Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שלדה או קצה שלדה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב נקנה לפני שבוע

עבר בבדיקה בקומפיוטסט, בבדיקה שאלתי בפירוש את הבוחן אם יש קצה שלדה או שלדה, נאמר לי שלא

ידוע לי שהרכב עבר תאונה מקדימה והוחלפו חלקי מתלה בצד השמאלי

חבר פחח העיף מבט על הרכב ורואים את התיקונים שעשו בתוך תא המנוע והוא אמר לי שזה תמוה שאין פה שלדה כי זה נראה שיש

אני בכל מקרה יקח לבדיקה נוספת בשבוע הבא

השאלה היא אם מה שרשמו לי בטופס בדיקה מעיד על פגיעה בשלדה-

ליקויים בעל משמעות גבוהה - תיקוני תאונה בחזית, כיפופים בתא המנוע והפרדה

ליקויים בעל משמעות נמוכה - תיקונים בתא המנוע, הוחלפו חלקי מרכב, גשר חזית שבור(פלסטיק), הוחלפה כנף קדמית שמאלית, פגמים בצבע, סורגי ופסי קישוט פגומים/חסר, תיקונים כללים בגוף הרכב

האם אלו נתונים שמעידים על פגיעה בשלדה או קצה שלדה ? ואם כן אז למה כששאלתי בפירוש את הבוחן נאמר לי שלא

פורסם

כיון שקיימים ליקויים בעלי משמעות גבוהה ולפי התאור שלהם נשמע שהרכב חטף מכה רצינית מאוד, וסיכוי סביר שיש פגיעת שלדה - כיפופים בתא המנוע נשמע כמו פגיעה ברורה בשלדה, ולא ברור לי מה זה "הפרדה".

פורסם

מי בחר לאיזה מכון ללכת? אתה או המוכר?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

באיזה רכב מדובר?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא מבין איך זה:

עבר בבדיקה בקומפיוטסט, בבדיקה שאלתי בפירוש את הבוחן אם יש קצה שלדה או שלדה, נאמר לי שלא

מתיישב עם זה:

השאלה היא אם מה שרשמו לי בטופס בדיקה מעיד על פגיעה בשלדה-

ליקויים בעל משמעות גבוהה - תיקוני תאונה בחזית, כיפופים בתא המנוע והפרדה

להבנתי, משמעות גבוהה פירושו שילדה (וזה לא משנה קצה או לא- ולהבנתי זה לא קצה).

האמת, אני פשוט לא רוצה לבאס, אבל לך תוכיח מה שנאמר לך בע"פ, בעוד שבבדיקה רשום אחרת. את הדברים הללו, וזו כנראה המלצה שיש להדגיש כאן, מבררים טרם הרכישה. לתאונה כזו גם, בד"כ, אמור להיות דו"ח שמאי.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אם הוגדר "ליקויים בעלי משמעות גבוהה" אז האם מדובר בשלדה או משהו אחר כלל לא חשוב. מה שחשוב הוא שמדובר בנזק גדול שהצריך תיקון עמוק, ושערך הרכב ירד משמעותית.

פגיעה במתלה משמעותה בדרך כלל פגיעת שלדה שהגיעה עד המתלה, כלומר מדובר ב"שלדה" ולא ב"קצה שלדה" (שפרושו פגיעה בשלדה לפני קו המתלים הקדמיים (או מאחורי קו המתלים האחוריים).

אם העסקה תומחרה בהתאם לחומרת הפגיעה - לא קרה כלום. קנית בזול ותמכור בעוד יותר זול. כמובן בתנאי שהתיקון נעשה באיכות מספקת שלא תפגע בבטיחות, ושרכיבים נוספים, כגון כריות האויר טופלו כראוי ולא "טופלו" בביטוך נורת האזהרה ובמקרה תאונה לא יפעלו. בכל מקרה - מכון הבדיקה מכוסה - הזהירו אותך מפני תגיעה בעלת משמעות גבוהה - ואם לא הבנת זאת אתה בבעיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה שהבוחן אמר לך בעל פה שווה לקליפת השום.

מה שיש לך ביד אומר שהרכב עם יופי של פגיעת שלדה וזה במקרה הטוב ביותר. לדעתי הנזק שם גדול מאד.

אלא אם הקלטת את הבוחן, זה מילה שלך כנגד שלו ולטובתו יש את המסמך.

נתקלתי כבר בכמה מקרים כאלו, בהם הבוחנים היו בקשרים עם המוכרים ופשוט כל קשר בין מה שאמרו לבין הטופס היה מקרי לחלוטין.

פורסם (נערך)

במידה ויש "X" אחד תחת קטגוריית "מרכב" ורשום משמעות שולית/נמוכה - זה בדרך כלל שריטות ומכות מזעריות.

במידה ויש"X"

"X" - שני איקסים ככה, זה מכה בשלדה = נזק בלתי הפיך.

עריכה אחרונה על ידי TheBox
  • תוכן חדש...