Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 156 סלספיד 2001 - סקירת 3 שנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק מה שטענתי. אם אתה חיי טוב עם השעות של ההתעסקות, קבלת תמורה טובה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
טעות בידך דני. מכונאי אמיתי צריך 2 כלים בלבד - WD40 ואיזולירבנד. אם זה זז ולא צריך - איזולירבנד. אם לא זז וצריך - WD40.

wd40-ducttape.jpg

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

המון המון תקלות. זה גם די צפוי, בהתחשב בכמות הנסיעה שאתה עושה על רכב ישן.

אני לא בטוח שטויוטה קורולה בת 11 שיסעו עליה 100 אלף ק"מ ב-3 שנים תשרוד יותר יפה עד גיל 14.

מצד שני - לא כ"כ הבנתי מדוע עכשיו לא תוכל לרכוש לעצמך בתשלומים אלפא ג'ולייטה בת 3, עם ק"מ נמוך - ותהנה מהנסיעה וגם מאמינות של רכב חדיש יותר?

ניחא על ה-56 אלף ש"ח בתיקונים, אבל מה עם כל הזמן של המתנה לגרר, גרירה, מוסך, תשלום לשכירות רכב וכו'? זה מעלה את העלויות לסביבות 80 אלף ש"ח כמו כלום. זמן זה כסף.

אני יכול להבין את ההנאה מהרכב, אבל אני משוכנע שיש רכבי יוקרה מעולים בני 3, שאיבדו לא מעט מהערך שלהם ומהווים תמורה טובה לכסף.

פורסם

א. רכב בן 3 יגיע להחלפות יקרות גם כן, טיימינג וכו'. עדיין תהיה לו ירידת ערך גבוהה. הוא עדיין יהיה סוג של הימור.

ב. אני מאד אוהב את האוטו, לכן כל מיני חישובים הגיוניים יותר או פחות הופכים לפחות.

לפחות לגבי גרירות - היו 3, בדיעבד משתיים הייתי יכול להימנע והן היו יותר פניקה שלי, לא תקלות משביתות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא עניין של קו, ממש לא. מי שמחזיק מכונית בגיל וסגמנט דומה ולא תחזוקת שבר, לא יופתע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רומן, תודה על הסקירה ותמשיך ליהנות,ללא ספק הלכת עם הלב ולא עם הראש, שאפו.

במקום רומן הייתי נעלב מאמירה שאומרת שהוא אידיוט סינטמנטלי 8)

הוא לגמרי עובד עם הראש, הוא יודע כמה הוא מוציא ולמה.

ה-156 היא רכב אספנות, כל דבר ועניין, שמתחוזק במצב נהיגה חדש.

אישית, אני לגמרי הייתי משלם כסף של מודרני בשביל לנהוג במכונית נהיגה טובה משנות ה-90'.

איך שרכבים מודרניים נוסעים וננהגים, זו החלטה סבירה לחלוטין לחובב הגה לנהוג ברכב כזה. הוא הרבה יותר מערב בנהיגה שלו ממה שניתן לקנות בכסף הזה ברכבים מודרנים.

מה שכן עולה בנוסף זו ההתעסקות, אבל בפורום של חובבי רכב בטח אי אפשר לגנות את זה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כזה, אבל בלי השלולית שמן.:wink:

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

נשחק במספרים ונעגל

60 אלף ל 1200 ימים זה 50 ש"ח ליום, נקזז מזה עלות יומית של רכב אחר נקבל 40-30 ש"ח ליום

ושכל אחד יעשה את החישוב של הכדאי שלו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כזה, אבל בלי השלולית שמן.:wink:

אבל אז זה לא יהיה לנדרובר...

13 יש לנו לנדרובר, תמיד יש נזילה כלשהי.

עכשיו זה מצינור הגה כח.

יטופל בקרוב.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

שני השקל שלי, כמישהו שמחזיק רכב דומה.

דורקי, ישה ואחרים צודקים לגמרי כשהם מציגים את התועלת האלטרנטיבית לממון הרב שהנבלה הזקנה מוצצת מרומן. סביר מאד שרכב יפני מודרני שתוחזק היטב היה מאפשר לרומן ליסוע בראש שקט מנקודה א' לנקודה ב' בלי ביקורים תכופים במוסך, וכל זאת בעלויות דומות או פחותות.

עד כאן מסכים לגמרי.

אבל, וזה אבל גדול, לרומן יש בעיה - רומן אוהב מכוניות איטלקיות. רומן אוהב לנהוג בחדווה. לרומן יש לב.

וללכת עם הלב אומר שלא תמיד כולם יבינו לאן הזוזים שלך הולכים.

