא שלי ינסע לעבודה לבדו בטויטה אוונסיס (5 כוכבים גם כן) בעלת משקל גדול יותר, פשוט בגלל שאין לו צורך בכך. הוא לא קנה יאריס (אבל כן בדק אותה) בגלל שהיא הרגישה לו קטנה מדי, והוא אמר שהיא ניראית לו כמו צעצוע.

אגב, הקורולה היא קניה מעולה בשבילך, אבל שים לב שהיא לא מתאימה לכל מחפשי הרכבים.... אני למשל לא הייתי קונה קורולה בשום מצב, בגלל שאחת הדרישות שלי היא הנאה מנהיגה דבר שהיא לא מספקת, במיוחד בדור שלך. אתה מרוצה ממנה? מעולה.

נסיעה בטוחה ומהנה לכולנו.

גיא

• תוכן חדש...