Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת סופר מיני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גישה בריאה.

המשיכי את הסבב שלך עד שתצמצמי את מבחר הדגמים המוצאים חן בעינייך, ואז חזרי לפורום עם עוד שאלות ממוקדות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במקרה הכי גרוע את תפסידי יותר מ-100 ש"ח, תאמיני לי ותקראי פה בפורום מקרים שקרו, זה זוועה.

כאשר קונים רכב אחד הדברים הכי חשובים זה להיות סבלניים ונראה שאת כזאת אז באמת תמשיכי ככה, זה לא שאת מתניידת בתחבורה ציבורית בינתיים ואז הייתי מבין את הלחץ :)

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

מה למשל קרה?

הייתי בסוכנות ליסינג שרצתה למכור לי רכב שהיה של יד פרטית, הוא ביקש שאשאיר 1000 ש"ח על מנת לשמור לי את הרכב. הייתי בטוחה שהנתונים טובים ובסוף סגרנו על 500 לא לפני שווידאתי היטב (!) שבמידה ואתחרט הוא יחזיר לי את מלוא הסכום. הרכב לא היה שם אז היה קשה לי להשאיר מקדמה (לא קונים חתול בשק). הנתונים על הנייר נשמעו טובים. בסוף ביטלתי.

אני נחושה בדעתי לעשות בדיקה מקיפה ולהיות סגורה על רכב. כסף לא צומח על העצים ולדעתי שיטת המכירה האגרסיבית רק מבריחה. אותי לפחות.

פורסם

אדידס (עדי אני מניח), את מתנהגת בסדר גמור. בינתיים תעשי כמה נסיעות מבחן, לא יותר מדי לדעתי 3-4 רכבים שהכי אהבת חיצונית, יותר מזה כבר מתחילים להתבלבל, תראי מה אהבת ותחזרי עם תובנות. נשמח לעזור :)

פורסם

תנסי לחפש יאריס או סוויפט שנת 2012-13. רכבים סולדים, חסכוניים ששומרים על הערך ובסך הכל עושים את העבודה. הפיאסטה מהדור החדש מצוינת, אבל מחוץ לתקציב שלך. הפיאסטה מהדור הקודם די עגלה וזללנית דלק, לכן לדעתי היא לא בחירה לא טובה.

פורסם

טוב היו הרבה נסיעות ואני באמת מבולבת מאוד. חלקן אצל היבואן (אוטו חדש) וחלקן בסוכנות ליסינג (כשנתיים על הכביש)

פולו (יבואן) - נסיעה חלקה, יציבה, מנוע שקט להפליא, מפנקת, מערכת Start & Stop שחוסכת דלק ולא מורגשת. המחיר - כואב במיוחד. אבל במיוחד.

אופל קורסה - לא ניסיתי בכלל, פסלתי כי אין שוק ולא הכי מושכת אותי, כנ"ל פיאט פונטו, סיטרואן C3

סיאט וסקודה לא חזרו אליי וויתרתי כבר

טויוטה יאריס (ליסינג) - נחמדה, קצת כבדה

מזדה 2 (ליסינג)- כייפית ביותר! זריזה כמו מכונית מירוץ, נהנתי!! כמה חבל שהיא יקרה בטירוף וזוללת דלק

סוזוקי סוויפט (יבואן)- נעימה

פורד (יבואן) - מרשימה, מהנה, נסיעה חלקה, אוטו בטיחותי

פיג'ו 208 (יבואן)- תענוג, מפנקת, מנוע טיפה רועש, יציבה

קיה ריו (ליסינג)- נעימה, אוטו גדול מידי, לדעתי נכנס כבר לקטגורית המשפחתיות

רנו קליאו (ליסינג) - לא אהבתי בכלל, הגה קשיח

פספסתי את הנסיעה על ההונדה מפאת קוצר זמן.

גם יונדאי I20 רציתי אבל אזל המלאי אצל היבואן אז ניסיתי I10 שלא לטעמי...חלשה

אני מאוד מבולבלת, אומרים לי שפורד/פולו רכבים מעולים, אבל בשתי סוכנויות ליסינג אמרו לי לרדת מפולו/פורד. מה אני צריכה את זה...

"פורד סתם רכב, עדיף מזדה 2" "לפולו יש בעיות בגיר, טיפולים יקרים"

"לפיג'ו אין שוק"

"רדי מהצרפתיות"

מה אתם אומרים?

