Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איכס אנשים מגעילים, גם שילם רק חלקי וגם תחמן....

כמו שהוא ניסה לתחמן את הקונה הפוטנציאלי הוא מנסה לתחמן אותך.

ההית צריך להגיד לו שאתה לא מעוניין להיות שותף לתחמונים שלו וככה לא ההית נכנס לזה.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טעות שלך שהסכמת לתקן, היית צריך להגיד לו שאתה לא נוגע...

ובקשר לכסף : אם הוא לא מכבד את הזמן שלך אז אתה לא צריך לכבד אותו, תגיד לו שיתבע אותך.

פורסם
הוא בכל זאת לקוח ולא אגרש לקוח בחיים

אני בנתיים עומד בעמדתי ולא חוזר בי והוא מצידו הלך ועדיין לא שמעתי ממנו

תחכה עד שיחזור או שתשמע ממנו בצורה זו או אחרת.

אולי הלקוח כבר הבין איכשהו שבמקרה דנן - הוא אינו צודק.

לעניות דעתי - אתה מכוסה.

דאגת להודיע ללקוח שהתיקון (שהתעקש לבצע תיקון "זמני" בניגוד להמלצתך) אינו התיקון "פותר הבעייה" אותו יש לבצע וגם החתמת אותו על כך.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני בנתיים עומד בעמדתי ולא חוזר בי והוא מצידו הלך ועדיין לא שמעתי ממנו

עסק שעובד עם לקוחות תמיד עלול להיתקל בלקוחות שלא מרוצים שיילכו ולא יחזרו ואין מה להיתרגש מזה. בן אדם משלם כמה פרוטות חושב שמגיע לו הכל...שיילך!

פורסם

לקוח חצוף. היו לי כמה בודדים כאלה בעבר כשהיה לי עסק.

אולי כדאי לשקול ללכת בדרך הבאה.

הלקוח רוצה תיקון חוזר ? אין בעייה - תסכים לעשות לו את התיקון המלא שנדרש במחיר מלא. תוריד לו קצת על מה שהוא קצת שילם ומצד שני תעלה לו קצת את המחיר על העבודה החדשה והחלפים ככה שהדברים ייתאזנו פחות או יותר. העיקר ש"ייצא מרוצה"

וכמובן תטיף לו כמה שזה לא בסדר לעשות תיקונים זמניים, כמה שזה מסוכן, וכמה שהיית מוכן לעשות בשבילו , ושאתה לא תעשה יותר עבור אף אחד תיקון כזה אחרי המקרה שלו.

פורסם

ניראה כלקוח חוצפן ובנוסף גם כרמאי, כי לכולנו ברור המשפט "תעשה איזו קומבינה כי אני מוכר את האוטו תכף",

ואז האוטו נמכר כ"אוטו בובה" עד שהבעלים החדש מגלה שעליו לבצע תיקונים באלפי ש"ח.

אני מסכים ב 100% שהלקוח לא בסדר, אך גם לך יש אחריות במידה מסוימת.

בתור בעל מקצוע, הסכמת לעשות קומבינה שידעת שזמנה קצוב ביותר, לצורך העיניין החזיקה בפועל יומיים

בלבד. יתרה על כך, ידעת שזה נעשה כדי להעביר את ה"חבילה" למסכן הבא.

נקודת מבט נוספת היא שהלקוח לא צריך להבין בכלל במכונאות (כלום, כמו שאתה מבין כניראה בסינית מדוברת),

כך שברגע שאתה אישרת בפניו שיש אופציה שהיא מעין "פלסטר" לתקלה, הוא האמין וחשב שזה יחזיק לפחות

תקופה.

כך או כך, לדעתי, ברגע שהלקוח חתום כך שהוא יודע שאין כל אחריות על התיקון, מצבך טוב.

פורסם

אם רשמת בכרטיס העבודה - הזמנת התיקון שאין אחריות אף לא לדקה אחת והלקוח חתם על כך, גובר הדבר משפטית מכל טענה אחרת.

