Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Front end developer - מה צריך ללמוד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מכיוון שאני מעריך שיש פה בעלי ידע בתחום פיתוח האתרים רציתי לשאול.

התחלתי לאחרונה לימודים עצמאיים (אחרי שבג׳ון ברייס ביטלו לי את הקורס) של פיתוח אתרים במטרה להגיע לעבודה בתחום.

אני מחפש ללמוד כל מה שנופל בהגדרת front end developer ואף על פי שבאתר שאני לומד ממנו יש דווקא מסלול די מכוון מטרה רציתי לשמוע אקסטרא דעות וידע. מלבד css וג׳אווהסקריפט (ו- jQuery) מה עוד אני צריך לדעת על פי דרישות השוק היום?

כל טיפ נוסף יתקבל בברכה.

תודה מראש

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אחרי שאתה מתמקצע ומתנסה ב JS (ו jQuery) מומלץ לבחור באחת מתשתיות ה MVC הקיימות, ללמוד אותה ולהתנסות איתה.

אני ממליץ על Backbone.js.

אל תלך ישר לדברים כמו angular, זה לא באמת יקדם את הידע שלך ב JS ויהפוך אותך לבונה אתרים מהסוג הפשוט ביותר (מפתח copy-paste).

פורסם (נערך)

דרך איזה אתר אתה לומד?

מה למדת עד כה?

להגיד HTML זה לא עוזר כי זה שטחי מדי.

יש את ה-XHTML ואז תלוי באיזה תקן אתה בוחר, קפדני או לא.

כל מקום עובד עם תקן אחר, בין אם האתרים ישנים או חדשים ואילו החדשים כבר בתקן של HTML5 (הכוונה לתגית של התקן כמובן).

לגבי JS, לפני שאתה מתעסק עם JQUERY וספריות אחרות, קודם תלמד היטב JS נטו.

אם זה לבנות דברים פשוטים - טיימר, טקסט המחולק לעמודים וניווט ביניהם באמצעות JS בלבד ודברים בסגנון הזה.

פשוט להתמקצע ב-JS נטו.

הרבה מתבססים על JQUERY כך שהם כבר לא זוכרים ולא התעמקו ב-JS בלבד ותלויים לחלוטין בספרייה מסוימת.

כי אם תגיע למקום עבודה בו עובדים גם עם ספריה וגם JS נטו, תהיה בבעיה.

לגבי CSS, תלמד גם יכולות של CSS3 ותזכור מה תומך בה, לא כל דפדפן תומך ב-CSS3 ואלו שכן לא תמיד בכל התכונות.

לאחר מכן הייתי ממשיך לפיתוח ריספונסיבי, לבנות אתר קטן אפילו, שיהיה ריספונסיבי לחלוטין, החל ממחשב ממסך גדול ועד מסך קטן כמו אייפון 5.

יכולת של ריספונסיביות תיתן לך קודם כל כלים מצוינים לטפל בבעיות תצוגה, תאימות דפדפנים וכו', וגם תקדם אותך מבחינת דרישות למשרות כך שכן יהיה לך ניסיון עם ריספונסיביות.

עריכה אחרונה על ידי d30DK
פורסם (נערך)

קודם כל תקרא קצת תיאוריה על הדפדפן, תבין איך הוא מוריד, מה הן בקשות HTTP (לעומק), באילו בקשות אתה משתמש לרוב, מה היא דחיסת GZIP וכו'.

לאחר מכן, תלמד JS, ללא שום ספריה חיצונית. אחרי כן תלמד CSS כולל הפיצ'רים של CSS3.

בנוסף תלמד קצת על השיטות החדשות להציג פונטים חיצוניים באתרים (webfont, SVG, png).

תלמד שיטות לשיפור ביצועים (ספרייטינג, כיווץ, בלי DOM דינמי וכו') ותכתוב קוד נקי בלבד עם קונבנציות מסודרות.

רק אחרי כן, תתפנה ללמוד ספריות חיצונית שכן הן מתחלפות בכל חודשיים בהתאם לגחמה הבאזית של ה"מתכנתים" (script kiddies) מבועת הסן-פרנסיסקו\טק קראנץ'\סטארטאפ מגניב ובהתאם ליכולת להמציא שם יותר "האקרי" (מלא בCaps Lock) לספריה כמו נניח BullshitJS.io או l33t למרות שהקשר בין JS לבין האקינג\קראקינג אינו קיים.