פורסם

בשורה התחתונה - איזה רכב הכי אהבת והרגיש לך נכון? ולגבי הפיאסטה, את מדברת על חדש עם הגיר הרובוטי או מהדור הקודם?

נראה שהתלהבת מהפורד וממאזדה. הן דווקא לא יקרות יחסית לשאר ואת יכולה לרכוש אותן בליסינג 0 ק"מ במחיר מוזל. הפיאסטה (88 אלף), המאזדה (82). צריכת הדלק של המאזדה אמנם לא מרשימה, אבל ההבדלים לא כאלה משמעותיים ובנוסף היא מאוד אמינה וזולה לאחזקה ותחסוך לך כסף במוסך. I20 חדשה בליסינג עולה 78 - מחיר מצוין. הייתי בוחר בין השלוש האלה - שום בחירה לא תהיה נפילה.

פורסם

אני אומר לא להקשיב לאנשים שיש להם אינטרס.

בסוכנות ממליצים על מה שיש להם כרגע במלאי או מה שהם מתים להיפטר ממנו.

אצל היבואן ימליצו על מה שהם מייבאים. אני לא מכיר יבואן לצורך הדוגמא דלק מוטורס שיגיד לך "עזבי פורד, קחי קיה". אין חיה כזאת.

בשביל זה יש את הפורום הנ"ל, אין לאף אחד סיבה להמליץ לך על רכב ספציפי חוץ מכאלה שיש לנו ניסיון איתם או מכירים.

עכשיו אני אתייחס לפירוט שלך {לפי דעתי כמובן} ואני מניח שאחרים יוסיפו...

פולו - אחלה רכב, באמת נוח אבל יקר מאוד וגם טיפולים ותיקונים מאוד יקרים.

אופל קורסה - לא מה שהיה פעם, זוועה של רכב עם פלטיקים זולים ומתפרקים.

יאריס - יקרה ללא שום סיבה, לא הכי נוחה ולא הכי מרווחת.

מזדה 2 - כנ"ל, מה שכן רכב מאוד אמין.

סוויפט - הייתה הבחירה הראשונה שלי לפני שהכרתי את הפיאסטה {שאותה רכשתי בסוף}, תא מטען קטן מאוד והרכב נמוך לכן בבאמפרים הרכב לפעמים לא מקבל את זה יפה.

קיה ריו - לא נכנס לקטגורית המשפחתיות, יש את גרסת ההאצ'בק שהיא מאוד נעימה ומרווחת, בחירה טובה לדעתי.

פג'ו - ללא ניסיון בכלל עם הרכב הנ"ל.

קליאו - רכב יפה, בולמים קשיחים ולא הכי נוח.

יונדאי i20 - אמנם אזל אצל היבואן אבל אפשר להשיג יד 2 עם 0 ק"מ באתר מוטורי.

אבל שוב, מי שאומר לך רדי מפג'ו וצרפתיות זבל וכו' וכו', אל תתייחסי. אלה סטיגמות שהיו נכונות לפני 15 שנים ולא נכונות להיום.

בקשר לפיאסטה, את מוזמנת לקרוא את השרשור שהכנתי במיוחד בשבילה...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?536801-%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-2014

פורסם

הכי אהבתי את הפורד - גיר רובוטי כפול מצמדים, מן הסתם הפולו - חלום, חלום יקר ומזדה כמו מכונית מירוץ.

מחיר המזדה הוא חצוף לקטוגוריה שלה - יותר יקרה מהפולו. יש מצב שאני נוטה לכיוונה, פשוט אחפש שנתיים על הכביש.

איך היא מבחינת הפח? אני רוצה רכב יציב ובטיחותי. כמובן אלך על דגם DYNAMIC

עכשיו היתה הצעה לגולף 2011, מנוע 1600 102 כ"ס, עשתה 45 ק"מ, מחיר 72 אלף. אבא שלי ממש לחץ ואז התקשר להגיד שנרד מזה כי יש בעיה עם הגיר.

נראה לי שגולף גדול עליי...

אז יש שלישיה מנצחת השאלה איך מתקדמים.

פורד - רק שנים 2013 ומעלה. יקר..אבל קורץ!!! רכב בוגר ורציני.

מזדה - שוק מעולה, כייפית ברמות! יפיפיה אמיתית (היתה הבחירה הראשונה שלי), אפשר להשיג שנתון נמוך שיתאים לתקציב שלי, זוללת דלק, פחות בטיחותית.