מאידך, בעל רכב לא באמת יסכים כי התקלה תשוב ותופיע כעבור יום או יומיים.

אם הוא יחזור ו"יחפור" לך, יתכן ועדיף לך להיות חכם ולא צודק ולהפטר ממנו בכך שתחזיר לו את הסכום בעבר שעה וחצי עבודה וזאת בתנאי שיחתום על התחייבות מתאימה - [יש שמישהו מקצועי ינסח זאת טוב ככל שניתן] זה כדוגמא בלבד:

"בעל הרכב מבקש והמוסך מסכים כי בעבור הסרה מלאה מוחלטת סופית ובלתי חוזרת של כל טענה ו/או דרישה ו/או תביעה עכשוית ו/או עתידית מאת בעל הרכב שמספרו ____________ כלפי המוסך ו/או מי מעובדיו, בגין נסיון תיקונים ו/או תיקונים שבוצעו ברכבו לפי חשבונית מספר______ וכן בגין כל תיקון /טיפול קודם ככל שבוצע כזה ברכבו במועד סמוך ו/או מוקדם יותר, יחזיר המוסך לבעל הרכב את סך של ___ שח .

קבלת הסכום מאת המוסך וחתימת בעל הרכב על הסכם זה מהווה הסכמה ואישור סופי ומוחלט מאת בעל הרכב לאמור לעי"ל.

בעל הרכב מחזיר את חשבונית המקור למוסך ויחתום על ביטולה, ו/או לחילופין יחתום על חשבונית זיכוי לקוח בסכום האמור."

חתימת הצדדים:

בעל הרכב

_________

המוסך

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני מכבד את הגישה הזו, בוודאי בכל הנוגע בלקוח של שנים, עם זאת, בזמן שאתה מקדיש לו ולנבלה שהוא מנסה כרגע לעשות עליה קומבינה עדיף שתקדיש ללקוחות חדשים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דעתי שונה במשהו:

מחד, פורמלית אתה צודק החתמת את הלקוח על מסמך שמבהיר שמדובר בניסיון תיקון ללא אחריות - ושברכב יש תקלות יקרות לתיקון.

מאידך, אני יכול להבין גם את הלקוח שציפה לתמורה של קצת יותר מתקלה שנפתרת למשך יומיים.

עלות שעה וחצי עבודה היא כמה? 400 ₪? עבור לא מעט אנשים זה 10% משכרם החודשי ועקיצה לא קטנה בכיס.

ממליץ לך להיות חכם ולנסות לצ'פר את הלקוח במשהו, למשל - זיכוי שישמש אותו לטיפול במוסך ברכב הבא שירכוש.

תן ללקוח תחושה שכספו לא ירד לטמיון.

• ספונסר פורום
פורסם

זו בדיוק הסיבה שאני לא מבצע אף תיקון שאני לא יכול לתת עליו אחריות מלאה למשך 3 חודשים לפחות, אם אני חושב שהתיקון לא יחזיק מעמד, אני לא מתקן, נותן ללקוח הצעת מחיר לתיקון מקצועי, גם אם היא יקרה.

תפקידי אינו לנהל את חשבון הבנק של הלקוח, תפקידי לתקן את רכבו בצורה המקצועית והטובה ביותר, בשביל זה הוא משלם לי.

אם חשבת שהתיקון לא יחזיק מעמד, עד מצב שהחתמת את התלקוח שאין אחריות שניה, ז"א שהבנת בעצמך שזה לא תיקון, זה ניסיון תיקון, ולכן כשלת.

ראה בזה שכר לימוד זעום, החזר ללקוח את כספו ולהבא למד לא לנסות לחסוך כסף ללקוח בגלל סיבות מוזרות כמו "אני מוכר את הרכב" או "אני זקוק לכסף כדי לבצע ניתוח לשינוי מין", זה לא מתפקידנו, תפקידנו הוא לתקן את הרכב כך שהתקלה לא תחזור, יהיה המחיר אשר יהיה, אם הלקוח לא יכול לעמוד בעלות התיקון, זו הבעיה שלו, אם אתה נותן ללחץ מצד הלקוח להשפיע על החלטותיך המקצועיות ולבצע תיקוני פלסטר, אז זו הופכת להיות הבעיה שלך.

