Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אזהרה: מדובר בחפירה עמוקה, עם הרבה שאלות. מיועד לאמיצים וסבלניים בלבד.

גם תשובות חלקיות יתקבלו בברכה ובתודה, בתנאי שהן בדוקות.

גם הערות על התכנית והצעות שיפור יתקבלו בברכה.

סקירת תכלית ומטרות המבצע:

בית בן 6 חדרים. בקומה א' כל זוג חדרים צמודים בקיר משותף. יש רק צינור בזק אחד לכל זוג חדרים.

(למזלי, יש צינור אחד בכל אחד מהחדרים שצמודים בקיר משותף, אז קל להעביר "דוכים")

בקומת קרקע חדר עבודה (שהוא ממ"ד ולא יחצבו בו הקירות בשום אופן) ועוד חדר מגורים, ששם ישב גם הראוטר+מודם+"מרכז טלפוניה" (VOIP) שהוא מסוג NETGEAR של נטוויז'ן.

קיים קו NAKED ADSL של בזק, שכרגע מגיע רק לממ"ד (כשמזמינים קו כזה, הם מחברים אותו רק לשקע אחד בבית. בתור עונש שאתה לא קונה מהם טלפוניה, כנראה).

הצלחתי להעביר סטלבנד מכל החדרים הנ"ל, עד לקופסאת בזק (משנית, בתוך הבית, לא זו שמגיע אליה הקו ADSL).

התכנית הכללית היא זו:

Untitled-1.jpg

לסוויץ' שיושב בתוך קופסאת הבזק, אעביר מתח נמוך מחדר העבודה, ע"י חיתוך הקונקטור מהכבל שיוצא מספק הכוח שלו, הארכת הכבל, והעברתו בתוך צינור הבזק שמגיע לקופסא הנ"ל.

שאלות בעקבות קריאת המאמר הזה:

1. האם הכבלים המחברים בין הסוויצ'ים (באדום בשרטוט) הם מוצלבים או רגילים?

2. מה דעתכם על הרעיון של סוויץ' בתוך קופ' הבזק (הפרטית שלי) מבחינת התחממות הסוויץ', הפרעות מזה שעובר עם כבל הרשת גם כבל מתח נמוך, ובכלל?

3. מה הסיפור עם TIA/EIA 568A לעומת TIA/EIA 568B ? לפי מה אני מחווט?

ובהמשך הם בכלל מדברים על משהו שונה לגמרי כשהם מגיעים לCAT5E. יש סכמה אחת ברורה בלי בבל"ת שאני יכול לחווט לפיה את השקעים?

4. מכירים מקום לרכישת הציוד ובעיקר סוויצ'ים בזול באיזור חדרה? איך "ארכה" בשערי חדרה?

שאלות בנושא טלפוניה:

5. אצטרך להעביר את השקע ה"חי" של הADSL מהממ"ד, למקומו החדש של הראוטר בסלון. בשבוע שעבר ניסיתי לעשות זאת.

לקחתי את הזוג שהיה מחובר בממ"ד, והחלפתי אותו עם אותו זוג (בדקתי בשקעים עצמם. זה זוג שהולך לאמצא הקורונה) בסלון.

התוצאה היתה שהשבוע הגיע טכנאי בזק לתקן את הנזק שעשיתי.:oops: (גם כשהחזרתי הכל חזרה כמו שהיה זה כבר לא עבד...)

מה יכולה היתה להיות הבעיה שם? (אצלם את הקורונה כמו שהוא סידר אותה השבוע כשאגיע הביתה היום).

6. בנוסף, הייתי רוצה שכל השקעים בבית יעבדו על הVOIP שמגיע מהסלון. בבית הקודם, הטכנאי של נטוויז'ן שינה משהו בקופסת בזק הפרטית שלי, חיבר כבל טלפון מהראוטר לאותו שקע שיוצא ממנו הADSL, וכל השקעים בבית עבדו יופי.

איך זה הולך בכלל הVOIP הזה? מה צריך להיות מחווט שם כדי שזה יקרה?

תודה מראש, וכל הכבוד למי שבגיע עד כאן.

נתי

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם (נערך)

1. רגילים.

2. שום בעייה.

3. למיטב ידיעתי לא חשוב - העיקר שאתה שומר על הזוגות הנכונים (שהם אותם זוגות). ההבדל הוא בצבעים.

