Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו שאלה שהעליתי בעבר בפורום הייפיימיוזיק, אך שם לצערי נוצרה לי איכשהו תדמית לא רצינית

ואני בטוח שכאן זה טרם קרה, לפיכך אודה בכנות ומקרב לב על תשובה מבעלי הידע הרלוונטי.

השאלה רלוונטית לימים שמשיים בעונת החורף.

יש בביתנו על הגג דוד חשמלי עם קולטי שמש.

הקולטים חשופים לשמש בין 0700 ל 1600, לפיכך סביר להניח שהמים בדוד מגיעים לטמפ' מקסימום ב 1600.

אנחנו מתקלחים ב 2030, דהיינו הדוד מאבד חום בין השעות 1600 ל 2030 ואז נדרשת הפעלת בוילר טרם המקלחת,

בעוד שבשעה 1600 יתכן שלא היה נדרש בוילר.

והשאלה שלי -

מתי בתיאוריה עדיף להדליק בוילר -

- האם ב 1600 ואז נדרשת מעט אנרגיה להגעה לטמפ' גבוהה שאולי תישמר עד 2030,

- או ב 1930 עד 2030, שאז נדרשת יותר אנרגיה שכן המים קרירים יותר אבל מתקלחים מייד ואין אבדן חום.

תודה מראש !

The first one to get angry loses

פורסם

התשובה שלי: ב'.

הפסד החום מהדוד (אנרגיה שמתבזבזת) תלוי ב:

1. התנגדות תרמית לסביבה (טיב בידוד הדוד).

2. הפרש הטמפרטורה בין הדוד לסביבה.

3. הזמן.

חימום המיים בשעה 16:00 מגדיל את 2+3.

בשביל מיים בטמפרטורה X בשעה 2030 תצטרך להשקיע אנרגיה מסויימת מ-19:30 עד 20:30. אם תחמם את הדוד בשעה 16:00 תצטרך לחמם את המיים לטמפרטורה גבוהה מ- X, כדי לפצות על אבדן החום מ-1600.

:turn-l:
פורסם

במצב תקין, אם לא השתמשתם כלל במים חמים בין 16:00 ל 20:30, יהיו לכם מים רותחים למקלחות. עכשיו הכל תלוי כמה אנשים מתקלחים, האם הם מתקלחים בזה אחר זה באופן מיידי, ואורך (זמן) המקלחת.הדוד מסוגל לשמור על טמפ' המים גם עד הבוקר ויותר, והם עדיין יהיו טובים וחמים למקלחת.אם המים מתקררים בין 16:00 ל 20:30 ללא צריכה, תחליפו את הדוד. כנראה ששכבת הבידוד ספגה מים והם תורמים לקירור המים.איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לשניכם.

YUVK - אם אני מגדיל את משתנה מס' 2 [חום המים בשעה מוקדמת] בתוך נניח 20 דק' בוילר,

זה נכון שאני מגדיל ליותר מ-X טמפ' אבל בזמן קצר ופחות אנרגיה, ואקבל X טמפ' בזמן הדרוש :

לעומת זאת אם אני בוחר להדליק בערב אולי עלי להדליק למשך יותר זמן ע"מ להגיע לאותו X,

ובעצם השאלה אם ל הגיע לטמפ' X 'מלמעלה או מלמטה'.

אני מאוד לא מתמטיקאי\פיזיקאי מעבר לרמה התאורטית ומתנצל אם השאלות מטופשות.

במצב תקין, אם לא השתמשתם כלל במים חמים בין 16:00 ל 20:30, יהיו לכם מים רותחים למקלחות. עכשיו הכל תלוי כמה אנשים מתקלחים, האם הם מתקלחים בזה אחר זה באופן מיידי, ואורך (זמן) המקלחת.הדוד מסוגל לשמור על טמפ' המים גם עד הבוקר ויותר, והם עדיין יהיו טובים וחמים למקלחת.אם המים מתקררים בין 16:00 ל 20:30 ללא צריכה, תחליפו את הדוד. כנראה ששכבת הבידוד ספגה מים והם תורמים לקירור המים.איציק

תודה איציק,

אוסיף שהדוד והקולטים חדשים ואיכותיים : בצפון הרחוק, בחורף, כאשר נופלת חשיכה ב1600 והטמפ'

נעה סביב 3-6 מ"צ יחד עם רוח\גשם, אבדן החום מהיר ולפעמים לא יישארו מספיק מים לחפיפה של הגב'.

