Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי I10 - חדש (2015) מול יד שנייה (2012)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

במהלך חיפושי הרבים על רכב ראשון, הגעתי למסקנה - אני נוסע לרוב בתוך העיר ואני נהנה לנהוג על ידני.

הסתכלתי על 2 דגמים (בשרשור אחר שהיה לי) פיאסטה ידנית חדשה אל מול יונדאי I10 חדשה ידנית Inspire.

אצל היונדאי הגעתי כבר למצב שהזמנתי את הרכב, שילמתי מקדמה - אך ברגע האחרון התחרטתי - כי פתאום הציפו אותי תחושות שלי 'למה לקנות רכב חדש בכלל?' - וזה מביא אותי לשאלת השרשור - מבחינת עלות - מה יהיו ההבדלים בין I10 חדשה למשומשת?

אם נשים את הנושא של עלות הרכישה בצד (יש בידי סכום שחסכתי המאפשר לי לקנות את הI10 הידנית, כ-60 אש"ח) - מה יהיו היתרונות של רכב חדש מול משומש? אני יודע כי ירידת הערך משמעותית יותר בשנים הראשונות של הרכב, אבל עד כמה זה משמעותי ברכב שעלותו כחדש היא יחסית נמוכה? בנוסף, בלאי הרכב - ברכב חדש מקבלים אחריות של 3 שנים, וברכב משומש האחריות לקראת סופה - או נגמרה כבר.

במידה ואני מתכוון להחזיק את הרכב כ3 שנים, ואני נוסע בבמוצע ביום 25 ק"מ - שרובם בתוך העיר - כמה תעלה לי החזקת הרכב החדש אל מול הישן, כולל ירידת הערך? מבחינת צריכת הדלק, שמתי לב שנתוני היצרן בין השנתונים היא שונה לטובת הדגם הישן יותר (מנוע 1.1) - אך אני מניח כי הבדל זה יחסית זניח. הרי האקסטרא 15 אלף שקל שאני אוסיף על החדש - יחזרו אלי בחלקם כשאמכור את הרכב.

אז אם נשים בצד את: התחושה של רכב החדש, המודרניות, הפרקטיות (תא מטען גדול יותר) והאבזור של הרכב החדש - ונסתכל על כסף גרידא (הרבה אנשים בפורום לא אוהבים אולי את ההסתכלות הזאת :) ) - כמה תעלה לי יותר החדשה?

תודה מראש למגיבים!

אמיר

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

פורסם

רשית היומדאי מ2012 זה דגם שונה מה החדש.

אם אתה מחזיק את הרכב עד3שנים ובנסועה נמוכה כמו שלך אתה יכול בהחלט לקנות יד 2,סך הכול הרכב בן 3 והוא עדיין חדש יחסית,כך שלא צפויות תקלות רציניות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מדובר בשני דגמים שונים.

הדגם החדש של ה i10 עד כמה שאני יודע חסכוני יותר מהדגם הקודם שנחשב לזללן דלק וגם אני מניח שהוא מכיל שיפורים ושדרוגים כמו שיש בד"כ אחרי מתיחת פנים שמבצעים לרכב.

פורסם

זאת לא מתיחת פנים אלא דור חדש, אני נהגתי בדור הקודם, לא יצא לי עוד לנהוג או לנסוע בדור החדש, אבל מישיבה בשתיהן החדשה מרגישה איכותית יותר, נעימה יותר לנסיעה, תא הנוסעים פחות קודר עם שילוב צבעים כמו בגטס, היא יותר מאובזרת, יותר בטיחותית (התוצאות אמנם זהות - 4/5 כוכבים, אבל אלו מתאימות לתקנים ישנים והחדשה עומדת בתקנים החדשים).

אני דווקא הייתי שוקל לרכוש חדש, ראש שקט, רכב עם אחריות, ואחר כך סביר להניח שיהיה גם קל למכור במחיר טוב כי הק"מ יהיה נמוך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה לכל המגיבים!

ראשית כל - אני מודע לעניין שזה דגם חדש לגמרי - לא עוד מתיחת פנים. עשיתי נסיעת מבחן על הדגם הידני ומאוד התרשמתי לטובה!

