Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזור ה10K

Tronie
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יכול לגלוש טיפה מהתקציב.

ידני או אוטומט - לא משנה.

הדרישות שלי מהרכב: שיהיה אמין (זה שחבר שלך היה צריך להחליף ראש מנוע או אבא שלך מבלה כל שני וחמישי במוסך זה לא רלוונטי, להתבסס על נתונים סטטיסטיים בבקשה, ובלי הסטריאוטיפים על אירופאיות), חסכוני כמה שאפשר, שלא יראה כמו גרוטאה (יופי נחמד ומעלה, כמה שאפשר) ובטיחותי.

לא ממש מעניין אותי הגודל (כלומר - נוחות מבפנים), אין לי בעיה לרנו מגאן 2005 שנחשבת לאוטו גדול יחסית או למיני כמו הסיאט איביזה בתחילת המילניום, ז"א מיני או מנהלים ישנה.

רכב לצעיר, אך שלא יהווה יותר מדי מדד - אין לי בעיה כספית כזאת או אחרת ואני יכול לטפל באוטו כמה שנדרש.

עריכה אחרונה על ידי Tronie
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תראה, בתקציב כזה נמוך כנראה ההמלצות כאן בפורום יהיו:

יונדאי גטס שנתון נמוך - לא דגם GLF.

פיאט פונטו ספייס - התקציב קצת לחוץ אבל אפשר לנסות לחפש.

הזכרת שבטיחות חשובה לך, לכן הייתי פוזל גם לכיוון רנו מגאן דור ראשון - ההמלצה תהיה על ידנית. הרכב בסה"כ צריך להיות אמין, אם טופל כמו שצריך.

יש מציאות, אני עוקב, וביום שבת הופיעה אחת שהיתה יד ראשונה, 80K ק"מ מנוע 1.6 ב-6000. למחרת היא כבר לא הופיעה בלוח - כך שצריך לפקוח עין.

צריך לחפש אחת שטופלה כמו שצריך, רצוי עם ספר טיפולים מלא - תתפלא ומסתבר שיש כאלה, גם כאלה שטופלו כל חייהן במוסך מורשה רנו.

אתה יכול לקנות רכב מעולה בגרושים, ליישר קו (אם צריך) בכמה אלפים ועדיין לצאת עם עודף מ10K.

מניסיון עם אחת עם מנוע 1.6 ידנית, בסה"כ אני מרוצה מהאוטו.

כוח לא חסר, בבינעירוני אפילו הופתעתי לטובה. דיי חסכונית, עוד לא יצא לי לעשות מדידה מדוייקת, אבל עושה רושם שבבינעירוני תעשה סביב ה1:15 ובתוך העיר יהיה תלוי בכמה הרגל שלך כבדה על הדוושה.

עריכה אחרונה על ידי The Coolest
פורסם

מצטרף למה שקודמי כתב וממליץ לך לחפש את הרכב השמור ביותר עם היסטוריית טיפולים מלאה ו-מ-ת-ו-ע-ד-ת!!! עם טסט ארוך עד כמה שניתן ושכל המכלולים בו עובדים (תבדוק שהמזגן, חלונות חשמל, מראות חשמליות ושאר ירקות עובדים).

ממליץ לך לעיין במדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

פורסם
תראה, בתקציב כזה נמוך כנראה ההמלצות כאן בפורום יהיו:

יונדאי גטס שנתון נמוך - לא דגם GLF.

פיאט פונטו ספייס - התקציב קצת לחוץ אבל אפשר לנסות לחפש.

הזכרת שבטיחות חשובה לך, לכן הייתי פוזל גם לכיוון רנו מגאן דור ראשון - ההמלצה תהיה על ידנית. הרכב בסה"כ צריך להיות אמין, אם טופל כמו שצריך.