פולו - לא סגורה מה הולך איתה. מרגישה שאם היא לא מהניילונים, חבל על הזמן והכסף שלי. תכנס ותצא מהמוסך. מצד שני חדשה יקרה ביותר.

פורסם

לא פולו, לא מזדה, ולא פורד זה בשבילך, בשום אופן לא כפול מצמדים, תחפשי פה שרשורים, יש פה אנשים ששבועות על גבי שבועות וחודשים, או אחרי תום האחריות נאלצו להשקיע עשרות אלפי שקלים לשפץ גירים.

כדאי ללכת על סוזוקי סוויפט או קיה ריו, שיציגו נוחות, אבזור טוב ואמינות מצויינת. המאזדה 2 בתצורתה הישנה היא מיושנת, עצלנית, ספרטנית ולא כ"כ כדאית.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

עכשיו הפחדת אותי....למה לא כפול מצמדים?

חשבתי על מזדה 2 משנת 2011 ומעלה. אבא שלי אומר שזה ממש חשוד שכ"כ הרבה מוכרים מזדה.

אני רוצה רכב עם מנוע חזק והריו גדולה מידי בשבילי.

מה עם יונדאי I20? היא פרקטית אבל נורא משעממת.

דבר נוסף, נאמר לי שגיר עם 6-7 הילוכים הוא חסכוני יותר בדלק מאשר גיר אוטומט רגיל של 4 הילוכים. ואת זה יש לפורד ולפולו.

פורסם

ולפורד ולפולו יש תיבות כפולות מצמדים, שמחירן והתקלות בהן הן סדרתיות ומשביתות את הכלי בכל פעם מחדש? חפשי פה שרשורים, יש לי חברים עם פורד כולם אחד אחרי השני החזירו את הרכב ולקחו קוריאנית תוצרת קיה או יונדאי, הכמות בעיות שהייתה עם המצמדים הייתה היסטרית, המכוניות נכנסו לניר צבי במרכזי, ולא יצאו תקופות של שבועות.

הגיר הזה עוד בחיתוליו כולל המצמדים, כדאי לקחת עוד כמה שנים של עבודה ונסיון, ולחכות בסבלנות. חבל על אלפי השקלים שילכו לתיקון זמני בתכנונים כושלים של אותו יצרן. רעידות לא מוסברות, מכטרוניק, ומצמדים שהוחלפו הם מנת חלקן שלא לא מעט מכוניות מקונצרנים אלו, שוב חיפוש בפורום יניב תוצאות ולא כאלה המשכנעות לבצע קניה של תוצרת זאת.

מזדה 2 היא רכב מיושן, פחות בטיחותי, עצל ולא חסכוני, כדאי להסתכל על דגמים אחרים, ספריאל המליץ על הסוויפט וגם אני אישית ממליץ עליה.

היונדאי איי 20 היא לא החסכונית בקטגוריה, אך מחיר זול יכול להיות בסיס לקניה מוצלחת ואמינה.

מה זה מנוע חזק מבחינתך? 100 כ"ס? את גרה באיזור הררי?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אוףףף אני מרגישה ממש נורא! יש למעלה מ 20 סופר מיני ואני לא מוצאת אף אחת ראויה. עצוב לשמוע שהגיר הזה עושה בעיות, הפורד מאוד הרשימה אותי. התחשק לי רכב מפנק.

אני לא גרה באזור הררי אבל היתה לי עד עכשיו דייהטסו ואני רוצה מנוע יותר חזק. 100 כ"ס זה טוב. אבל הבנתי שזה גם תלוי בהמון גורמים. למשל פורד 90 כ"ס אבל ממש חזקה.

באופן מפתיע למרות ריבוי הנסיעות שעשיתי פסחתי דווקא על ה I20. ע

הסוויפט הקודמת היתה מעולה ונהנתי בנהיגה (יצא לי לנהוג בה מס' פעמים) אבל עכשיו היא חלשה. בדקתי בנסיעת מבחן.

אני מניחה שרק I20 היא אופציה ראויה.

עוד שאלה, האם בסקודה, פורד, פולו, סיאט יש גיר כזה בעייתי גם בשנים 2010, 2011, 2012? אולי שווה לי לבדוק שנה קודמת למען גיר אוטומט רגיל.

משהו שאני לא מבינה, כמעט כולם המליצו לי בשרשור הזה על הפורד.......:?

• תוכן חדש...