לא מרגיש כמו רכב קטן בכלל, ורמת האבזור שם בהתאם. בהחלט שאפו ליונדאי. בנוסף ביקורות בעולם מהללות את הדגם הזה - בייחוד CarBuyer.co.uk שנתן לו את הציון מכונית השנה 2014.

השאלה שלי היא אבל קצת שונה - אם נשים בצד את היתרון של הדגם החדש (שהוא בהחלט מובן) - מהפן הכספי בלבד - כמה 'יעלה' לי להחזיק את הרכב הזה ל-3 שנים בניגוד לרכב משנתון 2012? שוב, אינני צריך הלוואה, ככה שאפשר להוריד את זה. מה יהיה ההפרש במחיר שאקבל על הרכב שאמכור אותו בעוד 3 שנים בין הדגם החדש לישן? סביר להניח כי שאמכור את הדגם החדש עוד 3 שנים - מחירו יהיה כ-45,000 שקל (לפי המחירון של הדגם הישן) - כלומר ירידה של 15 שקל. מה תהיה ירידת הערך ברכב ישן יותר?

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

פורסם (נערך)

על זה קל לענות ולבדוק,תכנס למחירון לוי יצחק ותיראה בכמה יורד הרכב כול שנה,מנגד תיקח רכב מודל 2011 ותיראה בכמה ירד לעומת 2009.

אבל זה לא מדויק גם,יכול להיות שבעוד 3 שהשוק ישתנה,יהיו מחירים שונים,כמו למשל מה שיש עם הסוניק וסיאט ב 80 אלף שהפכו את המיני האוטומטית ללא משתלמות,אולי יהיה משהו דומה עם הידני,למשל כבר עכשיו נכנס לשוק הדאציה סנדרו או הלוגאן באזור ה 60-65 שהם והם כבר סופר מיני ואולי אף יצליחו במכירות,ואם הקהל יראה שהם לא מתפרקות אולי הם יעדיפו עוד 3 שנים לאחר שהרכבים הוכיחו את עצמם לרכוש סופר מיני כזאת,שכניראה תסבול מירידת ערך גדולה כמו שאר רכבי רנו ותהיה משתלמת יותר.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין לזה תשובה חד משמעית אבל אני אנסה להסביר לך ככה -

ירידת ערך של רכב נמדדת באחוזים מהמחיר של הרכב, בדרך כלל בין 10 ל-20 אחוז בשנה. ככה שאם אתה קונה רכב ב-60 אלף ש"ח לעומת רכב אחר שאתה קונה ב-40 אלף ש"ח, תמיד ירידת הערך של הרכב החדש תהיה גבוהה יותר. לכן רכב משומש בדרך כלל יותר משתלם כלכלית, כיוון שירידת ערך היא ההוצאה הגדולה ביותר על אחזקת רכב.

בנוסף קח בחשבון שגם ביטוח לרכב יקר לפעמים יקר יותר, במיוחד אם עושים ביטוח מקיף.

מצד שני, כמו שכתבת ברכב משומש אין אחריות או שהאחריות קצרה יחסית. יש קצת יותר הוצאות על אחזקת הרכב, למשל צמיגים או מצבר שצריך להחליף. לרוב זה עולה פחות מירידת הערך, אבל תקנה רכב לא טוב זה עלול להיות יקר יותר.

אבל בסוף צריך להבין שיש פה גם הרבה משתנים ואי אפשר להגיד לך עכשיו כמה בדיוק תעלה לך אחזקת רכב לשלוש שנים. אם פתאום תעשה חלילה תאונה ותדפוק את הרכב? אם פתאום תעלה על איזה ברזל ויתפצ'ר לך גלגל? כל דבר כזה הורס את החישוב.

אם אתה מחפש שקט נפשי וידע מראש כמה יעלה לך אחזקת הרכב לך על עסקת ליסינג פרטי. אתה משלם סכום קבוע כל חודש שכולל את כל האחזקה של הרכב, תיקונים, בלאי, טסט, ביטוח וכו'.

• תוכן חדש...