Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, התחדשתי באיביזה 2012 הרכב הגיע עם טאסות מקוריות ואני רוצה להחליף אותם למגנזיום.

מצאתי כמה מוכרים ביד שניה, שהציעו לי חישוקי 17" אבל אני לא מצליח להבין איך אני אמור לדעת האם הם יתאימו בוודאות.

לגבי מרווח הברגים, באיביזה זה 5x100 אני צודק?

מבחינת רוחב גאנט, אילו מידות יתאימו?ראיתי שזה מסומן חלקם רק מספרים וחלקם עם אותיות לדוגמה j7

ומבחינת אופסט עד כמה מרווח משחק יש בזה והאם האופסט חייב להיות תואם אחד לאחד לאופסט מקורי?

שאלה אחרונה מהיכן אני יכול לשאוב מידע לגבי טווח המידות האפשריות לסוג הרכב הזה?אמרו לי על אוטו דאטה אבל הבנתי שזה תוכנה, יש מאיפה להוריד אותה?אם לא האם יש אתר שנותן את אותם נתונים?

תודה רבה למי שיתאמץ ויעזור זה נורא קריטי לי בשביל להמנע מרכישת סתמית.

פורסם (נערך)

לפניך אתר הפלא http://www.wheel-size.com/ (מידות עפ"י אישור היצרן - די מקביל לאוטו דטה)

חיפוש עפ"י דגם הרכב יניב את כל המידות האפשריות לאותו רכב.

בכללי - סיאט איביזה מקבילה מבחינת גדלים\מידות לפולו.

ברשימות שם יש לך את המידה המדוייקת של הג'אנט כולל אופסט ורוחב.

הרוחב מיוצג במידות "7J" (נדמה לי באינצ'ים) מספר והאות J תמיד, כך שאין לה יותר מדי משמעות.

לכל מספר יש טווח של רוחב צמיגים שיכולים לעלות עליו, ב 7 עד כמה שאני זוכר זה 195 עד 225.

ב 7.5 מ-205 עד 235 וכו'.

מרווח ברגים אכן 5X100, מומלץ ועדיף להיצמד לגנאטים במרווח הזה בלי מתאמים.

נתון נוסף שאתה צריך לשים לב הוא הקדח המרכזי (CB) אצלך - 57.1.

אם הקדח גדול יותר (למשל 75) אז אפשר לשים גומיה על הנאבה (מירכוז הג'אנט) ולסדר, זה מה שעושים במרבית הג'אנטים,

עדיף כמובן גאנט מקורי (או תואם מקורי) עם קדח מרכזי 57.1, אבל קשה למצוא כאלה בדרך כלל. (מלבד המקוריים)

אם הקדח קטן יותר (כמו הגאנטים של WRX\STI גם הם 5X100) אך הקדח קטן יותר, 45 (למשל)

אין אפשרות כלל להרכיב אותם.

עריכה אחרונה על ידי HenzTDI

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

האתר הנ"ל אינו מכיל תמיד נתונים מדוייקים (מה גם שרק אלו המודגשים הם אלו שלכאורה מייצגים מידות OEM).

תוכל להעזר בשרשור הייעודי לשינוי מידות ושם עונה בדר"כ עמית (בוחן רכב במקצועו) עם נתוני אוטודאטה עדכניים (או אנוכי, אחרי חיפוש באתר משרד התחבורה).

במידה "17, מידת הצמיג המתאימה לך הינה 215/40R17 (לפי http://car.mot.gov.il/ORIL/2012/3/12-1600.pdf).

עבור מידה זו, רוחב החישוק המתאים נע בין 6.5-8.5 אינץ'. האות J מסמלת את צורת קצה החישוק היכן שהצמיג מתלבש והיא הנפוצה ביותר (מידע נוסף).

מרווח הברגים אכן 5X100, הקדח המרכזי אכן כנראה 57.1 מ"מ והאופסט כנראה עומד על 38 מ"מ.

סטיה של האופסט בדר"כ מקובלת עד 15+- מ"מ ויש לוודא כי מצד אחד אין מגע בין הגלגל לחלקי המתלה ומצד שני שהגלגל אינו בולט יותר מדי החוצה ועשוי להביא למגע בינו לבין הכנף בעת תמרון וכפועל יוצא כנראה גם כישלון במבחן הרישוי השנתי.

פורסם

טום תודה רבה על התשובה עזרת מאוד!

המידות של הגאנטים שאני קונה הם:

קוטר-17

רוחב-7

מרווח ברגים 5x100

אופסט 35

קדח מרכזי 72.3

למעט הקדח המרכזי שכמובן יצטרך מתאם והיום אבדוק האם קיים כזה זמין איפושהו, שאר המידות אמורות להתאים אני צודק?הכי מטריד אותי האופסט כי כל השאר תואם לדרישות היצרן.

דבר נוסף חשוב האם לא תיהיה לי בעיה לאשר אותם ברשיון מבחינת המידות?

שוב תודה מראש על העזרה :)

פורסם

אומר בזהירות, שהחישוקים אמורים להתאים.

אם האופסט המקורי אכן עומד על 38 (מוטבע לפעמים על החישוק אחרי ET), אזי החישוקים שאתה קונה יבלטו החוצה בעוד 3 מ"מ.

לזה צריך להוסיף את הרוחב הנוסף של החישוק/צמיג ע"פ הקיים כעת (ישפיע בצד הפנימי והחיצוני).

כל עוד הגלגל לא יבלוט החוצה מעבר לכנפיים בצורה בולטת, לא אמור להיות בעיה לאשר זאת.

אני משתמש באתר http://www.rimsntires.com/specspro.jsp כדי לראות את ההבדלים.

אישית אגב, הייתי מעדיף חישוק ברוחב "7.5 אולי אפילו "8.

פורסם

חישוק רחב יותר (במגבלות) מיישר את דופן הצמיג ותורם מעט לשטח מגע מוגדל עם הכביש, כמו גם מניעה של קריסת הדפנות בעת תמרון. זה גם אומר שהנוחות תיפגע מעט. ויש לשים לב שאכן יש מקום לאכלסו בבית הגלגל.

• תוכן חדש...