Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 156 סלספיד 2001 - סקירת 3 שנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ב-23.02.2015 מלאו שלוש שנים מאז שרכשתי את הרכב הנוכחי שלי, והגיע הזמן לסיכומון, למרות שבשלב זה אין לי כוונה למכור.

בסיכום אשתדל להתרכז בהיבטי האחזקה, שכן בשביל להעריף שבחים על הרכב יש מבחני דרכים ובשביל להתלונן על המזגן יש חיפוש כאן בפורום. מה שלא תראו כאן אלה עלויות, שכן זה יישאר ביני לבין נותני השירות ועמכם הסליחה (או שלא, ואז זו בכלל זבשכ"ם).

מבוא קצר בכל זאת – ה-156 הוצגה בסוף שנת 1997 והציגה עיצוב מבית (ואלטר דה'סילבה) והתנהגות כביש מהנה עם מנועים חזקים לזמנה. היא זכתה בתואר מכונית השנה 1998 ובהמשך גם ב-6 אליפויות טורינג (2 איטליה ו-4 אירופה). ה-156 הוצגה כשאלפא הייתה במצב של לחיות או לחדול, בערך באותו המקום בו היא נמצאת עכשיו, והלכה למעשה הצילה את המותג. ה-156 עברה שתי מתיחות פנים, פנימית וחיצונית מינורית ב-2002 (2003 בארץ) ושנה לאחר מכן מתיחת פנים חיצונית מהותית של ג'יאוג'יארו. הייצור הסתיים ב-2005 לאחר כ-680000 יחידות. גרסת ה-Q4 קרוסוואגון (פרשנות איטלקית לאולרוד/אוטבק) יוצרה עד שנת 2007.

האקזמפלר הספציפי אלפא 156 סלספיד (רובוטי חד-מצמדי, הראשון במכונית נוסעים מן השורה, קדמו לה רק פרארי 355 וב.מ.וו. M3), מנוע טווין-ספארק 2 ל' (1970 סמ"ק), 155 כ"ס. המנוע מאד מתקדם לזמנו, עם שני מצתים לצילינדר, תזמון שסתומים משתנה (יניקה) וסעפת יניקה משתנה ומצערת אלקטרונית. המשקל היבש הנקוב של הרכב הוא 1250 ק"ג, בפועל על משקל עם כסא תינוק, סאב ו-3/4 טנק המשקל הוא 1360 ק"ג. במונחי היום – כמעט סופרמיני. 4 כריות אויר (קדמיות וצדיות), ABS ו-EBD. אין בקרת משיכה, אין בקרת אחיזה. מעניין שלמרות שהיא מוגדרת כסגמנט D, המימדים שלה חופפים (ואף קטנים) לסגמנט C של היום, ובמונחיהן היא אפילו די צפופה.

הרכב שלי יוצר ביום 17.04.2000 (יום שני, אינעל דינו, Monday car...) ונמכר בארץ ליד הראשונה ביום 01.06.2000. צבע כסף, סאלון עור (מומו) אפור בהיר בפנים. אני הבעלים החמישי של הרכב.

הרכב נרכש עם 106847 ק"מ על השעון ובשלוש שנים אצלי גמע 100080 ק"מ נוספים, 33360 ק"מ לשנה, 2780 ק"מ לחודש בממוצע. עיקר הנסיעות בינעירוניות מהירות וכן כ-15 ימי מסלול בכוכב יאיר. אני לא מרחם עליה, מחט מד הסל"ד מכירה את כל הטווח וצמיגים מחזיקים שנה. בתמורה לזה מתחזק אותה בהתאם.

טיפולים שוטפים ביצעתי כל 20000 ק"מ (הוראות יצרן) עד הגיע הרכב ל-140000 ק"מ, משם צמצמתי לפעם ב-10000 ק"מ. החלפת רצועת תזמון מבוצעת כל 60000 ק"מ, ובוצעה ב-120000 ק"מ וב-180000 ק"מ. מצתים הוחלפו פעם אחת, בטיפול 200000 ק"מ. כל העבודות בוצעו במוסך אוטואיטליה בפ"ת, ואין לי מספיק מלים בשביל להמליץ עליהם, פשוט מוסך מצוין ואנשים טובים בראשו ובצוותו.

