Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מציע לנהוג בזהירות ולא לצאת לעקיפות בסיטואציות שמסכנות אותך ושאר משתמשי הדרך. אני מכיר את זה טוב מאוד שנהגים יוצאים להעקיפה ולא מסיימים את זה בזמן, מספר פעמים מנעתי תאונה חזיתית קטלנית על ידי ירידה לשוליים.

אני ממליץ לאמץ גישה: לא בטוח? אל תעקוף!

בעיקרון בכביש לא ריק כדי לבצע עקיפה בטוחה דרוש מנוע חזק מאוד.

לא לזה התכוון המשורר אבל אני מבין איך זה נשמע (נראה)...

דווקא בעקיפות אני לא משחק,כשכתבתי את זה פשוט נזכרתי שלאחרונה נסעתי בכביש ים המלח-ירושלים ויצאתי לעקיפה (זוג מסלולים בכל כיוון,כן) כשלכאורה אין רכב שיכול לבוא מולי ובכל זאת הרגשתי כמו משאית עם האצה פשוט זוועתית,תוסיף לזה את הגיר המהולל של הפוקוס ותבין לבד מה יצא...

אוקטביה אני יכול לקחת אבל דרושה תוספת מחיר שלדעתי לא שווה את זה.

התחלתי לפזול לכיוון פלואנס דיזל,אולי יאושר,ימים יגידו.

ד"א STONE ,רציתי את הפוקוס בגלל תא המטען הענק אבל גיליתי מהר מאוד שהוא מתמלא עד אפס מקום לעתים רחוקות ואם אני אפנה את הג'אנק שיש לי בד"כ אז כל רכב אחר יעשה את העבודה לא פחות טוב.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל מי שקטל פה את מרווח בראפיד ישב בה? כי אני כן, ואפילו לנהוג יצא לי, וצפופה היא ממש, אבל ממש לא. נכון, היא לא אוקטביה (או i30 - קורולה) אבל היא ממש לא צפופה. יותר מזה, אני חושב שהשלוש האחרות שציינתי מרווחות יתר על המידה. לבנאדם רגיל שלא מסיע שני תינוקות במושבי בטיחות וצריך את האקסטרה מקום ברגליים לתיקים ושאר שיט אין שום שימוש בכל המרווח הזה.

חוץ מזה, הראפיד הזו תכתוש כל אחת מהאופציות האחרות שניתנו כאן בכל האצה אפשרית, גם מהמקום וגם בזמן נסיעה. המנוע מעולה והגיר מצויין (כשעובד). אמינות לדעתי לא צריכה להיות אישיו בכלל.

אממה - הפלסיטקה בראפיד באמת דיי מזעזעת. בגרסת הבסיס בכל מקרה. האלגנס אמורה להיות יותר טובה בכל מה שנוגע לאבזור, אבל אני לא יודע מה השיפור באיכות החומרים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אני מציע לנהוג בזהירות ולא לצאת לעקיפות בסיטואציות שמסכנות אותך ושאר משתמשי הדרך. אני מכיר את זה טוב מאוד שנהגים יוצאים להעקיפה ולא מסיימים את זה בזמן, מספר פעמים מנעתי תאונה חזיתית קטלנית על ידי ירידה לשוליים.

אני ממליץ לאמץ גישה: לא בטוח? אל תעקוף!

בעיקרון בכביש לא ריק כדי לבצע עקיפה בטוחה דרוש מנוע חזק מאוד.

זה ממש פוסט בסגנון "אור ירוק"/ משרד התחבורה/ גלגל"צ.

הוא רק ציין שהוא מעוניין ברכב שיוכל לעקוף איתו ואני מבין את זה כי ישנם מקרים שביונדאי (I25 1.4)הנוכחית לא הייתי מעיז לצאת לעקיפה לעומת הפוקוס שהייתה לי.

מי שלא מסוגל להעריך מרחק, לקחת בחשבון את יכולות הרכב שלו אז שלא יעלה על הכביש בכלל.