1.png

סוויצ'ים - כ-30 ש"ח באיביי או 40 ב- KSP

http://www.ebay.com/itm/5port-5-Ports-10-100Mbps-Fast-Ethernet-Network-Switch-Hub-USB-Cable-kable-SY-/321584227281?pt=US_USB_Cables_Hubs_Adapters&hash=item4adfe9e3d1

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

תודה.

מחר נלך לעשות קניות ונתחיל בעבודה.

פורסם

1. אתה לא צריך סוויצים בסלון ובחדרים המערביים.

יש לך בסלון ראוטר שיש לו מן הסתם 4 יציאות כבר ככה. אחד עבור TVBOX, ועוד יציאה מתחברת לשקע בקיר שהולך לסוויץ' בארון התקשורת.

בחדרים המערביים אתה שם AP (=ראוטר שמקונפג כ-AP יש מדריכים ברשת איך לקנפג. פורט WAN יישאר מנותק, DHCP מבוטל.) וגם בו יש לך מספיק כניסות.

2. אין בעיה עם התחממות.

3. לגבי חיבורי הטלפוניה - אתה צריך שני דברים נפרדים.

א. להעביר את ה-ADSL לסלון. רק הזוג שמגיע מהשקע בסלון צריך להתחבר בקרונה לזוג שמגיע מבחוץ מבזק.

ב. הזוגות שמגיעים משקעי הטלפון בכל הבית צריכים להיות מחוברים זה לזה בקופסת התקשורת שלך, כולל זוג (נפרד מהזוג של ה-ADSL) שמגיע לסלון.

השקע בסלון (שקשור לכל יתר השקעים בבית, לא השקע של ה-ADSL) יחובר ליציאה של מתאם ה-VOIP. זה הכל.

שים לב שיש 2 שקעי טלפון נפרדים בסלון שלא קשורים זה לזה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם (נערך)

בזמנו, SHAY הסביר לי (בשרשור אחר) שתמיד כדאי לעשות את המיתוג במכשיר נפרד מהראוטר. כדי למנוע התקעויות. שווה לי להשקיע את האקסטרה-40 שקל, ולא להווכח שהוא צודק.

לגבי חדרים מערביים- לא הבנתי.

יש לי ראוטר DLINK DIR312 שיצא לפנסיה כראוטר כשקיבלתי את הנטגיר מנטוויזן. הוא יחזור למשרה מלאה כ-AP שישב בחדר מערבי אחד שמשמש כחדר אורחים (כדי שלא יקרין בחדר שישנים בו בקביעות). בנוסף יש שם דונגל אנדרואיד שכבר משמש את ריכוז הממירים לקומה. זו היתה התכנית, כמו שאתה יכול לראות בשרטוט.

אבל אם הוא AP שיהיה מחובר לסוויץ' למטה אני יכול עדיין להשתמש גם ביציאות הקוויות שלו?

בקיצור אתה טוען שאני יכול לחסוך 2 סוויצ'ים.

אתה יודע מה? שווה לנסות את זה בשלב ראשון.

מקסימום- KSP לא מפסיקים למכור סוויצ'ים השבוע.

תודה על הרעיון והתשובה.

בעיקר בעניין הטלפוניה. שם הייתי ממש בערפל.

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם

גם אני לא חושב שכדאי לשים ראוטר ומיד אחריו סוויץ'. בכלל, העברת סויץ' לנקודה אחרת לצורך "פיצול" היא פחות טובה. אצלי בבית יש סויץ' 8 פורטים אחרי הראוטר שביחד עם 3 היציאות הנותרות מהראוטר מחוברות ל-12 נקודות פעילות (ויש עוד כמה לא פעילות). בקרוב ישודרג לסויץ' של 24 פורטים :-)

אבל לשימוש ביתי אלו שטויות ואם זה חוסך לך חיווט זה שיקול חשוב יותר.

פורסם

יש לי מערכת קצת יותר מורכבת משלך, אבל הארכיטקטורה הבסיסית דומה.

הסידור הוא חיבור טלפון\ADSL בסלון, שם יושב הנתב, וממנו יוצא כבל רשת חזרה לארון התקשורת, שם יש סויטש. מהסויטש הזה יוצאים כבלי רשת לקומת המרתף ולקומה האמצעית - שם יש עוד סויטש שממנו יוצאים כבלים לחדרים בקומות המגורים ופינת העבודה.

שני הסויטשים יושבים בארונות תקשורת, אחד מהם מרווח מאד, האחר צפוף מאד (פקעת עם כל המחברים של Yes) ואין בעית התחממות..

