Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים תופעה שמופיעה לי מדי פעם , התנעת בוקר נותן סטרטר והרכב לא מניע . המצבר חדש הסטרטר רץ במהירות אבל אין תגובה .

נדלקת מנורת מנוע כתומה על לוח השעונים ... מרגיש לי כאילו לא מגיע סולר .

מרים מכסה מנוע מפמפם את המשאבה הידנית וניגש להניע , מבצע את הפעולה מספר פעמים ובסוף הרכב מניע אחרי סטרטר ארוך כאשר אני לוחץ על הדוושה .

לאחר ההתנעה הכל בסדר הנורה בלוח השעונים נעלמת והרכב נוסע רגיל.

התופעה חוזרת מפעם לפעם ולא באופן קבוע ...

דעתכם ? כיוון ? תודה .

עריכה אחרונה על ידי נירביץ
טעות בכתיבה
פורסם

אין משמעות למצתי חימים בהתנעה במנוע מסילה משותפת. מנוע (עם קומפרסיה נורמאלית) יניע גם אם הם לא עובדים.

פותח השירשור, איך אפשר לצפות לתשובה מושקעת אם לא השקעת בכתיבת השאלה?

האם יש סטרטר/אין סטרטר?

האם סטרטרט חזק או חלש?

איך מניע בסוף?

האם יש קודנית?

איזה שנה הרכב וכמה ק"מ עבר?

וכל פרט נוסף שיכול לעזור.

פורסם

כן, בקנגו 99 לא יניע ללא מערכת קדם חימום תקינה. במנועים מודרניים עם מסילה משותפת זה כבר לא כך.

זה לא רלוונטי לשירשור ולכן לא אכתוב כאן את כל ההסבר, אלא אם מישהו ממש מעוניין.

פורסם
זה לא רלוונטי לשירשור ולכן לא אכתוב כאן את כל ההסבר, אלא אם מישהו ממש מעוניין.

אני ממש מעוניין :) אפשר בפרטי אם אתה לא רוצה להעמיס על השרשור

תודה!

פורסם

מצטרף לבקשה של דור.

בהחלט מעניין!

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

לדעתי אם פמפום המשאבה עוזר להנעה- כנראה שנכנס אוויר למערכת הדלק לאחר זמן מה שהוא עומד.

אם צינורות האספקה הראשיים שקופים ניתן לראות בבירור אם יש בהם אוויר.

אם אכן זו הבעיה- הייתי מתחיל בבדיקת צינוריות העודפים שעל המזרקים, הן בד"כ הראשונות להתייבש במנועים האלה.

• ספונסר פורום
פורסם

בהחלט כשמצתי להט לא עובדים במנוע הזה המנוע מתקשה להניע.

במקרה שלך כנראה ומדובר במשיכת אוויר או תקלה בווסת לחץ הסולר.

אתה מוזמן להגיע אלינו לבדיקה מדוייקת ללא חיוב או התחייבות מצידך.

אורן

פורסם
אני ממש מעוניין :) אפשר בפרטי אם אתה לא רוצה להעמיס על השרשור

תודה!

לצורך הדוגמא במנוע של רנו קנגו 1999 (ובנועים אחרים מאותם שנים) יש מה שנקרא הזרקת סולר בילתי ישירה.

בראש תא השריפה יש תא סחרור קטן, בו ממוקים מזרק ומצת להט. התא הזה מחובר על ידי תעלה לתא השיריפה הראשי.111.jpg

(1) - מזרק, (2) מצת להט.

הסולר מוצת בתוך תא הסחרור, משם מתחיל תהליך הבעירה וממשיך לתא השירפה הראשי.

בעת ההתנעה טמפרטורה בתא הסחרור עולה יחסית לאט, מנוע כזה חייב 4 מצתי להט תקינים לצורך התנעה חלקה גם במזג אוויר חם. אם 2 או יותר מהמצתים לא תקינים הוא לא מניע בבוקר גם כשבחוץ 30 מעלות.

במנעים מודרניים יותר יש הזרקת סולר ישירה, כלומר מזרק ומצת להט נמצאים בתא השריפה ואין תא סחרור.

מה שגורם לסחרור התערובת זה צורה של ראש הבוכנה.

222.jpg

(1) מזרק, (2) מצת להט

עם תחילת תהליך ההתנעה טמפרטורה בתא השריפה עולה מהר מאוד, וזה ביחד עם לחץ הזרקה הרבה יותר גבוה שמספקת מערכת מסילה משותפת מאפשר להניע ללא סיוע של מצתי להט בטמפרטורות מעל 0 מעלות.

במכוניות דיזל מודרניות בטמפרטורות של הארץ כבר לא רואים את נורת הסליל נדלקת לפני ההתנעה. אפשר לראות אותה נדלקת רק בחורף, באיזורים קרים מאוד, אולי כמה פעמים בשנה.

מה שכן, גם במנועים אלו מצתי להט עדיין פועלים בעת ההתנעה וגם כמה שניות אחרי ההתנעה על מנת להבטיח פעולה יציבה של המנוע ולהקטין פליטת עשן וזיהום אוויר.

• תוכן חדש...