Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 156 סלספיד 2001 - סקירת 3 שנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה? מהסיבה היחידה שלהנאה אין מחירון רשמי אז אי אפשר להצדיק את ההשקעה. אחרי הכל, אנשים כאלה ממשיכים להשקיע ולתחזק את הרכב מהסיבה הפשוטה שהם יודעים שטוב להם ככה מאשר להשתדרג בשנתון ובמזגן אבל למות מבפנים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני חושב שמרבית ה"מבקרים" של להחזיק רכב כזה מבקרים את העניין רק כי הרכב עצמו לא 100% לטעמם.

אם היו מציגים מפרט תיקונים זהה ל E30 326 או גולף GTI MK2 או 306GTI היו מקבלים את זה ביותר "הבנה".

ממש לא נכון, ההערה באה מצדי אך ורק בשל ההגדרה שהוצאות האחזקה הוגדרו תחת הכותרת "לא חריג".

כדי להמחיש שהסכום הזה כן חריג ניסיתי להראות מה אפשר לקבל תמורתו במשך שלוש שנים מרכב אחר - חדש.

וכן, מי כמוני מודע לכך שהנאות ואהבות עולות כסף, נדמה לי שאת זה אני כבר לא צריך להוכיח.

אז אם רומן נהנה מהרכב שלו עד כדי שהוא מוכן להוציא עליו סכומים כאלה - זו בהחלט החלטה שלו שאני מבין, מעריך ומכבד.

מאידך, הוצאות האחזקה של הרכב הן לדעתי בלתי סבירות ביחס לרכב כזה אפילו שרומן נוהג בו לפעמים באגרסיביות (נסעתי פעם אחת עם רומן וסגנון הנהיגה שלו ביום-יום הוא דווקא הגיוני לגמרי).

פורסם

דווקא הייתי בטוח שעברנו את נקודת ה"חריג". מסתבר שלא.

דוגמא לרכב מתחרה, באותו גיל וסגמנט, אשר נועד לספק את אותו הדבר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?559365-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%95%D7%95

אני חלילה לא אומר זאת כדי להיכנס בב.מ.וו. או כדי להתחיל ויכוח מפגר גרמניה/איטליה, אלא להמחיש שאלה סדרי הגודל בסגמנט. מכאן מודדים את החריג, לא ממאזדה 3, אלא מב.מ.וו. 3 ואודי A4.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• אחראי פורום
פורסם

ברשותכם, למרות שהשירשור די קרוב לגווע, רוצה להוסיף עוד מבט.

את ה-147 החזקתי 3.5 שנים, במהלכן נסעתי 31 אלף ק"מ. חלק יפה במאמץ אך מול תחזוקה פדנטית.

הוצאתי עליה 29 אלף ש"ח, כשרק בשנה האחרונה עקב שיפוץ מנוע, הוצאתי 17 (שכללו טיפול שגוי במוסך אחר, גרירה ואת השיפוץ עצמו - 13 אלף).

כל השאר יצאו על תחזוקה סטנדרטית עם יוצאים קטנים מהכלל (חיישן למבדה. זהו.).

רומן עשה פי 3 קמ"ז והיא זקנה בשנה. בוא נערבב גם גולף דור 4, אאודי A3 במשוואה, מכוניות שלרוב מחזיקים כי רוצים ולא חייבים ונראה אם המספרים רחוקים משם.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גולף דור רביעי זו סתם מכונית. אין בה שום ערך מוסף שאין במאזדה 3 או בקורולה, אלא אם כן אתה מתכוון לדגמים הבכירים (1.8T או V5).

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

המון שנים החזקתי רכבים בני 10 עד 30 שנה לשימוש שוטף.

תמיד דובר על אחזקה לא כלכלית שנועדה לספק "כיף" מסוג שונה.

חייבים לזכור שהמכוניות הישנות יותר נועדו לעבור טיפולים שוטפים לעיטים קרובות יותר מהנוכחיות. שלכל חלק יש אורך חיים שונה ולכן יתכן שתחליף חלק אחד ואחרי חודש תצטרך להחליך חלק שונה לגמרי. קשה למצוא חלפים למכוניות אלו וכאשר אתה מוצא אתה משלם את המחיר הנדרש כי אין לך ברירה.

במיקרה זה מדובר על רכב שמעבר לכל אלו גם עובר ק"מ לא קטן כל חודש - הרבה מעל לממוצע. לכן סביר שנראה שהרכב דרש טיפול כמה פעמים בשנה. זה מאוד הגיוני.

זאת הסיבה שרכב מעל 10 שנים הוא פחות כלכלי על אף שלכאורה המחיר שלו כבר מאוד נמוך ולכאורה אין הפבד ערך וריבית. התשלום יגיע בטיפולים, בתחזוקה ובהשבתה.

• אחראי פורום
פורסם
גולף דור רביעי זו סתם מכונית. אין בה שום ערך מוסף שאין במאזדה 3 או בקורולה, אלא אם כן אתה מתכוון לדגמים הבכירים (1.8T או V5).

בוודאי שלבכירים, נשווה תפוחים לתפוחים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אגיב בזהירות על הנושא.