בימים פחות קרים אכן מצליח הדוד לשמר טמפ' מספקת.

פורסם

דוד תקין באזור המרכז שומר בקלות את המים חמים (שלא לומר רותחים) עד למחרת בבוקר.

שמעתי שאפילו יש הנחייה לרוקן בסוף כל יום את המים החמים שמצטברים בדוד בשביל לשמור עליו, לא יודע אם זה אמיתי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
דוד תקין באזור המרכז שומר בקלות את המים חמים (שלא לומר רותחים) עד למחרת בבוקר.

שמעתי שאפילו יש הנחייה לרוקן בסוף כל יום את המים החמים שמצטברים בדוד בשביל לשמור עליו, לא יודע אם זה אמיתי.

זה אמיתי בעונות החמות, תכל'ס עיקר הבעיות ברוב השנה נובעות מעודף חום בדוד.

פורסם

זה נכון שאני מגדיל ליותר מ-X טמפ' אבל בזמן קצר ופחות אנרגיה, ואקבל X טמפ' בזמן הדרוש

לא בפחות אנרגיה. כמות האנרגיה היא תוצאה של כמות המיים, טמפרטורת ההתחלה וטמפרטורת הסיום. זהו.

כשמוסיפים הפסדים, ההפסדים יהיו גדולים יותר כשתחמם מוקדם יותר, בגלל שני הגורמים שציינתי (הזמן והפרש הטמפרטורות). ועל ההפסדים צריך לשלם באנרגיה נוספת.

הכל נחמד, אבל די זניח למען האמת. דוד תקין מאבד מעט מהאנרגיה שלו לסביבה.

פורסם

פיספסתם שלדוד יש תרמוסטט ואי אפשר להגיע לטמפרטורה גבוהה יותר, אפשר רק לחמם כמות גדולה יותר של מים בתכולת הדוד, כמות שאולי לא נדרשת למקלחת אחד

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אפשר לחמם לטמפרטורות שונות שנמוכות מהטמפרטורה שאליה מכוון הטרמוסטט.

למעשה, בעייתי בכלל לדבר על "הטמפרטורה של המיים בדוד" שכן היא לא שווה בכל נפח הדוד. המיים החמים מתרכזים בחלק העליון של הדוד. חימום נוסף יעלה את הטמפרטורה של המיים בחלק העליון אבל גם את המיים מתחתם.

פורסם

תודה איציק,

אוסיף שהדוד והקולטים חדשים ואיכותיים : בצפון הרחוק, בחורף, כאשר נופלת חשיכה ב1600 והטמפ'

נעה סביב 3-6 מ"צ יחד עם רוח\גשם, אבדן החום מהיר ולפעמים לא יישארו מספיק מים לחפיפה של הגב'.

בימים פחות קרים אכן מצליח הדוד לשמר טמפ' מספקת.

חורף זה סיפור אחר. בחורף אין מספיק מים (בטמפ' של הצפון, שכמעט ואין שמש) בשביל שהמים ישארו נורמליים.

מאידך, יש כמה דברים שעליך לבדוק ולסדר בהתאם לצורך (לאחר בדיקה שלך):

1. בידוד כל הצנרת, גם בין הדוד לדירה + בין הדוד לקולטים (צינור הזנה וצינור חוזר).

2. ייתכן וכדאי להתקין שסתום אל חוזר שמיועד לקולטים, שמו שסתום "צללית נמוכה". אני מפנה אותך להודעה של erezfed בעניין (לינק)

3. מקווה בשבילך שהצנרת מים חמים בדירה מבודדת היטב. בדברים האלו כל דבר משפיע. בכל מקרה הייתי מתחיל עם סעיף 1 ו-2 כי הם קריטיים לשמירת המים החמים שנאגרים בדוד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני הייתי ממליץ על אטמור קטן. שיקח את מה שנשאר מהמים החמים בדוד, ועם חימום בהספק קטן יביא אותם לטמפרטורה טובה למקלחת.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
  • תוכן חדש...