Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהסתיים האובך והיו מספר ממטרים, ירדתי לאוטו לאמוד את נזקי האובך ששרר בשבוע האחרון בארצנו.

מבט ראשון - האוטו מכוסה שכבה של חול/אבק קרוש בצבע צהוב לאחר הגשם. כנ"ל הצמיגים, הג'נטים, הגריל הקדמי וכו'. פתחתי את התא מנוע כדי לבדוק גם שם, ואכן גם הוא כולו מכוסה מבפנים באבק הצהוב. זה אוטו חדש יחסית, ועכשיו הכל מלוכלך. השאלה מה זה עושה למכלולים השונים? למיסבים, לגומיות הציריות, לברקסים, לרדיאטור ולכל יתר המכלולים באוטו. וכמה קריטי לנקות את זה?

ניסיתי לפתוח את בית הפילטר אויר על מנת לנער את הפילטר על "קצה מדרכה" כמו שמישהו פה כתב, אבל במזדה 6 שלי דור שני צריך דוקטורט בשביל להוציא את הפילטר - זה לא כמו שהיינו פותחים 3 פרפרים בפיאט 124 (נו, הסגרתי את גילי :-)). ישנם 4 קליפסים שפתחתי אותם והמכסה שוחרר, אבל בגלל שהמכסה מחובר עם הצינור לבית מצערת, ולמרות שהצינור מעט גמיש, לא הצלחתי להרים את המכסה מספיק בשביל להוציא את הפילטר. אולי הייתי קצת עדין מדי, אבל פחדתי לגרום נזק ל MAF ולקונקטורים האחרים ולכן החזרתי הכל למקום מבלי לנקות.

אני פתוח להצעות מה ואיך הכי כדאי לעשות כדי להשיב את האוטו למצב "נקי", מבחינת:

1. שטיפה חיצונית.

2. שימוש בגרניק "לתוך" בתי הגלגלים, הקליפרים והציריות, לתוך הרדיאטור. מתחת לאוטו.

3. ניקוי בית מנוע - יש מצב להשתמש בלחץ אויר?

4. ניקוי או החלפת הפילטר אויר ופילטר מזגן? (הקדמת מועד ההחלפה של הטיפול התקופתי).

5. פעולות נוספות?

תודה מראש לכל המשיבים

פורסם

האובך נמשך מספר ימים בלבד. אין לו השפעה משמעותית על הפילטרים. תאר לעצמך רכב שפועל במדבר, רכב כזה סופג ביום יותר חלקיקים מכמה וכמה ארועי אובך ועדיין לא מחליפים לו פילטרים כל שבוע. כיוון שהאובך הוא ארוע נדיר אין טעם לשנות את שגרת הטיפולים.

לגבי שטיפת הרכב יש כאן אינספור שרשורים, תערוך חיפוש ותמצא שלל המלצות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

יש שרשורים על שטיפה ידנית ושימוש בכפפות/מכונת קצף וכו'. לאו דווקא קשור לנזקי אובך כפי שציינתי.

אני חושב שהשרשור הנוכחי נוגע לרוב האנשים ולכן אולי כדאי לקיים דיון עכשווי בנושא.

פורסם

בוקר טוב,

לגבי שטיפה חיצונית, יש באמת שרשורים על שטיפות ידניות וגם ביוטיוב לא מעט.

שטיפת מנוע, אם אתה רוצה מבריק או לפחות נקי תעשה חיפוש בדיטיילניג ובכלל בגוגל ואם תצטרך עזרה אני מניח

שיעזרו לך בפורום.

בעניין הפילטרים, תוציא אותם וכמו שאיתמר אמר קצת לנער אותם על מדרכה לא יזיק.

האיכות של החלפים היום גבוהה מאוד אז אני לא חושב שיומים אובך ישנו משמעותית את חיי הפילטר, תאר לך כמה לכלכוך הוא אוסף

ב 30K-45K.

רועי

פורסם
האובך נמשך מספר ימים בלבד. אין לו השפעה משמעותית על הפילטרים. תאר לעצמך רכב שפועל במדבר, רכב כזה סופג ביום יותר חלקיקים מכמה וכמה ארועי אובך ועדיין לא מחליפים לו פילטרים כל שבוע. כיוון שהאובך הוא ארוע נדיר אין טעם לשנות את שגרת הטיפולים.

לגבי שטיפת הרכב יש כאן אינספור שרשורים, תערוך חיפוש ותמצא שלל המלצות.

רכב שעובד בתנאים מדבריים קבוע ואין לא מסנן ראשוני ציקלוני ההנחיה היא ניקוי מסנן אויר כל בוקר! ותאמין לי שיש מה לנקות...

בנוגע לאובך, בבקשה לא לפרק מסנן אויר אם לא מנקים קודם את האיזור של בית המסנן עם לחץ אויר אחרת בניסיון לעשות טוב תגרמו ליותר נזק.

ממליץ פשוט לבקש מהמוסך לבדוק את מצבו של המסנן בטיפול הקרוב גם אם לא הגיע מועד החלפתו.

פורסם

במזדה זה מתוכנן כך שהיניקה למנוע מתבצעת מתוך החלק הפנימי העליון של בית הפילטר. כך שכפי שפתחתי וראיתי, לא נכנס אבק ועכשיו אני יותר רגוע.

בשתי המכוניות, הפילטרים נקיים מצדם הפנימי, ומלוכלכים מצידם החיצוני, למרות שלא הגיע מועד ההחלפה. אני חושב שאבצע בכל מקרה החלפה יזומה ליתר ביטחון.

• תוכן חדש...