אני בעל אותו הדגם,שנת ייצור 1999,גיר ידני.

הרכב אצלי כמעט כשנה וכמעט כ10K ק"מ. למעט טיפול ראשוני לאחר הקניה,כבל גיר שיצא מהמקום וטסט,הרכב לא הגיע לביקור אצל איציק.

הרכב עבר 178K ק"מ עד עתה,נקנה לאחר חיפוש ארוך אחר דגם שמור,וכמעט שלא עומד בפקקים.

הרכב יוצא לטיולים מדי פעם והיה גם ב2 ימי מסלול. לא מתחמם,אין נורות דלוקות,אוכל שמן פחות מה146 האקסית.

אז אולי אני לפני קלאץ,וגם לפני שיפוץ ראש,ולא החלפתי צמיגים כי היו חדשים כאשר קניתי,ולא הוחלפו בולמים(קוני צהוב עם 10K עליהם כאשר נקנתה,ביחד עם קפיצי הנמכה של אייבך)אבל כרגע היא לגמרי לא מרגישה אלפא בקטע הנ"ל.

הייתה לפני האקסית האחרונה גם 147 ידנית שיותר מזכירה את הסיפורים על האלפות,אבל הרבה פחות ממה שמוזכר כאן.

אז דעתי האישית היא,קחו דברים בפרופורציות. כל רכב חי חיי כביש אחרים עם נהגים אחרים ותנאים שונים. גם תחזוקה נכונה לכל אורך שנותיו עוזרת לאמינות שלו בגיל מופלג יותר. כמות הנסועה השנתית לדעתי משפיעה המון על בלאי כללי ומכאן יותר סיכוי לתקלות.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

היה ברשותי רכב פחות או יותר מקביל רק יותר חזק (212 HP), אבל יפני אקורד טייפ אר כ9 שנים ,ניקנה ב47 אלף ק"מ נמכר ב150 אלף ק"מ.חוץ מבלי טבעי קלאץ,בלמים וכ"ד .הוחלפו כבל גז (בגלל שמשהו הרס),חיישן נקישות וחיישן MAP.

פורסם

עכשיו אתם מבינים למה הוא רצה להמנע מפרסום עלויות- בגלל התגובות.

בדיעבד, יכלת לתחזק STI/EVO בסכמויי התחזוקה הללו.

Boris.K

פורסם

ממש לא בגלל התגובות, אין פה תגובה אחת שלא הייתה צפויה. STI/EVO לא יכולתי לתחזק בעלויות האלה, שכן עלותן הראשונית גבוהה יותר וכך גם שקלול ירידת הערך, ממנו נוטים להתעלם, משום מה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
היה ברשותי רכב פחות או יותר מקביל רק יותר חזק (212 HP), אבל יפני אקורד טייפ אר כ9 שנים ,ניקנה ב47 אלף ק"מ נמכר ב150 אלף ק"מ.חוץ מבלי טבעי קלאץ,בלמים וכ"ד .הוחלפו כבל גז (בגלל שמשהו הרס),חיישן נקישות וחיישן MAP.

רכב נהדר.

בזמנו רצינו לקנות, אבל לא ייבאו, אז קנינו אלפא במקום.

אח"כ הביאו כמה בודדות, אבל לא היינו בשוק. בכל זאת עשיתי נסיעת מבחן.

כרכב ספורטיבי, רכב שעדיף על האלפא בכל פרמטר.

עוד משהו מהז'אנר ששווה בדיקה, B4 Spec-B.

גם עדיפה על האלפא דינמית (בהרבה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

רומן - תודה על הסקירה המאלפת ועל ה"אומץ" להעלות גם מחירים.

"זר" - לא יבין את זאת (כמובן שלא חייבים להסכים איתנו, אבל זה הג'וק וזה השיגעון וגם זה המחיר, פחות או יותר. וכל עוד אתה נכנס לזה ביודעין ובעיניים פקוחות ויש לך היכולת לתחזק את התחביב הזה וגם כמובן נהנה - אשריך).

alfa 156 2.5.

פורסם
ממש לא בגלל התגובות, אין פה תגובה אחת שלא הייתה צפויה. STI/EVO לא יכולתי לתחזק בעלויות האלה, שכן עלותן הראשונית גבוהה יותר וכך גם שקלול ירידת הערך, ממנו נוטים להתעלם, משום מה.

חשוב להגיד שאני לא נכנס לוויכוח הסובייקטיבי כדאי/לא כדאי כן/לא מה/מה לא

כמובן שלא טענתי חלילה שבאותו תקציב יכלת לרכוש STI ולתחזקה.

הכוונה הייתה, שהוצאות התחזוקה- דומות לתחזוקה של רכב ספורט יעודי, ותו לא.

אם לא פחדת מהתגובות, אז נשארת רק הסיבה השניה שבגינה לא פרסמת את העלויות המדוייקות

כנראה כי קיבלת מחירים "טובים", אם ההנחה שלי נכונה, מעניין מה הייתה עלות התחזוקה ללא מחירי "חבר".:roll:

Boris.K

• תוכן חדש...