במרוצת שלושת השנים תדלקתי 198 פעמים, כל חמישה ימים בערך, וצריכת הדלק הממוצעת עומדת על 9.48 ק"מ/ל'.

צריכת שמן היא, גרוסו מודו, קילו ל-10000 ק"מ, שזה חריג לטובה במונחי מנוע TS.

פירוט תקלות שלא נכנסות בגדר טיפולים שוטפים (פרט לקוסמטיקה, שלא באה במניין):

120000 ק"מ – החלפת ידית הילוכים (המצב הנורמלי שלה הוא ממורכז, והקפיץ נחלש), החלפת חיישן MAF

127000 ק"מ – החלפת מדחס מזגן, החלפת זרוע הגה שמאל

145000 ק"מ – החלפת אלטרנטור, החלפת פוטנציומטר דוושת תאוצה, החלפת ECU. זוהי למעשה התקלה הרצינית ביותר שהייתה ברכב – בהגעה לסל"ד סרק הייתה נדלקת נורת מערכת ההזרקה ודוושת המצערת הייתה מפסיקה להגיב. כיבוי והדלקה פתרו את הבעיה. בסופו של דבר הוחלף ECU והבעיה נפתרה.

152000 ק"מ – החלפת כריות בולם, משולשים עליונים, מקשרי מוט מייצב (יחד עם החלפת בולמ"ז לרביעיית מונרו ריפלקס, שאני מאד מרוצה מהם) – לא בטוח עד כמה מדובר בתקלות, שכן לפחות משולשים הם חלק בעל אורך חיים די מוגבל ב-156 והעניין ידוע.

154000 ק"מ – החלפת מיכל עיבוי (מחלה של האוטו, יוחלף פעם נוספת בהמשך)

158000 ק"מ – החלפת רדיאטור, מאוורר מנוע

161000 ק"מ – החלפת ריליי מאוורר מנוע, יוניט חום מנוע

163000 ק"מ – החלפת יוניט דוושת בלם

168000 ק"מ –החלפת תיבת הילוכים (מהירות השיוט הגבוהה כנראה גבתה את שלה, הייתי צריך להחליף שמן גיר בתדירות גבוהה יותר. תיבת ההילוכים הוחלפה לחדשה, שהסתבר שהיחס הסופי שלה קצר יותר. הדבר גרר הרעה של קרוב ל-10% בצריכת דלק אך גם שיפור ממשי ומורגש בביצועים)

180000 ק"מ – החלפת מיכל עיבוי, טרמוסטט, מיסב רצועת מנוע

183000 ק"מ – החלפת מכסה טיימינג (לא משהו נורא, אבל העדפתי להחליף, גם בגלל העלות הזניחה)

190000 ק"מ – החלפת בוקסות מוט מייצב

200000 ק"מ – החלפת חיישן קראנק, שיפוץ ראש מנוע (ועל הדרך פורטינג), החלפת גג שמש (חצי-קוסמטי. מסגרת הגג הייתה חלודה. כך קיבלתי את הרכב, פשוט אז הזדמן גג מפירוק). על הדרך הרכב גם קיבל קיט הנמכה.

צמיגים:

קיבלתי את הרכב עם זוג דאנלופ SP9000 וזוג גודייר אפישנט-גריפ, שהוחלפו חיש מהר לרביעיית גודייר F1 GS-D3. כעבור שנה הגיעה רביעיית יוקוהמה S-דרייב וכעבור שנה נוספת החליפה אותה רביעיית מקסיס 1-MAZ.

סיכום:

להחזיק איטלקיה יוקרתית אך מזדקנת זה לא קל. היא קפריזית, לא חפה מתקלות ומדי פעם נוסעת גם על גרר. החלקים יקרים ודורשים מוסך מתמחה. מצד שני השד לא כזה נורא אם יודעים מה לעשות והיכן לטפל, וההנאה מהרכב מפצה, לפחות בשבילי. התנהגות הכביש שלו מהנה מאד, הוא בהחלט רכב יומיומי עם צריכת דלק סבירה שמשלב יכולת שיוט וכיף.