לאחר מכן מציע לך להתחיל להבין לעומק את jQuery.

אני ממש לא מציע לך ללכת מיד לנתיב של Backbone\AngularJS\HartaJS או דומיהן - אסור לקפוץ מיד לעטיפות עזר שונות ומשונות בלי להבין את הבסיס כמו שצריך (לא שבוע של W3C), אחרת תהיה רק עוד אחד מיני מליוני הסקריפט קידיס New Age שמכירים אך ורק את הסקופ של AngularJS, היום בעלי עבודה, מחר לא, זה היתרון ומצד שני גם המחיר של האינפלציה ההזויה באיכות המתכנתים בעולם ההייטק בשנים האחרונות.

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם

אני מאוד ממליץ על האתר http://www.codecademy.com

מלמדים מצויין,למי שיש סבלנות ללמוד לבד ובעזרת האינטרנט.

דרך אגב באמת בחרת תחום כניסה מצויין,יש המון עבודה בתחום הזה היום ולמעשה המון תוכנות "ישנות" כמו שהכרנו בעבר מעבירות את עצמן לתצורת SAS ומשתמשות בטכנולוגיות שאתה מתכנן ללמוד כך שזה כיוון דיי בריא.

פורסם (נערך)

אני התחלתי לעבוד לפני שבוע במשרה כזאת בדיוק,

התקבלתי בגלל ידע טוב בHTML ו CSS, ידע בJS בלי ספריות חוץ מJQUERY וידע בצד שרת.

צריך לדעת לכתוב HTML ו CSS סמנטים ולפי הכללים, אסור בשום אופן לעשות קוד "ערבי" שמביא לתוצאה בHTML והCSS, אתה צריך לדעת את זה מושלם.

צריך להכיר בCSS איך לעשות עיצוב רספונסיבי - media queries.

תתנסה עם עיצובים מPSD, תעשה מהם עמוד.

אחרי שתדע את זה תתקדם לJS, קודם כל תבנה סקריפטים בלי שום ספריה, אחרכך עם JQUERY, תלמד על SCOPEים וTHIS וכל הדברים האלו שייחודיים לשפה, זה לא פשוט וזה גם מה ששואלים ברוב הראיונות.

אחרי שתוכל לבנות (כמעט) כל דבר קליינט סיידי בעצמך רק עם JQUERY, תוכל להתקדם לספריות שעושות חיים קלים, כמו AngularJS, זה מאפשר לכתוב הרבה הרבה פחות ולהגיע לתוצאות יפות.

אחרי זה אם תלמד על yeoman וכל הנלווים שלו, זה או יעזור לך (אם תאהב את הרעיון) או יראה מעולה בראיון עבודה בתחום :)

עוד מושגים שאתה צריך להכניס על הדרך הם bootstrap, sass, json.

אם תדע לדבר בראיון עבודה על כל המושגים שכתבתי פה אתה תתקבל בטוח :-D

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)

Hartajs....אהבתי.

עצות טובות קיבלת. ב-js צריך לשים לב לכמה מוקשים ייחודיים לשפה,

אין אותם כמעט בשום שפה אחרת, ולכן טוב לתרגל את הבסיס.

במציאות היומיומית כמעט תמיד יהיה jquery איפה שהוא,

מכיוון שזאת ספרייה פרקטית להחריד.

לפני שרצים ל-media queries כדאי ללמוד css לעומק,

במיוחד את ה-box model. יש מעט מאוד, ממש קומץ של אנשים

ששולטים לגמרי ב-css, תוכל להפוך את ההתמחות ליתרון.

סתם לדוגמה, אפשר ליצור אתר רספונסיבי במאה אחוז בעזרת css בלבד

ושום media queries, זה עד כדי כך כלי חזק.

Angular זה קונספט כל כך מוזר וייחודי

שהייתי מוותר עליו לגמרי בשלב הזה.

כדאי מאוד גם לגעת קצת ב- ajax,

פרונט אנד שקצת נגע בשרת זה עוד יתרון.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עד עכשיו כיסיתי html + css. הhtml נלמד בצורה בסיסית ובcss התעמקתי יותר (ככה זה באתר treehouse.com) כולל עיצוב רספונסיבי עם ״נקודות שבירה״ וכו׳ כך שאני כבר מבין את הנושא. כרגע בג׳אווה סקריפט פשוט ואחרכך מתוכנן באתר גם jQuery. נראהלי שבסוף בסוף יש שם איפהשהוא angular.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...