בשורה התחתונה, זה סכום קטן שלא מצדיק אפילו את האנרגיה והזמן של פתיחת השירשור הזה מיצדך, החזר לו את הכסף, אחל לו כל טוב והמשך הלאה.

אורן

פורסם

אם חשבת שהתיקון לא יחזיק מעמד, עד מצב שהחתמת את התלקוח שאין אחריות שניה, ז"א שהבנת בעצמך שזה לא תיקון, זה ניסיון תיקון, ולכן כשלת.

לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר.

:mm_yeah:

פורסם

מצטרף לאורן.

אני בעבודה שלי עושה הרבה מאוד תיקונים ארעים ללקוחות קבועים. לפעמים התיקונים האלה מחזיקים שנים ולפעמים רק שבוע או יום.

אך פעם לא מחייב על שום תקין כזה.

פשוט אומר ללקוח:

יש בעיה ככה וככה, נסיתי לתקן ללא החלפת חלקים יקרים. לא שילמת כלום. יחזיק - הרווחת. לא יחזיק - תצטרך לשלם XXX כסף על תיקון אמיתי.

לקוחות מזדמנים - בדיוק כמו שאורן אמר - לא מתקן כלום אם לא מסוגל לתת אחריות לפי מה שמקובל.

פורסם

אני לא בעל מוסך, אבל עומד מול לקוחות כאלה כקצין בטיחות, ולטעמי, לקוח שלא מכניס את רכבו למוסך ומבקש "לטפל בכל מה שצריך", לקוח שלא מתקין דברים שהמכונאי/קצין הבטיחות ממליץ לו לתקן, הוא לקוח שעלול לסכן אותי.

ואני לא מדבר רק על תביעות קנטרניות - ומה אם הרכב יהיה מעורב בתאונה, והוא יגיד "אבל הייתי אתמול במוסך..."?

לפני התיאור שלך, דני, הלקוח הזה נשמע בדיוק כמו מישהו כזה, שלא מטפל ברכב (בחדירת המים), אחר כך אוכל אותה בגדול בגלל קצרים וקורוזיה, מתכוון למכור ככה את הרכב ותובע אותך? זה אדם נכלולי שעדיף שלא יהיה לקוח שלך, אפילו לא קבוע...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
זו בדיוק הסיבה שאני לא מבצע אף תיקון שאני לא יכול לתת עליו אחריות מלאה למשך 3 חודשים לפחות, אם אני חושב שהתיקון לא יחזיק מעמד, אני לא מתקן, נותן ללקוח הצעת מחיר לתיקון מקצועי, גם אם היא יקרה.

תפקידי אינו לנהל את חשבון הבנק של הלקוח, תפקידי לתקן את רכבו בצורה המקצועית והטובה ביותר, בשביל זה הוא משלם לי.

ראה בזה שכר לימוד זעום, החזר ללקוח את כספו ולהבא למד לא לנסות לחסוך כסף ללקוח בגלל סיבות מוזרות כמו "אני מוכר את הרכב" או "אני זקוק לכסף כדי לבצע ניתוח לשינוי מין", זה לא מתפקידנו, תפקידנו הוא לתקן את הרכב כך שהתקלה לא תחזור, יהיה המחיר אשר יהיה, אם הלקוח לא יכול לעמוד בעלות התיקון, זו הבעיה שלו, אם אתה נותן ללחץ מצד הלקוח להשפיע על החלטותיך המקצועיות ולבצע תיקוני פלסטר, אז זו הופכת להיות הבעיה שלך.

בשורה התחתונה, זה סכום קטן שלא מצדיק אפילו את האנרגיה והזמן של פתיחת השירשור הזה מיצדך, החזר לו את הכסף, אחל לו כל טוב והמשך הלאה.

אורן

גם אני נותן שרות, במצב הזה הייתי שותק ומחזיר את הכסף ששולם.

• תוכן חדש...