כשרומן נכנס לאוטו שלו הוא מחייך. כשרומן יוצא מהאוטו שלו הוא מחייך.

כשרומן לא נתקע בדרך הוא מגיע לפגישות נינוח ומחוייך. הוא מסיים יום עבודה קשה כשהוא לפחות יודע שיש לו נסיעה מהנה עד שיגיע לביתו.

איך מתמחרים את ההשפעה של זה על התפוקה של רומן בעבודה?

ועוד דבר - רומן לא פוחד מהמוסך. רומן השכיל לבחור מוסך מומחה והגון. רומן למד ויודע להפעיל שיקול דעת בבחירת התיקונים ותזמונם (לרוב, אלא אם נתקע והזמין גרר כלעיל). מי שאין לו קשר עם מוסך כזה קונה יפנית חדשה ומחליף אותה כשהאחריות מסתיימת. פשוט מאד.

האם כל זה מתאים לכל אחד? לא, ומזל שכך :lol:

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני מאוד מזדהה עם גישתו של רומן וסבור שדרכו ראוייה וראייתו מבורכת.

אין ספק שלחובב רכב ייחודי מיושן בעל אופי (מנהלים/סאלון/ SPORT SEDAN) המספק חוויית נהיגה ובעלות אין חיים משעממים וכנראה אף לא זולים.

היות וחיים פעם אחת (כנראה) יש כאלו ההולכים בלב חפץ על בחירה כזו ,הגם שיש סיכון ואף כמעט וודאות להוצאות אחזקה גבוהות.

עד כמה יהיה התענוג יקר אין לדעת. יש גם אלמנט של מזל והימור. אבל אפשר להקטין סיכונים.

אני למשל כחובב סאאבים וותיק ניסיתי למזער נזקים עתידיים בכך שהתעלמתי מסטיגמות , תדמיות ושמועות הרווחות בשוק המקומי.

אמרו לי רבים ו"מבינים" - אל תתקרב לסאאב . רכב לא אמין , אין חלקים , תפשוט את הרגל בתיקונים ואחזקה.

מה עשיתי ? לפני שנכנסתי לעניין לפני כעשור ביצעתי מחקר מעמיק באינטרנט על חוות דעת של משתמשים בסאאב בעולם הנאור. יש הרבה אתרים ופורומים אמריקאיים ובריטיים . ירדתי לפרטים , חקרתי נקודות חולשה ונקודות הדורשות התייחסות.

הגעתי לתובנה שבפועל מדובר ברכבים אמינים בהרבה מתדמיתם.

מאז היו לי שלושה סאאבים :

900S מודל 1994 מנוע 2300 אטמוספירי, 9-5 1998 מנוע 2000 טורבו , סאאב 9-5 מודל 2002 מנוע 3000 טורבו V-6 (הנוכחית).

שלושתן נקנו במחירים יחסית מאוד נמוכים. היו עם נסועה של 150-200 K ק"מ בגילאים מעל 10 .

בכל אחת השקעתי בתחילה יישור קו בעלות של 2000-3000 ש"ח . לא חוויתי באף אחת כשלים מהותיים. מנועים וגירים אוטומטיים

באמינות נהדרת. היו פה ושם תקלות קטנות שאינן משביתות.

אחזקה שנתית ממוצעת מעבר ליישור הקו הראשוני - טיפולים שוטפים ותיקונים - 2500 לשנה.

עלי לסייג ולציין שתי עובדות שהוזילו את העלויות :

1. אני מטפל אצל מכונאי פרטי מומחה בחסד עליון לסאאבים - הגון ופדנט כאחד. עלויותיו מאוד סבירות.

2. על פי רוב אני מזמין חלקים באינטרנט מארה"ב . יש שם אתרים רבים של חלקים לסאאב במחירים מצויינים. נכון שלוקח כשבועיים להגעתם. מכס עוד לא יצא לי לשלם. יש חלקים שהזמנתי מראש כי יש צפי לכשלון עתידי וטוב שיהיו בהישג יד.

נראה שהצלחתי לאחוז במקל בשתי קצותיו - גם להנות מרכב מתגמל ומעניין וגם לא לפשוט את הרגל....

כמה תמונות מהסאאבים שלא איכזבו :

21-june-cars 004a.jpgDSC01152_.jpgIMG_1140.jpgIMG_1144.jpgsaab3.jpgimage (4).jpgP3140591x.jpgP3140587x.jpg

פורסם

מה הקשר בין אלפא לסאאב ? הבן אדם אוהב אלפא ולא חיפש משהו אחר. הוא מוכן לשלם מה שנדרש כדי להנות מרכבו.

שמעתי גם על בעלי סאאב שאכלו מרורים ועלויות התחזוקה שלהם מטורפות...

• תוכן חדש...