יש מציאות, אני עוקב, וביום שבת הופיעה אחת שהיתה יד ראשונה, 80K ק"מ מנוע 1.6 ב-6000. למחרת היא כבר לא הופיעה בלוח - כך שצריך לפקוח עין.

צריך לחפש אחת שטופלה כמו שצריך, רצוי עם ספר טיפולים מלא - תתפלא ומסתבר שיש כאלה, גם כאלה שטופלו כל חייהן במוסך מורשה רנו.

אתה יכול לקנות רכב מעולה בגרושים, ליישר קו (אם צריך) בכמה אלפים ועדיין לצאת עם עודף מ10K.

מניסיון עם אחת עם מנוע 1.6 ידנית, בסה"כ אני מרוצה מהאוטו.

כוח לא חסר, בבינעירוני אפילו הופתעתי לטובה. דיי חסכונית, עוד לא יצא לי לעשות מדידה מדוייקת, אבל עושה רושם שבבינעירוני תעשה סביב ה1:15 ובתוך העיר יהיה תלוי בכמה הרגל שלך כבדה על הדוושה.

יש גם רנו מגאן דור שני בשנתונים באיזור ה2005 שמתאימות לתקציב שלי, למה לא הן ולמה דווקא דור ראשון?

מצטרף למה שקודמי כתב וממליץ לך לחפש את הרכב השמור ביותר עם היסטוריית טיפולים מלאה ו-מ-ת-ו-ע-ד-ת!!! עם טסט ארוך עד כמה שניתן ושכל המכלולים בו עובדים (תבדוק שהמזגן, חלונות חשמל, מראות חשמליות ושאר ירקות עובדים).

ממליץ לך לעיין במדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

שאלה לשניכם - מהו ספר טיפולים מלא? איך אני יכול להיות בטוח שהוא מלא כשאני מציץ בו?

פורסם

מצטרך להמצלה על הפונטו עדיף את הELX. לבדוק טוב טוב שהכל תקין.

בקשר להסטורית טיפולים ברכב בשנתון שאפשר לקנות בתקציב הזה נראה לי שמאוד קשה למצוא אחד עם כל ההסטוריה..אפשר לפספס הרבה דברים טובים בגלל זה.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם (נערך)

בספר טיפולים הכוונה היא שיש תיעוד מלא למה שבוצע ברכב.

ז"א חשבוניות מהמוסך המטפל, שבהן יש בעצם פירוט של מה בוצע.

תשמע, לגבי מגאן II, זאת גם אפשרות. כל מה שאמרתי, שצריך למצוא אחת בטופלת לפי הספר עם תיעוד מלא אפילו יותר רלוונטי.

חסרון ברכבים האלה הוא שעקב התכנון באיזור תא המנוע, גישה לדברים טריוויאלים כמו נורה קדמית מתבצעת דרך בית הגלגל. זה יתורגם לעלויות גבוהות יותר במוסך על "שעות עבודה" במידה ויש למשל תקלה כלשהי שעלולה לדרוש לפרק חצי פרונט כדי להחליף משהו פשוט. חשוב להדגיש שלי אין ניסיון עם מגאן II כך שאולי אני טועה.

אגב מגאן (גם I וגם II, יותר חשוב ב-II) לבדוק מתי בוצעה החלפת רצועת טיימינג והאם כל הרכיבים שם נבדקו\הוחלפו בזמן. הטיימינג, לרכב הזה לא זול עד כמה שידוע לי.

בנוסף רצוי מאד להשאיר מרווח נשימה בין מחיר קניה לעלות הסופית של הרכב אצלך ביד.

מאחר ורצוי מאד לסדר את הליקויים שתמצא ברכב בעת בדיקה לפני קניה. למשל אצלי אל מחיר הקניה התווספו כמה אלפים טובים לצורך יישור קו.

כמובן שאם אתה מוצא רכב מלוקק (לא דורש יישור קו), בעל היסטוריה מלאה, שגם נמצא בתקציב, אז זכית.