אני כן הייתי הולך על הראפיד, היא מציעה מנוע חזק, תא מטען גדול ושימושי, ואחרי פוקוס, גם פיאט 500 תהיה מרווחת מאחורה

פורסם

לפותח השרשור, אני מבין אותך כשאתה מחפש יותר כוח במכונית שלך, אבל ביום יום לאחרות אין מנועים כאלה עצלנים (אולי פרט למאזדה), והראפיד תאכזב אותך עם כל קילומטר שיחלוף. היא ממש לא נוחה, צרה משמעותית מהאחרות, החומרים בתא הנוסעים פשוטים וזולים ובתכלס סתמית. אם אתה מנסה לקחת גרסה מאובזרת של הראפיד, למה שלא תנסה לקחת גרסה מאובזרת יותר של האחרות? גם בקורולה וגם ב-I30 יהיה לך בקרת שיוט כמו שאתה רוצה.

פורסם

אכן כן,

אך שילוב של בקרת שיוט ומנוע חלש (לעומת הסקודה) ייתן לי פתרון חלקי.

אני מבין שהדיון לא ייגמר כי לכל רכב היתרונות והחסרונות שלו ואי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

אם כבר הייתי מוסיף תשלום בשביל להשתדרג אז כבר הייתי בוחר באוקטביה.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

elita

ממה שאני מכיר, בתפעולי מקובל להציע סופרמיני סדאן מאובזרת בעלות חודשית של משפחתית גרסת בסיס.

היו לי שני קולגות, אחד לקח i25 מאובזרת השנייה לקחה i35 בסיסית. דווקא הבחור עם הi25 עשה 35K ק"מ בשנה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

לזוגתי יש קורולה ליסינג מהעבודה,המנוע בקורולה מפתיע לטובה בכוח זמין ברוב קשת הסל"ד,מטפס בשמחה לטורים גבוהים.

מבחינת אבזור: סטנדרט מינוס,אין בקרת אקלים, אין קיפול מראות,מסך קטן ולא מספק,ריפודים ודיפונים משעמים.

יש לציין שהרכב מצויד בגיר רציף,מה שגורם לרכב לצרוח במעיכת דוושה.

ההגה דרך אגב,חסר תחושה לחלוטין וכך גם הבלמים.

בהצלחה.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
כל מי שקטל פה את מרווח בראפיד ישב בה? כי אני כן, ואפילו לנהוג יצא לי, וצפופה היא ממש, אבל ממש לא. נכון, היא לא אוקטביה (או i30 - קורולה) אבל היא ממש לא צפופה. יותר מזה, אני חושב שהשלוש האחרות שציינתי מרווחות יתר על המידה.

יחסית לאלטו היא אולי מרווחת כמו כל דבר עם 4 גלגלים, אבל לגבי רכבים מרווחים יתר על המידה - אין דבר כזה, גם לא מרצדס אס קלאס לונג ולא טנדרים אמריקאיים. רכב מרווח זה רכב שאתה יושב ושום דבר לא מפריע. כדי שבראפיד יהיה מקום סביר צריך להזיז רחוק מושבים קדמיים ואז מקדימה יושבים בתנוחה לא אופטמלית. אני לא אוהב כאשר דשבןרד תקוע לי בברכיים, זה גם לא בטיחותי.

בודאי שישבתי בראפיד וקצת הרבה יותר מישבתי באוקטביה דור ראשון שמרווח פנים בה רק במעט גדול יותר מראפיד והיא צפופה מאוד, גם לאורך וגם לרוחב, בדיוק כמו ראפיד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

spire כמובן צודק - במימד האורך הראפיד מרווחת למדי, היא יותר צרה מהמשפחתיות הסטנדרטיות, אך למי שמסיע עד שני מבוגרים (או 3 ילדים ללא כסאות תינוק) היא אמורה להיות יותר ממספקת. הבעיה מספר אחת שלה כמכונית זאת נוחות נסיעה בינונית מינוס, וזה עוד על צמיגים עם חתך נורמאלי בגרסה הבסיסית. גרסת האלגנס מצויידת בצמיגים עם חתך נמוך (מתי יצרני המכוניות יפסיקו עם הדפיקות הזאת?) כך שהנוחות שלה צפויה להיות ממש בעייתית. פות"ש, אם הנסועה שלך גבוהה, הראפיד לא מומלצת בעליל (לפחות קח נסיעת מבחן, או תחליף רכבים עם עובד אחר שיש לו ראפיד כדי לוודא שהבעיה הזאת היא לא דיל ברייקר).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

אהלן, בבעלותי ראפיד 1.4 ליסינג בגרסת הבסיס.