בתכנון הדירה הכנתי מראש שקעי חשמל בארונות התקשורת, כך שאין בעיה באספקת הכח לסויטשים.

הבעיה היחידה שאני רואה אצלך היא אורך כבלי המתח הנמוך, שעלולים לגרום מפל מתח עד הסויטשים. בדוק את העניין עם חשמלאי.

אצלי הטלםוניה מבוססת בזק, כך שאין בעית הפרדת חיווט ה-ADSL מחיווט הטלפון, פרט להקפדה על מיקרופילטרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
אזהרה: מדובר בחפירה עמוקה,

לזה אתה קורא חפירה עמוקה?

אפילו לא גירוד

לחפירות עמוקות ראה הודעות של בנצי.

שאלות בעקבות קריאת המאמר הזה:

מאמר ישן,

1. האם הכבלים המחברים בין הסוויצ'ים (באדום בשרטוט) הם מוצלבים או רגילים?

תשכח מהמושג מוצלב, לא משתמשים בזה ברשת ביתית

2. מה דעתכם על הרעיון של סוויץ' בתוך קופ' הבזק (הפרטית שלי) מבחינת התחממות הסוויץ', הפרעות מזה שעובר עם כבל הרשת גם כבל מתח נמוך, ובכלל?

גרוע, סויטש ללא אורור מתחמם בעומס ונתקע

3. מה הסיפור עם TIA/EIA 568A לעומת TIA/EIA 568B ? לפי מה אני מחווט?

זה אותו דבר, רק חשוב שיהיה כך ב2 קצוות הכבל גם אם זה RJ45 או מחבר קרונה, הכי בטוח שתחבר לפי הצבעים שמופיעים מאחורי המחבר קרונה (אם יש עליו), אם לא אז תלך לפי המיספור

ובהמשך הם בכלל מדברים על משהו שונה לגמרי כשהם מגיעים לCAT5E. יש סכמה אחת ברורה בלי בבל"ת שאני יכול לחווט לפיה את השקעים?

כן , הסכימה הרגילה שהיא A או B.

4. מכירים מקום לרכישת הציוד ובעיקר סוויצ'ים בזול באיזור חדרה? איך "ארכה" בשערי חדרה?

סויטשים זה אחד הדברים הכי חשובים ברשת ביתית שאנשים לא מיחסים להם חשיבות.

חשוב שהסויטש יהיה איכותי ויתמוך ברוחב פס של 1 גיגביט דו כיוונית לכל ערוץ.

שאלות בנושא טלפוניה:

5. אצטרך להעביר את השקע ה"חי" של הADSL מהממ"ד, למקומו החדש של הראוטר בסלון. בשבוע שעבר ניסיתי לעשות זאת.

לקחתי את הזוג שהיה מחובר בממ"ד, והחלפתי אותו עם אותו זוג (בדקתי בשקעים עצמם. זה זוג שהולך לאמצא הקורונה) בסלון.

התוצאה היתה שהשבוע הגיע טכנאי בזק לתקן את הנזק שעשיתי.:oops: (גם כשהחזרתי הכל חזרה כמו שהיה זה כבר לא עבד...)

מה יכולה היתה להיות הבעיה שם? (אצלם את הקורונה כמו שהוא סידר אותה השבוע כשאגיע הביתה היום).

6. בנוסף, הייתי רוצה שכל השקעים בבית יעבדו על הVOIP שמגיע מהסלון. בבית הקודם, הטכנאי של נטוויז'ן שינה משהו בקופסת בזק הפרטית שלי, חיבר כבל טלפון מהראוטר לאותו שקע שיוצא ממנו הADSL, וכל השקעים בבית עבדו יופי.

איך זה הולך בכלל הVOIP הזה? מה צריך להיות מחווט שם כדי שזה יקרה?

כבילת טלפון רגילהעד הקופסא של נטויזן, משם והלאה זה מחובר לאינטרנט ולכן החיבור הינו "VOIP"

זאת אומרת שאתה משאיר את תשתית הטלפון כפי שהיא, רק בקופסאת החיבורים אתה משרשר כבל עם RJ11 שהולך לקופסא של נטויזן (זה למעשה מה שעשה הטכנאי)

בכחול

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אם תשתמש בכבלי חשמל (דו גידי פשוט של מנורה) לכבלי המתח הנמוך, ולא בכבלי תקשורת, לא תהייה לדעתי שום בעייה, גם אם אורכם כמה עשרות מטר.