בכל מקרה, המלצה שלי, כשמדובר ברכבים לא חדשים רצוי להשאיר קצת כסף בצד לכל מני תקלות שעלולות לצוץ לאחר קניה.

עריכה אחרונה על ידי The Coolest
פורסם

רכב ב10k והתעקשות להיסטריית טיפולים?נו באמת, תחפש הרבה זמן

רוב הרכבים האלה עוברים טיפולים בלי קבלות, ואם יש כאלה זה מהסוג הלא מודפס שאין בו פירוט מה נעשה(או מעט שמטפלים לבד).

פשוט קח חבר שמבין או בדיקה במוסך ותראה שהכל פועל כשורה והרכב לא מוזנח, זה ייתן לך אינדקצייה טובה למצב הרכב.

שתתקשר ותשאל אם יש ספר טיפולים סביר להנח שהמוכר יוותר.

פורסם

יש רכבים עם היסטוריה מלאה, כן קשה למצוא אותם וצריך לתפוס אותם בזמן, אבל זה שווה.

ואם לא מלאה אז לפחות היסטוריה מהבעלים האחרון.

פורסם

לפני שבועיים מכרתי פיאסטה שנת 2000, מנוע 1.3, ידני, סופר-שמורה

הרכב די אמין, חסכוני ממש בדלק, גם באיזור ה6-9 אלף ש"ח. אני ממליץ עליו ממש.

שלומי

פורסם

זה לא העיקרון, יכולים להיות רכבים מאוד שמורים ומתוחזקים ברמה גבוהה בלי הסטוריית טיפולים(מכיר עשרות רכבים כאלו), במיוחד ברכבים בני 5 פלוס.

מנסיון זה ממש לא מייצג, ולא שווה לפספס אותם.

פורסם
רכב ב10k והתעקשות להיסטריית טיפולים?נו באמת, תחפש הרבה זמן

רוב הרכבים האלה עוברים טיפולים בלי קבלות, ואם יש כאלה זה מהסוג הלא מודפס שאין בו פירוט מה נעשה(או מעט שמטפלים לבד).

פשוט קח חבר שמבין או בדיקה במוסך ותראה שהכל פועל כשורה והרכב לא מוזנח, זה ייתן לך אינדקצייה טובה למצב הרכב.

שתתקשר ותשאל אם יש ספר טיפולים סביר להנח שהמוכר יוותר.

יש לקרוב שלי מוסך בבעלותו, ככה שכן, זו לא תהיה בעיה ברגע שאמצא משהו שמתאים לי.

לפני שבועיים מכרתי פיאסטה שנת 2000, מנוע 1.3, ידני, סופר-שמורה

הרכב די אמין, חסכוני ממש בדלק, גם באיזור ה6-9 אלף ש"ח. אני ממליץ עליו ממש.

הכל טוב ויפה, אבל המראה החיצוני שלה (שחשוב לי כמו שהזכרתי) לא לטעמי...

פורסם

מצטרף לממליצים על רנו מגאן דור ראשון מהשנים האחרונות של הדגם (2002-4). הן בוודאי יותר מוצלחות מהמגאן II מהשנים הראשונות של הדגם, ואם תחפש בסבלנות אין לי ספק שתמצא אחת מטופלת לפי הספר (חלק אפילו טופלו כל ימיהן במוסכי רשת היבואן).

אל תוותר בעניין היסטוריית הטיפולים, יש מכוניות כאלה - ואין שום מכונית אחרת בתקציבים האלה שמשתווה אליהן בבטיחות, בנוחות ובחיסכון בדלק (מי שרוצה לעלות פה ולהגיד שאני טועה, שיביא דוגמאות אמיתיות מ"יד 2".

אני נוסע באחת כזו, 2001, 215,000 ק"מ ונהנה מכל רגע. יותר נהנה לנהוג בה מאשר בניסן מיקרה 2013 שיש לי מהעבודה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...