אהבתי את התקלה הרצינית ביותר באדום לעומת התקלות הקוסמטיות בכחול כהה.

מבלי לפרט כל תיקון ותיקון מעניין לדעת כמה עלו כל התיקונים. למרות שכתבת שזה יקר , כל אחד והיקר שלו:roll:

הנאה עולה כסף

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

התקלה שבאדום רצינית יותר כי הייתה קשה יותר לאבחון - זה לקח זמן רב וניסיונות רבים לשחזר את המצב בו היא הייתה מופיעה, באופן רנדומאלי ביותר (כשהסל"ד ירד לסרק נדלקה נורת ההזרקה ודוושת הגז הפסיקה להגיב. לא כל הזמן ולא באופן סדיר). אני לא מכיר 156 אחרת, או אף 147/GT שבה הייתה התקלה הזאת וגם ברשת לא מצאתי רפרנסים בפורומים בחו"ל. לכן, כאמור, היא הייתה הרצינית ביותר.

תיבת ההילוכים והראש אובחנו בקלות וסודרו בקלות - התיבה בהחלפה והראש בשיפוץ, הליך ידוע ולא מסובך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

סקירה מעניינת, נהניתי לקרוא.

עדיין, חסר לי נתון אחד - העלויות הכספיות. רצונך לשמור על העסקאות שסגרת עם בעלי המוסכים הוא לגיטימי לגמרי.

מאידך, סכום גלובלי של כל ההוצאות לא יחשוף "סודות מסחריים" אבל יאפשר להעריך כמה עולה להחזיק רכב כזה.

פורסם

הסכום הגלובאלי שהוצא, לא כולל צמיגים, כיווני פרונט וקוסמטיקה אך כולל תחזוקה שוטפת (טיפולים שלא הופיעו בפירוט תקלות) היה 56000 ש"ח. זה מן הסתם כולל את כל התקלות שפורטו בעמוד הראשון, מוסיף עליהן 8 טיפולים שוטפים, פעמיים טיימינג על צרופותיו (פעם אחת וריאטור תזמון משתנה, פעמיים משאבת מים), פעם אחת מצתים (יקר באוטו הזה, והם שמיניה) מצמד, קפיצי הנמכה, רביעיית בולמ"ז, בוקסות מוט מייצב וכיו"ב.

סכום מפחיד משהו, אך לדעתי לא חריג לכזו רמת תחזוקה בכל רכב מקביל (E46/A4 למשל, לראיה שרשור שהיה לאחרונה בפורום ייעוץ רכישה על E46). הקו המנחה היה שהרכב עובר טיפול קוסמטי הכרחי בלבד (הרכב יומיומי ואם יהיה טיפ-טופ קוסמטי יכאב הלב על כל פתיחת דלת, פעם ביום בערך במקומות בהם אני חונה) וקרוב לאפס ככל שניתן פשרות בתחום הטכני. לכן העלויות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, זה סכום חריג לפי כל קנה מידה.

כשמוסיפים על זה את הטרטור (קח/גרור את האוטו למוסך, מונית לעבודה, קבלת הרכב מהמוסך וכו') מקבלים - לענ"ד - תבשיל קשה לעיכול.

מצד שני - לאהבה אין מחיר...:wink:

פורסם

דורקי, תבחין בין גבוה לחריג. אין חולק שהסכום גבוה בכל קנה מידה. אך האם הוא חריג? את זה תדע רק בהשוואה למתחרות לסגמנט באותה מידה ורמת נסועה ושימוש ואותה רמת תחזוקה. המתחרות הן ב.מ.וו. סדרה 3 E46, אודי A4 B6, מרצדס C-קלאס W203, וולוו S60 דור ראשון, סאאב 9-5 YS3E. באותו רגע שמישהו שמחזיק אחת מאלה, באותה רמת נסועה ושימוש, יפרסם סקירה בעלת אמינות זהה - נדבר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תודה על הסקירה המפורטת !