קודם כל עברתי עם המכונית בתוך שנה וחצי לא פחות מ65K ק"מ.

לא היו עד כה שום בעיות.

מבחינת תא נוסעים, הוא זוועה. הכל פלסטיקי ולא נעים למגע, אבל איכות ההרכבה מצוינת.

האוטו נוח, ומאוד מאוד מהיר ביחס למתחרות. המנוע מאוד נמרץ ובמצב ספורט יעוף לך הפוני(הכל יחסי כן?).

ובעניין הצפיפות, הראפיד היא המכונית האחרונה שאגיד שהיא צפופה. האוטו פשוט מרווח ברמות, ובגאז' בגודל של סטיישן(530 ליטר אאל"ט)

לפני הראפיד קיבלתי I30, שהייתה באמת צפופה ולא נעימה. עולם אחר לגמרי.

אם הייתי במקומך הייתי בוחר את הראפיד.

הקורולה רגילה מדי, המאזדה צפופה וגימיקית מדי לטעמי, ואני שונא קוריאניות.

שיהיה בהצלחה :wink:

עריכה אחרונה על ידי roeecohen01
פורסם

שכחתי דבר, נוחות נסיעה-

לפני מספר חודשים המפתח נהרס באשמתי והיו צריכים לעשות למכונית קידוד מחדש למפתח החדש, אז בחרתי באוטו חלופי פוקוס סדאן עם בערך 30 אלף על השעון.

לעומת הראפיד, הפוקוס היה יותר נוח באופן ברור, והרבה יותר רועש ואיטי.

הנוחות נסיעה של הראפיד באמת לא משהו מדהים, אבל מבחינתי זה נסבל.

מה שכן מעל 120 קמ"ש רעשי הרוח בלתי נסבלים.

פורסם
בעיקרון אני מסכים לגבי שילוב מנוע וגיר, אבל מכונית זה לא רק מנוע וגיר. זה גם נוחות, מרווח פנים, איכות חומרים ועוד. אני חושב שראפיד פשרה רצינית בכל ההיבטים האלו. האם זה מתאים לפותח השרשור? לשיקולו, זה רכב ל3 שנים.

גם אוקטביה 1.2 זה שילוב טוב של מנוע וגיר, נכון שיש רכבים מהירים יותר בזינוק מהרמזור. אבל מה זה משנה? החיים זה לא 0-100, ואם השמחה היחידה מנהיגה זה רק ההאצה, אז כניראה צריך להחליף רכב כדי להנות מדברים אחרים.

לא אמרתי שהאצות ומנוע וגיר זה הכי חשוב. רק ציינתי את היתרון הזה של הראפיד

פורסם
תודה רועי על הפירוט הרב.

לגבי הגיר-הוא מגמגם בפקקים או יציב יחסית?

לדעתי הגיר מצוין, אגב עד כה 0 תקלות איתו.

אבל הבעיה בפקקים היא בגלל הטורבו, כל לחיצה קטנה דוחפת אותך די חזק קדימה, לכן בפקקים אני מאוד רגיש עם הגז כדי לא להיכנס בבחור שמולי.

ואחרי שקראתי את החוות דעת שלי, שמתי לב שהתייחסתי כמעט ורק לדברים הרעים.

אז שתדע, המכונית מאוד מרווחת, זריזה מאוד, וממש לא מתאימה להגדרה של כמה מחברי הפורום כאן- "מכונית עולם שלישית".

האוטו סה"כ איכותי מאוד, ומאוד פרקטי.

אם מה שחשוב לך זה איכות תא נוסעים, נוחות וכו', הייתי ממליץ לך לא לבחור בראפיד, ואולי לקחת את המאזדה.

• תוכן חדש...