פורסם (נערך)
גם אני לא חושב שכדאי לשים ראוטר ומיד אחריו סוויץ'. בכלל, העברת סויץ' לנקודה אחרת לצורך "פיצול" היא פחות טובה. אצלי בבית יש סויץ' 8 פורטים אחרי הראוטר שביחד עם 3 היציאות הנותרות מהראוטר מחוברות ל-12 נקודות פעילות (ויש עוד כמה לא פעילות). בקרוב ישודרג לסויץ' של 24 פורטים icon_smile.gif

אבל לשימוש ביתי אלו שטויות ואם זה חוסך לך חיווט זה שיקול חשוב יותר.

חשבתי על זה הרבה, ואין לי דרך להביא את כל הכבלים מכל הבית לסוויץ' אחד.

רק מחדרי הילדים (המזרחיים) שלכל אחד יש מחשב ואקסבוקס, זה ארבעה חוטים. ועוד שניים מהחדרים המזרחיים, זה כבר 6.

לא אצליח לרדת עם כל זה למטה בצינורות הקיימים.

לחצוב תשתית חדשה כמו שצריך, זו כמובן אפשרות. אז יהיה צינורות שרשורים 20 מ"מ בתוך הקירות, שאשתי היקרה עמלה קשות לשדרגם בשפכטל אמריקאי+צבע, אבל רוב הסיכויים הם שאני כתוצאה נלווית אשן בחוץ. :-P

אם תשתמש בכבלי חשמל (דו גידי פשוט של מנורה) לכבלי המתח הנמוך, ולא בכבלי תקשורת, לא תהייה לדעתי שום בעייה, גם אם אורכם כמה עשרות מטר.

זו היתה התכנית. משהו בקודרנט של רבע. זה יותר עבה מהכבל שהסינים שבונים את ספק הכח משתמשים בו.

בכחול

תודה.

פורסם

מבחינת עלות הסויטשים הם עניין קטן מאד - כמה עשרות ש"ח לסויטש ממותג מוכר. לא המקום להתקמצן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי נסיון טוב עם זה ברשת במשרד (עם יותר פורטים)

הבעיה היא שיציאת המתח שלו היא מהצד, עלול להקשות עלי לדחוף אותו לקופסאת התקשורת.

לשאר המקומות הוא כנראה יהיה בסדר.

היתרון שיש אותו זמין בסניף בחדרה. זה מול "ארכה" שאמור להיות לו כבלים ושקעים.

יעזור לי לסגור את הסיפור כבר מחר, בחניה אחת.

תודה על תגובתך הראשונה- זה טוב לדעת שיש כבר פרויקט דומה שעובד :)

פורסם

הסויטשים שלי הם אדימקס, שנרכשו ב-KSP. בדקתי עכשיו את זה שישוב בקופסת הסרדינים של Yes והוא קר לגמרי.

הסויטש שקישרת הוא 10/100, עדיף להשקיע בגיגאביט. אני התקמצנתי לפני שנה על שניים משלושת הסויטשים (קניתי יום לפני מעבר דירה, אתה מבין את השיטואציה), ולא טרחתי לשדרג מאז. האמת היא שזה לא משנה הרבה כיון שממחלא החיבור החיצוני שלי מוגבל ל-15 מס"ש תאורטיים (בסביבות 10-12 מעשיים ביום טוב) בגלל הבעיות של בזק מול עיריית חיפה, ולמרות שהשחילו סיבים אופטיים בשכונה לפני קרוב לשנה עדיין אין שום סימן לחיבור בקצוות שלהם.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

טוב. לאחר שתי שבתות של עבודה מאומצת, חווט ובוצע!

היחיד שמסרב להתיישר לפי השורה הוא הראוטר שאמור להפוך לAP.

הקשיש מתקרא DLINK DIR320.

עבדתי לפי המדריך הזה (שמשתמש באותו ראוטר לפי צילומי המסך).

הגדרתי IP סטטי מחוץ לכתובות שנותן הנטבוקס (הוא מחלק ב-10.100.102.00, אני נתתי לראוטר כתובת 10.100.100.1).

ביטלתי לו את הDHCP.

הגדרתי לו SSID וסיסמא כמו לראוטר הראשי.

חיברתי אותו במקומו נמיועד בקומה למעלה באחד מחיבורי הLAN שלו.

הוא לא נגיש לי מהמחשבים האחרים. (כשהוא מחובר לבד ומקומית הוא נגיש מהכתובת החדשה)

אני לא רואה שום שיפור בקליטת הרשת.

מה שכחתי?

• תוכן חדש...