Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוקוס או מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.6 או 2.0? מה אתה מצפה מהרכב? מה חשוב לך?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הפוקוס 1.6 קצת כבדה ועצלה.

בבעלותי פוקוס 2007 גיאה 2000 סמ"ק, והיא טובה מאוד עבורי מבחינת אבזור ונסיעה.

עשה נסיעת מבחן ,סה"כ שתיהן מכוניות אמינות.

בהצלחה

סלע

פורסם

מה תוואי הנסיעה שלך?

לפי הקילומטראז' הנמוך אני מנחש שמדובר ברכבים פרטיים, האם מדובר במגרש או מאנשים פרטיים?

הפוקוס מהדגם שאחרי מתיחת הפנים?

פורסם

במאזדה יש תחושת זריזות ביציאה מהמקום וצבירת מהירות החלטית יותר לעומת פוקוס שמרגישה כבדה גם ביציאה מהמקום וגם בהמשך. ( עדיין יותר טוב מפרינס 4 אבל לא בהפרש שאתה מצפה לו [emoji3] )

במאזדה 3 דור ראשון יש בקרת אקלים גם בגירסת אקטיב הפשוטה, בפוקוס יש מזגן מכאני בגירסה פשוטה ובקרת אקלים בגירסאות יותר מאובזרות.

בפוקוס יש יותר מרווח פנים וגם מושב נהג מרווח יותר. מאזדה 3 יחסית צפופה.

בפוקום לטעמי לוח שעונים יותר נורמאלי, קריא יותר ונעים לעין.

במאזדה יש שרשרת תיזמון שלא דורשת החלפה, בפוקוס רצועת תיזמון.

פתח תא מטען יותר רחב ונוח בפוקוס.

בפוקוס אין אפשרות לניתוק כרית אוויר כסטנדרט, אפשר להתקין בתשלום.

במאזדה יש כסטנדרט.

בפוקוס אחרי מתיחת פנים של אמצע 2008 יש בקרת יציבות.

במאזדה למייטב ידיתי אין בדור ראשון (הדור המדובר).

יש עוד הבדלים אבל זה מה שאני זוכר כרגע.

פורסם

למאזדה בקרת יציבות רק בדגם ה-2 ליטר.

פוקוס עם 6 כריות אויר ובקרת יציבות (שזה מה שיש בדגם מתוח הפנים) זכאית ל-5 כוכבים במבחן הריסוק - דיי חשוב אם מדובר ברכב שיוביל משפחה.

פורסם

מבלי להמעיט כמובן ממה שאתה אומר, לדעתי עד לאחרונה מבחני euro ncap לא לקחו בחשבון אמצעי בטיחות אקטיבית. רק בטיחות פאסיבית.

כלומר לא הייתה משמעות במבחן לקיום בקרת יציבות.

לפני מס' שנים התקנון שונה וזה כן נלקח בחשבון.

פורסם

באיזה שנה זה השתנה?

הפוקוס וה-3 בשנתונים שרלוונטיים נבחנו איי שם לפני עשור ב-2004.

אני זוכר למשל שהקורולה שהגיעה ב-2008 לא יכלה להתהדר ב-5 כוכבים משום שהגיעה רק עם 4 כריות אויר.

פורסם
באיזה שנה זה השתנה?

הפוקוס וה-3 בשנתונים שרלוונטיים נבחנו איי שם לפני עשור ב-2004.

אני זוכר למשל שהקורולה שהגיעה ב-2008 לא יכלה להתהדר ב-5 כוכבים משום שהגיעה רק עם 4 כריות אויר.

כריות אוויר זה בטיחות פאסיבית.

הגיוני שרכב עם יותר כריות אוויר יקבל יותר כוכבים.

בקרת יציבות זה בטיחות אקטיבית.

פורסם (נערך)

כבר בשאלה הראשונה שאלו אותך דבר מאוד חשוב.

מה המטרה העיקרית והדרישה העיקרית מהרכב?

מסכים עם כל מה שנאמר ע"י BUKI. הערות נכונות מאוד. אני בעל מאזדה 3 2008.

יש לציין שאני נורא מיהרתי ברכישה, ולכן נאלצתי "להתפשר" על ה 1.6 ליטר, למרות שמראש הכוונה שלי הייתה ל 2 ליטר. בגלל שמהירתי לא מצאתי ספיריט מספיק שמורה לטעמי, בעלת ק"מ ויד נמוכים.

כיום אני יכול להגיד לך שבאופן יחסי, אני מאוד מרוצה ממה שהרכב נותן.

זול לאחזקה, צריכת דלק יחסית בסדר, אפס תקלות (למעט תושבות מנוע בשנים הראשונות, ובולמים נוזלים)

לדעתי גם ב 1.6 המאזדה מרגישה טוב יותר מכל משפחתית 1.6 אחרת, כעסקת חבילה.

אולי אחרת תהיה חסכונית יותר, ואחרת תהיה בעלת תא מטען גדול יותר, ואחרת תהיה מרווחת יותר,

אבל כרכב שלם, המאזדה טובה יותר בעיניי.

אבל (!), ההבדלים בין האקטיב/קומפורט, לבין הספיריט, מאוד זניחים מבחינת העלויות (גם של הדלק),

ולעומת זאת אתה מקבל הרבה יותר הנאה מהרכב. באופן משמעותי.

הספיריט הרבה יותר חזקה.

לעומת זאת, ממה שאני זוכר, ההגה טוב יותר דווקא ב 1.6. בכל השאר- ה 2 ליטר עדיפה.

להורים של אישתי יש פוקוס 1.6. נסעתי איתו פעם לאילת. סבלתי מאוד. חוץ ממזגן טוב- לא נהניתי מהרכב בכלל!

מרגיש כבד, עצל, זקן, לא רענן בשיט.

ואם זה מעניין אותך, כפתורי המערכת המקורית בעלי ציפוי מוזר וזול שמתקלף עם הזמן.

אולי זה קרה במקרה רק אצלהם, אבל זה קרה.

לסיכום- בעיניי המאזדה עדיפה משמעותית, אחיזה נהדרת, היגוי מדויק.

אם יש בך שמץ של הנאה מנהיגה- אל תתפשר וקח את ה 2 ליטר. לא תתחרט על זה, וגם תהנה מסאן רוף על הדרך :)

עריכה אחרונה על ידי תומרובין
פורסם

שתיהן מצויינות. הפוקוס משמעותית נוחה בנסיעה ובמרווח. המאזדה מרגישה נמרצת יותר, בפועל ההבדל לא משמעותי, פשוט רמת הרעש והתזזיתיות גדולה יותר.

שתיהן לא ממש מהירות. המאזדה מרגיש "עשירה" יותר בתא הנוסעים, לפוקוס יתרון בטיחות.

השיוט בפוקוס שקט יותר מנסיון שלי בשני הרכבים. בקיצור, רכבים אמינים, פשוטים, נוחים וקלים לאחזקה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
כריות אוויר זה בטיחות פאסיבית.

הגיוני שרכב עם יותר כריות אוויר יקבל יותר כוכבים.

בקרת יציבות זה בטיחות אקטיבית.

אז רק פוקוס עם 6 כריות אויר זכאיות ל-5 כוכבים כלומר דגמים מפוארים מ-2006 ועד 2008 ומ-2008 כל הפוקוסים.

• תוכן חדש...