להחזיק E46 או A4 לא יעלה פחות לאורך זמן, אם לא יותר, ורק המרצדס W203 תהייה זולה יותר, בעיקר בשל שוק חלפים גדול בהרבה.

למרות רשימת התקלות שנראית מפחידה, סה,כ המכונית הפגינה אמינות מצויינת, הן ביחס לנסועה והן ביחס לאופי השימוש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

My bad, אתה בהחלט צודק

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אפשר אולי התייחסות קצרה לצורך הרפרנס לאוטו הקודם שלך שהיה למייטב זכרוני 156 ידנית V6 ישנה יותר בכמה שנים?

פורסם

האוטו הקודם היה אפלאוז 97 אוט' - אפס תקלות, אפס אחזקה פרט לטיפולים שוטפים שעלו גרושים. ה-V6 הייתה לפניה.

את ה-V6 החזקתי הרבה פחות, פחות משנה וחצי וכ-40000 ק"מ בלבד, בין 160000 לכ-202000 ק"מ. עם הקניה החלפתי משולשים עליונים ותחתונים וכן גג שמש שלא עבד, זמן קצר לאחר מכן החלפתי חיישן MAF. כמו כן ב-180K החלפתי טיימינג ומשאבת מים. פעם אחת החלפתי רביעיית צמיגים, פאלקן ZE912 במידה 205/60R15. עוד תקלה הייתה צינור האוויר שבין קופסת האוויר למצערת, לא מצאתי מפירוק ולבסוף הרכבתי פילטר פתוח. בדיעבד עדיף לו הייתי משקיע בלקנות את החלק מקורי חרף עלותו המופרכת. אני חושב שעשיתי גם קלאץ', אבל זה לא בטוח, עבר די הרבה זמן (מכרתי בקיץ 2009). צריכת הדלק הייתה כ-7.3 ק"מ/ל' ממוצע על פני התקופה ונתון מעניין - 6 ק"מ/ל' בעיר, בדיוק כפי נתון היצרן. הרכב עבר שימוש נוח הרבה יותר - פעמיים ביום לרכבת וחזרה (3 חודשים יקנעם-בנימינה ויתר התקופה דרך הים-חוף הכרמל בחיפה) ופעם בשבוע חיפה-יקנעם. לפעמים נסיעות בינעירוניות מהירות. בלי ימי מסלול, בלי טיולי נהיגה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
דורקי, תבחין בין גבוה לחריג. אין חולק שהסכום גבוה בכל קנה מידה. אך האם הוא חריג? את זה תדע רק בהשוואה למתחרות לסגמנט באותה מידה ורמת נסועה ושימוש ואותה רמת תחזוקה.

רומן, אתה כמובן צודק בטיעון שלך.

אבל ברשותך, הייתי רוצה להעלות טיעון מזווית ראיה אחרת (אין כאן "נכון" או "לא נכון"), אדם רוכש מאזדה 3 ספיריט עם מנוע 2 ליטר, רכב שמאובזר מכף רגל ועד ראש.

הרכב הזה יספוג בשלוש שנים ירידת ערך של נאמר 65 א' ש"ח, היכולת הדינמית של שני כלי הרכב דומה, המאזדה מאובזרת בהרבה עם מזגן שיקרר גם בקיץ ועם צעצועים שישדרגו את איכות החיים של הנהג.

כבונוס המאזדה תהיה גם בטיחותית בהרבה לנסיעה.

מי מבין שני אלה "צודק", הבעלים של האלפא או של המאזדה?

פורסם

התשובה הייתה רלוונטית אם היה מעניין אותי להיות צודק. המאזדה תהיה מאובזרת יותר, עם מזגן טוב יותר (אף אם לא להיט בפני עצמו), וגם אם אחלוק עליך לגבי הדמיון ביכולת הדינאמית, זה לא מעניין את מי שירכוש את המאזדה. so?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מאומה, רק ניסיון להמחיש לך שעלויות הטיפול של האלפא כל כך גבוהות, כך שהן יכולות לכסות את ירידת הערך של רכב חדש.

זה כשהרציונל מדבר, כשגם האמוציות משחקות מקבלים תוצאה אחרת.

• תוכן חדש...